Prokletí

Prokletí https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211902/bmid_volani-sireny-volani-sireny-proklet-F4x-211902.gif 4 241 76

Volání sirény série

1. díl >

Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí.Cestu jí však zkříží Liamův bratr. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Derrenova odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?... celý text

Přidat komentář

Lučina7
14.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Na tuhle knížku jsem narazila úplnou náhodou a plánovala jsem ji vyřadit z knihovny. Ale rozhodla jsem se ji přečíst a v knihovně ponechat. Musím říct, že se v knize alespoň něco dělo. Líbilo se mi, že tam nebyly až tak podrobně popisované pocity, což je pro mladší čtenářky určitě plus. Kniha mě i vtáhla do děje, což jsem nečekala a navíc ten konec mě úplně překvapil a možná se i vrhnu do druhého dílu:)
Ale trochu mě mrzí že Liam a Derren jsi jsou až moc podobní. Ze začátku to vypadá, že je každý z nich úplně jiný, ale v momentě, kdy se Derren "zamiluje" do Larissy, je na tom podle mého stejně jako Liam a proto nechápu, co na něm Larissa vidí...?

orangerose
07.10.2021 5 z 5

Krásný, akční, příběh, co má fantasy, lásku, mytilogii- sirény, prostě dokonalost :)

Určitě sáhnu po 2 díle :)


Ayen
14.08.2021 3 z 5

Jako takhle ... jednohubka na večer dobrý, ale už se k ní asi znovu nevrátím. Poprvé jsem ji četla jako náctiletá dívenka, a pamatuju si, že jsem z Larissina příběhu byla nadšená. Jako straší už jsem si více všímala několika nesrovnalosí v příběhu a na konci se odehrálo najednou tolik zvratů, že je nestačíte vstřebávat. Knihu bych spíše doporučila mladším čtenářům.

Luigi1
18.02.2021 5 z 5

Po pomalém rozjezdu se Michaela rozepsala a knížka měla šmrnc,Tenkonec mě překvapil a čekám jak se ukáže druhý díl.

Ronnie37
04.01.2021 4 z 5

Dobrá knížka, měla jsem ji ( i druhý díl ) s sebou na dovolené a přečetla jsem je za necelý týden xD

Sariega
30.10.2020 5 z 5

Nejlepší kniha od Burdové klidně bych si ji přečetla ještě jednou.

lucifree91
26.09.2020 3 z 5

Nedá se říct, že bych si některou z postav oblíbila, ale kniha je rozhodně dobře napsaná. Sice, jak už tady někdo zmínil, se v podstatě dělo pořád to samé dokola, ale příběh byl jinak dobrý. Taky mi trochu vadily ty zamilované kecy, ale to už je můj problém :P
3-4*

Julia284
31.07.2020 5 z 5

Skvěle napsané.

Cvrček
24.07.2019 1 z 5

Celou dobu nuda a pořád to samé dokla. Vraždy, láska, hádky, nic víc se nedělo. Až posledních asi 40 stránek bylo akčních. Od autorky jsem četla Poselství jednorožců a to bylo něco úplně jiného, nechápu ten rozdíl.

Verunka926
20.06.2019 4 z 5

Od této knížky jsem nic nečekala a to bylo dobře, protože mě velmi mile překvapila. Četlo se to velmi dobře a v nejbližší době si plánuji přečíst i druhý díl, tak doufám, že mě nezklame...

Mečounka
17.05.2019 4 z 5

Dost mě tahle knížka bavila. Přečetla jsem ji během pár dní a druhý díl taky tak.

