Spolu a každý zvlášť

Spolu a každý zvlášť https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463682/bmid_spolu-a-kazdy-zvlast-dtz-463682.jpg 4 109 38

Sbírka romantických příběhů z období lockdownu od nejznámějších autorů young adult. Erin Craigová spojí dohromady dívku, která je ve městě nová, a sympatického poslíčka s pizzou. Brittney Morrisová promění nepřátelství v lásku za pomoci balkónové zahrádky s bylinkami, Rachael Lippincottová si získá srdce čtenářů roztomilou love story, kterou si její fanoušci zamilují, a dva mladé lidi spojí dohromady hudba v povídce Sajni Patelové. Tyto a mnohé další příběhy o hledání lásky v nepříznivých časech, najdete v knize plné šťastných konců od některých z nejlepších autorů knih pro mládež...... celý text

Literatura světová Povídky Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Together, Apart , 2020


více info...

Přidat komentář

simca9342
22.04.2024 5 z 5

Přečtená před lety. V době pandemie a uzávěrky knihoven se to "hodilo".

K povídkám všeobecně: Vtipné, krátké i dlouhé příběhy o tom jak nejen v Americe odkud zřejmě autoři čerpali náměty ze svých okolí a prostředí, ale po celém světě vnímají teenageři to, co ještě nezmizelo z televizí a novin. Lockdown, Covid, pandemie a podobná slova.. jsou to ale také příběhy lásky v ne zrovna šťastné době, vyznání lesbiček a gayů, ale jde třeba o romantiku kluka a holky na balkónech s rozestupem :)

Erra
26.03.2024 4 z 5

Hezká a oddechové. V podstatě víte, jak to skončí, ale je to vždy pěkně podané. Žádný příběh se neopakuje nijak, to se mi líbí, protože to téma je takove jednotvarne ale Zajímavé.


Lenka2533
16.02.2024 4 z 5

Hezké příběhy, některé lepší, jiné horší. Četlo se to hezky, ale myslím si, že už se ke knize nevrátím.

_Žanet_
22.12.2023 3 z 5

Méně je někdy více. A přesně v tomhle případě bych uvítala, kdyby povídek v knížce méně bylo. Čtenář by se ve více rozepsaných povídkách mohl mnohem víc vcítit do postav, nic by nemuselo být uspěchané, jako to v některých příbězích bylo a děj povídek by byl více uvěřitelný. Takhle mi některé příběhy připadaly až moc naivní a nerealistické. Přesto jsem v knížce našla i několik povídek, které její kvalitu krásně zvedly, které se četly samy a které mě přiměly podívat se i na jiná díla některých autorů. Ve výsledku bych knížku vyhodnotila jako oddechovku, která sice neurazí, ale ani nenadchne.

Dadama1
04.10.2023 5 z 5

Koupila jsem si ji za Covidu, připadalo mi to zajímavý. Pak jsem to ale odložila, nedělalo mi to nějak dobře. Asi moc čerstvé vzpomínky na ošklivou dobu. Teď jsem se po dlouhé době začetla a moc si to užila. Vrátilo mi to už jen ty vtipné vzpomínky na rozestupy, opraváře přes video a gely na ruce válející se všude, kam jen oko dohledné. Některá témata asi potřebují svůj čas.

Juls125
24.09.2023 4 z 5

knizka se mi celkem libila, urcite to nebylo nic prevratneho, ale bylo to pekne napsane a postavy se mi libily temer v kazde povidce. Urcite to ale je opravdu jen pro nactilete, ja sama jsem v patnacti zvykla uz cist neco jineho a asi
bych to ocenila vice trosku drive, ale zle to nebylo

Knihomolka506
05.08.2022 5 z 5

Opět jsem četla tématicky a ne schválně.Teď v době nemoci, ale naštěstí jen nachlazení.

Celkově ke knize : ať už pandemie nebo ne , izolaci asi zažil každý. Postavy zde ji přibližují, jak by to zhruba mohlo být. Doufám, že minulý čas použiju v té nejbližší možné době.

Christinnepr
09.01.2022 2 z 5

Čtení spíš pro náctileté. Jednu dobu jsem uvažovala, jestli budu vůbec ve čtení pokračovat. Nakonec jsem přečetla všechny příběh a souhlasím s ostatními, poslední příběh je nejlepší

Anna 13
30.12.2021 2 z 5

Zajímalo mě, jak se pro mě neznámí autoři vypořádají s tématem "romantika v době covidové". Už dlouho jsem nepobývala ve světě young adult, ale po této návštěvě nemám pocit, že bych o něco přicházela.

Nesmírně naivní. Neautentické. Nevytěžené. Přeslazené...

Troufám si tvrdit, že tohle není svět dnešních teenagerů. Jsou to jen pohádky, které jim někdo napsal, ale nikdo jim neuvěří.

