Anna Hubička Anna Hubička komentáře u knih

☰ menu

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Nikdy jsem nečetla ani jednu z knih, kterou napsala tak známá a opěvovaná spisovatelka J. K. Rowlingová. Proto jsem se tak moc těšila na toto dílo, které by mě vpustilo do světa její krásné literatury. Nestalo se nic. Nedostala jsem se ani do první čtvrtiny a z nedostatku akce, humoru a zaujetí jsem ji musela odložit. Kniha mne nebavila a příběh mi přišel až příliš obyčejný. Avšak uznávám, když se kniha někomu nadevše líbí a ohodnotí jí plným počtem hvězd. Na literatuře je hezké to, že je pestrá a ne každému se všechno musí líbit. Jedním z možných aspektů, proč mě kniha nudila, také mohlo být to, že jsem před Prázdným místem četla to nejlepší, co jsem kdy držela ve svých rukou - Zlodějku knih. :)

29.07.2014 1 z 5


Hořká čokoláda Hořká čokoláda Ladislav Pecháček

Na konci každého příběhu byla jeho vlastní pointa. I když to zní zajímavě příběhy samotné mě nebavily. Celá kniha mi přišla jako černý humor bez humoru. Avšak na jejím konci jsem se dozvěděla, že všechny případy spolu souvisejí dvěma slovy: poradna a Rilke. Bylo to zajímavé zpestření, jinak pro mne nezajímavé knihy.

29.07.2014 2 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Markus Zusak vtiskl myšlenku své knize Zlodějka knih zcela přesvědčivě. Avšak můžete ji pochopit a vstřebat až když jí plně propadnete.

Liesel byla vlastně obyčejná holka, která se ocitla ve špatné době na špatném místě, ale u dobrých lidí, kteří ji měli velmi rádi a ona je taky. Veliké plus na knížce byla její vypravěčka. To ona stála za tím, že jsme si tento vskutku strhující příběh přečetli nebo se jím můžeme prolistovávat znovu a znovu. Smrt se jednou za čas vloudila mezi stránky a neotřelým ironickým způsobem nám připomněla proč tu vlastně je (jak v knize, tak v reálném životě).

Největší krásou této knihy byly postavy, které při čtení jako to nejrealističtější na světě ožily. Tento vcelku zprvu obyčejný příběh byl vsazen do neobyčejné a neobyčejně kruté a drsné doby a tím vzniklo něco zázračného. Byla jsem jako v jiném, fantazijním světě, když jsem s Liesel prožívala její dobrodružství při kradení knížek, ale i při kladení chleba na silnici s Rudym. Bylo to senzační, úžasné. Ještě dlouho budu mít toto vyprávění živě vryté do paměti. Už se těším, až se znovu prolistuji stránkami knihy a oživím Liesel, Rudyho, tátu Hanse, ale i neustále nadávající Rosu.

Bylo to krásné a dojemné !!! :)

10.07.2014 5 z 5


Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

I přesto, že fantasy příliš nemusím, byla tato kniha perfektní. Stránku po stránce jsem prožívala dobrodružství s Bilbo Pytlíkem a napjatě čekala, co se stane a jaká příhoda zhatí jeho plán. Bylo to velmi hezké čtení a příjemně jsem si to užila.
V tomto případě se mi kniha líbila úplně stejně, jako film. Moje fantazie byla zhruba na stejné úrovni, jako možnosti filmařů. Příběh je plný dobrodružství a toho je ve čtenářském světě potřeba :)

03.07.2014 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Tato kniha je jedna z nejhumornějších, kterou jsem kdy četla. Zápletky jsou v ní tak perfektně napsány, že až skoro do konce čtenář netuší, co přijde. A ono přijde to co si ani v té nejbujnější fantazii nedokážu představit. Stoletý stařík je nadmíru spokojený ke svým životem a ani za nic nehodlá něco měnit násilým. Vše co se stalo v jeho minulosti bylo jen tak, jakoby mimochodem. Zázračný příběh.
Nějakou dobu po tom, co jsem jedním dechem knihu přečetla, jsem ze zvědavosti zhlédla i film. Byla to chyba. Byla jsem zklamaná a myslela si, že fiml se vyrovná knize. Kniha hraje vždycky prim :)

