Eiram01 Eiram01 komentáře u knih

☰ menu

Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Egypťan Sinuhet – Patnáct knih ze života lékaře Mika Waltari

Obrovský poklad mezi knihami... Má se mnou mnoho nacestováno, ale čas s ní strávený stál za to. Bravurně napsáno, teď se jen těžko bude hledat stejně bohatá kniha.

22.12.2019 5 z 5


Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Strhující - to sou ta správná slova pro tuto knihu. Už se těším na pokračování. Celkem mne zaujala planeta Eden. Sem zvědavá jak se bude děj posouvat, a co hrdinové, kdo z nich zůstane...

17.03.2019 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

12 odlisnych zen,ktere navzajem propojuje osud. Dobre promyslena kniha, v nichz jednotlive postavy maji ruzne nalepky - milenka,manzelka,matka,dcera atd. Sledujeme zivoty z ruznych pohledu-jednou nahlizime pod poklicku v jedne domacnosti, v jinem pribehu v jine. Autorka se s postavami nepare, z zivota zachycuje ty nejmene ocekavane situace, o kterych by se jim ani ve snu nezdalo. Otevreny konec jednotlivych pribehu zanechava v ctenari malinke prekvapeni a trochu tajemstvi, jak to cele s postavami vlastne dopadlo.

04.02.2019 4 z 5


Mlýny osudu Mlýny osudu Johan Theorin

Další povedená Theorinova kniha. Tentokrát se zde odvíjí dvě příběhové linie, mnohem zajímavější z minulosti a aktuální z Ölandu. Autor nešetří detaily a hlavním postavám nedá chvíli oddechu. Nejpřekvapivější je ale zakončení knihy. A kdo chce vědět víc? Tomu nezbývá než se do příběhů pořádně zakousnout a užívat si léta na Ölandu.

26.02.2018 5 z 5


Kráska a zvíře Kráska a zvíře Dominik Dán

Velice povedená, přečtená skoro jedním dechem. Autor nenechá čtenáře ani dojíst v klidu snídani bez toho, aby neobracel další a další přečtené stránky. Napětí střídá překvapení a další touha po návalu informací, co se vlastně ve skutečnosti stalo. Vše je ukryto až do konce, kdy po zhltnutí všech stránek si konečně můžeme jít lehnout.

12.02.2018 5 z 5


Julie & Julia Julie & Julia Julie Powell

Náhodně jsem narazila na stejnojmenný film a po jeho zhlédnutí a zjištění, že předlohou je kniha, jsem s nadšením utíkala do knihovny. Jsem obrovský nadšenec do vaření a zároveň miluju skutečné příběhy, takže ideální kniha pro mne. A nelitovala jsem :) Překousala sem se všemi těmi humornými zážitky (nejlepší s humry :D) proloženými dopisy ze života Julie Childové a byla jsem z toho mnohem víc nadšená než z filmové verze. Doporučuji všem kdo máte rádi vaření ;-), knihu si určitě zamilujete.

26.09.2015 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Chytlavé čtení, které stojí za to. Prolíná se zde vtip se smutkem, což se mi na této knize velmi líbilo. Velmi doporučuji :)

17.09.2014 5 z 5