Allpa Allpa komentáře u knih

☰ menu

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Po knize jsem chytla náhodně. Příběh mě mile překvapil, jsem velmi ráda za vynechání opakujících se frází typu "větrem ošlehaná tvář, ostře řezaná tvář, podsaditý člověk..". Velmi kladně hodnotím i náhled do děje pomocí různých postav v příběhu a nahlédnutí do jejich životních příběhů, které je přivedly na daný ostrov. Knihu jsem měla v audio verzi.

22.07.2018 5 z 5


451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita Ray Bradbury (p)

Tato kniha mě dost překvapila. Pro mě to bylo něco mezi 1984 od Orwella a filmem Equilibrium a moc se mi to líbilo.

05.03.2018 5 z 5


Via lucis Via lucis Jindra Jarošová

Jak se autorka zmínila.. Heleně do života zbyla chuť, čich, hmat a mozek. Právě díky mozku a neuvěřitelné vůli dokázala to, s čím by bojovali i lidé se všemi smysly. Neuvěřitelný příběh.

03.03.2018 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Běhá mi mráz po zádech. U knihy se mi chvílemi chtělo brečet, chvílemi jsem měla chuť chytit první věc na stole a hodit s ní na zem. Tolik utrpení, nespravedlnosti, zaslepenosti i nešťastných náhod. Tahle kniha pro mě byla velmi silným zážitkem, myslím, že ji dlouho nedostanu z hlavy..jestli vůbec.

26.02.2018 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Kniha již jsem několik dlouhých dní po dočtení nemohla pustit z hlavy a provázela mě v každém okamžiku. Hlavního hrdinu Kryštofa jsem si ihned oblíbila pro jeho inteligenci a jasnou mysl a je mi líto jak nešťastný konec mu osud za jeho dobrotu připravil. Stejně tak lituji všech utýraných a popravených nevinných obyčejných lidí. Sotva by je těšilo, že se na ně ani po takové době nezapomene a jejich jména přijdou nejednou na přetřes.

27.09.2017 5 z 5


Zkouška věrnosti Zkouška věrnosti Julie Kagawa

Opět kniha o náctiletých. Chápu, bere se to tak, že tento žánr zajímá především náctileté čtenáře a čtenářky, ale co potom my starší? Děj se odehrává především v lidské podobě a řeší průběh začleňování se do americké bohaté vrstvy, která nemá co jiného dělat než serfovat a poflakovat se po plážích. Opět je tu klasická láska dvou protikladů. Děj končí otevřeně. Kniha nebyla špatná ani nudná, ale že bych byla ohromená, to také ne.

24.02.2016 4 z 5


Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Na knihu jsem se velmi těšila a s chutí se pustila do čtení. Už na čtvrté stránce mi bylo špatně při popisu zbídačených a rozřezaných mrtvol nebohých mladých žen. Kniha je velice napínavá, podle mě dost zromantizovaná a nadsazená. Je zde láska, odvaha, strach, závist, pomsta. Velice poutavý a krásně psaný děj, nedovolí knihu odložit a nechat čtení na jindy. Líbilo se mi, jak měla hraběnka ráda svého koně Vihara a že o něm padlo několik zmínek, protože ve filmech s Alžbětinou tematikou je toho o něm pramálo.

05.02.2016 5 z 5


Soucit s ďáblem Soucit s ďáblem Colin Falconer (p)

Neuvěřitelně tvrdý a krutý kousek s děsivým popisem doby dávno minulé, kde stačilo někomu trochu závidět a zmínit se o tom té pravé osobě, a osud oné osoby již byl v rukou Božích...ehm, inkvizitorových. Přebal knihy si s ničím nezadá s obsahem. Prostě středověk online. Pěkný kousek. Zase se ke knize vrátím, tedy, až seberu odvahu :)

05.02.2016 4 z 5


Dracula Dracula Bram Stoker

úžasná kniha se kterou jsem trávila hodiny na přednáškách a nemohla se odtrhnout. Inspirovala mě k mé cestě do Transylvanie, kde to místy vypadá a žije jako ve Stokerově krásné knize. Dokonalost.

05.02.2016 4 z 5


Elantris Elantris Brandon Sanderson

naprosto úžasná fantasy kniha. Ještě dlouho po přečtení mi ležela v hlavě. Byla by určitě úžasná i zfilmovaná, ale aby to spíš nepokazili. Rozhodně jedna z mých top

05.02.2016 5 z 5


Dračí zloději Dračí zloději Jana Rečková

Tento díl se mi líbil ještě více, než Dračí mor. Kniha se asi nejvíce zabývá Finiskarem, oproti prvnímu dílu, to ale nebylo nijak ke škodě. Je zde velká dračí pouť, souboje, zápletka, akce.. na těchto knihách se mi líbí, že se to draky hemží na každé straně. Ne jako v jiných knihách, které sice jsou o dracích, ale při čtení aby je čtenář pohledal.

05.02.2016 5 z 5


Dračí mor Dračí mor Jana Rečková

Nevěděla jsem co čekat, autorku neznám. Líbí se mi velikost knihy - ideální na cestu vlakem do kabelky, nebo v létě k vodě :) . Obsah mne však mile překvapil. Líbil se mi popis postav a i zase trošku jiný dračí svět. A hlavně tam draků, leteckých scén i akce bylo dost.

05.02.2016 5 z 5