Země snů

Země snů https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502979/bmid_zeme-snu-OUJ-502979.jpg 4 63 23

Oplatí se riskovat pro svůj sen vše? A je možné nechat minulost za sebou? Colby Mills se kdysi chtěl věnovat hudbě. Jeho touhy však jednoho dne zastavila tragédie. Teď sice vede především malou rodinnou farmu v Severní Karolíně, ale využil nabídky hrát v baru U Bobbyho v St. Pete Beach na Floridě, aby si na chvíli odpočinul od povinností. Tam také potká Morgan Leeovou a jeho svět se obrátí vzhůru nohama. Opravdu musí svůj život zasvětit jenom práci na farmě? Ve stejné době, v jiném městě, si Beverly bolestně uvědomuje, že musí utéct od násilnického manžela. Ví, že si už kvůli svému malému synovi musí dát život dohromady. Peníze dochází a nebezpečí narůstá, Beverly proto učiní zoufalé rozhodnutí, které přepíše vše, o čem věděla, že je pravda…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Dreamland , 2022


více info...

Přidat komentář

SumýšIrena
28.03.2024 1 z 5

Posledních 80 stran zachránilo knize alespoň jednu hvězdu. Podle mě pan Sparks už nemá kde brát. Jeho poslední knihy zdaleka nedosahují laťky, kterou nastavil tituly jako jsou Poslední píseň, Zápisník jedné lásky, Milý Johne, Noci v Rodanthe, Vzkaz v láhvi...

Holly.W
25.03.2024 4 z 5

V knížce se střídá vyprávění Colbyho a Beverly. Colby je mladý farmář, který je na dovolené na Floridě, kde po večerech zpívá v místním baru. Nečekaně tady potká lásku.
Beverly je mladá žena, která je na útěku před manželem.
Když jsem četla pasáže o Beverly, připadalo mi, že podobné téma už tady od Sparkse bylo.
Ke konci se vše spojí a čtenář pochopí, co mají tyto dvě postavy společné.
Mě se knížka líbila, hodnotím kladně. Tady by se určitě hodilo pokračování.


hnilda3
23.03.2024 5 z 5

Nebyl to podle mě typicky Sparks, ale četlo se to skvěle a příběh byl fajn.

Acquenta
13.03.2024 3 z 5

Sparks prostě umí. Umí psát hlavně pro nás ženy . Kniha moc hezká. Propojení dvou osob, Colbyho a Beverly bylo dobře promyšleno, ten konec by mě opravdu nenapadl Co se týče Morgan, čekala jsem od ní víc než jen vztah na dálku

Toňula
07.03.2024 3 z 5

Z této knihy jsem poněkud na rozpacích - je čtivá, lidská, tak, jak to Nicholas Sparks umí, ale zároveň taková těžkopádná, hlavně Colbyho příběh, který jakoby přešlapuje na místě,místy je na mne až triviální.. Závěr je nečekaný a zajímavý, ale svým způsobem takový klišovitý..

Peťulka3
21.02.2024 5 z 5

Celou dobu jsem čekala na tu chvíli, až se příběhy propojí, protože jsem si říkala, že k tomu prostě dojít musí. Tohle mě teda upřímně vůbec nenapadlo. Příběh to byl hezký, čtivý. Myslím,že si nezaslouží tak slabé hodnocení.

JJJ007
10.02.2024 5 z 5

Nejspíš jsem četla jiný příběh, určitě s jinými zkušenostmi, protože nechápu mdlé hodnocení této knihy. Určitě nemůžu napsat, že se jedná o romantický román. Autor popisuje život, ve kterém je bolest, odpovědnost, láska. A jak vše dopadne, záleží na našich rozhodnutích.
Úžasná kniha. Děkuji.

Sabča92
07.02.2024 3 z 5

Nová kniha mého nejoblíbenějšího spisovatele. Čekala jsem dle anotace něco ve stylu Bezpečného přístavu a druhý romantický letní příběh. Má třináctá přečtená kniha od autora ale nakonec dopadla zcela jinak, než jsem původně očekávala.

