Zrazená

Zrazená https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473875/bmid_zrazena-n7h-473875.jpg 4 171 45

Zaslíbená série

< 2. díl

Hollis po smrti milovaného Silase uprchla do království Isolte a teď se snaží přizpůsobit novému životu. Jediné, co ji drží nad vodou, je láska rodiny Eastoffových, ačkoli nepříjemnému bratranci Etanovi se příliš nezamlouvá. Královstvím se navíc šíří neklid – zdá se, že Eastoffové by mohli svrhnout tyranského krále, ale bez pomoci Hollis se neobejdou. Dokáže však dívka, která přišla o všechno, zapomenout na zlomené srdce a nezištně pomáhat ostatním?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Betrayed , 2021


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
26.12.2023 3 z 5

O trochu lepší než první díl, ale pořád to pro mne bylo nic moc záživné.
Jsem zklamaná a vím, že se k těmto dvěma knihám už nevrátím.

BellaBernasconi
23.12.2023 5 z 5

U téhle série si člověk musí uvědomit, že to není Selekce a ani už další Selekce nebude. Asi vždy už to bude "horší" než Selekce.
Je krásná kniha, jen je škoda, že první díl je takový jaký je.


Carol1122
13.12.2023 3 z 5

Za mě bohužel lehké zklamání. Ano, mělo to zápletku, příběh, lásku, napětí, dobrodružství...v podstatě všechny emoce. Ale něco tam bylo takového, co trochu ten děj poslalo ke dnu. Trochu taková šipka dolů. Je to škoda, knížky byly skvělé, ale asi srovnáním to bylo trochu jiné.

ZNellyZ
22.10.2023 5 z 5

Druhý díl měl všechno. Zvraty, emoce, skvělé postavy s pomalou romantickou linkou. Kromě konce, kde se neustále natahovala svatba a já si po celou dobu říkala: „Kde je takový problém?" nemám jedinou věc, co bych vytknula. Je škoda, že první díl nedonutí čtenáře pokračovat v duologii, protože druhý díl je opravdu skvělý.

Ulrika
05.10.2023 5 z 5

Druhý díl mnohem lepší než první s překvapivým vyústěním.

natalka1555
20.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Zaslíbená se mi líbila. Není to sice nejlepší kniha autorky, ale i tak mě vtáhla do děje. Zrazená už je dosti lepší. Upřímně jsem ze začátku doufala, že Silas vstane z mrtvých a někde se objeví. Když mi došlo že se tak nestane, tak jsem hned začala fandit Ethanovi. Konec byl hodně rychlý. Pořád jsem doufala, že spolu Ethan s Hollis zůstanou. Moje naděje pomalu umírala, když jsem viděla počet zbývajících stránek. Nakonec to dopadlo dobře. A já to vlastně Hollis přeji. Byl to velmi pohádkový konec, ale jiný bych si ani nepřála. Potom všem co Hollis přežila si ho totiž zasloužila.

Dyna08
08.10.2022 5 z 5

Na Selekci sice nemá snad nic, ale i tak je to úžasná série. Bavili mě části s Etanem. Hollis přišla o spoustu věcí a i tak je plná odhodlání.

PajusenkaB
04.10.2022 2 z 5

Z Hollis se stala najednou milující a velmi ublížená hrdinka. Kniha se mi četla poměrně špatně, jak to dopadne s postavami je navíc velmi okaté. Budu se opakovat - autorka se zoufale snaží vytvořit novou Selekci.

kajusjoch
09.09.2022 4 z 5

Krásná kniha, trochu více naivní, než jsem čekala, ale nakonec to nebylo vůbec špatné. Na Selekci to ovšem nemá :)

