Aaliyan Aaliyan komentáře u knih

☰ menu

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Parádní knížka. Bez zbytečných tahanic do míst, kde se nic neděje, se skvělým humorem a fakt podařenou hlavní postavou.

04.09.2018 5 z 5


Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Trochu zklamání, po prvním dílu. Kniha se zase parádně četla, to jo, ale přišlo mi, že se v ní nic neděje. Chyběl mi ten "ty brďo efekt", který mě u DNA provázel snad v každé kapitole.
Baví mě vztahy mezi detektivy, baví mě Yrsin styl, jsou to jakože kvalitní tři hvězdičky, strhávám něco za děj, který mě prostě nudil. Jediná fakt zajímavá scéna byla - SPOILER: když někdo vyhrabal tu rakev a dovezl na smetiště. :-)
Vylepšilo to až tak posledních 100/150 stran, a reputaci definitivně vylepšil až epilog :-D

26.08.2018 3 z 5


Něco skutečného Něco skutečného Erin Watt

Joo, zase další trefa do černého :-) Ale! S ohledem na všechno, co už Erin napsala, mi tohle přišlo nejslabší. Myslím, že jsem zhýčkaná bratry Royalovými, ne které asi nikdy nezapomenu :-D

29.07.2018 4 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Další úžasná kniha od úžasné Moyes :-)

29.07.2018 5 z 5


Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Tak vodu budu plivat ještě hodně dlouho :-) originální, čtivé, napínavé ... nenudila jsem se ani u jediné stránky. Odpouštím téma imigrantů, za to, že bylo jiné ...

16.06.2018 5 z 5


Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Někde se to zadrhlo. Jakože, pořád je to topová topinka co se YA žánru týče, ale už je to nějaké ochablé ... asi je to tím, že už je to téma takové "užší" a mně tam chybí ty všelijaké cestičky ...

11.06.2018 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Nejlepší YA jakou jsem za posledních několik let četla :-) pořád si říkám, jestli to jakože je úplně YA, protože na YA mi to prostě přijde abnormálně dobré :D

11.06.2018 5 z 5


Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Druhý díl mi za prvním trošku pokulhával, děj mi přišel méně záživný ... ale! zase často mnohem emotivnější, takže se všechno zase pěkně vyvážilo a já můžu s klidným srdcem dát pět hvězdiček a těšit se na další díl.

Je to super, je to jin, není to blbé a má to grády po všech stranách :-)

09.06.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Ty úsečné věty mi připomínaly povely a ne na sebe navazující text. Autorka podle mě nepíše, autorka štěká. Za mě ne.

09.06.2018 1 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Wow :-) ony umí být tyhle "eroťárny" taky takhle dobré? No fakt umí! :-) Sexu tam zas tolik, jako bývá v jiných, nebylo a někdy v půlce knihy jsem si říkala: "To jako fakt?" a bylo to obdivné "to jako fakt"! :-) I když bych hrdinům přidala pár let navíc, i když se bojím, že celé rozuzlení bude fiasko, první díl už bude u mě napořád označen za super příběh.

09.06.2018 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Když si to vezmete, tak želva není kdoví jak rychlé zvíře, a kniha s jejich jménem v názvu také ne. Ale je opravdu nezbytně nutné, abyste viděli želvu, za ní želvu a za ní další želvu, abyste pochopili celé to „proč“, které v knize mezi řádky spí ...

A víc tady:
https://zivot-mezi-pismenky.blogspot.com/2018/06/spiraly-zelvy-fanfiction.html

06.06.2018 5 z 5


Skrytá píseň Skrytá píseň Valentina Nazarova

Téma hudby a její zakomponování do celého příběhu bylo parádní!! Moc se mi to líbilo, líbila se mi hlavní hrdinka, atmosféra, bavily mě dialogy i všechno ostatní, co postavy v knize prožívaly. Za tuhle část bych dala pět hvězdiček a neohlížela se.

Druhá část je ta, že kniha je označena za thriller. Za mě to thriller není. Měla jsem místy dojem, že autorka vaří z vody a že sama nějak neví, jak to ukončit. A pak se to tak nějak nepříjemně zamotalo a mě to spíš drhlo, než aby se to četlo samo. A kazilo mi to tak dojem z knihy. Myslím, že kdyby to byl "jen" nějaký příběh o pocitech a vyrovnáním se se ztrátou, bylo by to mnohem lepší. Celé to pátrání mi prostě přišlo zvláštní, příliš nereálné, těžko uvěřitelné a opravdu pochybuji, že by na to, na co přišla hlavní hrdinka, už dávno před ní nepřišla policie sama.

Dávám tři hvězdičky, ale jsou to neskutečně kvalitní tři hvězdičky, za krásnou knihu, která, kdyby se nevěnovala hledání sestry, ale spíše jen vztahům mezi lidmi a nějakým těm zážitkům odpovídajícím věku hrdinů, by měla hvězdiček mnohem víc.