Nicholas Sparks je právem označován za krále romantiky, za tím si rozhodně stojím a jeho knihy naprosto miluji. Nicholasova tvorba se velmi proměnila v posledních letech, což ovlivnil i jeho rozvod s dlouholetou manželkou. Jeho příběhy nikdy nebyly pouze ploché příběhy o lásce, ale byly to osudové příběhy s přesahem. Příběhy, kdy jste nikdy nevěděli dopředu, zda hrdiny čeká happy end či nikoliv. Hrdinové Sparksových příběhů nemají na růžích ustláno. Zažívají trápení, které jim připravil život, nebo jejich špatná rozhodnutí.

Země snů je Sparksova nejnovější kniha. Na slunné Floridě se seznamuje farmář Colby a TikToková influencerka Morgan. Oba mají silný vztah k muzice, takže kromě vzájemné chemie je k sobě poutá také hudba. mohla být jiskřivá letní romance, ale na mě to působilo všechno nějak moc hrr.

Země snů v sobě ukrývá dva příběhy, které sice na první pohled nemají zdaleka nic společného, ale v samotném závěru se protnou. Ač jsem měla jisté teorie, jsem ráda, že mě Nicholas přechytračil a zápletku jsem tak úplně neuhodla. Přesto mě nakonec mrzelo, co se z příběhu vyklubalo. Asi jsem čekala opět dva velké příběhy o lásce. Proto mě zklamalo, že příběh Beverly byl víc dramatický než se na první pohled zdálo. Sparks zjevně přechází na temnější příběhy, a čtenář z nejnovější knihy může mít pocit, že čte spíše thriller, než romantiku s přesahem.

Země snů je příběh o minulosti, která nás dožene i když si myslíme, že jsme vše překonali. Je to příběh o naději, o dospělých rozhodnutích a povinnostech, o rodině, a v neposlední řadě o lásce. Když je vůli, jde překonat všechny překážky.

LunaL.
28.01.2024 4 z 5

Vetsinu knihy jsem mela pocit, ze mam rozectene dve knihy najednou. Protoze se stridaly dve dejove linky, ktere nemely nic spolecneho. Nebo jo? :)
Napnuta do posledni stranky!

martinaandulka
18.01.2024 5 z 5

Příběh jsem si od začátku zamilovala.Opět mi pan spisovatel nezklamal,on nepíše tuctové zamilované romány,ale příběh spříznění duší,lásky a životních překážek a to ta kniha má.Závěr byl velmi překvapený a zapadli všechny kostky do sebe.

Majulle
09.01.2024 3 z 5

já musím že jsem očekávala trošku víc. Trvalo mi ctvrtku knihy než mě kniha vtáhla a konečně se začalo něco dít kniha je rozdělena na dvě části, dva příbehy. Celou dobu jsem přemýšlela zda a jak spolu ty dva příběhy souvisí. Každopádně jako oddychovka není špatná

MilackovaN
06.01.2024 2 z 5

Knihy od Sparkse miluju. Vždy mě dokážou citově rozložit. Tato kniha mě však nechala chladnou. Spíše než nad dějem jsem se zamýšlela nad tím, jak spolu ty dva příběhy asi souvisí. Kvůli tomu jsem četla bez jakéhokoliv zaujetí a asi proto jsem se tolik nedokázala do postav vcítit. Knihu jsem ale přečetla na jeden zátah, protože jsem chtěla vědět, kde se příběhy konečně protnou. A konec? To je poprvé, co jsem z konce knihy od Sparkse zklamaná. Zakončit příběhy umí mnohem lépe... Z knihy mám rozporuplné pocity a hodnotím ji jako velké zklamání.

