BarčaK BarčaK komentáře u knih

☰ menu

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Kniha na doporučení naší paní knihovnice se mi četla velice dobře. Když jsem se začetla, nemohla jsem se odtrhnout a byla jsem zvědavá, jak vše dopadne. Kratší kapitoly hodnotím taky kladně, jelikož čtu většinou večer nebo při odpoledním spánku syna, takže velká výhoda, když musíte knihu naráz odložit. Mám půjčenou z knihovny další knihu (Dívka beze jména) a už po pár stránkách vím, že si pak půjčím další knihu této autorky.

04.03.2023 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hana toho ve mě hodně zanechala.

02.12.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Ze začátku mě kniha nenadchla, ale postupně jsem se do ní dostávala víc a víc a děj se mi líbil... Možná byl předvídatelný, ale kniha se četla dobře :)

23.01.2018 3 z 5


SexyMamas: Matky matkám SexyMamas: Matky matkám kolektiv autorů

Od knížky jsem opravdu nečekala, že by mi přinesla tolik užitečných informací. Získala jsem možná i trochu větší nadhled na to vše, na vše, co mě čeká a uvědomila si, že všechno, co teď v devátém měsíci těhotenství prožívám a cítím je asi normální. Kniha do mě vdechla jakýsi nový pozitivní pocit. Děkuji za to... Uvažuji, že ji pořídím i kamarádce, která taky čeká miminko :)

11.10.2017


K porodu bez obav K porodu bez obav Blanka Čermáková

Pro mě přínosné čtení... Navíc dobře napsané, stylem, který se mi líbil a vyhovoval mi. Takže zasloužených 5 hvězdiček :) Říká se, že čím víc toho člověk o porodu ví, tím víc se bojí. Asi to tak bude... Řekla bych, že je ideální si přečíst jednu knihu a na ostatní nehledět! Z jedné knihy si člověk vytvoří nějaký obraz, představu a té se drží... A já jsem prostě klidnější, když vím, do čeho jdu, ať už se to týká čehokoli. A že se stejně může stát něco jinak, než je psáno? Že se mohou objevit nejrůznější komplikace...? To už tak prostě bývá... ať už se to týká čehokoli. Rodím v říjnu a pro mě je teď nejdůležitější ten pocit, se kterým pojedu do porodnice... ten prvotní... a v tom mě kniha opravdu nakopla :)

20.08.2017 5 z 5


Zpocená záda Zpocená záda Sára Saudková

Nedokázala jsem knihu bohužel ani dočíst, překonala jsem pouze čtyřicet stran a dál už to nešlo... Neseděl mi styl psaní, nelíbilo se mi myšlení Davida ani to, co dělal, jak se choval... prostě se mi nelíbil děj knihy. Čekala jsem trochu něco jiného. Ale zase... přítel knihu četl a byl z ní nadšený, líbila se mu, takže to je individuální. No a jak tak nad tím přemýšlím, možná ti chlapi budou mít přece jen více... "pochopení" :)

20.08.2017 1 z 5


Dušemrdi Dušemrdi Natascha

Těžko se mi hodnotí takové autentické příběhy... Téma ani slovník není mým "šálkem kávy", ale emocionálně a... lidsky na mě kniha nějakým způsobem zapůsobila. Nemůžu hodnotit hvězdičkami...

06.08.2017


Grey Grey E. L. James (p)

Zatímco knihu z pohledu Any jsem hltala, tuhle jsem nemohla ani pořádně dočíst. Nějak mě nezaujala...

16.04.2017 1 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Na knihu jsem slyšela převážně negativní názory, ale mě se líbila... Forma scénáře mi vyhovovala, bylo to zase něco jiného, četla se dobře a rychle. Ze začátku mi akorát chvíli trvalo, než jsem se v knize zorientovala, místy byl děj mírně zmatený, ale bylo fajn se zase vrátit do Bradavic :) I když trochu jinak...