18.05.2018 3 z 5


Předobrý život Předobrý život J. K. Rowling (p)

Že by to byla kdoví jaká "pecka" to se podle mě říct nedá ... kniha stylu: jeden odstavec na jedné straně plus spousta různé grafiky. Člověk si z toho asi něco vezme, to zas jo, z úcty k Rowlingové jsem v tom to "něco" hledala možná až zbytečně často. Bylo to hezké, ale nic, co bych musela vlastnit doma nebo to potřebovala číst zas...navíc spousta těch myšlenek už je prostě notoricky známá.

16.05.2018 3 z 5


Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Básníci už dávno nejsou, co bývali :-( Já se úplně ježím, jak slyším, že si někdo získal srdce skrze Instagram, protože tam si srdce získá opravdu kdekdo. Na druhou stranu, je fajn, že se i mezi tím "kdekým" najdou lidi, co nevydají úplný blábol (viz. Terapie sdílením).

Nemůžu říct, že by se mi kniha vyloženě nelíbila, ale ... nic ve mně nezanechala. Často jsem měla pocit, že čtu jen tok neustále se opakujících myšlenek, což mě po chvíli začalo nudit. Na druhou stranu - občas přišlo "probuzení" a něco se mi zalíbilo. Chybí mi ale to skutečné básnické nadšení. To skutečné milování, skutečné trápení, skutečná radost a bolest, která udeří, zaryje se, která řekne: Jsem Báseň, Jsem Poezie. Vryju se ti do duše svým zpracováním, svým výkřikem. Postrádám sílu slov, jejich pravdivost ... asi jsem divná :-) :-( ale tady jsem to nenašla. Stejně jako v Milk and honey.

Autora jsem předtím neznala, a asi se k němu ani do budoucna neobrátím, ale jo, věřím, že si své čtenáře najde :-) Ne každý je takový rýpal, ne každý má dost možná tak přehnané nároky :-)

04.05.2018 3 z 5


Nesmrtelní z Meluhy Nesmrtelní z Meluhy Amish Tripathi

Mně se ta kniha vůbec nelíbila. Podle mě autor nemá žádnou představu o tom, jak se v době, kdy se příběh odehrává, mluvilo/chovalo ... hlavní hrdina mi místy přišel jako současný puberťák, a to nemluvím o slovním vyjadřování takřka všech postav. Chyběl mi popis indické kultury, hlubší historický kontext, kniha mi přišla plochá, nepropracovaná ... jakoby se autor ráno rozhodl, že napíše příběh, za týden jej dopsal a opomněl nějak nastudovat a zakomponovat reálie. Na knihu jsem se těšila, slibovala hodně. Bohužel, za mě slib nedodržela.

04.05.2018


Terapie sdílením Terapie sdílením Ester Geislerová

Tohle je zoufalství. Miluju knihy, vážím si fantazie každého, kdo něco napíše, i když to třeba není kdoví jak kvalitní lit.dílko. Ale tohle? To už celý literární svět klesl tak hluboko, že tohle považuje za něco hodného vytištění a označení za knihu? Kde vzaly autorky soudnost tohle nechat vydat? No jasně, vzaly, protože dnes se už může všechno. Ne, ne, ne, a tisíckrát ne. Tohle je potrhlý počin a ještě potrhlejší pokus o to nejprimitivnější podání knihy, jaký jen může být. Je mi z toho dost smutno.

30.04.2018 odpad!


Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Jsem docela náročný čtenář. A všude hledám chyby a nedostatky a bručím nad každou blbostí ... ale díky Wags sérii jsem se naučila vypnout, odpočinout si a ... chlámat se na celé kolo všem hláškám, které v knihách jsou. Je to skvělé. Zůstaň mi sice přišlo v porovnání s Hodným klukem vážnější, ale i tak jsem si užila každou stránku a doufám, že bude brzy další díl.

22.04.2018 5 z 5


Ďábelská zubařka Ďábelská zubařka David Walliams

No, to byla teda jízda :-) ale jo, proč ne, bylo to chvílemi i fakt napínavé :-))

22.04.2018 5 z 5


Všemi dary obdarovaná Všemi dary obdarovaná M.R. Carey (p)

Přesněji ... 3,5 hvězd. Kniha je velmi dobře napsaná. Na jejím začátku jsem byla z celého příběhu opravdu nadšená. Námět byl super a zápletka mi také přišla zajímavá a těšila jsem se, až se dozvím podrobnosti. Není to vůbec hloupá kniha, ba naopak. Je to propracované, promyšlené ... a to i přesto, že v ní vlastně figurují už tolik ohraní zombie. Tedy, pardon, hladovci. Zkrátka, jde o knihu na úrovni. Ale u mě se něco cca v polovině příběhu zlomilo - začala jsem se nějak nudit. Měla jsem dojem, že se tak nějak všechno zastavilo a točí pořád dokola ... ale, musí se nechat, že byly také stránky, které jsem zhltala. Knihu ale určitě doporučuji. Věřím, že každý milovník postapokalyptických knih ji shledá zajímavou.

21.04.2018 3 z 5


Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Klevisová to prostě umí. Zbytečně nezachází někam, kde by si ve svém psaní či popisu nebyla jistá, knihu situovala do úzkého prostoru, ale o to více si s ním i s postavami vyhrála. Kniha je neskutečně čtivá, napínavá, dobře propracovaná a bavila mě od začátku do konce.

20.04.2018 5 z 5