Angels Angels komentáře u knih

☰ menu

Koruna nenávisti Koruna nenávisti Amo Jones

Co k téhle knize říct? No asi jen to, že mě navnadila obálkou a anotací, to co se ovšem skrývá uvnitř, je docela hrůza. Příběh je zmatený a přitažený za vlasy, kdy se autorka snaží, co nejvíce šokovat. Upřímně, kdyby na tom autorka fakt pořádně zapracovala, tak by to byla pecka. Ale je to odfláknuté, postavy nepropracované a místy fakt šílené.

24.01.2021 1 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Zpočátku mi kniha přišla super, je čtivá a dobře se čte, ale pak se to pokazí tím, že se to stočí do klišé... Takže nakonec průměr, který nenadchne, ale ani neurazí.

24.01.2021 3 z 5


Třpytící se město Třpytící se město Lenka Bandurová

Bez mučení se přiznám, že jsem si knihu vybrala na základě obálky, která je prostě boží! Nic jsem od příběhu nečekala, o to více mě pak překvapilo, jak moc mě bavil. Tohle dobrodružství mě vtáhlo hned od první stránky a už nepustilo. Autorka umí bravurně vykreslit atmosféru daného místa, třeba ve Sluneční vesnici jsem přímo cítila, jak je mi vedro. A to i přesto, že je venku teď pěkně hnusně. :D Drzounku Leu jsem si okamžitě zamilovala, fandila jí a pro mě osobně je to jedna z nejreálnějších hrdinek, se kterou jsem se kdy setkala. S Thomasem to bylo kapku těžší, přesto je to zajímavá postava a jejich hádky byly top strop! :D Podle anotace jsem vyloženě čekala spíše romanci, ale není tomu tak.
Kniha má víc příběhových linek a všechny mě svým způsobem bavily. Záporaci jsou suprově vykreslení a asi to bude znít divně, ale i tyhle postavy mě neskutečně bavily. Obchodníci, Bella, Stín... Kniha je místy vtipná, dojemná, napínavá, romantická i nervydrásající.
Obdivovala jsem všechna ta krásná místa, která s hrdiny navštívíme a podle mě autorka stvořila originální svět, který má velký potenciál. Navíc má neskutečně čtivý styl psaní, který se čte téměř sám.
Popsala bych to jako fantasy, která se snoubí s pohádkou a historickými prvky, ale podle mě je kniha vhodná i pro ty, kteří fantasy vůbec nečtou. Je to prostě dechebroucí čtení, u kterého na konci zůstanete hledět s otevřenou pusou, jak vás ten konec dorazí. A já hned teď potřebuji druhý díl!! Za mě je to povedený debut a doufám, že si dostane k více čtenářům, kteří ho ocení.

31.10.2020 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

První díl se mi líbil moc, přečetla jsem ho ani nevím jak. Druhý díl se táhl, hlavně začátek a nemůžu si pomoct, ale Faja mi přišel spíchnutý horkou jehlou. Příběh neplynul tak přirozeně, jako ten první. I jazyk se trochu zhoršil, dle mě. Mně se hlavně líbilo v Nížinách, tam už to bylo fakt super. Konec mě spíše rozčílil, takové infarktové ukončení. Přesto však se na další díl těším a jsem zvědavá, kam se nakonec příběh bude ubírat.

10.10.2020 3 z 5


Panství krve a kovu Panství krve a kovu Sara Holland

Neříkám, že je to úplně špatné, ale ani to není nic extra skvělýho, co by vám vzalo dech. Začátek je celkem super, ale pak se to táhne a situace, které autorka mohla využít, nevyužila. Romantická linka nic moc, ale to by snad ani nevadilo. Zkrátka příběh nenadchne, ale ani neurazí.

10.10.2020 3 z 5


Algar tarch Algar tarch Karolina Francová

Na prvotinu autorky skvělé. Občas mi tam něco nesedělo, hlavně co se týkalo postav, ale jinak paráda. A ten jazyk! Krásné fantasy, určitě stojí za přečtení.

10.10.2020 4 z 5


Prokletá pevnost Prokletá pevnost Markéta Prášková

Povedená fantasy. Mně to ohromně bavilo... Nádherné popisy a opravdu je to hodně fantasy, spíše až klasická. Promyšlené, propracované a fakt nádherná obálka. Krásná kniha, doporučuji.