Nelíísek
20.04.2019 4 z 5

Mám opravdu ráda knihy od této autorky ale tahle mi teda na začátku opravdu nesedla, měla až moc kýčovitý děj, samozřejmě ze začátku. Nakonec se to trochu rozjelo.
Jak jsem se koukala na předchozí komentáře od knihy mě to trochu odradily proto jsem jí přečetla teprve až teď. Pochopte že toto je žánr young adult žádná čistokrevná fantasy! V takovémto žánru budou vždy takovéto pletky jinak by to nebylo young adult! Burdová dokáže smísit přecukrovaný zamilovaný příběh se šťavnatým krvákem, což tahle knížka splnila ale určitě tato kniha patří k těm slabším. Holt někomu sedne někomu, pokud ale nad ní přemýšlíte dejte jí šanci!

Aristea
19.04.2019 3 z 5

Jako malá holka jsem tuto knihu milovala. Atmosféra a popis uliček mě naprosto ohromil.

Elizza
28.02.2019 1 z 5

(SPOILER) Ve zkratce: co to má být? Jedinou hvězdu uděluju za to, že v době, kdy se mi dostala do ruky, jsem špatně spala a tohle mě uspalo do minuty.
Postavy divné, černobílé, jediná trochu sympatická skončila jako mrtvola. Mnoha postavám chybí jakákoli logika. Larrisa se chce odpoutat od moře, ale stejně vesele vraždí muže dál a nezdá se, že by se jí to příčilo.Obecně mi uniká důvod, proč se chce Larrisa stát člověkem. Liam po ní chce, aby nechodila v noci k moři a zůstala s ním, ale že by pro to něco udělal, jak slíbil, to ho ani nenapadne.
Dva sourozenci, kteří se mají strašně rádi, což má za následek to, že jeden z nich umře a druhý kvůli tomu začne vyšilovat. Holka, která zachrání umírajícímu milenci život způsobem, který hlava nebere..... Počkat, popisuju teď sirénu, nebo křišťály?
No, tak Burdová nedokáže věrně vykreslit středověk ani v době internetu. Ono by možná stačilo na dějáku nespat a hned by bylo líp.

WinterShadow
22.12.2018 5 z 5

Naprosto úžasné. Druhý díl je horší.

BlueFlameCat
21.10.2018 odpad!

Ještě před hodinou jsem měla názor že to je výborná kniha,sice se čte sama ale ta předvídatenost...ted se mi z ní dělá zle.
Chce se jen trochu zamyslet nad tim co jste si ted přečetli,naprosto nic zajímavého,téměř všechny postavy jsem měla chut fláknout po hlavě lopatou - Larissa,to její ego mi pěkně lezlo na nervy,v půlce knihy jsem naprosto nepochopila co se to s ní stalo. Pak je tu zaláskovaný a přecukrovaný blb Liam, a Derren...u toho mi vadilo snad jen to, jak si hrál na tajemného a ta odporná love story...srsly?! Proč se sakra do všech knih musí cpát nějaká love story,fakt už mi je z té přecukrovanosti všude kolem zle. Krom toho autorka psala že to má být zasazené do středověku,fakt? já žádný středověk teda nepostřehla.
Tuhle knihu nemá smysl číst pokud jste alergický na předvídatelný děj,nudný děj a všude samá srdíčka,pro mě jen ztráta času a ještě ten konec...jako vážně?

Kačkaknihomol
29.08.2018 odpad!

Po výborné Petře Stehlíkové a jejím Naslouchači jsem začala věřit, že s českou fantasy to ještě nejde do hnoje. Po tomhle výplachu, musím konstatovat, moje naděje prudce klesly.

Je to cítit už z prvních stran. Autorka se marně snaží napodobit autory americké, ať už to jsou jména, nebo marné pokusy o tajemno, americké až to bolí. Celkově mi její styl připadá hloupý, nemotorný. Ani u těch "nejnapínavějších" částí, jsem okem nemrkla, protože to na mě působilo asi stejně, jako recept na hráškovou polívku.

