knih-o-mol Online knih-o-mol diskuze u autorů

☰ menu

Petr Cibulka

Timto se autorovi omlouvam, ze jsem az do minuleho roku pochyboval o tom, ze nam vladne totalitni fizlokracie, agenti GRU apod. Autor naopak projevil mimoradnou politickou jasnozrivost a vzdavam mu cest.

18.04.2023


Ludmila Eleková

Siena: Informace SUKLu jsou verejne, stejne jako pribalove informace, prave proto aby se s nimi mohl kazdy seznamit. S tim mate problem. Vyklady odborniku si navzajem odporuji, coz je v souladu s pojetim vedeckeho poznani, nikoliv jako navod jak se ma svobodny obcan chovat. Jsem sem posilal odkaz na rozhovor s pani profesorkou Sedivou, kde tvrdi ze pri testech personalu v nemocnoci se prokazala 10x vyssi odolnost vuci spalnickam po letech u tech co je prodelali vuci vakcinovanym. To jestli se budete lecit si muzete vybrat, coz nam garantuji zakony, minimalne musite ziskat informovany souhlas. Rozumite slovu “informovany”? V pripade ockovani, ale o zadnou lecbu nejde. Zpochybnujete tu nase zakony, inicijujte tedy jejich novelizaci, pokud obcany povazujete za nesvepravna idividua neschopna se rozhodnout o vlastnim zdravi. Chcete aby se individualni zdravi stalo do vsech dusledku verejnym statkem. Jinymi slovy vase telo bude patrit spolecnosti, nikoliv vam a dostanete narizeno kterymi preparaty, ktere ani neprosly standardni registraci, se mate “lecit”. To by vedlo k mnohem vetsimu otroctvi nez si dokazeme predatavit. Mysleni, ktere tu predvadite je jedna z veci ve ktere ma Elekova pravdu.

06.02.2023


Ludmila Eleková

Siena: to myslite stranky SUKLu a EMA, FDA nebo temi weby siricimi dezinformace aby na vystrasenych nebozacich vydelali zahrnujete i weby ministerstva zdravotnictvi CR?

05.02.2023


Ludmila Eleková

Siena: lhal: zadnou tecku ockovani neudelalo, udelaly ji az nove mutace viru, ktere se sirily i pres ockovani a nastesti nebyly tak drasticke. Muzeme spekulovat jestli to nebylo ockovani, ktere zpusobilo, ze virus zmenil strategii. Samotne ockovani pomohlo ochranit ohrozene skupiny, mezi ktere nepatrim. Potvrdilo se, ze se nove mutace adaptovaly a ockovani na ne nemelo takovy ucinek, stat mimo jine prehodnotil strategii. Sam Prymula na 4 davku nejde. Coz jsem psal v dubnu 2021. Jak jsem psal nemusim byt expert od toho mame specializovana certifikacni pracoviste a pokud takove pracoviste vyda podminecnou registraci s tim ze vyrobce musi dodat dalsi data, znamena to ze neni dostatek dat ke standardnimu schvaleni v pripade ze je malo casu jako kdyz probiha epidemie. A ceka se jestli to pomuze, nebo z toho bude pruser. Podle prubezneho sledovaciho obdobi se to bud zakaze, nebo probehne standardni registrace. Tudiz si stale stojim za vyjadrenim, ze vakciny byly v tomto obdobi testovany i jejich aplikaci. Ostatne samotny vyrobce mel problemy s dodrzovanim pravidel : v roce 2008 dostala pokutu 2,3 miliardy dolaru za nezakonnou propagaci leku na jine lekarske ucely nez svalily americke regulacni urady. Mimo jine v roce 2005 stahl lek Bextra z trhu jelikoz zvysoval riziko infarktu a mrtvice. Coz mi pripomina vcerejsi zpravy na cnnPrimanews, kde informovali o podezreni CDC a FDA ze pro lidi nad 65 let predstavuje vakcina teto firmy zvysene riziko infarktu. Na Prime si to najdete. Puvodni zrava je zde:https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/safety-availability-biologics/cdc-and-fda-identify-preliminary-covid-19-vaccine-safety-signal-persons-aged-65-years-and-older

26.01.2023


Ludmila Eleková

Siena: prekrucujete to co jsem napsal. Popisuji jen vlastni pristup, na lekare je treba si dat pozor. Ja jsem se racionalne rozhodl neockovat se na zaklade toho co jsem si precetl v informacich od vyrobcu v registru EMA a pozorovanim ostatnich. Muzete to zlehcovat jak chcete, ale na to mam zakonne pravo i kdyz tu byla vytvorena atmosfera strachu a kazdodenniho psychoteroru, ktera z lidi co se vzpouzeli vytvorila verejne nepratele ohrozujici celou spolecnost. Vy jste se na tom podilela: zachranci milionu a nositele nobelovy ceny vs lide jako ja. Sam jsem byl zvedav jak to dopadne. Nevedl jsem zadnou protiockovaci kampan, dodrzoval jsem vsechna opatreni mimo toho se nechat sam ockovat vakcinou bez standardni a radne registrace, ke ktere doslo az v rijnu roku 2022. Kdyz jsem videl ze ockovani neochrani pred nakazenim, ani nezlehci prubeh tak jsem se myslenky na ockovani vzdal zcela, jelikoz jem vyhodnotil, ze v mem pripade to nepredstavuje hrozbu.Zadna fakta neprekrucuji, jen se ridim vlastnim usudkem, kteremu manipulatori jako vy rikaji VSZ aby se ho lide bali pouzit.

24.01.2023


Ludmila Eleková

To tedy zadny problem neni, nemusim byt expert, staci videt vysledek, vse ostatni je akademicka diskuse i to jestli mate, nebo nemate, nejake znalosti. Uz jsem vam tu psal, ze lekari obvykle nevysvetluji NIC, natoz aby informovali o negativech, jak tu v rozporu s mymi zkusenostmi tvrdite. Vakcinacni jarmark, ktery tu probihal na nadrazich a v nakupních centrech bez jakekoliv znalosti pacientu je teto ignorace jasnym dukazem.

23.01.2023


Ludmila Eleková

Pokud popisuji vlastni zkusenosti a vy tomu rikate “covidove bludy”, tak ja na zaklade vlastnich zkusenosti povazuji za “covidove bludy” vyroky “tecka za koronakrizi”, nebo “jedina mozna cesta je ockovani”. Nastesti mame jistou pravni ochranu v podobe Úmluvy o lidskych pravech a biomedicine aby na nas stat nemohl provadet polusy. Mimochodem v prosincove aktualizaci bezpecnosti vakcin z roku 2022 na SUKLu se dozvidame nasledujici: vakcina Comirnaty teprve po několika letech a všech vlnach koronaviru 10.10.2022 ziskala standardni registraci. Takova drobnost, ze za ty roky nez byla standardne registrovana bylo prodano 685 milionu davek. Zaroven od prosince EMA ukonci mesicni aktualizace bezpecnosti vakcin na covid19. Takze standardni registrace az kdyz je po vsem. Pro vas co si myslite ze pacient nema nic cist, byt zticha a jen cekat co se stane je tohle ok. Mne to neprijde normalni, zvlast kdyz vidim jak to nefunguje.

23.01.2023


Ludmila Eleková

Ale potvrdilo, zase pletete pate pres devate jako v pripade sava, nemluvil jsem o spiknuti, ale na zaklade informaci od vyrobcu v SUKLu jsem pochyboval o ucinnosti a dostatecnosti testovani vakcin, prectete si to znovu. V mem konkretnim pripade a lidi se kterymi se stykam a byli ockovani se ukazalo, ze to co bylo deklarovano o snizeni sireni a lehkosti prubehu ukazallo jako nepravdive. Branit cteni pribaloveho letaku je vhodne v pripade nesvepravneho jedince, nikoliv pro bezne pacienty. Bohuzel takto pristupuje k pacientum cast lekaru a vy tuto zavrzenihodnou praxi, ktera je ostatne v rozporu s nasimi zakony, obhajujete.

22.01.2023


Ludmila Eleková

Tak bych to po roce shrnul: potvrdilo se vse co jsem tu psal a co jsem vycetl v SUKLu. Ockovat jsem se kvuli lzim ministerstva zdravotnictvi a informaci SUKLu nenechal. Covid jsem mel 2x. Pokazde mne nakazili ockovani, kteri si mysleli, ze je ockovani ochrani a nasledne nebudou pak infekcni. Prubeh jsem mel mirnejsi nez ockovani co mne nakazili. Muj obvodni lekar se přede mnou schovaval a rekl at si beru paralen a kdyz to nepomuze at pockam az budu kolabovat a zavolam si sanitku. Normalne jsem se sam, mimo kapky na kasel, uzdravil zadny long covid. Take jsem bohatsi o zkusenost navstevy jedne fakultni nemocnice, kde jsem byl jako doprovod svedkem jak lekar predepisujici leky rika pacientovi at NECTE pribalove informace k lekum, kterymi ho chtel lecit. To je v souladu s tim co popisuje Elekova a nezmeni na tom nic ani zadne totalitni praktiky jako pandemicky zakon.

22.01.2023


Janek Rubeš

Ekonomický analfabet, jenž na Streamu má pořad zaměřený na finance - Jak na peníze. Nedostatečné ekonomické vzděláni mu brání v pochopeni zhoubnosti vlastního počínání, které má díky globallizaci inergalaktický rozměr. Je autorem projektu Honestguide, který je zaměřen na vytvářeni negativních externalit pro obyvatele míst, která navštiví. Problematický je i jeho kulturní a duchoovní rozhled. Videa kde radí turistům, že mají jít do kostela, nikoliv najít klid, případně usebrat se, ale jako jednu z atrakcí vypovídají o duchovně prázdném člověku, který tam sedí čumí a pak další zastávka na kafe nebo se nažrat. To je přesně styl povrchní konzumace kultury, bez jakéhokoliv pochopeni. Tak se v u nás chová většina turistů a Rubeš je jen utvrzuje, že to tak má být a my sami jsme povinni se této globální mašinerii, jenž je jejím propagátorem, přizpůsobit.

20.09.2021


Josef Brukner

Diky, diky, hrdino meho mladi, diky kteremu jsem na besidkach ziskal mnoho kubanskych pomerancu a buraku.

16.08.2021


Ludmila Eleková

Sieba: Elekova nemluvi o savu, ani o jistote jak tu pisete, kdybyste si od ni neco precetla, kdyz uz ji hodnotite, tak to vite. Naopak Elekova mluvi o tom ze ockovani ma nejistoty, ktere jsou zamlcovany, ledaze nejaky stat vakcinu zakaze, pak se mluvi o tmarstvi a porovavaji se pocty mrtvych vakcina vs priroda. To, ze vyrobek nekoho zcela zdraveho zabije odmitam porovnanat se smrtelnym onemocnenim. Jak dopadne zaloba vidime na pripadu conterganu, kdy se v r 2012 po 50letech firma omluvila, ale obeti to neprijaly, protoze nedoslo ani po desitkach let k jejich odskodneni. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/1148966-odpustte-zaznelo-po-50-letech-od-vyrobce-leku-deformujiciho-novorozence

05.05.2021


Ludmila Eleková

Dokud nestojite tvari v tvar rodicum, nebo vlastnimu diteti, ktere spadlo do spatne kategorie je rozliseni na pesaky a vice mene anonymni tvurce guidelines opravdu nesmyslne. Obvodni lekar ale ty lidi potkava na ulici a nemuze rict: nechovejte se emotivne, obet vaseho ditete zachranila ostatni. Pokud si vzpominam v poslednich ockovani u lekare, ktera jsem prodelal, jsem nejen neznal vyrobce, ani latku, natoz abych videl pribalovy letak a znal jakekoliv nezadouci ucinky v tom ma Elekova pravdu to opravdu tak probiha. Obvodni lekar obvykle nevysvetluje nic, a treba ani nechce prozradit vlastni jmeno a pta se s obavami “na co to potrebujete vedet?”, nechce vam dat vase vlastni zaznamy o leceni kdyz prechazite jinam apod.

01.05.2021


Ludmila Eleková

Ja studium neproklinam, naopak jsem rad ze Elekova neni lidovy lecitel a muze mluvit z praxe tradicni mediciny. Pokud nepozorujete rozdily mezi vykladem profesorky pracujici na specializovanem pracovisti a obvodnim lekarem, tak je mi to lito.

01.05.2021


Ludmila Eleková

Nedogmaticky pristup si predstavuji takto. Rozhovor s imunolozkou Annou Sedivou, ktera je zastoupena i tady na DK a na jeji rozhovor na info.cz https://m.youtube.com/watch?v=X4pB8E9e7kE kde tvrdi ze pri testech personalu v nemocnoci se prokazala 10x vyssi odolnost vuci spalnickam u tech co je prodelali vuci vakcinovanym a vse srozumitlne vysvetluje, na rozdil od praxe lekarskych pesaku. Mimo jine vystupovala na CT24 v lednu a vysvetlovala proc maji nakazeni pockat s vakcinaci az do uzdraveni.