Sixtinka144
01.09.2022 4 z 5

No, po prvním díle jsem se bála do dalšího pustit, ale už jsem ho měla doma, tak jsem se odhodlala. Hned na začátek musím uznat, že je to mnohem lepší, než první díl. Opět se to čte dobře, i když nějaké scény jsou poněkud zmatené a uspěchané. Přesto jsem si čtení dokonce užívala, hlavní hrdinka mi byla sympatičtější než v prvním díle, vedlejší postavy byli také fajn. Ale opět se stalo to stejné, jako u minulé knihy. Posledních 50 stran před koncem se všechno zase pokazilo, a autorka nám zde servíruje jednu nepravděpodobnou náhodu za druhou. Až jsem se u těch úryvků musela smát, absolutně nechápu, co to autorku napadlo. Příjde mi, že se snažila napsat bombastický příběh plný zvratů, co všechny posadí na zadek, ale příšerně všechno překombinovala, takže jsem si ve finále spíš řekla, co to bylo za špatný konec, než abych si řekla, wau, to byla pecka. Nicméně čtivost se tomu ubrat nedá, a až na podledních padesát stran, které bych vytrhla a spálila, to nebylo tak špatné, jako předešlí díl.

andrejci
14.07.2022 3 z 5

Nooooo - jisté zlepšení oproti prvnímu dílu tam je. Hlavní hrdniku už nechci ničím umlátit na kžadé druhé stránce. Ale tentokrát pokulhával děj.
1. Všechno se odehrálo strašně rychle. Přijede - skoro hned odjíždí a během 14 dní se změní běh celé země. To je jako kdyby to napsala já. Trošku víc zápletek bych tam uvítala.
2. Ztratí manžela - truchlí po něm a skoro hned se zamiluje do jiného. To mi přišlo trošku moc. Žádná pořádná romantika mezi nimi ani nebyla. Tady mi to přišlo jaká slabá náhražka.
3. Ten konec? Mě se prostě nelíbil. Od autorky co vymyslela Selekci jsem čekala asi něco lepšího. Byl tam jistý moment překvapení. ale toť vše. Jinak mi to všechno přišlo jako strašné klišé. Jako kdyby autorka nevěděla jak sama to má skončit.
Rozhodně to je lepší než první díl. Tady jsem tam netrpěla. Kdyby to byla prvotina od nějaké nové autroky tak přivřu oči, ale tady mě Cassová zklamala. Jediné za co chválím, je to, že to čtivé a za obálku. Ta je okrásná stejně jako u všech knížek od Cassové.
Ještě jedno plus a to je Etan. Ten mi přišel nejlepší na celé knížce.

KnihomolkaPája
06.07.2022 3 z 5

(SPOILER) Druhý díl byl o něco lepší, zajímavější a víc mě bavil, což jsem po prvním díle nečekala.
Děj byl více poutavý. Hollis jsem si více oblíbila, už mi nepřidala tak jako předtím. Během pár dnů dospěla.
Akorát ten konec byl fakt moc pohádkovým, jak jim každý ustoupil, aby mohli být spolu. Ne, že bych jim to nepřála, to ne. Já jsem naopak ráda, že to tak dopadlo, ale prostě bylo to fakt takový...divný. Prostě se mi to hodně zdálo jako pohádka.
Ale Etana jsem si hodně oblíbila, líbilo se mi hodně jeho popichování Hollis.

whiolet
05.06.2022 2 z 5

Tohle mě absolutně nebavilo, hlavni hrdinka mi přišla nezajímavá, a děj jakbysmet, jediný kdo to zachraňoval byl Etan.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Vím, že tato série není mezi čtenáři úplně oblíbená. Na Selekci prostě nic nemá. Ale sakra! Mně se to fakt líbilo! Jooo... není to nejlepší knížka, co jsem kdy četla, ale vlastně jsem dostala, co jsem čekala! Fakt se mi líbila zápletka a její řešení. Navíc mě mrzí, že knížka (spíš ta první, sem se většina čtenářů nedostane :D) dostáva takový hate, který si podle mě prostě nezaslouží :)
Líbilo se mi to, takže za sebe mohu doporučit

PerfectionistKa
27.04.2022 5 z 5

| Hollis přišla o téměř vše, na čem jí záleželo, a tak prchá do sousedního království Isolte. Tam se však cítí značně nepatřičně, což jí vůbec nezlehčuje Etan, který ji nesnáší, a fakt, že zavraždění téměř celé její rodiny dává Hollis za vinu právě isolténskému králi. Jak se s tím vším popere?

| Podle mě se v Zaslíbené udála obrovská hromada všelijakých věcí jen proto, abychom se dostali do událostí ve Zrazené, tudíž mi teď alespoň 3/4 Zaslíbené přijdou jako takový ten druhý vycpávkový díl. Všechny ty postavy a zápletky byly jen prostředkem k dospění v příběhu tady.

