BellaIrisBenson BellaIrisBenson komentáře u knih

☰ menu

Mráz Mráz C. N. Crawford

Kniha Mráz, už mě zaujala nejen svojí anotací ale i obálkou která je opravdu nádherná. Strašně moc jsem se těšila na další knížku, kde se spojují víly a lidi. Knížka má napínavý a zajímavý děj, ale místy mi přišlo, že by tam mohlo být něco víc, a doufám, že se v tom druhým díle vyplní. Ale jinak knížka krásná má krásný příběh, i když už je to příběh který se opakuje více než jiné knize.


Za knihu děkuju @albatrosmedia

15.05.2024 3 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Dvacetiletá Violet Sorrengailová měla nastoupit do kvadrantu písařů a strávit život mezi knihami. Její matka, nesmlouvavá velící generálka, ji však nařídí aby se připojila ke stovkám kandidátů toužících dostat se mezi navarrskou elitu: dračí jezdce. Violett chybí trénink, navíc je menší než ostatní a draci se s křehkými lidmi nepropojují. Spalují je! Proto bude potřebovat všechen svůj důvtip, aby obstála. Brzy ale zjistí, že z Basgiathské válečné akademie vedou jen dvě cesty: absolvovat, nebo zemřít.


Tahle kniha je naprosto úžasná!! Pro mě je to snad nejlepší kniha tohoto roku a strašně se těším na 2. díl. Taky jsem strašně ráda, že se v knize objevují draci, protože už když jsem byla malá, tak jsem milovala film Jak vycvičit draka. A tohle je jedna z mála knih, kde nejsou draci jen zabijáci, ale jsou v kontaktu s lidmi. Je to taky nový a strašně krásně propracovaný svět a já fakt nemůžu nic víc, než jen tu knížku doporučit, protože naprosto úžasná.



Za knihu děkuju @albatrosmedia

06.04.2024 5 z 5


Sestry pod vycházejícím sluncem Sestry pod vycházejícím sluncem Heather Morris

Od Heather Morissové už mám doma knížku Tater z Osvětimi, ale za ty dva roky, co mi v ní leží, jsem se k ní nedostala a to z toho důvodu, že i přesto, že miluju a dějepis a historii tak mě tahle knížka nelákala tím, že je vlastně o válce, protože jsem strašně citlivý člověk a určitě bych u knížky brečela. Ale když se mi dostala do rukou knížka Sestry pod vycházejícím sluncem řekla jsem si, jo tu knížku si přečtu. A rozhodně jsem neudělala chybu. Knížka je vlastně z japonského zajateckého tábora a děj začíná v roce 1942, v době druhé světové války. Hlavní hrdinka Norah miluje svoji rodinu a hlavně svoji malou dceru a ale druhá světová válka jí v tomhle nepřeje. Její dcera musí odjet od ní pryč, a Norah se pak ocitne v zajateckém táboře. A spolu s ní tam skončí zdravotní sestra Nesta. Obě ženy se na tom místě snaží přežít a snaží se najít odvahu.

Upřímně já jsem strašně ráda že jsem si tuhle knížku při přečetla a taky jsem strašně ráda že existuje autorka jako Heather, strašně se mi líbí, že všechny knížky které napsala, napsala podle skutečného příběhu, podle toho, co se fakt někomu stalo a já ji fakt hrozně můžu doporučit pro milovníky podobných knížek a nebo celkově pro lidi kteří miluju dějepis, protože tady to je takové krásné doplnění o kterém se ve škole úplně neučíte.

Za knihu děkuji @albatrosmedia.cz

20.03.2024 4 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

knížka má podle mě originální nápad toho, že holka nepotřebuje kluka na to aby se ochránila, že to zvládne sama a co víc, že ona dokáže ochránit jeho. Hana nejdřív vypadá jako normální dívka, která se nedokáže ubránit a nikdo by neřekl, že se třeba dokáže ubránit jen otvírákem na víno, ale opak je pravdou. V převlečení za holky z Texasu se snaží ochránit Jacka. Musí ho ochránit před jeho velkou fanynkou a stalkerkou, tak že bude hrát jeho přítelkyni. Hana Jacka dokáže ochránit, ale sama sebe nedokáže ochránit před city.
Knížka se mi upřímně, kvůli nápadu holky která se dokáže ochránit sama, strašně moc líbila a jsem mně osobě se četla fakt strašně hezky, byla krásně napsané a je to taková krásná lehká romantika která ti zlepší náladu i když teda chvílemi máš pocit že bys tu knihu vyhodil/a oknem

