Nádherně krutý

Nádherně krutý https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527132/bmid_nadherne-kruty-6560fcbbda23b.jpg 4 189 44

Nádherně krutý série

1. díl

Byl pro mě cizí. Neznala jsem jeho jméno a nevěděla odkud pochází. Téměř rok navštěvoval naše bistro, kde jsem jako studentka práv pracovala na částečný úvazek, abych dokázala platit účty. Dobře jsem si uvědomovala přítomnost tajemného muže v dokonale padnoucím obleku, který přicházel a pokaždé usedl ke stolu v mé sekci. Vždycky si jenom objednal kávu, ale jinak na mě nepromluvil, pouze mě mlčky a upřeně sledoval. Proč na mě tak vytrvale zíral? Co mu bránilo mě oslovit? Vypadal, jako by sváděl nějaký vnitřní boj, jako by měl skutečně vážný důvod, proč se mnou nemůže komunikovat. Působil jako temný a nebezpečný tvor. Až na to, že jsem se v jeho přítomnosti bůhvíproč cítila v bezpečí. Jedné deštivé noci se ale rozhodl. Té deštivé noci se rozloučil a řekl, že se už nikdy neuvidíme. A té samé deštivé noci mě někdo v uličce za bistrem brutálně napadl. Teď už vím, že pocit bezpečí může být pouhou iluzí. A že ne každý zachránce je hrdina.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Beautifully Cruel , 2020


více info...

Přidat komentář

astra3
včera 5 z 5

Neuvěřitelný, ale miloučký.

Dellphi
22.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Liam, drsný mafián s temnou minulostí, se na první pohled zamiluje do Tru, nevinné a naoko křehké dívky. Jejich vzájemná přitažlivost čiší z každého vzájemného setkání. Ale Liam se bojí, že by Tru ohrozil svět, ve kterém se pohybuje, proto se snaží držet si odstup. Nakonec to vzdá a Tru navrhne společně strávený čas, který má ovšem přesně stanovený termín rozchodu. Tru sice nabídku odmítne, ale Liam si nakonec prosadí svou.

Střed knihy se věnuje jejich společnému trávení času a postupnému sbližování. I když je tato část čtivě napsána, pro mě osobně to bylo docela nudné.

To, co ale knihu zachraňuje, je její strhující konec. Ten je plný překvapivých zvratů.

Musím se přiznat, že mě více než Liam zaujal Killian. Takže další díl si nenechám ujít. Jen doufám, že to tentokrát bude přece jen trochu více akčnější ...


TerezaMondeková
21.04.2024 4 z 5

Když je řeč o mafii, tak si představím pořádnou dark romanci. Pořádná dávka nebezpečí, smrti, násilí, strachu, únosů, erotiky, sexu a vzdoru! Zvrácený a zvrhlý příběh, kdy někdo provedl hrozné věci, ale i přesto si vás získá. Odhodíte racionální uvažování, probudí se ve vás to nejhorší a řídíte se pocity, které jsou úplně a naprosto zvrácené!
Měla jsem svá očekávání. Navíc mé očekávání se prohlubovalo, když jsem si pořád dokola četla anotaci, která mě úplně uhranula! Ve finále jsem dostala něco trochu jiného, ale nemůžu říct, že bych byla zklamaná. Příběh mě vtáhl okamžitě! Překvapení v knize nechybělo. Z některých situací, rozhodnutí postav jsem byla v šoku. Sakra, co bude dál?! Myslíte si, že víte, co se stane, ale v další vteřině je to jinak! Během knihy jsem se fakt zasmála... hlavní hrdinové, jejich tvrdohlavost, výměna názorů, ani jeden si nenechal nic líbit! Navíc se příběh vyprávěl z pohledu Tru, ale i Liama, což mě příjemně překvapilo.
Co se týče sexu, erotiky... pro normálního člověka ho tam bylo požehnaně, ale já normální nejsem! Čekala bych více pikantních scén, pořádné okořenění! Mafiánské prostředí... přišlo mi, že to bylo odložené na vedlejší kolej, což mi přijde jako škoda. Hlavní zápletka... ten nápad byl dobrý, líbil se mi. Fakt jo! Ale tím, že to bylo úplně na konci a tak rychlé, tak to nepůsobilo tak dobře. Nebo kdyby byla kniha delší, tak by to nepůsobilo tak uspěchaně a mi se do toho mohli více vcítit.
Liam... já miluju alfa samce! Na povrchu byl mafiánský boss, drsný, nemilosrdný, chladný, prázdný, krutý, majetnický, odtažitý, poměrně osamělý... jako vlk. Nikdo si netroufl mu odporovat... až na ni. Ale když jsme ho poznávali, tak uvnitř byl opravdu citlivý, ochranitelský, plný strachu a bolesti. Prošel si peklem a snažil se z toho vytěžit co nejvíc.
Tru... Líbilo se mi, že se nebála odporovat, byla tvrdohlavá a co jí nemůžu upřít, že měla odvahu. Taky si prošla peklem, rozhodla se, že to nebude zbytečně, stanovila si svůj cíl a šla si za ním. Dokud se neobjevil on a úplně ji neokouzlil.
Ta chemie mezi nimi byla cítit okamžitě, to pouto. Věkový rozdíl mi nevadil... naopak. Příjemně mě to potěšilo. Líbilo se mi, jak se hlavní hrdinové poznávali. Postupně přicházeli na věci, které mají společné... bylo vidět, že k sobě patří. Co mě opravdu šokovalo bylo odhalení na konci ohledně Liama a jeho kariéry u mafie. Wow!
Moc se těším na pokračování s Killianem. Docela by mě potěšilo, kdyby se dal dohromady s Ellie... uvidíme!