03.07.2014 5 z 5


Akta Spellmanová Akta Spellmanová Lisa Lutz

Tato kniha byla velmi oddechová. Líbilo se mi na ní, že měla určitý příběh, ale vadil mi neurčitý konec. Čekala jsem nějaké rozuzlení, nějakou třešinku na dortu, ale nedočkala jsem se. Příběh byl velmi zdlouhavý a někdy i nudný. Ale v jiných momentech jsem se i zasmála. Knihu řadím mezi průměr :)

01.07.2014 3 z 5


Hledá se nejkrásnější kluk Hledá se nejkrásnější kluk Cathy Hopkins

Kniha se čte velmi lehce, přečetla jsem ji během jediného dne. Příběh se mi docela líbil a podle mého nebyl vůbec přibarvený ani přeslazený. Myslím si, že v budoucnu si tuto knihu přečtu ještě jednou a porovnám ji s tím, co jsem zažila já :)

01.02.2014 4 z 5


O zpěvavém království O zpěvavém království Václav Bárta

V knize jsou velmi hezké pohádky, a protože mám moc ráda muziku a hraju na kyturu, tak se mi líbí dvojnásob :)

29.01.2014 4 z 5


Anglické růže Anglické růže Madonna Ciccone

Je to jedna z mých nejoblíbenějších knih z dětství a moc ráda se k ní vracím :)

29.01.2014 5 z 5


Jak zacvičit s rodiči Jak zacvičit s rodiči Jenny Smith

Je to ideální čtení pro 11ti, 12ti a 13ti leté holky, které už nevědí, co dělat se svými trapnými rodiči :)
Příběh sice skončí trochu pohádkově a nerealisticky, ale proč by nemohl?

29.01.2014 3 z 5


Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války Jaroslav Hašek

Někteří lidé v mém okolí říkali, že se u této knihy unudím (dlouhé Švejkovy monology). Pustila jsem se i přesto do čtení. Kniha mě nepustila, já jsem se celkem slušně pobavila a už se těším až si přečtu 2. díl :)

29.01.2014 4 z 5


Tři v háji Tři v háji Michal Viewegh

Nic proti ničemu, přečetla jsem to raz dva, ale chyběl mi tu (happy?) end.

29.01.2014 3 z 5


Kejklíři léta Kejklíři léta Ondřej Netík

Kejkliři léta mě nijak extra nezaujala, ale možná je to i tím, že jsem to přečetla jako povinnou školní četbu.

29.01.2014 1 z 5


Oběd v Paříži Oběd v Paříži Elizabeth Bard

Tato knihe je vlastně životní příběh autorky. Atmosféra Paříže vás vcucne raz dva a ani si neuvědomíte, že žijete v ČR. Po přečtení jsem vyzkoušela i některé z receptů, kterými je kniha proložená. Mňam.

29.01.2014 3 z 5


Se šarmem Pařížanky Se šarmem Pařížanky Ines de La Fressagne

Miluji módu a i všechny časopisy, knížky a materiál o ní, a proto i tuto knihu :)

28.01.2014 5 z 5


Fimfárum Fimfárum Jan Werich

Tyhle pohádky miluju a jsou to jedny z nejlepších co znám. Smekám před panem Werichem, jeho kreativitou, dovedností zaujmout děti i dospělé a hlavně vypravěčským umem.

28.01.2014 5 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Knížka je velmi pohodová a vzhledem k tomu, že se jmenuji Anna a sama jsem se tudíž dosadila do role hlavní hrdinky, se mi velmi líbila. Určitě bych chtěla něco takového prožít :)

28.01.2014 5 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Krásné bezstarostné časy plné zábavných her, kéž bych tak mohla být jedním z těch 6 dětí a prožívat s nimi jejich veselé roky .
Vždycky ráda a s láskou vzpomínám na to, jak jsem poslouchala předčítané příběhy. Je to jedna z mých nejoblíbenejších dětských knížek :))

28.01.2014 5 z 5


Kuchařka pro dceru Kuchařka pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová

Perfektní kuchačka! Dá se podle ní vařit krok po kroku a nic nesplést. A mamka mi konečně nemusí v kuchyni asistovat a já se jí nemusím na nic ptát, protože v knize všechno je :))

28.01.2014 5 z 5


Královna Camilla Královna Camilla Sue Townsend

Kniha se mi nejprve nelíbila, ale na jejím konci mě zaujalo rozuzlení a napětí v proběhu jejího čtení ve mně polevilo.
Celkové hodnocení knihy je dobré, ale na Adriena Molea to nemá :)

28.01.2014 4 z 5