Artos Artos komentáře u knih

☰ menu

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Za mě nejlepší Shakespearova tragédie. Dokonalé postavy, nad kterými hlavně převyšuje hlavní protagonista kralevic dánský s jeho neskonalou touhou po pomstě.
Velkolepé dílo mistra nad mistry.
PS: Doporučuji si poslechnout audioknihu, která je bravůrně namluvena (Boris Rösner - Claudius a Jan Šťastný - Hamlet par excellence).

19.09.2017 5 z 5


Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Když se podíváte na rok kdy bylo toto dílo sepsáno, tak si pak uvědomíte jak moc Machiavelli předběhl svou dobu. Některé jeho názory a způsoby jsou opravdu nadčasové a spousta lidí na vysokách místech, by si tuto knihu měla přečíst. A to dost možná i povinně.

19.09.2017 4 z 5


Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Když se mi kniha dostala poprvé do rukou, nevěděl jsem co od toho očekávat. A upřímně jsem měl i trochu obavy, jak se King popral s upírskou tématikou, která už byla díky nespočtu filmů a knih pro mě "vyčerpaná". Ale postupně jak jsem se příběhem "prokousával", tak jsem si ho užíval stránku za stránkou. Pro nadšence vampyrismu, můžu jen doporučit. (Podobnost ve stylu Stmívání od toho nečekejte)!!!

19.09.2017 5 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Že je King magor, jsem se přesvědčil už v mnoha jeho knihách a filmech. Ale že je to až takový úchyl, jsem zjistil až u téhle knihy. O povídce 1922, se mi zdálo ještě týden po dočtení knihy. S jakou nechutnou grácií vám popíše veškeré detaily, vraždění a i rozkládání se těla, to umí opravdu jen Štefan. Je to sice úchylnost i z mojí strany, ale právě proto jeho knihy tak "žeru".

19.09.2017 5 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Když jsem to dočetl, tak jsem si v duchu řekl (aspoň že to má málo stran) :D. Hlavní představitelé mi nějakým neznámým způsobem nesedli. Celkově mi to přišlo hrozně škrobené.
Tahle klasika mě tedy nenadchla. Sorry Rollande.

19.09.2017 3 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tuto knihu budete buď milovat, nebo nesnášet. Já spadám pod milovníky..
Princ mě provází od dětství až po současnost. A možná bude provázet až do konce života. Kniha, která je stále aktuální a mnoho lidí by si ji mělo přečíst, aby si mnohé uvědomili. Tento skvost se nedá popsat slovy. To se musí prožít!

19.09.2017 5 z 5


SAS - Příručka jak přežít SAS - Příručka jak přežít John Wiseman

Zálesácká sranda. Pro mě jako člověka, který tráví hodně času v lese, byla tato kniha jako dar z nebes. Stačí si pár věcí zkusit v praxi a hned si začnete vážit veškerého komfortu, který nás dennodenně obklopuje a ani to nevnímáme :D. Například rozdělání ohně, připravit si pitnou vodu atd. Tyto zkušenosti se nikdy neztratí ;).

19.09.2017 5 z 5


To To Stephen King

Ze všech Kingovek, má nejoblíbenější. Cca 1100 stran přečtených jedním dechem. Sžití s každou postavou od prvního okamžiku. Nikdy bych nečekal, že kniha ve mně zanechá tolik emocí a tolik myšlenek. Po dočtení jsem dostal lehkou depresi z toho, že už je konec a už o "Losers' clubu" neuslyším. Jedno přečtení nestačí.

18.09.2017 5 z 5