knih-o-mol knih-o-mol diskuze

☰ menu

Čtení v knihkupectví

V Luxoru jsem si knihy četl a nikdo mne nevyhazoval. Je fakt ze jsem cetl jen cast abych si udelal predstavu jestli si mam knihu koupit. V Luxoru jsem měl akorat jeden problem, kdyz jsem si chtel koupit obal na vlastni ucebnici svedstiny. Ten mi chteli prodat i s mou vlastni ucebnici, coz jsem odmitl. Hadal jsem se s prodavackou ze zaplatim jen obal a pak s privolanym vedoucim. Knihu mi zabavili. Nakonec sli kontrolovat stavy zasob jestli jim nechbi, coz mel byt dukaz jak tvrdili - ze jsem ji ukradl. Kdyz jim vsechno sedelo ani se neomluvili - pokud muzu jdu jinam.

28.08.2022


Jazyk knihy

Pokud jde o jazyk mám rád vícejazyčná vydání pár knih na DK tu je. Tak se stává že čtu ve dvou najednou. Čtu v jazycích ze školy ruštině, němčině, angličtině, francouzštině. Slovenštinu pro moji generaci nelze považovat za cizí jazyk. Co se týká japonštiny jde o věci ke kterým mám, pokud jsem mimo, překlad v evropskych jazycích. Co se týká oblíbenosti tak pro každou kulturu její vlastní jazyk - je to klíč k jejímu plnému pochopení. Po mateřském nejvíc používaná angličtina, jelikož ji používám v práci. Ale nejoblíbenější cizí jazyk bez ohledu na praktické použití je teď Finština po sledování finských komedií jako Heavy trip nebo Dragonslayer666 kterou i naše televize kupodivu vysílala v originále.

25.08.2022


Vzhled stránek DK

Zapomente na svet, celosvetove reseni nasili prenechavam jinym, stezuju si na obsah stranek DK, ktery promita detem nevhodna nasilna videa a zadam provozovatele aby s tim neco udelal. Deti mohou chodit na bojove sporty, kam chodi i dcera, a kde se deti kultivuji, nikoliv strasi ukazovani zvraceneho chovani.

06.10.2021


Vzhled stránek DK

Na nesmysly nema cenu reagovat. Obsah webu, kde zakuklenec mlati do obliceje zenu nepripravi nikoho na nic a je nevhodny pro deti. To vi kazdy kdo sam zazil loupezne prepadeni. Kdo tohle nechape, tak je mi ho lito. Za par dni volby , skonci a priznivci nasilnosti a strachu se zase budou uspokojovat na svych webech. Tohle nema co delat na webech kam chodi deti si cist o knihach pro deti.

05.10.2021


Vzhled stránek DK

1. Jsem opravil omlouvam se
2. Napsala jste ze nevite jestli se mate smat nebo brecet, normalni clovek vi
3. Odesilani odkazu na nechutnosti jste nabizela vy
4. Pokud provozovatel prostrednictvim moderatora elfos nejem ze nereaguje na opravnene pripominky, ale jeste maze komentare a lže ze jsou nepravdive, tak je 5 dnu malo a to je na tom to smutne

29.09.2021


Vzhled stránek DK

Alekis jestli s vami nedela nic kdyz zakuklenec mlati nekoho do obliceje tak si sledujte videa na darkwebu, ja jsem pametnik serveru ogrish jestli vam to neco rika,ale tezko by vas pohled mel byt normou po skolaky na serveru kam si chodej cist o knihach, to doufam chapete. O cem se bavi deti mi nemusite rikat, mam za sebou vlastni detstvi tak vim o co jde a zadna planeta maleho prince by se nekonala.

29.09.2021


Vzhled stránek DK

Je to ono, pani dostava do drzky od maskovaneho chlapka. Idealni video pro 10letou holku co si prisla precist co pisou na DK o Prasine.

29.09.2021


Vzhled stránek DK

Zobrazilo se mi to jako reklama na pozadi DK, musite si vypnout filter, pripadne odhlasit se a treba vam to nekdy naskoci.

29.09.2021


Vzhled stránek DK

PanePredsedo v pripade maleho Bundyho to byly obrazky nasili, svazovani a muceni na coz pozdeji navazal ve skutecnosti, v pripade trikolory svobodnych a soukromniku besnici migranti s vytrestenyma ocima a vycenenyma zubama bezici do Evropy.

29.09.2021


Vzhled stránek DK

Reader.007 ja se zaobiram pricinou a tou je touha DK vydelavat, treba i na zobrazovani zvracenosti, cimz porusuje vlastni deklarace urceni webu, proti cemuz protestuji. Diteti muzete samozrejme vysvetlit, ze divat se na cokoliv je jen sledovani fikce, ale to neni duvod proc detem povolit horrory, nebo porno vzdyt je to jen pohadka pro dospele a dalo by se to logicky okecat a vysvetlit. Dite ale nepracuje s logikou, je intuitivni mnohem vice nez dospely. Jaky dopad bude mit sledovani zvracenosti muzeme jen odhadovat. Ted Bundy v rozhovoru pred popravou mluvi o sledovani takovych veci pri formovani profilu serioveho vraha. Nejde o to vytvorit zaves za kterym neuvidi zadne spatnosti, ale o udrzeni bezpecneho mista, kam se lze kdykoliv vratit a to si clovek vybuduje v detstvi pokud ma stesti na rodice jako ja. Na spatnosti ho pripravi pohadky, dobrodruzne pribehy a priklad rodicu. Narusovat takovou vec nelze tolerovat.

