Griša Griša komentáře u knih

☰ menu

Nechoď tam! Nechoď tam! Jindřiška Kracíková

Mám ráda styl, kterým autorka píše. A tak jsem sáhla i po téhle uzounké knížečce. Přečetla jsem ji během pár hodin a ani chvilku jsem se při čtení nenudila. Rozhodně doporučuji.

26.12.2023 5 z 5


Veselé Vánoce, Kristýno! Veselé Vánoce, Kristýno! Jindřiška Kracíková

Tuto knihu jsem si přečetla, protože se mi velmi líbil autorčin první počin. Knížka mě bavila, i když nepatří do mého oblíbeného žánru. Co mě ovšem mile překvapilo, byly vsuvky se zajímavými informacemi. Třeba o buňkách nebo o kraji, ve kterém se příběh odehrává. A tak jsem si u knížky nejen odpočinula, ale také jsem se dozvěděla pár nových informací. Nečtu příliš knihy pro dospělé, ale autorčin specifický rukopis mě baví.

24.11.2022 5 z 5


Králova třetí žena Králova třetí žena Jindřiška Kracíková

Historické romány a české autory moc často nečtu. A i u této knihy mě nejdříve zaujala obálka a ilustrace, které jsou přenádherné. Jelikož mám ráda starověk, rozhodla jsem si knížku přečíst. Ze začátku jsem trochu pochybovala, zda je kniha mým šálkem kávy, ale děj se postupně rozvíjel a nabýval na spádu a ke konci jsem se neubránila slzám. Kniha se mi líbila a po historických románech možná budu sahat častěji.

12.11.2022 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Velmi milý grafický román s hezkým příběhem. Knížka je čtivá oddychovka, která nenásilnou formou představuje LGBT+ komunitu. Jednotlivé postavy si nelze nezamilovat, a i přes určitou naivitu, celý příběh působí roztomile a ne jako klišé. Určitě si přečtu další díly...

06.11.2022 5 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Série Selekce bylo lehké čtení, které umožní čtenáři si odpočinout a odreagovat. Jinak tomu není ani u povídkové knihy. Musím říct, že tato kniha je třešničkou na dortu. Výsledný dojem byl k mému překvapení lepší, než z předchozích knih.

06.11.2022 4 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Ze začátku jsem měla pocit, že se jedná o jednu z těch průměrných knih, které se dostalo přehnané pozornosti. Abych pravdu řekla, odrazoval mě i vizuál knihy, zvláště obálka... Ale po prvních deseti stranách jsem zjistila, že mě kniha zcela pohltila svou temnou až úzkostnou atmosférou. Mám radost, jak příjemně kniha překvapí a zaujme. Na pár místech mi příběh voněl klišé, ale ve výsledku se mi kniha líbila.

05.11.2022 4 z 5


Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Nikdyuš: Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová Jessica Townsend

Příběh byl zábavný, napínavý, chvílemi však předvídatelný, vadou na strhujícím ději byl též narychlo dělaný překlad. To ovšem nezabránilo tomu, aby mě děj pohltil. Hlavní hrdinka byla ze začátku hodně nesympatická, později se to zlepšilo, ne však úplně. Nešťastné mi přišlo použití jiného času, který mi v tom dělal nepořádek. Celkový dojem byl docela dobrý.

24.03.2020 4 z 5


Zkáza a naděje Zkáza a naděje Leigh Bardugo

Napětí, akce, zvraty a krásné zakončení. Úžasný závěr celé trilogie. Přečetla jsem ji jedním dechem.

13.02.2020 5 z 5


Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Rozhodně lepší než druhý díl. Začátek byl dobrý, prostředek z velké části předvídatelný a úžasný konec. Griša je jednou z mých oblíbených sérií.

11.02.2020 4 z 5


Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Rozhodně slabší než první díl. Trvalo mi hrozně dlouho, než jsem ho přelouskala a někdy jsem se až nudila. Alina mě štvala, Mal byl nijaký, Zoja, Žeňa a další grišové na sebe moc neupozorňovaly, ale Nikolaj byl úžasný a zvedl úroveň knihy. Bez něj nevím, jestli bych ještě v sérii pokračovala. Nicméně jsem ráda, že v třetím díle je úroveň o moc vyšší.

11.02.2020 3 z 5


iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Musím přiznat, že jsem čekala více. Některé části se podle mě daly vylepšit a poslání knížky jsem čekala hlubší. Nejméně povedený se mi zdál konec. Chápu, že náhody jsou samozřejmě součástí knížek, ale tohle mi prostě přišlo moc. A kapitolu Jsou pryč mi zkazil fakt, že když zahodí král či královna louč, nic se nestane. I v pohádkovém lese by muselo něco chytnout. Musím však uznat, že přes všechny výhrady, se knížka hezky četla. Dokonce jsem se párkrát zasmála.

10.02.2020 3 z 5


Leonardo da Vinci - Úsměv Mony Lisy Leonardo da Vinci - Úsměv Mony Lisy Veronika Válková

Perfektní. Čtivá, milá knížka, která poskytne i poučení.

09.02.2020 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Příběh je temný, depresivní, poutavý a silný. Jen ten konec mi nesedl.

09.02.2020 4 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Oceňuji, že hlavní hrdinové nejsou typičtí klaďáci. Též mi vyhovoval styl psaní. A uteklo mi to hrozně rychle, najednou byl konec. A já si řekla: ,,A co bylo dál?"

09.02.2020 5 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Skvělý příběh na téma již mockrát zpracované. Podobné Hunger games, jimž dávám přednost.

09.02.2020 4 z 5


Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Velmi hluboký příběh, který poukazuje na sílu citů a pocitů. Pěkný příběh s až moc velkým happy endem.

09.02.2020 5 z 5