Countee Countee komentáře u knih

☰ menu

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Miluju, když mě kniha natolik zasáhne a vyvolává u mě pořádné emoce. A ač nejsem nějak extrémně vulgární, u těchto příběhů jsem si musela zanadávat. Nejvíc mě zasáhl ten první, jak já po dočtení nenáviděla všechny chlapy na světě. :) Druhý příběh je taky skvělý! Třetí se mi líbil nejmíň, nebýt toho konce, který jsem nějak nečekala, chtěla jsem dát 4/5, ale nakonec mi to nedalo. Rozhodně stojí za přečtení. :)

21.04.2019 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Shrnula bych to dvěma slovy: neurazí, nenadchne.

03.03.2019 3 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Moje třetí knížka od F. Backmana, jeho Babička mě docela zklamala, resp. nebyla jsem z ní tak odvařená, proto jsem jeho další knihy jen tak míjela. Nějak mi to nedalo a v knihovně jsem si půjčila Medvědín - díky bohu, že jsem mu ještě dala šanci, tohle je snad nejlepší kniha, co jsem od něj četla!
Hokejové prostředí mi nikterak blízké není, ale učím několik kluků, kteří se hokeji věnují (a dávají mu přednost před školou :D), tak jsem si říkala, že si rozšířím obzory.
Páni, ta kniha, ty vztahy, křivdy, provázanost, emoce všude, to s vámi zamává. Tuhle si musíte přečíst. :)

25.02.2019 5 z 5


Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Na čtení této knihy jsem se opravdu těšila a jsem ráda, že mě anotace ke knize nezklamala. Dost tomu napomohla i obálka knihy, ta se mi tuze líbí! Budete se u toho trošku bát, příběh vás pohltí. Postava vraha mě překvapila, na začátku knihy mě to vůbec nenapadlo, ale tuto tematiku mám ráda, tudíž byl pro mě příběh ještě líbivějším. Ale bylo tam pár momentů/pasáží, které mi nějak neseděly, neumím být konkrétní, jen mi tam pár věcí nějak nepasovalo, proto ty 4 hvězdičky. Ale rozhodně nelituju toho, že jsem si knihu koupila a mám ji v knihovně. :)

06.01.2019 4 z 5


Luke a Jon Luke a Jon Robert Williams

Tohle je tak krásná a smutná kniha. Rozhodně zaslouží pozornost. Málokdy se stane, že mě kniha chytne už od prvních řádků. V té knize se vlastně stane spousta smutných událostí, ale nejsou popsány nijak pateticky. Právě naopak. Víc asi prozrazovat nebudu. :)

12.08.2018 5 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Tyjo, za den přečteno. Takového psychopata si jen tak nevymyslíte. Ale dostal, co si zasloužil. Některé pasáže jsou teda dost nechutné, ale bez nich by to nešlo. ;) V knize se střídá minulost s přítomností - tudíž vás to pořád nutí číst další a další kapitoly. :) Grace mi bylo neskutečně líto, Ester mi byla sympatická už od prvních stránek a Millie není radno podceňovat. Rozhodně přečíst, pokud vás ten žánr baví. :)

03.08.2018 5 z 5


Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Plným právem získala kniha cenu Magnesia Litera. Baobab je jedno z top nakladatelství pro děti a mládež, kniha je opravdu skvěle zpracovaná, vhodné ilustrace, doslov, medailonky postav nacházajících se v knize (jejich skutečný příběh) a zahrnuje taktéž časovou přímku historických událostí ruku v ruce s událostmi vylíčenými v knize. Pokud někoho zajímá tematika šoa, najde tu i několik tipů na další knihy k přečtení.

02.08.2018 5 z 5


Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Jodi Picoult prostě umí! Tohle je pátá kniha, kterou od ní čtu, zařadila se mezi mé oblíbené autory. Dozvědět se něco o pravidlech, chování a zvyklostech Amišů mi přijde přínosné. Od začátku jsem přemýšlela, jak to asi dopadne a hltala další a další strany, byla tam spousta odboček, Picoult je ovšem volí tak vhodně, že se do toho nezamotáte (aspoň já ne). Fakt doporučuju!

27.07.2018 5 z 5


Hlavně zachraň sebe Hlavně zachraň sebe Jan Těsnohlídek ml.

Honza Těsnohlídek je z těch současných autorů, kteří píší poezii (zejména), můj nejoblíbenější. Jeho verše jsou správně syrové a pravdivé. Tato sbírka je hlavně o vztazích. Teď jsem v takovém rozpoložení, kdy mi verše mluví přímo z duše. A moc se mi líbí!

13.07.2018 5 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Tematika holocaustu mě hodně zajímá, několik knih už mám načtených. Komiksy moc nečtu, ale asi začnu víc! Knížku jsem doporučovala i žákům (7. třída) a docela je zaujala. Jsem ráda, že se povídání o holoucaustu střídalo s přítomností, trošku to ten silný příběh odlehčilo, člověk si odpočal. Co mi vadilo, bylo těch několik hrubek (paskvil typu "14ti" mi v knihách opravdu vadí).

12.07.2018 5 z 5


Šlehačková oblaka Šlehačková oblaka Tereza Salte

Knihu jsem dostala jako dárek, blog Terezy jsem znala už z dřívějška. Občas jsem na něj zavítala, ale pravidelným čtenářem nejsem. Ve stručnosti pro mě kniha byla „pohlazením na duši“, bylo mi u ní smutno i veselo, je tam i pár myšlenek, nad kterými se člověk pozastaví a popřemýšlí. Četla jsem ji jako oddechovku, rozhodně splnila má očekávání. :)

12.07.2018 5 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Když jsem se začítala do prvních stránek, vzpomněla jsem si na jednu recenzi slečny, v níž tvrdila, že se od knihy nedalo odtrhnout. Po nějaké 50. straně jsem jí musela dát za pravdu. Kniha je čtivá, něco jsem prohlédla poměrně brzy, ovšem ten konec mě vážně nenapadl. Dle mého názoru mohl být konec zpracován trošku lépe, ale jako celek jsem knihu potřebovala emočně vstřebat. Určitě stojí za přečtení. :)

08.07.2018 4 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Jednoduše srdcovka, ta kniha je perfektní, zatím ji mám přečtenou dvakrát v češtině. Ale už na mě v poličce čeká anglická verze. :) Doporučuji si ke čtení pustit soundtrack (jak knihy, tak filmu). :)

10.05.2015 5 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

V pořadí třetí kniha, kterou jsem četla. Začala jsem Svědkyní ohně, která mě naprosto uchvátila, Hypnotizér už nebyl tak brilantní, ale pořád stál za to, nicméně Paganiniho smlouva je pro mě zatím nejslabší. Kniha mě neuměla vtáhnout do děje tak, abych jedním dechem hltala stránky. Možná Svědkyně nasadila vysokou laťku... Jen doufám, že Písečný muž na tom bude zase lépe, šanci mu rozhodně dám. :)

10.05.2015 4 z 5