Ainslee Ainslee komentáře u knih

☰ menu

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Jedna z nejlepších knih co jsem letos četla.

12.12.2018 5 z 5


Klam Klam Jonathan Kellerman

Toto dočíst pro mě bylo celkem utrpení. Pomalu žádný děj, jen takové nezáživné tlachání. V momentě kdy jsem věděla kdo je pachatel mě přešla veškerá motivace číst dál a konec už jsem jen proletěla.

21.07.2018 2 z 5


Život ve dvou Život ve dvou Nicholas Sparks

Když se mi dostala tato kniha do ruky byla jsem lehce skeptická, neboť tento žánr není zrovna můj šálek kávy. Musím ale uznat, že je to opravdu dobrá kniha s příběhem který se může dotýkat každého z nás. Nečekala jsem jak dobře se to bude číst a že mě to až tak zaujme.

25.06.2018 5 z 5


Skoncovat s Eddym B. Skoncovat s Eddym B. Édouard Louis (p)

Není to špatná kniha. Ale osobně nějak nechápu tu senzaci a výjimečnost s jakou je kniha prezentována. Ano Eddy si prožil ne zrovna příjemné dětství, ale nic tak šokujícího na tom nevidím. Možná kdybych sama neměla dost strastiplné dětství, dost podobné tomu Eddymu (vyjma otázky homosexuality) přišel by mi příběh více zajímavý.

22.05.2018 3 z 5


Zabij mě znovu Zabij mě znovu Simon Booker

Příběh není špatný, jen to zpracování se mi moc nezamlouvalo. Začalo to být napínavé zhruba až v půlce knihy a co mě opravdu rozčilovalo, bylo naivní a místy až dětinské chování Lissy.

03.05.2018 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tak takovouhle knihu jsem ještě nečetla. Ten pocit, že něco z toho je zcela určitě pravda byl hrůzostrašný a provázel mě celou knihou. Strach jako takový jsem neměla, ale když si představíte, že jste na místě s hlavními hrdiny a tu atmosféru kterou kniha dokonale popisuje, není to moc příjemný pocit. Pro mě jedna z nejlepších knih co jsem zatím letos četla.

03.05.2018 5 z 5


Metoda 15/33 Metoda 15/33 Shannon Kirk

Přišlo mi to takové dost nepravděpodobné. No ale příběh to byl zajímavý, napínavý, dobře se četl. Jen ten konec, poté co se vše vyřešilo byl celkem utahaný a tak nějak navíc.

02.05.2018 3 z 5


Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Skvělá kniha o životě a smrti a uvědomění si vlastního bytí. Člověk neví, neváží si vlastního života, dokud není pozdě. Bohužel, málokdo dostane druhou šanci...

10.04.2018 5 z 5


Zvrácené myšlenky Zvrácené myšlenky Andrea Kane

Na knížku jsem natrefila zcela náhodou v knihovně. A nelituji. Čtivá, napínavá kniha od začátku do konce. Ano, je tam pár nesrovnalostí, ale nic co by kazilo prožitek z knihy. Jen té romantiky tam na mě bylo trochu moc.

19.03.2018 4 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Tak nevím. Neříkám, že je kniha napsaná špatně, své čtenáře si určitě najde, ale mě absolutně nebavila. Asi 200 stránek jsem četla opravdu poctivě, pak už jsem přeskakovala jen na pasáže s Italem Manzanem. Kdysi jsem četla knihu na stejné téma, výpadek elektřiny a zatímco tam se děj točil okolo problémů obyčejných lidí s tím spojené, což mě bavilo, tady byla kniha zaměřena spíš na technickou stránku problému. Navíc, přehršel jmen, přeskakování z místa na místo. Tohle mi prostě nesedlo.