02.10.2020 5 z 5


Konstantynův efekt Konstantynův efekt Karolina Francová

Karolína Francová je úžasná spisovatelka, škoda, že je spíše nedoceněná. Velký talent, který by si zasloužil být mnohem více vidět. Skvělá práce s českým jazykem a od jejich příběhu se nedá odtrhnout! Konstantynův efekt je parádní od začátku až do konce. Doporučuji!

29.08.2020 5 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Nádherný příběh. Právem oceňován!

29.05.2020 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Všechno už tady bylo řečeno... Úžasný příběh. Snad se brzy dočkáme dalších dílů.

20.04.2020 5 z 5


Krvavá cesta Krvavá cesta Moira Young

Skvělá série, i když je spíše pro mladší publikum, mě zaujala... Sice mi trochu trvalo se začíst, ale první díl je skvělý. Dobrodružný a pohltí. Četla jsem to jedním dechem a hned jsem si musela přečíst druhý díl, jak to bylo napínavé. Doporučuji!

18.04.2020 5 z 5


Jantarové oči Jantarové oči Vilma Kadlečková

Autorka píše naprosto skvěle, vůbec bych netipovala, že to psala češka. A nedivím se, že je tato série tak oblíbená. Parádní svět, skvělé postavy a napínavá zápletka. Příběh je skvěle promyšlený, chytrý i vtipný. Vilma Kadlečková určitě patří mezi jedny z nejlepší spisovatelek fantasy/sci-fi u nás.

18.04.2020 5 z 5


Čtvrtý rozměr lásky Čtvrtý rozměr lásky Meg Cabot

Skvěle napsaná série. Vtipná hrdinka, okouzlující hrdina. Jesse je snový chlap... :D Jediné, co mi chvilku vadilo, bylo to, že je kniha napsaná nespisovným jazykem, ale pak jsem se do toho tak ponořila, že už mi to ani nepřišlo. Miluju vtip téhle knihy! A musím říct, že celá série je dechberoucí. Já už asi nejsem cílová skupina, ale tenhle příběh má prostě nějaké kouzlo. Polapí vás a nepustí. Hrdinové jsou tak skuteční, že si na ně skoro můžete sáhnout. Nepamatuji si, kdy jsem četla něco takového. Něco, co by mě bavilo, chytilo za srdce a utkvělo hlavě i po letech. Takové YA už se bohužel nepíšou. Myslím, že kdyby se knize navrhly nové přebaly, určitě by zaujala spousty dalších čtenářů. Téma knihy je samo o sobě nadčasové a hlavně fakt ten příběh je napsán tak, že chytí za srdce. Má v sobě něco naprosto kouzelného...
Někdy se zase k té sérií vrátím a věřím, že mě bude bavit stejně, jako poprvé.

17.04.2020 5 z 5


Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Jedna z nejlepších YA, co jsem četla... V hlavě mi zůstal i po letech. Skvělá hrdinka, úžasný hrdina. Krásný příběh. Ačkoliv je to pro puberťáky, má v sobě něco, co dnešním young adult chybí. Autorka tomu dala něco navíc. Určitě si zase jednou přečtu celou sérií.

