Siréna

Siréna https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/333161/mid_sirena-urH-333161.png 4 1101 270

Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

The Siren , 2009


více info...

Přidat komentář

adrianna0305
17.03.2024 1 z 5

Zdlouhavé a nudné :( konec už jsem moc nedávala a některé odstavce přeskakovala. Adept na Odpad! :)

Lovehorses365
26.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Proč musela na konci ztratit paměť...!??
Dokonale....


Teddy2023
18.12.2023 3 z 5

Nenáročný příběh o dívce, která se stala sirénou a jednoho dne se ve světě lidí zamiluje. Jedna z nejhezčích obálek a oddechové čtení na večer. Pohádka s happyendem.

Bety093
05.12.2023 4 z 5

Tohle byla taková oddechovka. Kniha se ryxhle četla, měla rychlý spád a vlastně končí happyendem, ale to se mi vůbec nelíbí. Konec je divný, vlastně nedává smysl a kazí mi pocit z celé knihy. Četla jsem již celou Selekci a je to psané dost na stejný způsob, ale to mi vyhovovalo. Doporučuji.

-BARBIE-
01.12.2023 4 z 5

Tak nějak průměrný příběh. Chtělo by trochu víc rozvést popis světa pod hladinou a vlastně tak nějak popsat všechno víc. Skvělá obálka jako vždy

Nathally
06.11.2023 3 z 5

Upřímně, čekala jsem od toho mnohem víc. Spíš mi to přišlo jako pohádka předělaná do romantiky pro mládež. Konec špatný nebyl, ale dal se předpovídat. Selekce se mi líbila mnohem víc. Toto byl takový průměr...

Annkag
09.08.2023 3 z 5

Letní nenáročné čtění s nenásilným happyendem.
Neuchvátila ale ani neurazila.

Ivinka.S
06.07.2023 4 z 5

První kapitoly mě nebavily, dokonce jsem zvažovala, že knihu nedočtu, ale stálo za to překonat se a dočíst. Příběh je moc pěkný, i když má své mouchy... Věřím, že kdyby se doladily detaily a postavy ostatních sirén dostaly víc prostoru, byla by kniha ještě lepší. Celkový dojem z knihy je příjemný a ráda si přečtu i další knihy autorky.

aquaver
04.05.2023 3 z 5

Do Sirény se pouštím o dost později než jsem měla v plánu a je to docela hodně znát. Kdybych to bývala přečetla tak cca 3 roky zpátky, byla bych z toho asi víc nadšená. Takhle už jsem starší a ve čtení jsem se přeci jen trošku posunula. Jako nápad je to zajímavý, jen se mi malinko nelíbí to zpracování (ale to bude tím že opravdu nejsem cílovka), chvílemi to mělo takový hluchý místa... Kdy mě to prostě zase až tak nezajímalo a nevadilo mi knihu odložit... Což mě se zase tolik nestává. Romantická linka šla, i přesto že nebyla moc vypracovaná. Asi spíš opravdu doporučuji si to přečíst v tom věku -náct

jitka_dankova
07.04.2023 1 z 5

(SPOILER) Rozporuplný příběh, ve kterém se autorka snažila nastínit tíživý osud nedobrovolné vražedkyně - mořské sirény. Tíživé téma, které bohužel není podáváno s dostatečnou důstojností, ale je zlehčeno a zjednodušeno do podoby, kterou by snad mohly zkousnout mladé náctileté dívky. Nevím, jestli to byl dobrý nápad. Jako dospělá žena mimo cílovou skupinu jen kroutím hlavou nad nedomyšlenými záležitostmi a nerozumím tomu nastíněnému světu, nemá pro mne logiku. Celé je to vystavěné tak nějak na sílu. Zároveň si ale nedokážu představit, že by mne v dívčím věku oslnila nastíněná romantická linka mezi hlavními hrdiny, neboť je plochá a nevýrazná. Připomíná staré pohádky, kdy se dva lidi zamilují, sotva se uvidí a pak tato láska nepochopitelně trvá po dlouhou dobu, i když jsou od sebe a vůbec se de facto nepoznali.

Kniha mi nejvíce připomínala propracovanější román "Les bez srdce", byť prostředí je jiné. Akorát při čtení Lesa bez srdce jsem necítila tolik úzkosti a nepříjemné beznaděje, jako při čtení Sirény.