To stejné jsou postavy. Hlavní hrdinka- Larissa, je stylizovaná pizda, mary sue jak vyšitá. Na začátku je to samosebou "kráčíme přes mrtvoly, padaj hlavy" a všechno, pak následuje ten nepěkný klišoidní obrat, kdy je z hrdinky děsná pubertální citlivka.
Pak jsou tu Liam- k tomu upřímně nemám co říct, je to takový ten trouba, který hrozně miluje a obdivuje hlavní hrdinku a Derren. Samozřejmě, s ním je spjatá i ta odporná klišoidní love story, kdy se zúčastnění předhánějí v tom, kdo víckrát řekne "Miluji tě". U mužské polovičky je navíc cítit jeden odporný aspekt, psychologizace. Ne, další Jamesovou opravdu nepotřebujeme a vážný tón to knize nedodá. Kdybych to měla shrnout, všechny postavy jsou plytké, černobílé, předvídatelné.

Děj je neskutečně plytký a předvídatelný, už od začátku si člověk domyslí, kam to bude směřovat. V polovině knihy se skoro nic nestane, jen sledujeme ten nechutný milostný a vynucený párek. A málem jsem zapomněla! Středověk autentický jako shnilý pomeranč. Vážně, autorka to s tím marným napodobením Ameriky dotáhla tak daleko, že celá kniha je zasazena do středověku. Varuji vás, pravděpodobně si toho ani nevšimnete. Mluva, oblečení, to všechno jako kdyby vypadlo ze století dnešního. Opravdu autorko, "vypařit se" z večírku? Shoř v pekle!

Volání sirény je klasická ukázka toho, jak nepsat knihu. Klišé tak okaté, že by nad nimi i Maas kroutila oči, k tomu absolutní předvídatelnost a mnoho dalších aspektů. Opravdu Fragmente, jak jste mohli jen UVAŽOVAT o tom, že tu knihu vydáte. Romány jako tenhle by se v kusech měly pálit, ale hlavně, neměly by se vydávat! To je snad všechno, co jsem k tomuhle paskvilu chtěla říct, teď si jdu vzít do ruky něco kvalitnějšího.

Annkag
02.06.2018 3 z 5

Celkom dobrý nápad...malo to čosi do seba a prekvapivo ma to i bavilo.Postavy boli senzačné a nikdy som nevedela akú reakciu by som od nich mala očakávat...a prekvapovali každou chvílou.

Zuzaček22
18.04.2018 5 z 5

Úžasně čtivá kniha, nečekala jsem že mě bude, tak bavit. Larissu jsem si hned zamilovala. Děj byl sice trochu předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo.Ten konec mě teda fakt dostal ještě že mam hned po ruce druhý díl. jsem napnutá jak to bude pokračovat a hned jdu na druhý díl.

jerabora
07.04.2018 odpad!

Občas člověk v knihovně popadne knížku s touhou po oddechovce, nenáročné, milé, něco před usnutím. Dala jsem tomu tři večery, dočetla jsem se do půlky, dál to fakt nešlo.
Autorka nemá ani tu NEJMENŠÍ představu o tom, jak vypadá středověk, jak se lidé chovají, jak jednají, jak mluví. A je mi úplně jedno, jestli jsou nesmrtelní, kouzelní, nebo jacíkoliv. Celkové pojetí bylo nejhlubší úrovní odpadu, jaká se mi kdy dostala do ruky. Postavy ploché, předvídatelné, autorka nechápe ani základy nepřímé charakteristiky, všechno je naservírováno přímo pod nos, ideálně to sama o sobě pronáší přímo hlavní hrdinka. Postavy se chovají naprosto nemožně, naprosto nepřípustně na svojí dobu (a to i lidi na ulici), nosí nevhodné oblečení, říkají naprosto nevhodné věci (vypařit se z večírku?! vážně?!). Události se dějí, jen aby se staly, bez hlubšího smyslu, děj neutíká, podivně se plácá, autorka nechápe existenci literární zkratky.
Tahle kniha není dobrá po žádné stránce - ani děj, ani postavy, ani zápletka, ani autenticita časoprostoru... Ne.