Jen jeden jediný příběh mě zaujal. Řekla bych až dojal, a to ten od Sajni Patelové - JEDNOU...

Povídky s LGBT tematikou jsem ani nerozečítala, takže je nemohu hodnotit... Těch zbylých šest povídek jsem prolétla za večer a jsem ráda, že jsem té knize nevěnovala víc času.
Young adult literatuře určitě ještě šanci dám, ale tento počin se za mě zásadně nepovedl. Měl mladým lidem nabídnout jakési souznění s problémy, které jim vtrhly do života spolu s covidem, dát jim pocit, že nejsou samy, kdo se hněvá, strachuje a distancuje. Ale místo toho jen posloucháte, jak postavy plkají o hloupostech, připomínají spíše děti a jsou vám bytostně vzdálení.

Nedoporučuji.

helcavo
22.12.2021 2 z 5

Povídky mi připadaly příliš krátké na to, aby mě přitáhly k postavám do takové míry, abych děj prožívala s nimi. Nenáročné čtení, bohužel i docela suché a nezáživné

LucyBrand
06.12.2021 4 z 5

Knihu jsem začala číst v době lockdownu a za mě je to super odreagování. Každý ten příběh měl pokaždé nějaký děj do sebe. Když jsem si objednávala knihu, docela mě zajímalo jaké jsou i další příběhy a také mě zaujala i obálka knihy. Některé příběhy mě moc bavili a některé zas moc ne. Moc mě to bavilo, kniha se četla jedním dechem, je to takové nenáročné čtení. Líbí se mi příběhy o lásce a asi proto mám ráda červenou knihovnu.

MonaR0se
18.11.2021 5 z 5

Poznáte ten pocit, keď zbadáte nejakú knihu a hneď viete, že ju musíte mať a že vám jednoducho sadne ako uliata? Tak u mňa to bola táto krásna poviedková kniha, ktorá ma zaujala svojou nádhernou obálkou a anotáciou.

Spolu a každý zvlášť je zbierka deviatich poviedok od známych YA autorov. Poviedky sú o láske počas lockdownu, vďaka čomu je kniha vysoko aktuálna a zároveň magicky rozprávková. A tie sladké príbehy ma tak pohltili, že som ich všetky prečítala na jedno posedenie.

Bolo to presne také milé, sladké, humorné, zlaté a oddychové ako som si predstavovala. Milo ma prekvapila a potešila aj LGBT tematika, ktorá sa v niektorých poviedkach objavila.

Niektoré poviedky ma bavili viac, niektoré menej, no každá ma niečím zaujala a vyčarila mi úsmev na tvári. Z celej knihy som mala veľmi dobrý pocit a už teraz viem, že sa k nej budem často vracať. Odporúčam každej romantickej duši, ktorá potrebuje občas vypnúť a iba sa usmievať.

Sigurd_Lesandi
07.11.2021 4 z 5

Kniha mě zaujala především svým nápadem romantiky během lockdownu, protože mě zajímalo, jak 9 autorů vytvoří příběhy o lásce v době, kdy k sobě nikdo nesmí blíže jak na 2 metry. Ne u všech příběhů se to sice povedlo, ale nakonec mě autoři příjemně překvapili.
Připravte se, že nebudete číst o tom, jak si pár poprvé vyrazí na rande, dají si první pusu atd. To v dané situaci úplně nejde. Přesto se dá napsat skvělá romantická povídka. Příběhy "Doručeno s láskou", "Pod rouškou" či "Nový soused" jsou toho jasným důkazem. Krásně napsané, skvěle se četli, a i přes omezení doby byla romantika jasně vidět.
Párkrát se bohužel stalo, že jsem přečetl 40 stran o seznámení 2 lidí mezi nimiž někdy možná rozkvete láska, což u takového tématu nestačí.
Po dočtení u mě ale přetrval pozitivní pocit. Ano, o knihu roku se nejedná, ale i když povídkové knížky moc nevyhledávám, tak mě bavila a většina příběhů se povedla.
Pokud hledáte nějakou pohodovou nenáročnou četbu na léto a nebude vám čtení o lockdownu vadit, tak můžu určitě doporučit.

whiolet
08.10.2021 3 z 5

Z celé knížky se mi líbily asi, tak tři povídky, a Pod rouškou je z nich nejlepší.
Jinak téma Covid mi přišlo až přehnane depresivní :/

