Skafandr a motýl koupitSkafandr a motýl

Skafandr a motýl / Le Scaphandre et le papillon

Autor: Jean-Dominique Bauby

Jean-Dominique Bauby byl dynamický a úspěšný čtyřicetiletý muž, který měl krásnou manželku, ještě hezčí milenku, dvě malé děti a prestižní zaměstnání jako šéfredaktor magazínu Elle.

Jednoho dne nevstal z místa řidiče svého luxusního kabrioletu a nevrátil se zpátky do svého života. Vlivem mozkové příhody kompletně ochrnul a oněměl, postihl ho tzv. syndrom uzamčení. Jediné, co spojovalo jeho nezasaženou mysl s okolním světem, bylo levé oko. Díky terapeutce a rafinovanému systému dorozumívání, který pro něj vytvořila, Jean-Dominique doslova „namrkal“ svou knihu, neobyčejně silné a dojemné poselství o triumfu lidské duše nad smrtelným tělem. (méně textu)

http://www.databazeknih.cz/images/80_/8004/skafandr-a-motyl-27915.jpg 423

Žánr: Naučná literatura - Autobiografický román
Rok vydání: 2008, počet stran: 144 (více)

ISBN: 978-80-7217-623-6

Nejprve se musíte přihlásit.

Komentáře knihy Skafandr a motýl:

st.me
Bylo mi řečeno, že u téhle knížky si pobrečím. Fajn, řekla jsem si a pustila se do čtení. Slzy ale nepřicházely, jejich místo obsadil úžas a občas i úsměv. Nemohla jsem se ubránit tomu, obdivovat autorovu smyslu pro humoru, ironii a sarkasmu, které si zachoval v takové situaci. Často se mi stalo, že po přečtení kapitoly, jsem se zamyslela nad tím, co mám.

Původně jsem chtěla dát hvězdy 3, protože kniha mi byla docela vychválena a já čekala víc, ale za způsob jakým byla "napsána" si zaslouží 4! (28.03.2012)
RADOST
Hrozná nemoc a obrovská životní síla byly příčinou napsání této knihy, sdělující pocity paralyzovaného autora.
Cituji jeden z nich: "Nic mi nechybělo. Kromě mě. Já jsem byl jinde." (24.02.2012)
Ikkju
Přiznám se že mě to moc nezaujalo, ikdyž samozřejmě okolnosti vzniku románu jsou hodně husté... (02.01.2012)
zuzulique
Musím priznať, že v tomto prípade ma viac zaujal film...videla som ho prvý a myslela som si, že kniha musí byť bombastická...ale zrejme k tomuto príbehu je lepší vizuál... (30.12.2011)
Žabička dokvákala
Neskutečně dojemný příběh podle skutečné události! Sice je to velmi smutný příběh, ale po jeho přečtení máte chuť jit a prostě...ŽÍT a užívat si každou chvíli Vašeho života.
Podle života autora byl natočený stejnomenný film, který mě k této knize přivedl. Rozhodně doporučuji každému jak knihu, tak i film! (28.02.2011)

DatabazeKnih.cz na Facebooku DatabazeKnih.cz na Twitteru DatabazeKnih.cz na Google+