6290 6290 komentáře u knih

☰ menu

Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

No popravdě jsem se podobné zápletky dost obával. Protože jakmile se někde v nějaké knize objeví černobílá fotografie se skupinkou starých kamarádů a začnou se kolem ní hromadit mrtvoly, je na tuto jasné, že jeden z nich kdysi nosil poraženeckou uniformu a "jenom dělal svou práci". Ono to tajemství dávné minulosti ve světle současného revanšismu a adorace válečných zločinců, už stejně tolik netáhne, ale budiž, respektujme fakt, že autor psal knihu před rokem 2022 a jako berličku si vybral tudletu ohranou píseň. Největší potíž jsem měl se supermanovským záporákem, který si chodil kam chtěl a zabíjel koho chtěl. A poslední kapitolka? Tu snad poskládal na kalkulačce ze zbylých znaků, ne? Si mohl odpustit.

08.11.2022 3 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Strašně mě mrzelo, že to té holce nakonec neudělal.

29.03.2021 3 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Pračetovi jsem dlouho odolával a až minulý rok zkusil první audioknihu. Byla to láska na první poslech. Ta hravost!, barvitost a humor podtržený skvélým přednesem pana Kantůrka. Líbí se mi, jak se nebojí nabourat různá fantasy klišé a jít svou vlastní cestou. Děkuji mistře a děkuji pane překladateli.

29.03.2021 5 z 5


V horách šílenství V horách šílenství Howard Phillips Lovecraft

Trochu mi to připomnělo Setkání s Rámou. Líbí se mi celé to podhoubí kolem Cthulhu, bohužel mám s knihami Lovecrafta jeden zásadní problém. Nejsou děsivé. Celou dobu popisuje jak to bylo strašné, co viděl a že by na ty hrůzy nejraději zapomněl a bla bla bla pořád dokola, jenže tím napětí nevystupňuje.

29.03.2021 2 z 5


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Místy zbytečně utahané a zdlouhavě opakující se a konec trošku zkratkovitý a uspechaný, ale ta atmosféra.... 90%

29.03.2021 4 z 5


Přímá stezka Přímá stezka Květoslav Minařík

(SPOILER) Naprostý základ

30.01.2021


Cesta do Ixtlanu Cesta do Ixtlanu Carlos Castaneda

Buď je to celé o Don Chuanovi pravda anebo je Castaneda génius, který to sám objevil.

21.01.2021 5 z 5