Nejlepší na celé knize byl Etan, jeho humor a jeho popichování s Hollis. Já v Etana věřila už v prvním díle, přestože se choval naprosto děsně, nějak jsem to z něj prostě cítila. Ale ani já netušila, jaká láska se z něj stane tady. Jakmile se objevil ten sarkastický Etan, věděla jsem, že Zrazená bude milionkrát lepší než Zaslíbená (což, povězme si upřímně, nebylo zrovna těžké :D).

Naprosto oddaně miluju autory, kteří píšou happyendy. A tenhle konec byl pro mě, které málokdy vyjdou konce podle ideálních představ, něco jako splněný sen.

Opět platí, že to nemá nijak extra propracovaný world building, není to něco, co by vyhrávalo ceny, a pořád se jedná o styl soap opery z královského prostředí. Taky mi tam šíleně chyběl epilog a celkově to bylo uspěchané. Brala bych všechno rozepsanější a klidně 150 stran navíc. Jenomže to celé zakončení bylo tak kýčovitě boží, že se ani za to nemůžu na Kieru zlobit.

Kdybych měla srovnávat, přes 4* hodnocení nepřehoupnu. Jenomže je to moje hodnocení na základě mých pocitů, a tak letos poprvé (a snad ne naposledy) dávám takových slabších 5*. Zrazená se rozhodně stala mojí guilty pleasure srdcovkou a je třeba tohle utlačované pokračování trochu vyzdvihnout. Ty recenze jsou víceméně šílené, protože i když Selekce to pořád není, nejedná se o takovou katastrofu, jak se někteří tváří. Kiera z toho jde cítit a já si od ní s radostí přečtu cokoliv i v budoucnu.

Murasaki
14.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Po obrovském zklamání z prvního dílu jsem vůbec nevěděla, zda se do druhého dílu pouštět. Ale nerada nechávám série nedočtené, proto jsem druhému dílu dala šanci. Musím říci, nebyla jsem zklamaná. Byla jsem naopak celkem mile překvapena. Konec z prvního dílu mi konečně dával smysl a přestala jsem ho mít autorce za zlé. Ovšem Jamesonova "porážka" mi tak trochu ubrala na dosavadním dobrém dojmu z knihy. A citové pochody Hollis, o těch ani nemluvím. Ale ano, druhý díl hodnotím lépe a jsem ráda, že jsem si ho nakonec přečetla.

knihomolka27
10.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Jak já nesnáším, když si sama omylem vymažu svůj komentář....a protože sem líná tak to shrnu.
Zrazená Hollis je daleko snesitelnější než její Zaslíbené já. A to jak po stránce postavy, tak celkově celé knihy. Celkově tedy knihu hodnotím líp než předchozí díl...a musím autorce poděkovat za alespon dobře odvedenou romantickou linku...ano je to předvídatelné, zrychlené a trochu, no vlastně víc to působí, jako kdyby Hollis nedělalo problém se zamilovávat do někoho ob den....ale ty jejich výměny názorů, byly docela miloučký, a aspon se člověk trochu zasmál....a jinak co je na týhle knížce, podle mě špatně....si můžete přečíst dole....Závěrem chci říct, že bych Zaslíbenou a hlavně Zrazenou jako nějakej extra průser nebrala. Má to svojí čtivost a sem tam i kouzlo...

knihomolka27
09.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Co mi na Zrazené vadí.....
Svým způsobem se mi ta komornost druhého dílu líbí, ale podle mě by neškodilo do děje vtáhnout více nových míst, podnětů a možná i postav.
Nejvíc mi asi vadí to...že tu byly upozaděné postavy, které měly v prvním díle velkou roli...jako moc nechápu proč se Jameson objevil na scéně až asi 40 stránek před koncem, a to ještě jenom proto, že Hollis zjistila tu pravdu....postavy pak působí hrozně ploše...nejvíc asi Delia Grace, ta mi tu připadala až trestuhodně nevyužitá...jako to počínání autorky s těmito postavami za to by si zasloužila rok za mřížema, protože ty postavy teda dostaly pěknou pecku, pokud tam teda měly možnost aspon něco říct teda no.
Už mě štve jak všichni nemůžou bez Hollis žít, všichni muži se jí vrhají k nohám...
Láska k Silasovi je kapitola sama pro sebe...ale jako trochu smysl to její rychlé vzplanutí k Etanovi smysl dává jelikož, sama tak nějak přiznala, že to bylo spíž takové vzplanutí a že na nj hlavně vzpomíná skrz to, že byl její propustka od dvora...takže proč ne...i když mi přijde škoda, že tu byl opět Silas taková strašně obyčejná a neprokreslená postava, ale nadruhou stranu aspon člověk tu jeho smrt člověk zase tolik neprořval.