Za knihu děkuju @albatrosmedia.cz

03.03.2024


Ostrov tajemství Ostrov tajemství Patricia Wilson

Jako první čeho si na knížce všimnete je ta neskutečně krásná obálka. Knížka se mi četla upřímně četla krásně, ale bylo to trošku těžší si zvykat na to že hlavní hrdinka je trošku starší (tím myslím, že hrdinka není v mém věku, ale že už je prostě hodně dospělá), pro mě to byl asi hlavní problém, protože jsem četla o někom kdo už není prostě teengirl, ale tím neříkám že je knížka špatná, knížka je strašně fajn jenom mě osobně se kvůli tomu dočetla hůř. Nicméně my se v knížce objevujeme na krétě, teda po nějakém čase, nejdřív se hlavní hrdinka před svojí svatbou rozhodně zjistit něco více o své minulosti a tak se vrací se Krétu, kde žije její babička, která umírá, no a babička ji začne vyprávět příběh o rodinné historii a tom, co se dělo když Krétu okupovali nacisté.


Za knížku děkuji @albatrosmedia.cz

20.02.2024 3 z 5


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

Kam se ztrácí Alice Sun

kniha vypráví o dívce která zničehonic začne mizet. Její rodiče jí pak ale najednou oznámí, že nemají dostatek peněz na to, aby studovala na střední státní škole, a tak se Alice rozhodně své neviditelnosti využít a začne plnit různé úkoly z aplikace, kterou jí pomohl vytvořit její školní rival. Postupem času začnou být úkoly ale až moc těžké, úkoly se začnou pohybovat za hranicí zákona, Alice se tak musí rozhodnout jestli za to peníze opravdu stojí.


Kniha mi svým tématem neviditelnosti připomněla jeden film, který jsem jako malá milovala a to byl taky důvod, proč jsem si knihu rozhodla přečíst. Nicméně knížka je strašně hezký napsaná, četla se mi opravdu dobře a strašně se mi líbí, že to není obyčejná contemporary ale že je tam i taková špetka fantasy, která ten příběh podle mě hodně obohatila.


Děkuju @albatrosmedia za zaslaní!

31.01.2024


Hotel Atlantic Hotel Atlantic Barbora Šťastná

Kniha vypráví hlavně o čtyřech lidech z Československa,. Kteří jsou na lodi, která je veze z Československa do Palestiny, jenomže katastrofa lodi rozdělí osudy těchhle 4 přátel a důkladně zamíchá jejich životy, dvě dívky a dva chlapci za sebou nechávají nebezpečí válečné Evropy, ale netuší že jejich osud ani zde nebude bezpečný.

Největším mínusem téhle knihy jsou strašně dlouhé kapitoly, které podle mě nemá snad nikdo rád. Ale až na ty kapitoly je tahle knížka psaná krásně a já ji můžu doporučit snad všem milovníkům historických románů.

31.10.2023 3 z 5


Ani ne pět minut Ani ne pět minut Hana Radulić

Tahle knížka má strašně moc silný příběh. Ale jinak je strašně krásně napsaná a já ji dala 3,5 z 5.

Jinak knížka vypráví o Lukášovi, který měl mamku, která se o něj nějak moc nezajímala, neukazovala mu lásku, kterou k němu nejspíš chovala. A tohle Lukáše poznamenalo na celý život. On má teď dceru, ale neví jak jí lásku projevit, jak jí ukázat, že ji v životě chce a že mu na ní opravdu nezáleží. Jeho mamka už ale umřela a Lukáš se tedy se snaží se zjistit pravdu o minulosti. Proč se k němu matka chovala tak, jak se chovala a co to zapříčinilo.

31.10.2023 3 z 5


Šepot kouzel Šepot kouzel Elise Kova

Šepot kouzel je 3. humbook tip, který jsem zatím četla a je zatím z nich nejslabší, ale to neznamená, že je nějak špatný. To vůbec ne, právě naopak.

Kniha nám vypráví o Eiře, která byla vždycky srovnávaná se svým starším bratrem a to ji vždy štvalo (a já se ji ani nedivím, taky nemám ráda, když mě a ségru lide srovnávají). Ale všechno se jednoho dne změnilo, dne kdy Eira zabila člověka. A to je taky důvod, proč je nejméně oblíbená učnice v Čarodějné věži. Pro Eiru se ale vše změní, když se rozhodne zúčastnit Turnaje pěti království, vítěz téhle soutěže se může podívat do říše elfů a přesně to si Eira přeje.

Knížka má ode mě hodnocení 4/5. Opravdu jsem si každou stránku užívala, ale prostě ten příběh mě nenadchl až tak, jako Korunní princezny. Ale musím u knížky vynachválit 2 krásné mapy, obálku a taky samozřejmě krásně zdobené kapitoly. A menší mínus má kniha u mě za delší kapitoly, které opravdu nemám v lásce.