jeny-v
30.12.2023 5 z 5

Závěr roku a můj poslední titul, který mi zhltnul celý dnešní den. Pro mě je čtení knih N.S. srdcovkou, zážitkem i literárním obohacením, protože do příběhu vloží vše, co je důležité - rodinu, přátelé, lásku i prostý život, a to takovým způsobem, jenž zahřeje u srdce a občas naplní oči slzami. Mám ráda jeho jedinečný styl vyprávění, komplikované osudy postav, ale i skryté motto - něco nám život dá, ale něco také vezme.
Pětadvacetiletý Colby potká na pobřeží Floridy spřízněnou duši Morgan, oba je pojí společná láska k hudbě; on ji bere jako koníček, jelikož farmaří a ona profesně, protože ji vystudovala. Pomalu se rodí něco víc než přátelství. "Ale kam to všechno povede? Tuhle část jsem si nedokázal domyslet, ... a znovu jsem prožíval ten polibek, byl jsem si jistý, že život už nikdy nebude jako dřív." V dalších kapitolách synchronizovaně sledujeme útěk Beverly se svým šestiletým synem Tommiem z nebezpečného domova. Její snaha je velmi dramatická, spletitá, urputná a skličující. Povede se jim někde najít nový klidný život?
Na konci mě čekala překvapivá spojitost životních cest mladého muže a usoužené ženy.

dawson321
29.12.2023 4 z 5

Kniha se četla velice rychle, ostatně tak jako všechny knihy od Sparkse. Určitě se nejedná o nejlepší autorovu knihu, ovšem také ne o nejhorší. Každý autor má nějaký rukopis a Sparks se ho drží, proto mi přijde trochu mimo říkat, že jeho knihy se stále opakují. Myslím, že jinou literaturu prostě psát nezačne. Přišlo mi zajímavé propojení zdánlivě nesouvisejících dvou dějových linek. Knihu doporučuji tomu, kdo má rád oddechové čtení a romantiku.

mnohoknih
17.12.2023 2 z 5

Tak tu máme zklamání roku. Od Sparkse mám přečteno všechno, tak mohu zodpovědně říct, že tohle je tak třikrát vylouhovaný pytlík čaje. Colby a Morgan jsou kde co, ale rozhodně ne čerstvě zamilovaný pár. To jejich pindání vůbec nejiskřilo, spíše to byl pracovní pohovor. Nic se nestane, když budete přeskakovat. Trochu napětí do příběhu vnesla Beverly a Tommie. I když tři čtvrtě knihy budete dumat, proč v příběhu vystupují. Jasně, protože se jako vždycky ukáže, že nic není tak, jak se nám předkládá. Kdyby byl příběh spíše z pohledu Beverly, byl by jistě zajímavější. Takhle hvězdička za obálku a vyústění na konci. Ale pokud nestíháte, číst to nemusíte.

klarkys
15.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Na téhle knize za něco stojí jen obálka. Jinak to byla strašná nuda. Nesympatické postavy- neslaný nemastný Colby a otravná Morgan v jedné části, nedotažená druhá část s Beverly a Tommiem, která mě ale bavila o trochu víc.
To propojení na konci jsem vůbec nečekala, ale i tak myslím, že lepší by bylo napsat o Beverly samostatnou knihu.
Tentokrát mi i chyběla ta pořádná sparksovská romantika, jiskření mezi Colbym a Morgan se jaksi nekonalo.
Tak snad příště.:-)