Rézi
04.10.2021 1 z 5

Sladké, až to lepí

Karolin77
11.09.2021 3 z 5

Tak já Vám nevím, na knížku jsem se těšila a když vyšla,hned jsem si ji šla přečíst....bohužel jsem z ní mírně zklamaná.
Některé povídky byly krásné a milé, jiné mě nebavily. A někdy mi to přišlo trochu depresivní,vracet se do té doby a prožívat to znovu. Postav mi bylo často líto,že se nemohou normálně bavit. Ale je to čas lockdownu, tak se není čemu divit, ale i tak to na mě chvílemi působilo smutně. Pár povídek by si zasloužilo vlastní knihu, zajímalo by mě jak by to s postavami pokračovalo.
U knížky jsem zjistila, že opravdu nejsem povídkový tip. Mám raději delší příběhy.
Knížku bych si znovu už nepřečetla.
Za mě průměr.
3,1/5*

LiKa00
07.09.2021 5 z 5

Všechny povídky se mi líbily, některé více, jiné méně. Ale jako číst o covidu v době covidu je teda docela haluz. Kdybych to věděla dřív, tak se do toho asi nepustím. Některé to extrémní dodržování pravidel mě štvalo, ale co už, holt to tak bylo asi napsáno schválně... Jinak knížka pěkná.

elliot_pisces
23.08.2021 4 z 5

S povídkovými knihami moc zkušeností nemám, stejně tak příliš nečtu ani romantické příběhy, ale jsem rád, že jsem si je přečetl. Dalo se u nich jednoduše zapomenout na problémy v reálném životě a prostě to bylo moc milé čtení. Povídky budu hodnotit po jedné, protože každá je vlastně jedna knížka, takže si každá zaslouží vlastní názor. Jo, ještě než začnu, knížka má nádhernou obálku.

Doručeno s láskou - pěkná povídka, romantická linka sice nic moc a upřímně mě ani nepřekvapilo, že právě jeden z příběhu pojednává o budující se lásce mezi poslíčkem s pizzou a holkou. 3/5

Sociálně distanční venčení - moc se mi líbil nápad autora, tahle patřila k mým oblíbeným. 4/5

Jednou - tohle mi přišlo trošku přehnané, prostě mi nesedí, že by holka hodila po týpkovi botu, ještě ke všemu svoji oblíbenou. jinak se mi líbila, autorka měla příjemný styl psaní, četl se moc dobře. 4/5

Pravidla komedie - tak tahle je jednou z mých nejoblíbenějších. strašně se mi líbil nápad a postupný character development hlavní postavy. 5/5

Nový soused - já fakt nesnáším cokoliv, co zavání stalkováním. takové to "přistěhoval se do vedlejšího domu a já ho teď každý den pozoruju oknem, protože je strašně hot" mě neskutečně štve. a taky mi přijde male love interest jako pěkný blbec. on a hlavní postava se dali dohromady jen kvůli její vytrvalosti. tahle povídka se mi fakt nelíbila. 2/5

Láska v režii osudu - tahle nijak nesrší originalitou, ale jinak byla fajn. nijak nenadchla, ale četla se mi příjemně a měl jsem z vztahu obou postav radost. 3/5

Zahradnická sázka - úžasný nápad, sympatické hlavní postavy a skvělý styl psaní. co víc si přát? 5/5

Společně uvězněné - moje oblíbená :D! 5/5

Pod rouškou - moc pěkný nápad na povídku. sice celý příběh byl založený na jedné velmi nepravděpodobné věci, ale co. i něco takového se vám může stát. 4/5

petulkapeta
22.08.2021 4 z 5

Povídky byly pekne,ale u některých jsem vážně litovala,že to není celá kniha. Nejvíc se mi libila povídka Pod rouškou a Nový soused

Zruza
17.08.2021 4 z 5

Takže některé povídky se mi líbily, ale některé moc ne. Jak se tak dívám na ostatní recenze mám to většinou jinak. Proto jsem se rozhodla udělat recenze na povídky zvlášť.
Doručeno s láskou - tahle povídka mě moc neoslovila. Byla milá, ale romantika mě moc neoslnila. Problémy kvůli koroně mě zajímaly více.
Sociálně distanční venčení - LGBTQ povídka. Byla roztomilá, zajímavá, ale nepatří k mým favoritům.
Jednou - tahle byla moc milá. Opravdu se mi líbila. Dorozumívání se skrze balkon a sousedé mě zaujalo.
Pravidla komedie - další LGBTQ. Moc mě to neoslovilo. Autorka do toho zatáhla Tiktok a přišlo mi, že se snažila až moc být "cool". Jinak to bylo ok.
Nový soused - moje oblíbená. Tahle se mi fakt líbila. Určitě si to ještě přečtu.
Láska v režii osudu - tahle povídka byla zajímavá. Líbila se mi, ale ta matka mě štvala.
Zahradnická sázka - oooh můj další oblíbenec. Fakt byla roztomilá.
Společně uvězněné - LGBTQ. další oblíbenec
Pod rouškou - AAAAAAAH. TAHLE JE MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ!