Petr Cibulka

česká, 1950

Diskuze (3)

Přidat příspěvek

knih-o-mol
18.04.2023

Timto se autorovi omlouvam, ze jsem az do minuleho roku pochyboval o tom, ze nam vladne totalitni fizlokracie, agenti GRU apod. Autor naopak projevil mimoradnou politickou jasnozrivost a vzdavam mu cest.

jerisno
25.05.2022

V 80. letech pro mě Petr Cibulka představoval jediný přístupný
a nezkreslený zdroj informací o aktuálním dění v naší společnosti i o vzácných a tehdy jinde nesehnatelných nahrávkách zahraniční nekomerční hudby a československého hudebního undergroundu.
Náš styk se odbýval čistě korespondenčně, nikdy jsme se osobně nesetkali, ale jeho zásluhou jsem pro sebe objevil fantastický a nekonečný svět neoficiální hudby u nás i za oponou. Kde jinde jsem tehdy mohl narazit a konečně si poslechnout taková jména, jako Magma, Residents, Univers Zero, Art Zoyd, Henry Cow, Metabolist, Throbbing Gristle, Test Department, Art Bears, Zamla Mammaz Manna, Aksak Maboul, Etron Fou Leloublan, Stormy Six, Negativland, Nukleus, Olda Janota, Mozart K, Ještě jsme se nedohodli, Pro pocit jistoty, Extempore a desítky dalších, jinde nesehnatelných.
A i když jsem nad některými jeho porevolučními názory udiveně zdvihal obočí, nikdy jsem jeho postoje, či argumenty zcela nezatracoval a mnohdy až zpětně oceňoval jejich opodstatnění.
Nejenom za to, se mu zaslouží poděkovat.


Eicherik
21.02.2021

O Petru Cibulkovi jsem si v minulosti s prominutím myslel, že je blázen, ale poté, co jsem shlédl dokument "Utajené příběhy českých dějin II 3 Martine Šmíde, nikdy nezapomeneme!" si myslím, že byl pravdě nejblíže.