Elena_Dark Elena_Dark komentáře u knih

☰ menu

Bez tebe to není léto Bez tebe to není léto Jenny Han

Určitě neříkám, že kniha byla špatná, ale docela mě zklamala. Už to nebyl ten dokonalý první díl, který všichni tak zbožňovali. Příběh nabral už od první kapitoly úplně jiný spád, než na který jsem byla zvyklá.

16.07.2023 4 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Už za skvělý nápad považuji to, že autorka propojila dvě knihy dohromady. A hned jako další, že si dala práci s tím otevřít další téma, o kterém se úplně tak často nemluví. I když každá duše v knize byla jiná, všechny se nakonec sladily do jedné jediné symfonie, ve které byly schopné přežít. Prostě skvělá kniha, co jiného dodat.

16.07.2023 4 z 5


Půlnoc je osamělé místo Půlnoc je osamělé místo Barbara Erskine

Ze začátku jsem se moc začíst nedokázala, ale potom příběh nabral rychlost a unášel mě na vlnách dál....Kniha vyzařovala napětím, tragédií a hororem, ale absolutně nelituji toho, že jsem ji začala číst ! Určitě se chystám na další autorčino dílo....

05.07.2023 4 z 5


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Tahle úžasná kniha úplně změnila můj pohled na Toma. Jsem mu neskutečně vděčná, že nám všem dovolil nahlédnout do jeho soukromého života, do kterého nás vlastně díky knize úplně vtáhl. Myslím, že mezi fanoušky HP teď projela vlna, která se jen tak neuklidní...

25.06.2023 5 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Diskuze raději nečtu, ale když mi zvědavost po minulém komentáři nedala, nahlédla jsem tam a musím říct, že jsem to opravdu dělat neměla. Chápu, že si každý brání to své, ale nikdy nemůže být JEDINÝ, kdo vydá knihu s takovouto tématikou.
Ale zpátky ke knize...Byla srdcervoucí. A dokonale promyšlená. Většina dětí by se totiž měla ráda vracet domů, ale povětšinou to tak není. Autorka konečně otevřela další z témat, které jsou tak málo řešené.

25.06.2023 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Kniha měla dobře promyšlený děj, autor v její první půlce ukázal krásy, lákadla, výhody a nevýhody života a v druhé části temnou stránku smrti. Řekla bych ale, že autor dával dost zřetelně najevo, jak by kniha mohla skončit, viz. projevy Aljašky a některých postav. Proto dávám jen čtyři hvězdičky.

16.04.2023 4 z 5


Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

U téhle knihy mě zaujala prvně obálka....Je na ní totiž spousta věcí, pod kterými se vlastně skrývá celý děj. A pak ten název. Ten už nám od začátku říká, že půjde o nějakou lež, krutou a temnou...Ale čekali bychom ji od svých nejbližších?

Když se Grey ztratila nejlepší kamarádka, prakticky přestala žít...byla jako zbavená duše a omámená myšlenkou, že by mohla být Elora naživu, se vrátila na ostrov, kde to všechno tak krásně začalo a krutě skončilo.....A s nadějí v srdci se vrhla do velkého pátrání...

16.04.2023 5 z 5


Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Ztráta...ale co to vlastně je? Nebo možná kdo? Chodí kolem nás a bere vše, co jí přijde do cesty...Ke každému z nás jednou či víckrát došla a vzala nám něco, na čem nám záleželo. Něco, co už nikdy nevrátíme. Když ale okolo sebe máme lidi, kteří jí na své cestě již potkali, můžou nám pomoci na ni zapomenout..

31.01.2023 5 z 5


Čarověník Čarověník Marie Rejfová

Kniha byla spíše taková oddychová. Nepopsala bych ji jako děsivou, ale byla velice čtivá a dokázala vtáhnout do děje..

13.01.2023 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Dojemný a traumatický příběh...to sedí. Nemůžeme se opakovaně schovávat v minulosti, zamčení ve svém nitru a čekat kdy přijde konec. Musíme bojovat. A to až do konce. Kniha byla moc povedená, autorce skládám velkou poklonu.

13.01.2023 4 z 5


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Půjdu proti proudu...kniha nemá žádný pořádný děj...je to taková všehochuť smíchaná do jedné malé nesmyslné knížky.

18.12.2022 odpad!


