felisa felisa komentáře u knih

☰ menu

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Knížka mě velice mile překvapila. Od autorky jsem četla všechny předchozí knihy a když jsem se dozvěděla, že tato má být tématicky jiná, měla jsem obavu, jak se podaří. Každopádně dílo je opět velice čtivé, příběh mě strhl a konec knihy překvapil tím, jak rychle přišel. Už nyní se nemohu dočkat pokračování, abych se dozvěděla víc a ukojila tak zvědavost, jak se bude život dívky vyvíjet. Knížku hodnotím jako dosud nejlepší z Petřiny tvorby.

02.06.2016 5 z 5


Plán N Plán N Simon Urban

Knížka jako taková je nejspíš zajímavá. Bohužel však o ději přilíš napsat nedokážu, protože jsem se víc než často ztrácela v rozvláčném a až moc detailním popisu téměř všeho.

07.10.2014 3 z 5


Sny o Eriel Sny o Eriel Petra Stehlíková

Opět jsem byla mile překvapená poutavým dějem, nečekaným vývojem a napětím v průběhu celé četby. Další z povedených knih.

26.06.2014 5 z 5


Dlouhá cesta z ráje Dlouhá cesta z ráje Leah Chishugi

Hodně dobrá knížka. Při přečtení prvních stránek jsem si myslela, že se bude jednat o velice drastické čtení, ale naštěstí po chvíli se pokračovalo vyprávěním životní cesty v době genocidy.

26.04.2014 5 z 5


Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Opět výborná hraničářská kniha, většinou nostalgie a i trocha akce, každopádně dle mého názoru se nevyrovná některým předchozím dílům

12.04.2014 4 z 5


Sny v okovech Sny v okovech Jozef Leikert

Už jsem přečetla hodně knih z prostředí koncentračního tábora, ale až u této knižky jsem si dokázala aspoň částečně představit, jaké hrůzy se tenkrát děly.

30.10.2013 5 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Velice zajímavý příběh člověka, který byl svědkem vystěhování z domova, kvůli stavbě elektrárny.

30.10.2013 5 z 5


Proč se z našich dětí stávají tyrani aneb Ztracené dětství Proč se z našich dětí stávají tyrani aneb Ztracené dětství Michael Winterhoff

Knihu jsem si koupila s tím, že se bude jednat o románovu formu literatury s tématikou o výchově dětí. I přesto, že jsem hned v úvodu zjistila, že se jedná i popisy z praxe dětského psychiatra, knihu jsem dočetla a rozhodně nelituji. Jelikož zatím nemám vlastní děti, aplikovala jsem obsah na děti z mého blízkého okolí, ledas co se mi objasnilo a chvílemi jsem se i zamýšlela, jestli mám dostatek odvahy do tohoto světa vlastní děti přivést. Knížku bych doporučila jako povinnou četbu minimálně všem budoucím, ale i stávajícím rodičům.

05.04.2013 5 z 5


Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Výborná knížka o životě v zajetí. Vypráví příběh dítěte a jeho matky, jejich myšlení a přežívání.

10.03.2013 5 z 5


Pohlcena plameny Pohlcena plameny Petra Stehlíková

Navazující kniha na první díl s názvem Zrozena z popela. Opět velice hezky psané s výborným příběhem. Jako bonus autorka napsala příběh o Dívce a fénixovi. Doporučuji si nejprve přečíst tuto knížku a až potom hlavní knihu, jelikož je v ní zmínka, která je vázaná na Dívku a fénixe.

23.02.2013 5 z 5


Tak trochu úžasní Tak trochu úžasní Dawn French

Podle mého český čtenář nebude kniho považovat za humorstickou, ale i tak se mi zdá povedená a spíš ukazuje na poměry a výchovu v Británii.

23.02.2013 4 z 5


Zrozena z popela Zrozena z popela Petra Stehlíková

Již dlouho jsem nečetla knížku, která by mě zaujala od samotného začátku až do konce, ale této knize se to povedlo. Obsah i styl psaní je z mého pohledu velice zajímavý, poutavý a srozumitelný. Vzhledem k velice zajímavému ději s otevřeným koncem mi nezbývá, než se těšit na případné pokračování knihy.

28.10.2012 5 z 5


Vzpomínky na Eriel Vzpomínky na Eriel Petra Stehlíková

Velice poutavý příběh plný napětí, místy až děsivý, se zajímavou zápletkou. Čtenář čeká do posledního okamžiku na rozklíčovaní a závěrem je překvapen.

28.10.2012 5 z 5