Euwen Euwen komentáře u knih

☰ menu

Padlý anděl Padlý anděl Petra Kamlachová

Do padlého anděla jsem se začetla okamžitě. Autorka vyobrazila americký život velmi reálně a prezcizně. Její jazyk je velmi bohatý a čtivý. Ač někdy mi těch popisů přišlo příliš, ale to je otázka vkusu.
Příběh je dobře vystavěný a plynulý. Nechybí napětí, zvraty ani romantická zápletka. Čtenář dostane náhled do všech hlav postav, což mě osobně ze začátku trochu iritovalo, ale velmi rychle jsem si na to zvykla a ke konci mě to už vůbec nerušilo.
Osobně se mi líbilo téma kolem paraschopností, pro mě bylo inspirující. Ač jsem od dvou třetin knihy předpokládala možné rozuzlení, stále jsem si lámala hlavu nad tím, jak si s tím autorka poradí a jak onu velkou záhadu rozhřeší. Nezklamala mě a udělala to rafinovaně.
Trochu mě mrzelo, že nebylo zřejmé, že soudní líčení se táhne a bude ještě „trvat“ než se dojde ke konečnému verdiktu, ale to se jedná o drobnost.
Těším se na další díly a doufám, že je autorka napíše a vydá.
Celkově jsem si knihu užila a vřele ji doporučuji.

09.04.2024 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Opět jiné pojetí známé pohádky. Za mě jednoznačně čtivé.

03.03.2024 4 z 5


Zpěv straky Zpěv straky Dana Beranová

Knížka se četla s lehkostí, přirovnala bych ji k pohádkové fantasy. Postavy jsem si oblíbila, jen mě mrzel konec, který nebyl ucelený. Občas mi přišlo, že by se některá dobrodružství dala popsat víc do hloubky, pak by pocity ze čtení byly více intenzivnější. Nicméně jsem si knihu užila a vyzvedla bych ještě originalitu bohů, kterou nám autorka popsala.
Jsem zvědavá, co bude v druhém díle!

28.02.2024 4 z 5


Dokud neustane vlnobití Dokud neustane vlnobití Kristina Janů

(SPOILER) Přečteno jedním dechem. Časové roviny se proplétaly a postupně odhalovaly dramatický příběh, ve kterém nechyběla romantika ani přátelství.
Po celou dobu jsem byla napjatá a nedočkavě jsem otáčela stránku za stránkou, abych se dozvěděla, co se stalo, proč a jak se s tím vším hlavní hrdinka vyrovnala. Klacků pod nohy naházela autorka Dominice nespočet, i tak jsem obdivovala, jak se s tím vším poprala!

Nejvíce mě oslovilo téma - “Cizinka z Východu
Předpojatost s jakou jsou české holky viděny v zahraničí, hlavně v západních zemí je bohužel pravdivá. Sama jsem jí několikrát čelila, ale také jsem měla štěstí.

Jak napsala autorka: “Nejlépe je vše vidět a přemýšlet ne hlavou, ale srdcem

A co se týče konce - sice se říká - do stejné vody nestoupíš dvakrát ALE vzhledem k tomu, že se to v mé rodině skutečně stalo, tak jsem ho přijala hlavně oba hlavní hrdinové zažili velká traumata, která je poznamenala a změnila, proto mi to k příběhu sedělo a vlastně mě ani nenapadlo se nad tím pozastavit.

14.10.2023 5 z 5


Démon stínů Démon stínů Lenka Dostálová

Kniha jako celek se mi líbila, sice mi trvalo, než jsem se začetla, ale pak to dostalo spád. Přesto mi přišlo, že by to celé chtělo ještě trochu učesat. Zhodnotila bych to jako oddechovku, co nenadchne, ani neurazí.

Nejvíce jsem si oblíbila postavu Lei, kvůli které jsem vlastně knihu četla. Chtěla jsem vidět, jak si autorka pohrává s rozhraním, kdy se v ní probouzí zlo, se kterým se pokouší bojovat. Další díly si určitě přečtu ze zvědavosti. Jen mi uniklo, že by se mezi Sárou a Lukášem jednalo o romantickou linku.

