Alíček83 Alíček83 komentáře u knih

☰ menu

Kostičas Kostičas Samantha Shannon

Hodně zajímavý příběh, ze začátku jsem se ztrácela v postavách a jejich schopnostech. Ale díky vysvětlivkám na konci knihy a grafu schopností jsem pochopila a začetla jsem se. Těším se na pokračování.

24.04.2024 4 z 5


Kluk v kopačkách Kluk v kopačkách Markéta Bolfová

Četla jsem dvojčatům před spaním, je jim jako hlavním hrdinům, takže naprosto nadšení, jak z fotbalu, tak z běžného života ve třídě. Jak se víc rozečtou, tak si ji přečtou znovu sami.

10.04.2024 5 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Kniha o otevření kavárny, zařazení do fantasy je podle postav, ale jinak jde opravdu spíše o tu kavárnu. Na konci knihy je recept, který si zkusím upéct, až budu mít všechny ingredience, ale škoda, že nebyl na skořicové rolky.

09.04.2024 3 z 5


Velký Tuřínov na fotbalovém soustředění Velký Tuřínov na fotbalovém soustředění Jakub Fiala

Četla jsem mým malým fotbalistům před spaním. Moc jsme se nasmáli u některých kapitol, hlavně když tam byl Kevin. První kapitola nás pravda zarazila, protože najednou o někom jiném, ale pak jsme pochopili, že oni jedou tam, kde budou tyto postavy a děj se pak spojil. Jinak příjemné čtení o fotbale, dětech, různých dobrodružství, co malý kluky fakt baví.

26.03.2024 5 z 5


Vládci popela Vládci popela Scott Reintgen

Ze začátku se mi nedařilo začíst. Hrozně mě vadilo, že Pippa je psaná ve 2. osobě. Jinak byla na konci mou favoritkou. Ostatní mě štvali. Líbil se mi závod, to napětí, zrody fénixových koní. Celkově nakonec hodnotím jako dobrou knížku a těším se na 2. díl.

26.03.2024 4 z 5


Náš tajný příběh Náš tajný příběh Jessi Kirby

Po nehodě má hrdinka výpadek paměti (kupodivu bez zlomenin, a strachu nasednout znovu do auta), kolem kterého se točí celá kniha. Je to romantická knížka bez napětí, která se dobře čte.

05.03.2024 3 z 5


Králova mlha Králova mlha Aleš Diviš

Do této knihy jsem se nemohla začít. Je to na styl Pána prstenů. Pomalé seznamování, spousta postav a jmen. Konec knihy se už rozjel, tam už se něco dělo bylo zajímavé. Ale nevím, jestli budu číst další díl.

21.02.2024 3 z 5


Království obávaných Království obávaných Kerri Maniscalco

Poslední díl báječné série vyřešil všechny záhady, které se na začátku knihy pomalu a zmateně rozplétaly, proto jsem byla ráda za závěr, kde do sebe vše zapadlo. V tomto díle to erotičnem úplně exploduje, takže nelze přestat číst. Překvapující bylo odhalení čarodějek a postavení úplně do jiného světla. Prostě super sérié.

28.01.2024 5 z 5


Malý fotbal Velkého Tuřínova Malý fotbal Velkého Tuřínova Jakub Fiala

Knížka naprosto uchvátila moje dva kluky 2. třída, kteří jsou zrovna v mladší fotbalové přípravce na vesnici, hrají okresní ligu (za rok a půl budou ve starší přípravce taky). Příběh jsem jim četla před spaním, naprosto to hltali (až budou líp číst, přečtou si knihu znovu, ted čtou krátké pohádky s většíma písmenama). Vtipným zápichům od Kevina se řehtali. Brali si inspiraci z herní taktiky a dovednosti. Ale líbilo se jim i fair play, co se v knize řešilo, co je a co není správné, že se nemá vyhrávat za každou cenu. Určitě doporučuju pro kluky fotbalisty. Hned jsme se pustili do pokračování fotbalového soustředění.

12.01.2024 5 z 5


Únik před Houdinim Únik před Houdinim Kerri Maniscalco

Taky mi přišla zatím nejslabší ze série. Hrozně se to vleklo, přitom se příběh odehrával pouze na lodi po dobu plavby. Dlouho trvalo než se odhalil pachatel, kterého jsem si tentokrát ani já netipla. Ten mezitím za tu chvilku vyvraždil tolik lidí. Rozčilovala mě Audrey, která laškovala s Mefistem, který ji lacině dostával a tím utrpěl vztah s Thomasem, kdy bylo míň jejich vzájemného popichování, co mě u prvních dvou dílů bavil.

04.01.2024 3 z 5


Hon na knížete Draculu Hon na knížete Draculu Kerri Maniscalco

Pokračování s oblíbenými postavama Audrey a Thomasem tentokrát v Rumunsku se mi moc líbilo, opět dobové chování a mluva (romantické dvoření bylo nádherné) a také jiskření mezi nimi. Vraha jsem uhodla hned ze začátku, ale detaily i tak byly překvapivé. Divný bylo, jak se tam zrovna v tu pravou chvíli zjevili Daci a Ileana. Hned se ponořím do 3. dílu.