Yanny
26.11.2023 5 z 5

Sparks je zase ve formě. Tahle knížka byla o dvou příbězích, které byly jako vystřižené z jeho starých knížek stejná šablona pro spoustu situací ale nakonec jsem musela uznat, že zas tolik typické to v závěru vlastně nebylo a byla jsem překvapená i nadšená zároveň.
Líbilo se mi to, ale ocenila jsem to pořádně až na konci. Celou dobu jsem si říkala, že sice ano – krásně napsané, čtivé ale hrdiny jsem si nějak neuměla oblíbit. Beverly (jako matka na útěku od násilnického manžela) mi lezla na nervy protože jednala často nelogicky Corby jako mladý farmář, co se zamiloval do nadějné zpěvačky na Floridě byl fajn ale jeho vyvolená mi taky nějak vadila :D
Přesto jsem si to moc užila, protože od Sparkse mě prostě baví všechno. A hodně oceňuji, že se nebojí jít do nových věcí – vymýšlí zajímavé zápletky a také trochu zabrouzdává do jiných žánrů Protože tady jsem měla chvílemi pocit, že čtu i trochu thriller
Části s Beverly (týraná manželka) jsem totiž četla ze zatajeným dechem a úplně mi bušilo srdce, co se z toho vyklube
Ano, nějak jsem to odhadla, ale doufala jsem, že něco bude jinak
Sparkse miluju a vždycky budu. Nevím, jestli mám hodnotit 4 nebo pěti hvězdičkami, a tak dávám 4,5 a můžu vřele doporučit. (Tady jsem se přiklonila k 5 hvězdičkám, protože si určitě zaslouží, aby se vyhoupla do červených čísel.)
Celkově musím uznat, že Sparks je prostě jednička. Moc by se mi líbilo, kdyby tohle zfilmovali!

kalinkacz
18.11.2023 4 z 5

Nicholas Sparks je pro mě králem romantiky! Jeho knihy čtu od mých 14 let a všechny miluju. Může napsat prakticky cokoli a já si to vždy s nadšením přečtu.
Země snů je jeho letošní novinkou a já se nesmírně na čtení těšila. Od autora jsem četla přes 20 románů a všechny mají jedno společné - nejsou to jen obyčejné romány plné lásky, ale vždy mají nějaké poselství, zpracovávají vážnější téma... Za to si autora moc vážím.
Tato novinka je vlastně typickou ukázkou autorovy tvorby: 2 dějové linky a jejich nečekané propojení.
Když jsem knihu četla, tak jsem měla vážně radost, že čtu román, který od autora ta dobře znám. Pak jsem si ale uvědomila, že tím, že je to ten "klasický Nicholas Sparks", tak čtu vlastně něco, co jsem už četla... Navíc propojení obou linek za mě bylo tak jednoduché a snadno odhadnutelné...
Nemohu tvrdit, že jsem vyloženě zklamaná, pořád je to román skvěle napsaný, ale vím, že mě autor dokáže dojmout a pohltit mnohem více.

nada3314
14.11.2023 4 z 5

Nicholas Sparks je právem nazýván králem romantiky.

Z každé jeho knihy jde cítit lehkost, příběhy se čtou samy a vždy mají nějakou přidanou hodnotu. Kdo autora čte, přesně tohle v jeho příbězích hledá.

ZEMĚ SNŮ je hned od začátku rozdělena do dvou dějů, ale né časových, odehrávají se tu dva příběhy současně. Je mi úplně jasné, že nebudu sama, která čekala na konec a přemýšlela, jak se tyto dva totálně odlišné příběhy stanou v jeden? A nebo to bude tentokrát jinak a bude mít každý příběh konec svůj? Docela často jsem se přichytila, že přemýšlím nad názvem knihy – nakonec se vše vysvětlilo a má duše mohla být spokojená.

Celkově jsem si příběh neskutečně užila, moc mě bavil a každou volnou chvilku jsem ke knize sedala a četla. Jen mě trochu mrzí konec, na mě to bylo trochu až moc jednoduché. Ale nechci nikoho odrazovat, protože co přišlo málo mě – druhému může vyhovovat. Tentokrát jsem kapesníčky nepotřebovala, ale určitě doporučuji, za přečtení 100% stojí.

helenkan
28.10.2023 3 z 5

Sparks je můj oblíbený autor. Jen tohle dílo mě až tak úplně neoslovilo. Nějak jsem si to neužívala jako všechny ostatní jeho příběhy. Až ke konci jsem se dokázala pořádně začíst a vlastně zjistit jak to vše do sebe zapadá. A tak to asi má být, akorát trochu zdlouhavý začátek.