05.09.2023 4 z 5


Tajemství černé dámy Tajemství černé dámy Kateřina Loučková

Kde začít?
Krásná obálka, úžasný příběh. Tahle středověká fantasy mě velmi potěšila, přesně takové čtu nejraději, a nevěřila bych, že 500 stran uteče tak rychle. I když se kniha pěkně pronese a není zrovna stavěná na čtení na pláži. Autorčin styl psaní, bohatá slovní zásoba a zajímaví hrdinové mě provedli promyšleným světem z minulosti, kde nechyběla špetka magie a bájných tvorů. Dokonce přiznávám, že jsem si více oblíbila vedlejší postavu Thorstena a konec nemohl být lepší.

05.09.2023 5 z 5


Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Fantasy která neurazí, ani nenadchne.
Kniha se táhla a autorčin styl mi moc nesedl. Kapitoly s Nei mě nebavily, Reda šla, Eammon byl moc zbytečně velký mučedník.
Líbilo se mi jejich postupné sblížení.
Kdyby se kniha osekala o zbytečně opakující se myšlenky a fráze - snad bych ji i přečetla jedním dechem.

03.07.2023 3 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Výborně vymyšlená zápletka knížky s mrazivým pozadím, které mě chytlo za srdce. Nikdo si nepřeje něco takové zažít na vlastní kůži a přesto se to děje, dnes a denně. A lidé zavírají oči.
Přeji mnoha lidem, aby se v postavě Valerie nenašli, já bohužel v pár částech ano.
Děkuji Jani, že jsi a že jsi právě tuhle knížku vydala!

10.04.2023 5 z 5


Tajemství porodní báby Tajemství porodní báby Sabine Ebert

Přečteno jedním dechem.
Právě tohle jsem potřebovala - historickou drsnost, bylinkářství a hlavně romantickou linku, kterou jsem žrala!

22.01.2023 5 z 5


Ano, pane řediteli Ano, pane řediteli Lucie Srňánková

Erotický začátek knihy navnadí na nejeden příjemný partnerský večer. Sexuální scény jsou šťavnaté, detailně popsané a neopakující se.
Poté se počáteční vztah rozvine do příběhu s napínavou zápletkou.
Knížku jsem si nejdřív šetřila a začátek užívala, ale od poloviny jsem ji přečetla jedním dechem.
Nejvíce se mi líbí, že se jedná o českou spisovatelku a žádný chabý cizojazyčný překlad, protože erotických knížek z českého prostředí je málo. Bravo!

08.01.2023 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Začátek mě pohltil a sliboval zajímavý příběh. Jak stránky ubíhaly, čím dál pomaleji jsem se dostávala ke konci, který nakonec vyvrcholil zklamáním.
Od poloviny knihy jsem čekala akci, která se nakonec nekonala.
Vyprávění příběhu v první osobě přítomného času bylo zajímavé a poutavé. Jen emočního popisování bylo ke konci zbytečně příliš. Nakonec jsem měla pocit, že pán mrazu si Karin věčně přitahoval do náruče a ona se od něj jen odtahovala.
Celkově se mi námět velice líbil, ale očekávala jsem trochu víc. Přesto to byla hezká dívčí pohádka na zimní večery s úžasnou obálkou!

05.01.2023 4 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Čtenář skočí rovnýma nohama do děje. Postupně poznává hlavní hrdiny a jejich životní patálie a když si myslí, že jsou jejich osudy už tak dost zlé, ještě se vyostří.
Vykreslení ponuré těžké nálady je bravurně zpracované a celkový příběh všech postav strhne od začátku až do konce. Kdo se nebojí při čtení stavů úzkosti, či nečekaného vývoje, vřele doporučuji!

16.11.2022 5 z 5


Pouštní včela Pouštní včela Veronika Matysová

Strhující román pro ženy o nešťastné lásce a osudovem rozhodnuti. Obálka je bohužel zavádějící. Kniha se čte jedním dechem. Můžu jen doporučit!

24.04.2021 5 z 5