Za knihu děkuji @albatrosmedia #spoluprace #humbooktip

15.09.2023 4 z 5


Otázka viny Otázka viny Jørn Lier Horst

detektivky nejsou úplně můj žánr a to z toho důvodu, že ve většině z nich je přímo popsáno, jak vrah zabil svoji oběť a to není něco pro mě. Ale tahle kniha je taková v pohodě nebo nevím jak jinak to říct.
Kniha je o komisaři Wistingovi, který si ani na prázdninách nemůže odpočinout. Když se totiž dívá na dávno uzavřený případ o smrti sedmnáctileté dívky něco mu na tom nesedí, a dopisy mu ukážou, že se nemýlí.
Kniha se mi opravdu líbila i přes to, že já detektivky moc nečtu, byla čtivá a děj ubíhal rychle, místy se to sice trochu protáhlo, ale to mi ani nevadilo, knížce dávám hodnocení 4/5.
Za knihu děkuju albatrosmedia.

20.06.2023 4 z 5


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

panebože tenhle nový humbooktip byl naprosto dokonalý!! miluju ten svět, postavy a styl kterým je kniha napsaná. Osobně miluju více kapitoly s pohledu Rose díky prostředí divočiny. Jednoduše je to ya fantasy s krásnou disneyovkou. Já knize dávám 5/5. Miluju tu knihu a opravdu ji doporučuji všem.

Jinak kniha vypraví o 2 princeznách. Rose a Wren. Rose žila celý život na zámku a její život byl ovlivněn dá se říct špatným způsobem a Wren žila celý život s čaroději v osadě. Aby čarodějové nebyli "vyvražděni" musí se Wren vyměnit s Rose.

Za knihu děkuji albatrosmedia #spoluprace #recenznivytisk

31.05.2023 5 z 5


Dračí královna Dračí královna William Andrews

Historické romány nejsou zrovna můj šálek kávy, ale tahle knížka byla krásná. Některé části byly moc zdlouhavé a to knížce srazilo trochu hodnocení. A taky jsem musela něco ubrat za tu opravdu strašnou obálku. Musím ale ocenit linku z minulosti. A taky, že jsem se díky téhle knížce dozvěděla víc informací o Koreji z 2. poloviny 19. století. Takže nakonec knížce dávám 3,5/5.
Za knížku moc děkuji albatrosmedia #spoluprace

20.05.2023


Ty chladné oči Ty chladné oči Scarlett Wilková

Před touhle knížkou jsem nečetla žádnou, která by byl z válečného období (myslím tím historické světové války) a musím říct, že knížka nezklamala, ale naopak mě přiměla tyto knížky číst.

Knížka je o ruské dívce a českém chlapci, kteří se setkají při okupaci Smolenska a znovu se shledají až po válce a rozhodnou se zůstat v Československu. Celý zbytek života pak tají jejich minulost ze strachu z odsouzení a podobných věcí.

Opravdu krásná knížka, která je krásně psaná a já ji můžu jedině doporučit. Hodnotila jsem ji 4/5.

10.04.2023 4 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Na začátek můžu jen říct, že tu knížku prostě miluju! Naprosto dokonalá fantasy s dokonalou romantickou linkou. A chápu, proč je zrovna tahle knížka humbook tip. Originální fantasy s originálním dějem a koncem, který nejspíš všichni odtuší. Na knihu jsem se hlavně těšila, kvůli tomu, že by měla připomínat Srdcerváče s Artušovským legendami. Taky na knize miluju, že LGBT+, které je opravdu dost zastoupené a já jsem za to ráda. Knížce jsem dala hodnocení 5/5 a je to tím pádem 1. kniha tohoto roku s takovým hodnocením.

Za knížku chci poděkovat @albatrosmedia #spoluprace #readingcopy #humbooktip

29.03.2023 5 z 5


Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Thiller není zrovna můj žánr a celkově thillery moc nevyhledávám. A tak jsem ani nevěděla, co od téhle knížky čekat. Nakonec se mi knížka líbila víc než jsem čekala, že se bude líbit a proto jsem ji ohodnotila 3,5/5. Na knížce miluju krátké kapitoly, styl jakým je to psané a příběh byl taky úžasný. Jen mi vadí ten neskutečně otevřený konec. Opravdu bych totiž ráda věděla jestli Monika nakonec najde Olivera, kdo je vůbec Helena a Josef, co bylo v té kůlně?, mohl v té kůlně opravdu být Oliver, ale už by to nebyl ten, kterého Monika znala?, proč se ten dům objevuje jen při mlze?, Nicméně knížku můžu doporučit těm, kteří úplně nemají rádi morbidní thillery a nebo si prostě od takových chtějí dát pauzu a chtějí si přečíst příběh, který je napínavý a krásnem psaný.

11.03.2023 3 z 5