stana5842
20.04.2024 5 z 5

Bylo to super. Čtivé, humorné, sice linie moc jednoduchá, ale výměna názoru na obou stranách byla super. Jak si zpříjemnit deštivé počasí. Doporucuji

MAU256
19.04.2024 5 z 5

"Protože z mafie vedou jen dvě cesty - smrt nebo vězení. Došlo mi, že nechat se zabít jedním z mých nepřátel by nebylo příjemné," ztiší hlas, "vzhledem k tomu, že jsem zamilovaný."

Další krásná knížka od této autorky. Dostalo mě doznání, jak vznikl a kdo nakonec byl Liam Black. Bylo to smutné, co museli s Killianem prožít. Tru jsem si zamilovala hned od začátku, byla prostě dokonalá, nenechala se jen tak zastrašit. Knížku můžu určitě doporučit, bylo to čtivé, najednou jsem zjistila, že jsem u epilogu. Už se těším na příběh Killiana.

Ciarra
19.04.2024 5 z 5

Slovní přestřelky mezi oběma hlavními postavami byly perfektní, pikantní scény popsané tak akorát (18+, ale žádné orgie). Kniha se četla dobře, děj ubíhal rychle, doporučuji.

LenRan
18.04.2024 5 z 5

Tak toto byla super jízda, vůbec jsem se nemohla odtrhnout a výborně se u této knihy bavila. Super dialogy, charaktery postav, troška napětí a tajemství. Jasně že bych tam našla nějaké ale.....ale nechce se mi, celkově super.
PS: Velké díky Liamovi za zmínku o Gotan Project, protože jsem si je díky tomu poslechla a jsem úplně unešená tou nádhernou hudbou!

Bergerac16
18.04.2024 5 z 5

Nemohla jsem se od knížky odtrhnout, protože jsem se o Tru upřímně bála. Autorka obklopila postavu Liama Blacka neskutečně silnou aurou nebezpečí a bylo jasné, že se Tru právě setkala se svým osudem a může to dobře dopadnout leda zázrakem.

Já mafiánské téma nemusím, odpuzuje mě. Zvládnu si o něm číst jen v případě, že postavy chtějí z tohoto temného světa vystoupit na světlo.
V čem se mi autorka strefila do noty, je vzájemná otevřenost, postavy si nelžou, ani neuhýbají před otázkami. Jak ta Truvyina otevřenost dojímala Liama, fungovala i na mě, tohle se mi zadírá pod kůži, pokud je to dobře napsané – a tady do dobře napsané bylo.

havrmoni
15.04.2024 5 z 5

Tak tohle se povedlo. Četlo se to samo. Ani nemám chuť rozebírat co se mi nelíbilo, protože celkově mě příběh Liama a Tru bavil a moc . Už se těším na další díl.

Verresa
14.04.2024 5 z 5

Výborná kniha, jen co jsem si ji vzala do ruky a otevřela na první stránce, věděla jsem, že nebudu ani náhodou zklamaná. Děj krásně ubíhal, líbilo se mi, že je to z obou pohledů a Liam? No luxus a Tru se mi taky hodně líbila. Pohodová na max dvě odpoledne, kdy nebudete chtít knihu odložit.

Prokrastinuji
13.04.2024 3 z 5

Moje první setkání s autorkou. Tuhle knihu v angličtině jsem si před časem přidala na GoodReads do seznamu potencionálních TBR knih. Když jsem zjistila, že bude překlad, brala jsem to jako znamení - ještě když byla možnost vzít si knihu na recenzi. No je mi trochu líto, že jsem do toho nešla v angličtině, protože tuším, že by moje hodnocení bylo vyšší :/ Jak tušíte, měla jsem celkem velký problém s dialogy hlavní dvojice - když to řeknu blbě “v angličtině by to znělo lépe - rozhodně přirozeněji, a místy bych z toho byla možná i odvařená. Co se týká zápletky, úplně přesně jsem nevěděla, co od toho čekat. Tušila jsem mafiánskou romanci, ale bylo to ze začátku dosti zmatečné a tajemné. Našla bych ještě pár výtek k Liamovi - hlavně jeho chování vůči Tru v určitých situacích :/ Ale co vadí mě, nad tím se druhý nemusí vůbec pozastavit. Je to hodně zajímavý příběh, a pokud vás zaujala anotace, a máte rádi mafiánské romance, a chuť na příběh plný citů, vášně, pomsty a tajemství, směle do toho. Mezi hrdiny je značný věkový rozdíl, a čeká vás dost žhavých scén :D

