alnovka82 Online alnovka82 komentáře u knih

☰ menu

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Asi do tří čtvrtin se mi to hrozně líbilo, hlatala jsem každé slovo a nemohla se odtrhnout a pak se to nějak zlomilo a ten závěr mě moc nebavil. Něco tomu chybělo, nebo možná naopak, ale to vyřešení případu mě prostě zklamalo. I tak je to ale moc dobrá kniha a dávám 4*.

02.05.2024 4 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Kdo by neznal příběh Jany Eyrové, přesto jsem se ke čtení knihy dostala, až teď a to jen díky čtenářské výzvě. Pravdou je, že do čtení jsem se pouštěla s nechutí, jakou si pamatuju ze základky, když šlo o povinnou četbu.
Zbytečně. Čtení jsem si užila, kapitoly svižně plynou a příběh není prodlužován rozpitváváním pocitů a zbytečnými popisy. Než jsem se nadála, tak byl konec. Moc hezké čtení.

30.04.2024 4 z 5


Zrcadlo Zrcadlo Lydia Strong

Tuhle knihu jsem začínala číst s tím, že to asi nebude až tak dobré, jako autorčiny ostatní knihy a nakonec jsem byla velmi mile překvapená. Je to o chlup horší, ale i tak se mi to moc líbilo. Čtení na jeden večer. Paradoxní je, že mi nejsympatičtejší byl Calvin. Bylo mi ho celkem líto.

30.04.2024 4 z 5


Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

RB je zárukou toho, že máte v rukou opravdu čtivou knihu, ale...
Anděl smrti mě bavil o mnoho víc, než poslední dva díly. Tam mi přišlo, že by bylo lepší, už tuto sérii ukončit, než se to zvrhne v nudu. Tady byla zápletka zajímavá, i když dost předvídatelná. Děj byl svižný, místy zbytečně rozvleklý a závěrečné rozuzlení na cca deseti stránkách - jako fakt?
Za mě těch pracovních rozporů a pří s vedením je moc. Hodnotím 4*, ale i tak mám pocit, že Erika by si už zasloužila jít na odpočinek.

30.04.2024


Na krev Na krev Lydia Strong

Poslední kniha od autorky, kterou jsem neměla přečtenou, hlavně protože je téměř nemožné ji sehnat.
Asi pokud bych ji četla jako první, tak bych byla překvapená, ale tím že už autorčin styl znám, tak se mi kniha moc líbila. Oba hlavní hrdiny jsem milovala a ke knize se určitě ještě někdy vrátím.
Miluju všechny autorčiny knihy.

22.04.2024 5 z 5


Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Zůstávám fanouškem prvního dílu, ale tenhle je v těsném závěsu. Travis byl miláček už od prvního dílu, nelze si ho neoblíbit. Harper mi v Letních nocích moc sympatická nebyla, tady jsem si vcelku oblíbila i ji. Celá série je taková odpočinková, pro pobavení, žádné hluboké čtení, ale moc se mi líbila.

18.04.2024 4 z 5


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Na tenhle díl jsem se moc těšila, ale vůbec jsem se nemohla začíst. Nicméně po pár kapitolách jsem se chytla a přečetla za dva dny. Za mě asi nejlepší díl. Přesto mě závěr nepřekvapil, jenom motiv původního zločinu jsem neodhadla.

06.04.2024 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Já to miluju! I když je to totální červená knihovna, tak v daný moment mi kniha dala přesně to, co jsem potřebovala. Chytlo mě to od první věty. Chvíli jsem se smála, chvíli slzela, občas se chytala za hlavu a vztekala se, kdy už k sobě budou upřímní. Reklamní kampaň, ohledně této knihy, jsem nezaregistrovala a narazila na ní náhodou. A pro mě to bylo prostě BOŽÍ!

01.04.2024


Kulti Kulti Mariana Zapata

Když jsem knihu četla poprvé, málem jsem ji odložila. Když jsem byla na asi sté straně a hlavní hrdinové se ještě ani nepotkali, natož aby spolu mluvili, tak jsem si říkala, že to asi nebude nic pro mě. Nakonec jsem vydržela a oba si zamilovala. Knihu jsem od té doby četla četla minimálně třikrát a patří mezi mé oblíbené i s tím předlouhým začátkem. Miluju i ostatní Zapatiny knihy, ale německý preclík a jeho schnecke jsou moje srdcovka.