(pozor spoiler!) Asi nejvíce mi na knize vadil závěr, kdy siréna plně zapomene, kým byla. Sice je se svou láskou, ale vůbec neví, jak ho poznala, kdo to je, je prostě někým jiným. Je otázkou, jestli je správné, aby spolu tito lidé vlastě byli. Zanechalo to ve mně jen rozporuplné pocity a z knihy jsem akorát získala nepříjemný pocit.

E.T.007
07.02.2023 3 z 5

Rozprávka pre tínedžerov. Také pohodové čítanie s celkom zaujímavým námetom.

padajicidvere
10.11.2022 2 z 5

(SPOILER) Kniha má dost mezer. Falešné pasy? Odkud? Jak? Tolik peněz z obrazů? Jak? Vždyť tolik umělců se snaží prosadit..a marně. Slabě popsané detaily okolí, měst, míst, kde žily.. Jak se mohlo A. podařit utajit myšlenky na rodinu? Vždyť ty tři nebyly schopné to vydržet ani den ve vodě.

Akinli byl milý, snaživý, hodný kluk. Víceméně i smolař. Ale..nijak mě nezaujal.

Oceán byl jako jeden z mála skutečně hluboká postava. Čekala jsem, že se dozvím o světě v jeho hlubinách. O jeho živočiších, jak s nimi sirény vychází, zda mají mezi nimi i oblíbence atd. Ale zase nic.

Lenka2533
03.10.2022 4 z 5

Na knihu jsem se těšila a dala mi přesně to, co jsem od ní očekávala.
Bylo to krásné čtení. Ke konci už to bylo i smutné a to jsem nečekala. U mě také vede Selekce, ale i tak se mi to moc líbilo a čtení jsem si užila. Jako romantiku s fantasy prvky určitě doporučuji :)
4,5 ⭐

Ady3321
12.07.2022 5 z 5

Na Selekci to nemá, ale úžasný.

Radějka
04.05.2022 3 z 5

Připadalo mi, jako bych celou knihu čekala na nějaký zlom, něco, co by trochu probudilo lehce plynoucí příběh. Bohužel, to se nestalo. Kniha patří k těm slabším, co jsem z žánru YA četla, avšak musím pochválit postavu Oceánu, ta byla úžasná. Já četla na pláži a jako oddechovka knížka určitě svůj účel splnila.

Arlienen
04.05.2022 3 z 5

Po knize jsem sáhla v knihovně s tím, že bude zajímavé změnit prostředí, přece jen těch vlkodlaků, upírů a víl bylo dost. No, byla to první kniha od autorky, ke které jsem se dostala. Kniha se mi četla dobře. Líbil se mi vztah, který mezi sebou měly sirény. Opravdu to byly sestry. Oceán se mi také líbil. Příběh to byl zajímavý, ale úplně mě to neoslovilo. Byl to takový průměr. Autorka si mohla s knihou více vyhrát.

BlueTer
13.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Ale tak nebylo to zlé. Sice jsem čekala něco jiného, více informací ze života sirén a tak, ale stejně to bylo zajímavé. Konec se mi zdál trochu uspěchaný a myslím si, že happy ending tady byl zbytečný. Čekala jsem, že Akinli přežije, ale že Kahlen zůstane ve službách. No což. Dalo se to, ale číst už to asi podruhé nebudu.

Erika017
26.03.2022 4 z 5

,,Zajímavé" řekla bych, že tohle je to slovo, které vystihuje tuto knihu. Zajímavá zápletka, zajímavý děj. Nebylo to tak dobré jako Selekce, ale rozhodně to stojí za přečtení. Doporučuji

vcielka
02.03.2022 4 z 5

Prekvapila ma. Podľa percenta v hodnotení som čakala niečo oveľa horšie. By som uvítala možno podobný príbeh s oveľa väčším náhľadom do sveta Sirén a ich spojenia s Oceánom. Vlastne mala knižka viac vecí, čo by stálo za väčšie rozpisovanie. Ale dávam body zaq originalitu, nápad, nie hlúpych hrdinov a realistické myšlienkové pochody a dialógy

2368
06.02.2022 3 z 5

Kniha se dobře čte a hlavní myšlenka je zajímavá. Něco mi tam, ale chybělo. I tak ovšem stojí za přečtení.