iPohádka přehled

iPohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421625/bmid_karel-kovy-kovar-ipohadka-1tT-421625.png 4 407 407

Co se stane, když se pohádkové království připojí k internetu? Odpověď čeká nejen za devatero horami a devatero plastem znečištěnými řekami, ale i v této knize! Buďte připraveni na vše, jen ne na tradiční pohádku. Král Bořivoj III. Připojený a jeho choť Ljuba IV. musí provdat svou dceru Amálii. Během jedné noci ale oba zmizí a nad královstvím krouží drak. Zlo se probouzí. A překvapivě úplně jinde, než by ho princezna se svými kamarádkami čekaly.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize iPohádka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (101)

Cara.17
05.05.2024 3 z 5

Po dočtení iPohádky jsem měla podobně rozporuplné pocity jako u Kovyho dílka Ovšem a tudíž jsem i v tomto případě s hodnocením "půl na půl".
Z jednoho směru tuto knihu považuji za zdařilou a jistým způsobem prospěšnou - všichni, kdo u toho četli "mezi řádky" jistě chápou, co tím myslím... Navíc je tato pohádka ojedinělá v tom, že jsou její součástí moderní technologie, takže s přehledem zaujme i mladší generaci, která internetem a sociálními sítěmi žije. V tomto ohledu je tedy kniha povedená a dalo by se říct, že i originální.
Jenže když se na to podívám z hlediska kvality, tak to poněkud skřípe. Krom toho, že jsem čtenářka, která dává přednost ověřenému nadčasovému a klasickému pojetí pohádek s krásnými ilustracemi (a tudíž mě takováto moderna se stejně moderními obrázky příliš neoslovila), mi nevyhovoval ani styl psaní. Příběh je z velké části vyprávěný oním "moderním jazykem" ale pak se tam vyskytovaly i zdařilé popisy (v klasickém stylu) a to na mě působilo hodně nesourodě - jako pěst na oko.
Takže na jedno přečtení dobré a zajímavé (a vzhledem k tomu, že se Kovy vyloženě neživí spisovatelstvím) i povedené. Ale abych si tuto knihu kupovala a čas od času se k ní vracela, či se snad stala mou oblíbenou četbou, tak to opravdu ne.

Magdaléna254
04.04.2024 4 z 5

Pohádka pro děti u které jsem se bavila i jako dospělá :)


Marfuška89
25.03.2024 5 z 5

Tak to byla naprostá bomba! Smála jsem se celou dobu! Jak já miluji všechny kladné postavy! Je to hodně moderní pohádka, ano - je mi 34 let, já to prostě miluji a budu to doporučovat všem! Dobrá práce!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (46. týden)

10.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Český bestseller (Česká literatura pro děti a mládež)


Kniha iPohádka v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených548x
ve Čtenářské výzvě156x
v Doporučených23x
v Knihotéce158x
v Chystám se číst141x
v Chci si koupit42x
v dalších seznamech9x

Štítky knihy

draci pohádky elfové humor Drákula princezny internet princové moderní pohádky

Autorovy další knížky

Karel Kovy Kovář (p)
česká, 1996
2017  84%Ovšem
2019  75%iPohádka