29.01.2017 4 z 5


Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. Petra Braunová

Studuji Učitelství pro 1.stupeň ZŠ a speciální pedagogiku a mám za úkol přečíst 30 dětských knih, knih pro mládež. Tuhle jsem si vybrala a mám k ní jediné: působivá kniha, která má opravdu hloubku... ♥

11.11.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Pracuji s lidmi s postižením a zajímá mě tohle téma - to byl důvod, proč jsem si tuto knihu koupila. Obvykle podobné knihy moc nečtu, ale to postižení tam hrálo opravdu velkou roli. Kniha mě do sebe vtáhla už když jsem ji otevřela a postupně mě vtahovala stále víc a víc.
Zaujala mě a jsem ráda, že plní malé místo v mé knihovně. Představivost pracovala na 100% a teď jsem velice zvědavá, jaký bude film... :) Líbil se mi i styl psaní autorky, kniha se moc dobře četla a těžko se odkládala...

31.05.2016 5 z 5


Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Čtyři dohody – Kniha moudrosti starých Toltéků Don Miguel Ruiz (p)

Spousta zajímavých myšlenek, za které děkuji. Myslím si, že hodně lidí čeká, že jim dá kniha přesný návod na to, jak se zbavit svých problémů. jak být šťastný... Dává možná určité tipy, ale neplatí to na každého, každý se musí sám a dost hodně zamyslet... Přeprogramovat své jednání a myšlenky nejde ze dne na den a jedná se o dlouhodobou práci na sobě. Je to dlouhá cesta, ale důležité je, že nějaká cesta je, tak přeji všem hodně štěstí :)

19.02.2016 5 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Super, čtivá! Knihy této autorky mi prostě sedí. Ať už je to styl psaní, témata, postavy... Určitě si budu nadále kupovat její knihy!

13.08.2015 4 z 5


Skafandr a motýl Skafandr a motýl Jean-Dominique Bauby

Tuto knihu nelze hodnotit tak jako jiné knihy - alespoň já to nedovedu, protože je to úplně něco jiného... Knihu si určitě schovám do knihovničky a tam taky zůstane. Něco ve mě zanechala...

10.03.2015 5 z 5


Gabrielův Očistec Gabrielův Očistec Sylvain Reynard

První díl se mi jakž takž líbil, něco mě v něm zaujalo (sama doteď nevím, co to bylo), ale ve druhém díle mi bohužel něco chybělo. Několikrát jsem knihu otevřela a zase zavřela.... Nedočetla jsem ji... Takovou knihu v knihovničce nepotřebuji a nabízím ji dál :)

02.03.2015 2 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Kniha se mi moc líbila. Ze začátku jsem si sice delší dobu zvykla na dlouhá souvětí, ale nakonec jsem se hezky začetla a určitě si koupím i další díl... Pokud nějaký bude :)

24.09.2014 4 z 5


Gabrielovo Inferno Gabrielovo Inferno Sylvain Reynard

Je to zase úplně něco jiného než bylo 50 odstínu, ale přesto se tam nějaké podobnosti našly! Obě knihy se mi moc líbily. Líbilo se mi, že to nebylo čistě jen o sexu, ale čtenář se mohl dozvědět i něco z dob renesance... Líbilo se mi, jak kolem sebe hlavní postavy chodili, toužili po sobě, ale nemohli nic víc dělat. Líbily se mi jejich narážky... emoce tam byly moc pěkně vyjádřené. K sexu mezi hlavními postavami dochází až na úplném závěru knihy, takže kdo čeká, že je kniha plná různých sexuálních pasáží, plete se... Těším se na další díl :)

23.07.2014 4 z 5


Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Kniha mě moc nezaujala - přečetla jsem ji pouze do půlky. Zřejmě jsem od ní čekala něco trochu jiného...

23.06.2014 1 z 5


Šestý cíl Šestý cíl James Patterson

Kniha se četla dobře. Obsahovala hodně informací a spoustu jmen. Bylo tam hned několik případů, které museli policisté řešit a to se mi líbilo. Chvíli mi však trvalo, než jsem si zvykla na příliš krátké kapitoly. Co mě mrzelo byla nepravdivá anotace na obale knihy.

26.02.2014 3 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Tento díl mě ze všech dílů zaujal nejméně. Ze začátku knihy jsem se trochu ztrácela, ale to se postupně zlepšilo a já jsem se hezky začetla. Nicméně můj názor na to, že celá trilogie byla super se nemění. Jen tenhle díl byl o něco "slabší", jak to většinou u trilogií bývá.

30.01.2014 4 z 5