bobika bobika komentáře u knih

☰ menu

Dívka na klíček Dívka na klíček Paolo Bacigalupi

Po výborné sbírce výborných povídek Čerpadlo 6 je Dívka na klíček prostě.. zklamání.
Autorovi se sice povedlo vykreslit pěkný biopunkový dystopický svět, ale celý děj, postavy, vyústění jsou strašně nezajímavé a nudné. Nakonec celá kniha tak nějak vyšuměla do ztracena a nezanechala ve mně žádný hlubší dojem.

21.02.2018 3 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Naprostá pecka.

21.02.2018


Nebojovali švestkovými knedlíky Nebojovali švestkovými knedlíky Markéta Chalupová

Příběh Mašínů je pro mě příběhem obrovské odvahy a statečnosti v čele proti odpornému režimu a jejich přisluhovačům, ale taky trochu zbrklosti a mladické nerozvážnosti. Jejich činy nehodnotím, ale to, jak se jim podařilo probojovat přes více než 20000 příslušníků Volkspolizei a Sov. armády - všechna čest.

21.02.2018 5 z 5


Alchymistické povídky Alchymistické povídky Gustav Meyrink (p)

Pro některé je Meyrink český Poe, nicméně povídky v téhle knize rozhodně nemají tak brilantní pointu jako ty od Mistra hororu. Když už se Vám náhodou do ruky dostane substance pro přeměnu kovu ve zlato a máte všech pět pohromadě, asi těžko hned poběžíte za nejbližším panovníkem a všechno mu vyklopíte. Bohužel postavy v této knize si v tom přímo libují, a podle toho taky nakonec skončí..

21.02.2018 3 z 5


Kolonie Kolonie Rob Grant

"Vyrazili na stoletou expedici do hlubokého vesmíru, na misi, jež má zachránit lidstvo. Bohužel to jsou však idioti."

21.02.2018 4 z 5


Všechny jejich lži Všechny jejich lži Tuvia Tenenbom

Na to, že je kniha sestavená výhradně jenom z rozhovorů s různými lidmi napříč USA s doprovodným komentářem autora, tak je prostě dokonalá. Věcná, vtipná, znepokojivá. Ta sonda pod vnější slupku americké společnosti je opravdu lahodná. Nečekal jsem tolik skrytého rasismu, pokrytectví a vystrašenosti. Tuvia jde na dřeň, s frázemi se nespokojí, vyptává se tak, až je to lidem nepříjemné nebo ho za to dokonce nenávidí :) Autorovu odvahu až drzost bych chtěl mít. Za mě plný počet.

20.02.2018 5 z 5