01.04.2024 5 z 5


Zkouška neviny Zkouška neviny Agatha Christie

Viděla jsem dvě filmová zpracování tohoto autorčina díla, která měla rozdílné pachatele a byla jsem zvědavá, jak to bylo původně napsáno. Proto jsem sáhla po této knize. Zvolila jsem audioknihu a v podání pana Procházky se to poslouchalo velice dobře. Příběh jako takový mě ale chvílemi nebavil. Bylo tam příliš mnoho pocitů všech postav a minimum děje a faktů.

01.04.2024 3 z 5


Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Souhlasím, že je to taková oddechovka na víkend. Čtivá, svižná, celkem vtipná, ale za mě jsou v daném žánru lepší knížky. Autorka píše dobře, druhý díl si určitě přečtu.

01.04.2024 3 z 5


Clariel Clariel Garth Nix

Sérii Staré království miluji, ale tehle díl mě opravdu nebavil, opakovane jsem ho odkladala a zase se k němu vracela. Příběh mi přišel nudný, teprve poslední třetina knihy mě jaks taks chytla. Nakonec jsem ji dočetla, ale určitě už se k ní nevrátím.

12.03.2024 1 z 5


Letní noci Letní noci Nofreeusernames (p)

Tohle bylo jak na houpačce, chvílemi mě to hrozně bavilo a chvílemi jsem měla chuť to odložit a už se k tomu nevracet. Noah mi byl sympatický, Charlee mi přišla taková nemastná neslaná. A ten konec byl hodně praštěnej. Přesto se mi to celkem líbilo a rozhodně to bylo o dost lepší než předchozí díl.

07.03.2024 3 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Po prvním dílu, byl tenhle pro mě velkým zklamáním. Hlavní hrdiny jsem si nedokázala oblíbit. Většinu knihy jsem se nudila.

07.03.2024 2 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Dlouho jsem se u knihy nezasmála, tak jako tady. Bylo to pubertální a předvídatelné, ale přesto se mi to strašně líbilo a miluju to. Z celé série se mi tenhle díl líbí nejvíc.

07.03.2024 5 z 5


Kazišuk Kazišuk Kateřina Chaloupková

Takové odpočinkové čtení na jeden večer, pro nenáročné. Do půlky jsem se skvěle bavila, od půlky jsem se celkem nudila a hlavně nechápala Hope, že už ho dávno neposlala do háje. Závěr mi přišel překotný a zbrklý, jako kdyby to autorku přestalo bavit a chtěla aby byl rychle konec, ale hlavně aby to mělo happyend.

06.03.2024 2 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Kniha je velmi čtivá, kapitoly krátké a příběh tím rychle odsípá. Za mě bylo jediným mínusem postupné odkrývání Kiminých traumat z dětství. To už mi přišlo, jako zbytečně překombinované a odvádělo to mou pozornost od aktuálního případu. Přesto hodnotím jako velmi zdařilé dílo.

02.03.2024 4 z 5


Formulista Formulista Michaela Schmiedlová

Tahle kniha byla pro mě zcela náhodná volba v knihkupectví, všimla jsem si jí kvůli obálce a anotace mě zaujala. No a za dva večery bylo přečteno a moc se mi líbila a určitě jsem ji nečetla naposled. Oba jsem si zamilovala, a stejně tak i Kate, kterou jsem obdivovala, jak se pere s tím vším, co jí život naložil - libilo by se mi pokračování o ní. Dávám plný počet hvězd.

24.02.2024 5 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Asi byla chyba, že jsem nejdřív viděla film a teprve pak objevila knihu. Protože zatímco film patří k mým oblíbeným, tak kniha mě fakt nebavila. Další díly určitě číst nebudu.

24.02.2024


Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Opět skvělé a čtivé, i když chvílemi mi děj přišel až zbytečně překombinovaný a zamotaný.

19.02.2024 4 z 5