Málo intrik říkám já, vzhledem k tomu, že jsme v tom paláci atd...prostě celkově tam hodně věcí proběhlo tak hrozně urychleně, jednoduše a nedramaticky.....nový král a sesazení toho starýho, Hollis královna, ,,porážka " Jamesona, Hollis jako královna....takový nedotažený, bez nějaký větší gradace....ty věci se povětšinou stejně vyřeší samy a hrozně jednoduše.
Hledání usvědčujících důkazů....taky strašně odfláknutý....a tady se dostávám k Valentýně, která tu taky působila jen jako nějaký pěšák...
Musím se přiznat, že i přesto, že ten konec byl jako cukrová vata, tak jsem měla trochu strach jak to dopadne, ale jak napsala jedna čtenářka...aspon, že to dopadlo dobře, a já můžu v noci v klidu spát...jestli totiž něco nesnáším, pak to jsou neštastné milenecké konce...těch si užijeme dost v reálu...nemám pravdu?

Karolbookworld
08.03.2022 3 z 5

Zrazená přišla okamžitě nařadu po prvním díle a já už takto na začátku prozradím , že jsem spokojená .
Po konci prvního dílu jsem byla opravdu zvědavá , jak si s tím Kiera Cass poradí a už od začátku mi bylo jasné , že to nebude snadné . Udržela si svou čtivost a i prostředí , ve kterém se nově nacházíme popisuje velmi dobře. Vlatně po celou knihu jsem měla úsměv ať kvůli romantické lince nebo kvůli královským intrikám .
Celkově řeknu , že jsem spokojená na to , že jsem myslela , že tato dualogie je propadák , tak jsem teď její velký fanoušek .
Dávám ji sice menší hodnocení 3,5* , ale i tak chci apelovat na všechny , aby se nenechali od knih s špatným hodnocením odradit a zkusily a poznaly .
V tomto případě to pro mě bylo skvělé

Lovana
17.02.2022 4 z 5

To, v co jsem doufala po dočtení prvního dílu série se mi naštěstí splnilo a musím říct, že tato kniha byla o něco lepší než první díl Zaslíbená, ale stejně se mi více líbila série Selekce. Každopádně vím, že v případě čtecí krize je pro mě Kiera dobrou volbou, jelikož její knihy jsou velmi čtivé a baví mě (ikdyž některé více než jiné).
V tomto druhém díle mě velmi bavily střety mezi Hollis a Etanem, u kterých jsem se velmi často nahlas smála a bylo to takové koření celé knihy. Celkově mě druhý díl bavil více než ten první, jelikož mi přišlo, že tady nebyla prakticky žádná hluchá místa a stále se něco dělo. Byly chvíle, kdy mi Hollis bylo líto, na druhou stranu to snášela velmi dobře, někdy možná až moc. Ke konci jsem teda měla trochu strach, že to dopadne jinak, než si přeji, ale říkala jsem si, že to mi přece autorka nemůže udělat... Jestli udělala nebo ne, to už vám říkat nebudu, na to si musíte přijít sami...

Hodnocení 3,75*/5*

Štítky knihy

pohádky princezny pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Kiera Cass
americká, 1981
2014  86%Selekce
2015  82%Elita
2016  76%Dcera
2016  84%Šťastně až navěky
2017  75%Siréna

Kniha Zrazená je v

Právě čtených1x
Přečtených222x
Čtenářské výzvě27x
Doporučených8x
Knihotéce175x
Chystám se číst140x
Chci si koupit52x
dalších seznamech3x