Flower081 Flower081 komentáře u knih

☰ menu

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Úžasná. Ze začátku jsem měla trochu obavy, jestli to nebude jen Ove v bledě modrém, Babička ale předčila všechna moje očekávání. Byla milá, upřímná, vtipná i smutná zároveň.... Zkrátka nádherná. Určitě můžu doporučit i pokud hledáte hledáte cizojazyčnou knihu, která skutečně zaujme. Já jsem četla v angličtině a užila jsem si ji dokonce více než Oveho, kterého jsem četla před časem v češtině.

08.05.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

I když konec mi k Rachel vůbec neseděl, celkově ve mně kniha zanechala skvělý dojem - přečteno ani ne za tři dny

11.02.2017 5 z 5


Sen noci svatojánské Sen noci svatojánské William Shakespeare

Mile překvapila. Vzhledem k tomu o jakého autora se jedná jsem se bála, že to bude moc složité čtení, opak se ale ukázal být pravdou. Milý a pohádkový příběh s trochou tajemna a vtipu. Moc se mi líbila.

06.11.2016 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Páni. Právě jsem dočetla a - nemám slov. Je neuvěřitelné, jak napínavá a poutavá může být kniha, která byla napsaná někdy před sto padesáti lety. Rozhodně předčila všechna má očekávání a i když mi díky své tloušťce zabrala skutečně dlouhou chvilku určitě moc doporučuji, pokud jste ještě nečetli. Za mě nejlepší klasika, co jsem zatím četla.

31.10.2016 5 z 5


Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Pro mě dost složitě napsaná, nečetla se dobře. Vadily mi dlouhé a nesouvislé věty.

14.10.2016 1 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Začátek byl poněkud zmatečný, což mě málem odradilo, nakonec jsem ho ale překousla a stálo zo za to. Později už všechno dávalo smysl, děj byl promyšlený a poutavý, hlavní hrdinka sympatická. Ačkoli knihy "z budoucnosti" zrovna nevyhledávám, tahle se mi líbila.

11.09.2016 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Úsměvná i dojemná zároveň. Oveho si zamilujete, rozhodně stojí za přečtení.

24.07.2016 5 z 5


Můj život u sousedů Můj život u sousedů Huntley Fitzpatrick

Nedá se říct, že by byla vyloženě špatná, ale čekala jsem víc. Podle mého názoru by se tento námět dal zpracovat na mnohem méně stránek, než kniha měla, a stejně by v něm bylo obsaženo vše podstatné. Co se mi ale líbilo byla obálka - ta je skutečně nádherná.

25.06.2016 1 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Ačkoli předchozí dva díly mě moc nezaujaly, tenhle rozhodně předčil všechna má očekávání. Nevím čím to, ale mírná rozvleklost a popisnost mi u Města ze skla narozdíl od předchzích dvou dílů vůbec nevadila, hltala jsem každé slovo. Díky tomuto dílu se chystám přečíst si i následující.

25.06.2016 4 z 5


Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Pokud bych se na ni dívala jako na samostatnou knihu, nebyla by vůbec špatná, v porovnání s předchozími díly mě ale zklamala. Nedokázala jsem se začíst, ztrácela jsem přehled o ději a přišla mi k těm předchozím hrozně uměle navázaná. Možná, že by první dva bývaly stačily, a tenhle vůbec nebyl potřeba.

22.04.2016 1 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Ze všech knih, které jsem od autora četla, se mi tahle líbila nejvíc. Je spíš oddechová, ne tak vážné téma jako třeba Hvězdy, pár pasáží k zamyšlení se ale taky najde. Milý styl humoru, hrátky se slovy a zajímavý nápad, stojí za přečtení.

22.04.2016 4 z 5


Ostrov lhářů Ostrov lhářů Emily Jenkins

Celkově docela pěkná knížka, nejvíce mě ale zaujal styl - psáno v krátkých a jednoduchých větách, krátké kapitoly. Navzdory vší té jednoduchosti byl příběh velice dobře promyšlený a konec víc než překvapivý.

22.04.2016 3 z 5


Krycí jméno Verity Krycí jméno Verity Elizabeth Wein

Nádherná kniha se spoustou zajímavých myšlenek. Příběh je neuvěřitelně silný, a můžu klidně říct, ze se autorce podařilo "rozsekat mě na kousky". I když se v ní objevují z historického hlediska nepřesnosti, vůbec mi to nevadí, když si zkusím představit jak těžké muselo být napsat příběh tak, aby odpovídal době (např. kuličkové pero - bylo tehdy už, nebo ne?)
Rozhodně stojí za přečtení.

08.11.2015 5 z 5