29.09.2021


Vzhled stránek DK

Nebo cyklopruhy co se objevily misto jizdnich pruhu, kde staly zaparkovany auta. Alespon v podoli.

27.09.2021


Vzhled stránek DK

PanPredseda: to je jasne budu se chovat jako doposud a zadat provozovatele aby naplnil deklarace, ktere sam vyhlasil, tj. aby web byl pro ctenare, tedy i ctenare deti. Coz nyni, jak jsem se pri shlednuti nefiltrovane verze webu presvedcil,neplni.

27.09.2021


Vzhled stránek DK

Odpovednost za ni nerozdilme nese ten kdo na ni profituje coz je: DK, Mafra a zadavatel reklamy. S Babisem alias mafrou a extremisty si to vyridim ve volbach, nebudu je volit. Co chci po DK jsem napsal.

26.09.2021


Vzhled stránek DK

Terror: myslite vazne radu, ze vyhrady mam smerovat na Mafru, tedy na Babise, ktery me obavy jako otec jiste pochopi a omezi sve obchodni aktivity? :-)

26.09.2021


Vzhled stránek DK

S dcerou mluvime o vsem, ale to neznamena ze pujde na web si precist o knizce co chce cist a bude nucena sledovat nejaky virtualni obraz utocicich migratu, zvlaste kdyz nevoli. DK je verejny web, proto by mel provozovatel obsah, ktery zobrazuje, prizpusobit i detem na prvnim stupni ZS. Dite takovou vec shledne, boji se a ani treba nedokaze rict ani proc, protoze ve skutecnosi nerozumi tomu co vidi. Hlavne mi tu nepiste ze je to chyba ditete, pripadne rodicu, kteri ho v desiti letech nepripravili na opravdovou brutalitu se kterou se muze setkat, zvlast holka. Takove veci jsou tezko pochopitelne i pro radu dospelych. Pripravovat se mohou jinde, ale ne na strankach DK, ktera za to mimochodem inkasuje penize.

26.09.2021


Vzhled stránek DK

Reader:Pet minut nenavisti byl odkaz na roman 1984, nicmene by stacila alespon povrchni znalost historie za poslednich 100let. Dceru na ulici poustime, na vetsinu reklam pouzivame blokovaci software tak jaky jediny web? Pisete z internetu v jine dimenzi ze nepozorujete co se deje? Mimochodem nase verejnopravni instituce na internetu: cesky rozhlas a ceska televize odesilaji Facebooku informace o chovani navstevniku a pokud nesouhlasite se sledovanim Facebookem, tak se bez sohlasu, nebo pouziti filtrovacich softwaru, nepodivate na videozaznamy volebnich debat v CRo.

26.09.2021


Vzhled stránek DK

O zadne proklikani neslo, proste to bezelo na strance DK jinak bych sem nepsal. Pristup bez reklam si zaplatit lze coz jsem udelal, ale i kdyz bych ho dceri zaplatil a doma nastavil automaticky login, tak prijde do skoly, nebo na jine verejne misto, a musi se prihlasit, protoze pocitac nepozna, ze u neho sedi ona, ktera si zaplatila, ze se nechce divat do zumpy. Do doby prihlaseni bude povinna chvilka nenavisti a rizeneho konzumu. Jde o obecny princip, takove reklam jsou pro weby kam chodi deti neprijatelne. Ani kdyz jde o politicke subjekty, protoze dcera jeste nevoli.

26.09.2021


Vzhled stránek DK

Pokud je tento web urcen i detem co jsou na zakladce a presto uz ctou, treba i v nekolika jazycich jako v nasem pripade, tak sem mafra vklada nevhodne reklamy. Vy jako provozovatel jse jejich siritelem. Reklamy pracujici se strachem a nasilim nejsou pro deti i kdyby se nasel zpusob jak je vysilat bez pravniho postihu. Bylo by na case zda nezmenit zamereni webu a stanovit vekovou hranici, nebo vybrat jineho emitenta pokud se bez prijmu z reklamy neobejdete.

25.09.2021


Vzhled stránek DK

Chci se zeptat jak to tedy dopadlo, mimo to ze jste mi smazali komentar k vasemu webu a napsali jste, v rozporu se skutecmosti,, ze muj komentar byl nepravdivy? Budete nejak sledovat reklamy, ktere poustite na ty co nezaplatíi? Potrebuju to vedet kvuli dceri, jeste je na takova videa mala.

25.09.2021


Vzhled stránek DK

Mimochodem Vase poznamky jsou nemistne, zaplatil jsem vam abych se nemusel na podobne nechutnostni divat, tak jsem netusil na co se divaji bezni uzivatele vcetne deti.

21.09.2021