Elize
11.04.2024 5 z 5

Tak tohle se mi opravdu líbilo, kniha je pěkně čtivá, odsýpá, mezi hlavními hrdiny to jiskří, dokonale napsané dialogy. Tru je ten typ hrdinky, co si okamžitě zamilujete a fandíte jí. Od knihy jsem dostala přesně to, co jsem očekávala, takže super. Oceňuji ten konec, sice to vše spěje k předvídatelnému konci, ale přesto překvapení tam bylo. Moc se těším na další díl s Killianem.

lovemanner
07.04.2024 5 z 5

Miluju Liama. Kniha se četla skvěle. Ke konci mě mrzelo, že už je dočteno. Víc takových knih!

Ewe291
02.04.2024 3 z 5

3*/ 3,5*/4*
Akosy sa neviem rozhodnut. Som sklamana lebo zo zaciatku bola kniha zahadna a totalne prekombinovana, ze som sa najprv nevedela rozhodnut ci citam o obycajnych ludoch, mafii alebo VLKODLAKOCH a ano dala som to velkym lebo to som si myslela. Potom mi to prislo cele tak unahlene a prekombinovane, ze kym som pochopila bol skoro koniec knihy. Nehovorim, ze autorka pise zle, lebo jej knihu Taju pro Tebe doslova milujem, ale tato kniha bola tak trocha sklamanie Tru mi prisla ako rozdvojena ak nie roztrojena osobnost a zachranoval to Liam viac uz nemam co povedat

Kessy1990
01.04.2024 5 z 5

Miluju Liama!

Zuzana215
01.04.2024 2 z 5

Jsem na rozpacích.. jako kdyby autorka slepila víc knížek dohromady. Místy hodně osekané a neucelené. Konec knížky byl super tak trochu zvláštním způsobem..
Vůbec mě to nevtáhlo.
Myslela jsem, že to bude nějak propojené..přece jen 8 dětí, chudoba a pistáciová zmrzlina tomu trochu napovídalo.. škoda..

Ivuska.09
01.04.2024 3 z 5

Přesně nevím, jak knihu hodnotit. Chybělo mi v ní více děje... Za celou dobu se toho vlastně zase tak moc nestalo. Přesto mě docela bavila a jsem zvědavá na příběh s Killianem. Takže nejspíš takto: neurazí, ale ani nenadchne...

alnovka82
01.04.2024 3 z 5

Souhlasím, že je to taková oddechovka na víkend. Čtivá, svižná, celkem vtipná, ale za mě jsou v daném žánru lepší knížky. Autorka píše dobře, druhý díl si určitě přečtu.

Holubka
31.03.2024 3 z 5

Bože ve mně se to pere. Začátek super, Tru byla úžasná a Liam taktéž. Konec úžasný, můžu se k nim prosím nastěhovat na ranč? Ale prostředek?! Pane bože jak já byla na ně naštvaná. Liamovi že je třicet devět? Choval se jak malý dítě, spratek. Ano mám ráda dominantní muže, co si vezmou co chtějí, ale tohle na mě asi bylo moc. Nebylo na mě moc co udělal, ale to jak se pak choval. V podstatě místo toho aby to Tru nějak vysvětlil, se jí vysmíval když ji pohlcovala panika. A to se mi nelíbilo. A to jak mu Truvy rychle podlehla? To mě taky naštvalo, protože jsem doufala, že mu to dá nějak sežrat a ono nic. Proto dám tři hvězdičky. Jinak je knížka skvělá a čte se sama. Taky proto jí mám za den přečtenou.
Druhý díl s Killianem si nenechám ujít. Ten mě na konci pobavil a doufám, že s ním bude větší sranda než s Liamem.

Tesset
29.03.2024 5 z 5

Byla jsem velmi příjemně překvapená, o čemž svědčí i fakt, že jsem knížku přečetla za jeden den. Vydání mi celkem uteklo a pořídila jsem si ji jen proto, že už mám předešlou sérii. A ještěže jsem to udělala! Byla to totiž peckovní jízda. Tahle knížka má všechno, co od tohoto žánru čekáte a navíc, oproti některým podobným, i poměrně smysluplný děj. Vím, že se k ní vrátím i v budoucnu a jsem zvědavá na druhý díl s Killianem.

Autorovy další knížky

2021  88%Hořím pro tebe
2021  89%Taju pro tebe
2022  84%Toužím po tobě
2024  87%Nádherně krutý
2024  0%Naše hriešne lži

Kniha Nádherně krutý je v

Právě čtených11x
Přečtených224x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených15x
Knihotéce147x
Chystám se číst183x
Chci si koupit72x
dalších seznamech3x