16.03.2018 2 z 5


Ta druhá Ta druhá Michelle Adams

Když jsem se prokousala první polovinou knihy, bojovala jsem s nutkáním odložit a nechat být. Docela mi vadil přítomný styl psaní, štvala mě samolibost Elle a chvilkama i hlavní hrdinka, která sestru chvíli milovala, chvíli nenáviděla a skoro na každé straně nezapoměla zmínit bolavou kyčel. Jenomže jednak proto, že knihy dočítám a jednak ze zvědavosti jsem to nevzdala. Asi na posledních padesáti stránkách jsem se konečně dočkala a přišlo očekávané napětí s opravdu překvapivým vyústěním. Bohužel ani těchto padesát stran celkový dojem z knihy nezachrání.

03.03.2018 3 z 5


Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Stylem psaní spíše pro náctileté čtenáře. Na mě tam bylo až moc holčičího tlachání. Jinak námět knihy zajímavý, bavilo mě to, jen bych ocenila víc podrobností týkající se únosu a životu ve srubu. No a konec...docela nepravděpodobný a pro mě těžko uvěřitelný. Hvězdičku přidávám za to, jak hladce a opravdu dobře se to četlo.

02.03.2018 4 z 5


Mrazivé ticho Mrazivé ticho Wulf Dorn

Narozdíl od prvního dílu, tady mi trvalo delší dobu se začíst a pochopit mentalitu jednotlivých postav. I tato kniha ovšem nezklamala a konec byl velmi překvapivý.

28.02.2018 4 z 5


Bellman & Black Bellman & Black Diane Setterfield

Nějak nevím co napsat. Četla jsem a četla, pořád čekala na to "něco" ale to jaksi nepřicházelo. Kniha nemá vcelku žádnou zápletku, ale jak jsem brzo pochopila, pointa knížky je tady někde jinde. Asi od půlky knihy jsem tak nějak tušila jakou roli tam hraje pan Black a všudypřítomný havran. A ke konci se mi podezření vyplnilo a pochopila jsem myšlenku celé knihy, která má přece jen něco do sebe.

17.02.2018 4 z 5


Rembrandtovo tajemství Rembrandtovo tajemství Alex Connor

Zajímavá zápletka, překvapivé rozuzlení. Ale to je tak vše. Nějak jsem se nemohla pořádně začíst, žádná postava mi nebyla vyloženě sympatická, a přiznám se, že některé pasáže mě tak nudily, až jsem musela přeskakovat. Škoda, námět knihy je opravdu hodně zajímavý.

05.02.2018 3 z 5


Kroky v temnotě Kroky v temnotě Michelle Paver

Zajímavá, čtivá kniha, přečteno za pár hodin. Atmosféra a prostředí ve kterém se příběh odehrává, na mě působilo dost stísněně, umocněno ještě představou jaké to musí být když je člověk v takové pustině úplně sám. Nějak mi tam neseděl ten homosexuální vztah ke konci ale to je jen můj dojem.

05.02.2018 4 z 5


Velitelovo děvče Velitelovo děvče Pam Jenoff

Tuhle knihu jsem četla až po Diplomatově ženě, ale nemyslím, že by to vadilo dala jsem si to vcelku lehce dohromady. Četla se velice dobře a bavila mě víc než druhý díl, zajímavý pro mě byl hlavně románek velitele a Emmy a celkově prostředí druhé světové války.

05.02.2018 4 z 5


Diplomatova žena Diplomatova žena Pam Jenoff

Tahle knížka mi padla do oka v knihovně náhodou, ani jsem nevěděla že je i první díl, který mě mimochodem bavil víc. Ze začátku to bylo zajímavé, postupem času mi to přišlo takové málo pravděpodobné, ale dobře se to četlo.

05.02.2018 3 z 5


Když bohové dělají průsery Když bohové dělají průsery Marie Phillips

Taková vtipně zvláštní knížka, narazila jsem na ni v knihovně náhodou a nelituju. Bavila mě, bylo to zas něco jiného.

05.02.2018 4 z 5


Otevřené dveře Otevřené dveře Beryl Matthews

No, bavila mě zhruba do půlky. Pak mi to přišlo takové nemastné, neslané, spíš jako nějaká telenovela. U konce jsem se vyloženě nudila.

05.02.2018 2 z 5