28.11.2023 4 z 5


Vzpomínky na zítřek Vzpomínky na zítřek Petra Slováková

Završení triologie, která byla naprosto skvělá. V tomto hodně dlouhém dílu jsme se dozvěděli všechno, jak co bylo a mohlo být. Byly zde všechny různé postavy a jejich příběhy. Trochu jsem se motala ve jménech Petrových čarodějů. V půlce knihy jsem byla trochu zamotaná. Ale konec měl spád. Celá série se mi moc líbila.

08.11.2023 5 z 5


Ve znamení Štíra Ve znamení Štíra Maggie Stiefvater

Kniha je z venkovského prostředí, příroda, koně, co většinou nečtu. Zpestřením obyčejného venkova byly vodní koně. Napsané hezky, ale nebylo to moje fantasy. Napínavý závod, o kterém byla celá kniha v podstatě trval 5 minut, ale byl popsán napínavě do více kapitol, což bylo na celé knize nejlepší.

09.10.2023 3 z 5


Pán čarodějů Pán čarodějů Petra Slováková

Pokračování napínavé triologie jsem si nenechala ujít. Tentokrát psáno z pohledu Jany i Petra, o kterém se toho dozvídáme mnohem víc. Tento díl mi celkově přišel jako Petrův. Závěrečná bitva byla napínavá, výborně popsaná. Moc se těším na závěrečný díl.

20.09.2023 5 z 5


Střípky času Střípky času Petra Slováková

Kniha se mi moc líbila, byla čtivá, napínavá, téma super - cestování časem, z České republiky - Ostrava. Hlavní hrdinka byla sympatická, rychle se zorientovala a dokázala používat svou moc (takže mě neštvala), jediné co - tak ze začátku při prvním souboji na sebe strhávala pozornost, když raněná byla Monika, která málem umřela, tak tu nikdo neřešil a všichni obskakovali Janu. Konec napínavý, ale rychlý, hlavní boj, kdy se zničili 3 "relikvie" (zde to mohlo být ještě napínavější, ale zase by se to zbytečně táhlo, takhle se ten souboj přečetl jedním dechem). O Mabrokovi jsme se toho mohli dozvědět víc, ale za mě paráda. A ještě jedna postava mi neseděla - Klement, tam jsem čekala v závěru černokněžníka, který jim ještě zatopí. Takže to vidím na 2. díl, který si ráda přečtu.

02.08.2023 5 z 5


Odkaz Hawthornů Odkaz Hawthornů Jennifer Lynn Barnes

Po přečtení prvního dílu jsem musela mít i 2. Zde to už nebyla taková pecka, jako první díl. Ale to hlavní zde bylo - stále něco hledali, hádanky, rébusy, takže to se mi líbilo. Moc už ne, jak bylo všechno propojeno geneticky, vždy někdo s někým do rodiny. Fandím druhýmu bratrovi. Takže se moc těším na 3. díl. Kde se snad dozvíme i ostatní věci - další 2 otcové, jak pomohl Nash sourozencům Mellie a Ellie,...

30.06.2023 5 z 5


Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Četla jsem klukům (dvojčata 7 let) před spaním. Hrozně se jim to líbilo. Byli vykulení z toho, že předškolák jel sám vlakem, chodil sám pro obědy a podobně. Já nebyla moc nadšená ze slova družstevní, který se objevoval v každé kapitolce a vysvětlovat to těm malým taky moc nešlo, ale snad to pochopili. :-)

19.06.2023 4 z 5


Čas karmínu Čas karmínu Amélie Wen Zhao

Po prvním díle jsem nevěděla, jestli se pouštět do dalšího. Tak jsem to udělala, že jsem přeskočila 2. díl a šla rovnou na 3. :-) A mě přišlo, že mi nic neuteklo. Hned od začátku jsem se chytala, takže dobrý. Ana mi v tomhle díle přišla dobrá, všechno dopadlo tak jak mělo, žádné překvapení. Obětovali ty, kteří nebyli zas tak důležití. Knížka se, ale četla dobře, i když jsem měla někdy problém se začíst.

14.06.2023 3 z 5


Dcera kostí Dcera kostí Andrea Stewart

Začátek knihy mě nebavil, nedokázala jsem se začít, vadilo mi neustále skákat z postavy na postavu - Lin, Jovis, Duna, Falue. Toto mě vadilo. Sympatický mi byl Jovis, naopak Lin mě vadila, Duna nebavila. Až se to celé rozmotalo, různě pospojovalo, vysvětlilo, tak se mi příběh začal líbit. Jsem zvědavá, kdo na konci příběhu (trilogie) bude vlastně opravdový a ne konstrukt.

26.05.2023 4 z 5


Temné sestry Temné sestry Krystal Sutherland

Zajímavý příběh, temná atmosféra, napínavý. Ale ze začátku se to strašně vleklo, dozvídali jsme se pořád po kousku (k tomu omýlání pocitů Iris), co se tehdy stalo a jak to vlastně vše je. Na konci vše vysvětleno. Nejvíc mě naštvala Iris, když šla čůrat (musela jít 15 minut někam pryč, aby neviděla na Tylera) byly ve sračkách to mohla udělat hned na místě. Podle epilogu bude pokračování?..

04.05.2023 4 z 5