30.04.2021


Ludmila Eleková

Ja chapu co pan doktor pise. Elekova, sama vystudovana lekarka, ktera si sve deti nechala ockovat zjistila, ze to co se ve skole naucila je v rozporu s jeji vlastni zkusenosti a trefne popisuje nekte dogmaticke mechanismy se kterymi jako clovek, ani jako lekar co ma lecit nesouhlasi. Vsiml jsem si ze pan Grigar prohlasuje, ze pokud clovek ziska Nobelovku, tak v balvanech je pojistka, ze ma bludny balvan vratit a nikdy ho nedostal. To je to lpeni na Nobelovkach o kterem mluvim. Nobelovu cenu udeluji lide a vysledky vyzkumu pouzivaji lide, proto jim nelze automaticky pripisovat kladne znamenko jak vidime na DDT ktere skodi i po desitkach let. Jinak proti krestanum nemam nic, jsou to jen lide a muze jim to pomoci byt lepsimi, nebo taky horsimi. Pana Grigara asi lepsim, protoze se mi zda jako laskavy soucitny clovek. Nicmene jeho rozdeleni sveta na duchovni a svetsky kde neplati veskere bozi zakony se stejnou pravdepodobnosti jako prirodni, beru u krestana jako ucelovou konstrukci, zvlaste u nekoho, kdo ostatni oznacuje za pavedce, prestoze jako v pripade Elekove, zadny vyzkum nedela a svedomi ji nedovoli hlasat to o cemz ma duvodne pochybnosti. Coz je v souladu s desaterem. Ja nazory Elekove beru jako jeji soukrome, nikoliv vysledky vyzkumu a konfrontuji je s vlastni zkusenosti.

28.04.2021


Ludmila Eleková

Demagogie byla argumentovat: nositelé Nobelovy ceny a zachranci milonu vs. obvodni lekarka Eleková. Proto jsem uvedl někoho kdo dostal cenu za medicinu a mohu pokračovat dalšími výtečníky: Nobelovka za medicinu 1949: António Egas Moniz vývoj lobotomie ...
Jediné co prosazuji používat především hlavu, ideálně vlastní.

26.04.2021


Ludmila Eleková

Ano, nerozumíme si v tom se shodneme. Pokud se odvoláváte na Nobelovu cenu, tak bych připomněl Nobelovu cenu z roku 1948 za fyziologii a medicínu objeviteli insekticidních účinků DDT, které jak se ukázalo později je silně jedovaté, likviduje celé ekosystémy a vede k rakovině a snižování pohyblivostí spermií mimo jine. Výroba a používání DDT je i přes udělení ceny regulována celosvětově. Co se týká Elekové, já se řídím vlastní zkušeností a čtu příbalové letáky a to včetně očkování. Dle mé vlastní zkušenosti lékaři předepíšou malému dítěti bez mrknutí oka, navíc naprosto zbytečně, léky jehož "vedlejší" účinky jsou např. Toxická epidermální nekrolýza, nebo smrt. Viděla jste někdy jak TEN vypadá a dala byste to svému dítěti? To jsme samozřejmě nedali a nic se nestalo, šlo o "doplněk" už probíhající "léčby". Navíc pokud se něco stane a dítě vám v nemocnici odmítnou dát domů s tím, že byste mu správně nedávkovala léky, a při návštěvě zjistíte, že léky nedostává, protože se sestry v sesterně baví, tak si uvědomíte že lékaři a vědci pracující ve zdravotnictví jsou jen lidé a že jde jen o nástroj který musí být kontrolován vlastní zkušeností a že máte právo se rozhodnout. Já jako dospělý jsem léky se stejnou účinnou látkou před lety také dostal a měl jsem "vedlejší" účinky v podobě alergické reakce a kdyby nebyl vysazen tak bych asi dopadl špatně, musím si nyní pamatovat celý seznam léků na které jsem "alergický" tj. léky, které neléčí, ale způsobí mnohem větší problém než nemoc sama. To není věda, to je přesně to testování aplikací, mechanické předepisování léků, které obhajujete jako "vývoj" a tak bych mohl pokračovat. Podle toho co píšete se řídíte vírou v Nobelovy ceny, naprosto irelevantní historií, odkazy na nějaký spolek údajných skeptiků. Moje zkušenost je vírou v "autority" a udělované ceny se neřídit, ale minimálně vlastní zkušeností a alespoň si přečíst informace v příbalovém letáku, nebo informací SUKLu a podle toho se rozhodnout.

26.04.2021


Ludmila Eleková

To ne nejak mi nejde dohromady byt skeptik a predstavitel spolku potlacujici nevedecke nazory a zaroven krestan, protoze model sveta pripoustejici bozi zazrak znacne komplikuje jakoukoliv vedeckou argumentaci.

24.04.2021


Ludmila Eleková

Ano je to presne tak jak pravi pan Křupka, to mohu podepsat, nazory na ockovani jako laik nemohu posoudit, ale ostatni nazory,byt obvodni lekarky Elekove, souzni s moji osobni zkusenosti s nasim vedecky rizenym zdravotnictvim. Nevedecky odmitam byt zdrogovan leky potlacujici pouze priznaky, nebo lecici vedlejsi ucinky leku co mne mely lecit. Co se tyka krestanskych dogmat, to bych nechal stranou i kdyz se Elekova ve svem dile dovolava bible stejne jako Grigar.

24.04.2021