Erra Erra komentáře u knih

☰ menu

Krása mezi námi Krása mezi námi Cory Anderson

Je to velmi zajímavý příběh, vůbec jsem od knížky nečekala takové drama, spíš nějakou romantiku. Nakonec to ale bylo příjemné počtení.

02.05.2024 4 z 5


Spolu a každý zvlášť Spolu a každý zvlášť * antologie

Hezká a oddechové. V podstatě víte, jak to skončí, ale je to vždy pěkně podané. Žádný příběh se neopakuje nijak, to se mi líbí, protože to téma je takove jednotvarne ale Zajímavé.

26.03.2024 4 z 5


Všechny barvy duhy Všechny barvy duhy * antologie

Poprvé jsem četla povídky. Některé jsou lepší, některé horší, ale těch lepších je více. Některé povídky jsou opravdu hodně silné a na zamyšlení.

15.03.2024 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

Je to prostě rozkošné, asi každý četl předešlé díly, takže nemusím říkat víc.

11.03.2024 5 z 5


Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Trochu mi nesedí styl autorky. Ten kdo dělal překlad nebo korekturu by si měl fláknout přes prsty, protože tam bylo hodně chyb. Jinak o knize...není to zle, ale není to ani dobré. Příběh je stavěný na dvou zajímavých příbězích. Autorka se pere ne jen s jedním závažným tématem. Občas se kniha vleče, občas by potřebovala mírnější eskalace. Určitě si ji přečtěte, určitě za to stojí.

11.03.2024 4 z 5


Podělaným navrch Podělaným navrch Becky Albertalli

Hodně jsem se bála podle recenzí, že to snad ani nedočtu...nakonec jsem mile překvapená. Mám ráda autorky psaní, píše velmi sympaticky a k tomu uvěřitelně. Hlavní hrdinka přemýšlí přesně jako já v pubertě, krásně jsem se vrátila o pár let zpět, jak jsem řešila kluky a jak jsem byla bláznivě poblázněná. Myslím, že myšlenky a názory by si měl každý puberťák zapamatovat. Nic není jen černé a bílé. :)

04.03.2024 5 z 5


99 kluků Micaha Summerse 99 kluků Micaha Summerse Adam Sass

Nooo, příběh je zajímavý, psaný jako pohadka a to je vlastně ta věc, co mě na tom štve. Vše je tak pozitivní, lidi okolo jsou všichni gay friendly a i úplně cizí lidi. Já tomu nevěřím, nedokazala jsem se do toho vcítit, nedokážu tomu příběhu vůbec věřit. Všechny postavy jsou hrozně šťastný a pozitivní. Celé město je jak zahalené v nějakém růžovém oparu. Ke konci jsem to už rychle prolétla, protože se příběh táhl a nikam to nevedlo. Hodně by tomu pomohlo osekat to tak na 250 stran.

14.02.2024 2 z 5


Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Rozhodně je to zdlouhavé čtení a občas se člověk nutí do toho, aby vůbec dal četl, ale líbí se mi ta pointa, ta nějaká hlubší myšlenka. Je to tak zvláštní, zároveň tak skvělý.

26.01.2024 5 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Asi můj názor nebude v oblibě. Mám ráda dramata, ráda čtu divadelní hry a tzv. klasiku, ale tohle prostě ne. Je mnoho lepších autorů tě doby, kterým se bohužel nedostalo takové popularity jako zde. Je to skoro až škoda.

26.01.2024 2 z 5


Tereza – Etiketa pro dívky Tereza – Etiketa pro dívky Ladislav Špaček

Já bych to neviděla tak černě jak ostatni. Knihu jsem četla tak v 14 letech, pamatuji si, že mě bavila. Asi jsem ani nepožadovala nějaký mistrovský počin. Možná to prostě jen byla jiná doba. Kniha se mi osobně líbila, věřím, že přečíst ji teď, tak mám asi jiný názor, ale už jsem prostě jen dospělá.

26.01.2024 4 z 5


Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Neřekla bych, že je to špatné, ale Nick a Charlie mě vtáhnout více do děje. Je to opravdu kratičká povídka, ještě velkou část tvoří úryvek že solitaire, což bylo zklamání,
ze je to ještě o 10 stran kratší. Ale kdo má rád tenhle pár, bude se mu to líbit. :)

25.01.2024 4 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Knihu jsem četla několikrát, ani si nepamatuji, jak jsem se k ní dostala ale byla to moje první lgbt+ kniha. Proto asi nedokážu říct něco negativního. Krásný příběh o lásce, je to vlastně něco, co čekáte ale zároveň je to skvěle a rafinovaně vymyšlený příběh.

25.01.2024 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Je to skvělé, do příběhu postavy krásně zapadají. Vše se točí kolem teen lidi a je tam krásně vidět to přemýšlení. Příběh je i realisticky napsaný, takže bych neměla problém věřit, že by se to opravdu někomu mohlo stát. Což beru jako plus, je to čtitelný, oddechový.

25.01.2024


Recept na lásku Recept na lásku Jarrett Melendez

Neřekla bych, že je to úplně zlé. Je tam taková kreativní dějová linka. Bohužel vůbec necítím tu přitažlivost těch dvou klučičích postav. Vztah se tam vůbec nevyvíjí, skoro o nich nic nevíme a na konci je úplně zvláštní eskalace. Zároveň mi moc nesedí typ kresby, je moc podrobný, takže se v tom člověk občas ztrácí. Jinak ale čtení nelituji, rychlovka fajn.

24.01.2024 3 z 5


Fantastická zvířata a kde je najít (ilustrované vydání) Fantastická zvířata a kde je najít (ilustrované vydání) Mlok Scamander (p)

Ta kniha je hlavně vzhledově pecka. Ilustrace na každé stránce vyrazí dech. Obsahově jako učebnice, je to obecně hezké.

24.01.2024 5 z 5


Jak je důležité míti Filipa Jak je důležité míti Filipa Oscar Wilde

Skvělá kniha, vtipně napsané

23.01.2024 5 z 5


Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

(SPOILER) Kniha sama o sobě vtáhla na začátku do děje, jenže tak v polovině, kdy se postavy rozdělí a táhne se to skoro ke konci knihy je mnoho kapitol o ničem. Stále se tam dokola řeší to jedno téma a člověka už to omrzí. Je to hezký napsané, ale po spoilery první knihy, kde na konci víme, že jsou spolu už nějakou dobu, vlastně ani nečekáte, ze se problém a celá zápletka nevyřeší.

23.01.2024 3 z 5


Klub rozkoše Klub rozkoše Jüne Plã

Kniha je sympaticky napsaná. Jednoduché vtípky od autorky a úžasný překlad do češtiny. Jsou tam narážky na české písničky a filmy, noz je takový zajímavý přilepšení. Kniha obsahuje základy a dobře triky. Zároveň je tam krásně ukazacr tabu společnosti a o čem se nemluví.

23.01.2024 5 z 5