Anděl smrti

Anděl smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535744/bmid_andel-smrti-660ffc12a582d.jpg 5 39 10

Když najde detektiv šéfinspektor Erika Fosterová vysoce postaveného politika Nevilla Lomase nahého, svázaného a mrtvého ve vlastní posteli, vedení Metropolitní policie rychle rozhodne, že jeho smrt není potřeba vyšetřovat. Případ je odložený, ovšem jen do chvíle, kdy je nalezena mrtvá i nadějná fotbalová hvězda. Erika a její tým navíc s těmito vraždami spojí i smrt známého režiséra. Policie už nemůže ignorovat to, co je očividné: v Londýně řádí sériový vrah, který si chce vyřídit účty. Výsledky vyšetřování jsou ovšem trochu matoucí. Na záběrech z průmyslových kamer se objeví pět podezřelých žen... a všechny jsou si k nerozeznání podobné. Při pátrání po jejich totožnosti Erika několikrát narazí na zmínku o sexuální pracovnici, která má špínu na tolik vlivných mužů, že to znervózňuje i ty nejmocnější politiky a vedení Metropolitní policie. Čas do dalšího útoku vraha se krátí a je na Erice, aby rozpletla síť důkazů a zodpověděla zásadní otázky: Co spojuje oběti dohromady, kdo další je zapleten do skandálu a jak daleko jsou mocní ochotní zajít, aby ochránili své vlastní zájmy?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Lethal Vengeance , 2024


více info...

Přidat komentář

Knižní střípky
dnes 4 z 5

Nemyslím si, že by skalní fanoušky pana Bryndzy tento díl nějak zásadně zklamal, řekla bych, že se zase máte na co těšit .

Opět extrémně čtivé, tento případ mě bavil, zase jsem se moc ráda dozvěděla, co nového se událo v životech mých oblíbených hrdinů, ano, přesně proto miluju série, nemusím se loučit s oblíbenými hrdiny a dříve či později se zase dozvím, co je u nich nového.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

EmillyT
včera 4 z 5

Čtivý a napínavý příběh, který si myslím, že se promítne i do dalšího pokračování příběhu Eriky Fosterové. Příběh byl poměrně rozvláčný, proto mě velmi překvapilo, že konec byl hodně uspěchaný. Jsem ráda, že se Erice povedlo zklidnit svůj soukromý život.


postrach
předevčírem 4 z 5

Tato kniha je napsaná jinak,než první knihy série.Souhlasím s názorem podemnou.Ten konec?....Přesto se těším na další "Bryndzovku".

WaN635
předevčírem 4 z 5

Eriku zbožňuju, ale tento příběh mi přišel slabší než ty předchozí.
Z Eriky je padesátnice, v soukromí jí to poměrně klape, ovšem v práci je nedoceněná, což si sama uvědomuje.
Příběh byl zajímavý, promyšlený, ale já nevím, nějak mi to úplně neklaplo, kdyby pachatel neudělal fatální chybu, tak na něj vlastně nepřijdeme.
A i přesto, že mě tento díl úplně neuspokojil, tak je toto dílo mnohem lepší než knihy jiných autorů.

romanka26
26.04.2024 5 z 5

Bryndza je vždy záruka kvalitního čtení. A knihy s Erikou jsou nejlepší.

Jenny46
26.04.2024 5 z 5

Konečně další díl s oblíbenou inspektorkou Erikou F. a novým případem. Originální promýšlená zápletka a rozvinutá, s obvyklými zvraty. Vyprávění se posouvá plynule z minulosti do současnosti...
Příběh je svižně a poutavě psaný hra na kočku a myš začíná...
Doporučuji skvělé čtení je těžké odložit

Martule44
24.04.2024 3 z 5

Sérii s Erikou mám ráda, ale tenhle díl mi nějak pokulhával. A to o mrtvoly nebyla jaksi nouze!
Možná jsem jen měla velká očekávání a to hlavní "wau" mi uteklo.
Ale RB je RB, jeho knihu bych si utéct nenechala!

mirunda
24.04.2024 4 z 5

První půlka knihy mi přišla lehce nezáživná, ale nakonec se to rozjelo a já si knihu užila. Ráda jsem se vrátila k Erice a jejímu životu.

Paja1709
24.04.2024 5 z 5

Erika je zpět. Za mě skvělý dil.Tesim se na další.

PetraN17
10.04.2024 5 z 5

Další velmi napínavý a celkem brutální případ, který Erika vyšetřuje. Nejen, že jí opět vedení hází klacky pod nohy a oběti zdánlivě nic nespojuje, ještě řeší problémy na domácí frontě . Vrah se sice nakonec našel, ale.. Určitě budu číst sérii dál :)))

Autorovy další knížky

Robert Bryndza
britská, 1979
2016  85%Dívka v ledu
2017  86%Noční lov
2019  85%Kanibal z Nine Elms
2018  90%Do posledního dechu
2017  90%Temné hlubiny

Kniha Anděl smrti je v

Právě čtených36x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených9x
Knihotéce150x
Chystám se číst278x
Chci si koupit145x
dalších seznamech3x