Kde se les dotýká hvězd Kde se les dotýká hvězd Glendy Vanderah

Krásnější knihu jsem neviděla... Když se ponoříte do děje a zamyslíte se nad ním, dojde vám, že po světě chodí spousta lidí, kteří jsou zranění.. jejich zranění ale nejsou vidět...jsou totiž utopené v srdci člověka, který s nimi bojuje. Bolí ho však více, než by si okolí myslelo... není to jako mít třeba zlomenou nohu...je to jako ztratit kousek sebe samotného. Je jen na okolí, zda se rozhodne pomoci a myslím, že hlavní hrdince se to podařilo ukázkově..

18.12.2022 5 z 5


Hanin kufřík Hanin kufřík Karen Levine

Velmi citlivá kniha, která vás dožene k slzám.. srdcervoucí příběh malé, nevinné holčičky, která za nic nemůže. V téhle knize už neexistují pojmy štěstí, radost a naděje..jsou to jen vedlejší produkty dobře žitého života. Tohle je prostě boj na život a na smrt...

25.10.2022 5 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Tahle kniha byla takový ten typ, který vás chytne a nepustí... většinou byla chladná, srdcervoucí a smutná...ale v každém z příběhů má svou roli naděje. V téhle knize to bylo přesně vidět a jak se říká, naděje umírá poslední.

25.10.2022 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Představte si, že knihu představíte dvou lidem..jeden bude dospělý člověk a druhé dítě... dítě v knize uvidí tu pohádku, o Malém princi, který cestuje z planetky na planetku a přátelí se s liškou...


Co ale uvidí ti starší? Tu nádhernou pointu knihy, to krásné poselství o tom, jak málo můžeme najít v obyčejných věcech a jak nám to pořád nestačí.. přesně jak je řečeno v knize.. i v malé kapce vody bysme toho mohli najít tolik..jen kdybychom chtěli...

10.10.2022 5 z 5


Strom naděje Strom naděje Katherine Applegate

Tahle kniha byla podle mě pro mladší čtenáře..ale silná byla tedy neuvěřitelně. Jedinou hlavní věcí, která Vás tam po celý děj doprovází, je naděje. Věc, kterou každý z nás měl, má a vždy ji mít bude.. někdy je více než důležité bojovat dál a jak se říká, naděje umírá poslední..

10.10.2022


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Tahle kniha mi vzala dech. Jinak to ani popsat nejde...Kolik se toho opravdu za jeden pouhý den, i když co den, za pouhou chvíli může stát? Šokující, opravdu šokující. Příběh byl dojemný a hluboce procítěný..obyčejná slečna, obyčejná cellistka a během minuty je pro ní všechno jinak..V téhle situaci už jí bohužel ani hudba nezachránila..

02.10.2022 5 z 5


Ostrov na konci všeho Ostrov na konci všeho Kiran Millwood Hargrave

Fantastické.. oslnivá kniha nejen příběhem, ale hlavně dobrodružným duchem, který v sobě po celou dobu čtení nese. Kniha má v sobě zakořeněné hluboké poselství, ke kterému by se dalo říct už jen jediné..kdo už dorazil na svůj ostrov na konci všeho?

25.09.2022 5 z 5


Stálo to za to Stálo to za to Miroslava Varáčková

Za mě byla kniha opravdu skvělá, čtení jsem si opravdu užívala a nemůžu říct, že by se mi někdy při čtení stalo, že by se rozhostilo stříbrné ticho, které přináší nuda. Naopak, kniha byla pestrá a důkladně prožitá postavami. Určitě se k ní ještě někdy vrátím, i přes tu smrtící ránu, kterou mi kniha dala na poslední stránce..

25.09.2022 5 z 5


14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Tak tohle byla opravdu zajímavá cesta napříč staletími. Kniha o poutavém přátelství dvou chlapců v nelehké době dokáže zaujmout asi každého. Řekněme to takhle, myslím, že by se v té knize spoustu lidí našlo.. někdy nejsme dostatečně vděční za to, co máme, stěžujeme si, nadáváme..ale tahle kniha přesně ukazuje, jak se lidé měli dříve, jak byla doba krutá a nemilosrdná a jak srážela vše, co jí přišlo do cesty. Nad tím jsem přemýšlela celou tu dobu čtení. Jinak příběh je vymyšlený velice hezky, oceňuji kreativní nápad autorů.

13.09.2022 5 z 5