17.04.2020 5 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

(SPOILER) Na tuhle knihu jsem se těšila. Byla všude propagovaná a vychvalována. A ta obálka, pastva pro oči! Mně osobně opravdu nestačí linka Hate to Love. Ale na hodnocení tady je jasně vidět, že spoustě čtenářům k dobrému hodnocení stačí právě ta romantika. Zápletka je absurdní a nedává smysl. Autorka si ohýbala pravidla tak, aby to vyhovovalo jí a logika příběhu nikde.
Co mě však zarazilo hned na začátku, byla mluva hlavní hrdinky. Období, ve kterém se odehrává příběh by měl odpovídat středověku? Ale Lou nejenže má žalostně trapný slovník, ale naprosto moderní. Takže se tam budou objevovat slova jako trapas, apod. Chápu, že je to moderní fantasy, ale myslím že pokud něco zasadím do fiktivního středověku, mělo by ho to alespoň trochu připomínat. Slovní zásoba hrdinky je absolutně mimo a navíc, mně osobně její vyjadřování přišlo dost tristní. Odpovídalo by to spíše urban fantasy, ale přesto… Způsob, jakým to celé bylo psáno nebyl dobrý. Autorka má veskrze dětinský styl, žádné povědomí o období, do kterého děj zasadila a používá spousty sprostých výrazů naprosto zbytečně. Asi aby snad byla zajímavá, či co. Nepochopila jsem. Často jsem nad tím převracela oči, dokonce jsem měla chuť příběh zavřít, jak moc mi místy přišel hloupý.
Co se týče hlavní zápletky, tak tady máme další kámen úrazu. Postavy se na scéně zjevují a mizí, jak chtějí. Autorka si s nějakou zákonitostí hlavu příliš neláme. Hrdinka jde například do divadla, ale jaký k tomu má důvod, to se nedozvíte. Prostě se jednoho krásného dne vzbudí s myšlenkou na divadlo. Pohnutku samozřejmě tušíte, autorka ji tam pošle, aby zde narazila na lovce. Ten už ji má zafixovanou jako zlodějku, takže po ní nějaký ten pátek pátrá. Takže když ji náhodou potká v divadle, má z toho obrovskou radost. A to takovou, že se mezi čarodějkou a lovcem odehraje bitka přímo na jevišti. Jak se tam dostali? Inu, to netušíme, ale vede to k tomu, že hlavní hrdinka pošpiní jeho čest a on si ji za trest musí vzít. Jako vážně?
Pokud by to neudělal, přišel by o své výsadní postavení kapitána. Trvá na tom dav, který rozepři přihlížel. Jako vážně? Eh, jasně… Dost pochybuji, že by tohle někoho ve středověku zajímalo, nebo že by se dav srocoval před divadlem, kvůli nějaké nevýznamné bitce a trval na vysvětlení, či potrestání. Pakliže už jste četli nějakou pořádnou historickou knihu, tak vám dojde, jak je tahle myšlenka naprosto absurdní. Pokud jste nic takového nečetli, tak vám to vadit nebude.
Ale jedeme dál. Ještě ten den se vezmou, protože prostě jinak by arcibiskup musel lovci odebrat jeho postavení. A to náš lovec samozřejmě nechce. Ti dva se vzít nechtějí, ale zároveň nijak extra neprotestují.
Ani samotné spiknutí moc nedává smysl. Autorka vaří z vody, nesmyslně zamotává příběhy postav a posouvá si situace výhradně podle potřeby. Ale dělá to příliš okatě, vůbec neřeší logiku věci. Vztah mezi samotným lovcem a čarodějkou je předvídatelný. Četla jsem recenze, že tam insta láska není... No, asi takhle. Čtenáři je od začátku jasné, že tihle dva se navzdory všemu a všem, do sebe hrozně zamilují. Opět se to ale stane zničehonic. Abych nezapomněla. Hlavní hrdina od dětství miluje svou přítelkyni, ona jeho taky, ale ejhle! Objeví se na scéně hubatá Lou a velké lásky je konec. Autorka tomu nasadila korunu, když z tvrdého a zkušeného lovce udělala panice. Tím tu knihu úplně degradovala.
Čtivo je určeno pro náctileté a naivní puberťačky. Či pro milovnice červené knihovny, kterým jde především o romantiku a logika pro ně není až tak podstatná. Jistě, existují i dobré YA, ale tato mezi ně nepatří. Na můj vkus je až moc primitivní. V knize se objevuje spousta nelogičností a psala bych tuhle recenzi ještě další rok, kdybych je měla vypsat všechny. Úplně si nedokážu představit, že by z toho byl odvařený dospělý člověk.
Je to spíše dívčí románek, fantasy to nepřipomíná ničím. Kouzlení se dočkáte minimálně, systém není nijak nepropracovaný a nedostanete ani žádný nový svět. Čím víc stránek máte přečtených, tím víc vám připadá, že sledujete mexickou telenovelu, kde je každá postava s někým provázaná. Ta je matka toho, ta dcera toho…
Konec mi přišel o ničem. Jako věřím, že se spoustě lidem bude kniha líbit, převážně ženám, ale pro mě to bylo zklamání. A bylo to tak pitomé, že mě to až rozčílilo. Protože po těch chvalozpěvech jsem měla fakt velká očekávaní. Kniha mohla být dobrá, kdyby u toho autorka přemýšlela, nastudovala si něco o středověku a zbytečně neplýtvala sprostými slovy! Podtrženo shrnuto. Jedná se o podprůměrné čtení, se spoustou žánrových klišé, které bylo všude vidět, ale ničím nepřekvapí. Jednu hvězdu dávám krásné obálce, ta je parádní.

17.04.2020 1 z 5