Daredevil: Zmrtvýchvstání

Daredevil: Zmrtvýchvstání https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263227/bmid_daredevil-zmrtvychvstani-KFk-263227.jpg 5 96 17

Kingpin. Podlý muž, jehož zločinné impérium by bylo neohrozitelné - nebýt vytrvalých útoků jediného člověka, Matta Murdocka alias Daredevila. Stačí však pouhá hláška odhalující superhrdinovu utajovanou totožnost a všechno je jinak. Kingpin rozjíždí surovou kampaň, která slepému bojovníkovi zničí život a celý jeho svět roztříští na kusy.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Daredevil: Born Again , 1986


více info...

Přidat komentář

BrooksWasHere
20.05.2023 5 z 5

"A já - já jsem ho naučil... Že muž bez naděje... Je mužem beze strachu."

Frank Miller je bezpochyby majstrom svojho remesla, vôbec sa nečudujem, že jeho Daredevilovské komiksy sú označované za ikonické a že Daredevil: Zmrtvýchvstání je pokladaný za revolučné dielo svojho žánru.

Všetky postavy boli bezchybne napísané, veril som im každé jedno rozhodnutie a každú jednu vetu. Príbeh ubiehal šialene rýchlo, v závere ma úplne dostal a nahnal mi husinu. O tomto diele musím povedať, že je ešte lepšie ako Daredevilov origin od Franka Millera z roku 1991 a v tomto prípade sa dokonca jedná o jeden z najlepších komiksov, aké som kedy čítal.

Toto nie je príbeh o superhrdinovi, toto je príbeh o nevzdávaní sa a o tom, že keď je človek na úplnom dne, tak môže ísť už iba hore.

Dávam zaslúžených 100 %, dokonca aj tá retro kresba tam sedela výborne.

ArkAngel
09.07.2022 4 z 5

Když je člověk na samotném dně, může jít už jenom nahoru. Tuhle myšlenku se nám komiks Zmrtvýchvstání snaží ukázat v celé šíři, kdy nám představuje Daredevila a jeho blízké, jak si prochází různými životními krizemi. Daredevilovi je kompletně zničen jeho život vyzrazením identity, Karen Page je pornoherečkou závislou na heráku, Ben Urich je nucen k sebe-cenzuře, protože je v ohrožení jeho život i ten jeho manželky... a Foggy, ten tu funguje jako takový opěrný sloup. Kingpinova síť je hezky prokreslená a Nuke coby zvrácená podoba amerického patriotismu funguje skvěle. Daredevil je pro Marvel jednoznačný tahoun, co se týče kvalitních příběhů.


ludek.n
31.12.2021 5 z 5

Frank Miller začínal s komiksovým Mužem beze strachu - Daredevilem jako kreslíř, záhy už ale promlouval do celého konceptu a směrování této superhrdinné série. V roce 1986 pak společně s Davidem Mazzucchellim stvořili sedm sešitů, které dohromady dávají souvislý příběh Born Again neboli Zmrtvýchvstání. Millerův výbušný scénář nepochybně patří k tomu nejlepšímu, co může komiksový svět nabídnout. S Mattem Murdockem si sáhneme až na samé dno, abychom se od něho odrazili a vybojovali bitvu nejen proti zběsilým protivníkům, ale i s vlastní nepříčetností a paranoiou. Miller si to nijak neusnadňuje. Ten pád cítíte ve všech kostech a záhybech těla. Je to drsné a nekompromisní vyjednání, přitom se neztrácí promyšlená a do posledního detailu propracovaná struktura. Žádné zběsilé scény nejsou na pořadu dne, občas vykoukne i nějaká ta lyrická pasáž. Kresba Davida Mazzuccheliho jde s tímto vyzněním ruku v ruce. Je právě tak uvolněná, dynamická a koherentní, jak je v daném okamžiku třeba. Snad jen do obálek jednotlivých sešitů mohl přidat více šťávy. Každopádně tato Daredevilovská minisérie mě hodně bavila.

wullcann38
21.11.2020 5 z 5

Opravdu geniální DD příběh, který i dodnes patří mezi to nejlepší z Muže beze strachu.

trudoš
20.02.2020 4 z 5

Některé věci prostě fungují věčně. Daredevilovo zmrtvýchvstání z roku 1986 patří k nim. Obří zásluhu na tom má samozřejmě scénář Franka Millera, který ponechal výtvarnou stránku v rukou Davida Mazzucchelliho a soustředil se čistě na to, jak vygradovat nesnáze Matta Murdocka na absolutní maximum. A že odvedl pořádný kus práce. Wilson Fisk alias Kingpin se do slepého právníka pouští se vší vervou a během několika dní jej připraví prakticky o všechno. Proč? Protože si jedna malá feťačka pustila pusu na špacír, pročež hrdinova tajná identita vzala za své...
Tohle byla skutečně radost číst i po těch letech. Především rozjezd je naprosto uhrančivý, ať už jde o kompozice stránek nebo zádumčivé monology. Je to přitom hodně osobní a o postavě Dardevila vám toho řekne víc, než o něco známější Rok nula. Pouze závěr se na můj vkus úplně nepovedl. Přišlo mi, jako by autor poslední dva sešity vařil z vody, netuše, jak dějovou linii civilně ukončit a zároveň se logicky vrátit k původnímu statu quo.

Gustik5
27.05.2019 5 z 5

A tento komiks mne tenkrát definitivně utvrdil v tom, že se prostě k Millerově tvorbě musím dopracovat. Bylo to jednoduše perfektní.

OldaB
02.01.2019 5 z 5

Pro mě jedna z nejlepších knih celé série. Miller s precizností neurochirurga rozleptává psychiku Matta Murdocha. Ten se nakonec vrací mnohem silnější, některé věci ale nelze vrátit zpátky.

Atak
10.06.2018 5 z 5

Prostě Marvel ;)

Disease
26.03.2018 3 z 5

V době vydání asi fakt bomba, ale tak nějak jsem se tím pronudil.

B-artX
07.02.2018 5 z 5

Nejlepší "starý" komiks, co jsem kdy četl. Daredevil: Muž beze strachu/ Rok jedna mě sice bavil více, ale stejně jsem nadšený. 90%.

Heisenberg
02.04.2017 5 z 5

Tohle není jen příběh o slepém muží. Tohle je příběh o pádu a znovuzrození lidské duše. Jeden z nejlepších komiksů vůbec.

memphisz
17.04.2016 5 z 5

Zásadní dílo pro Marvel, Millera i Daredevila. Millerovsky realistický a temný příběh, který z Daredevila odstranil vše superhrdinsky kýčovité, naivní a pestrobarevné. Daredevil zažívá své nejtěžší chvíle, sáhne si na dno, aby opět povstal znovuzrozený. Marvelovský Návrat Temného rytíře, který mu však časově předcházel.

martinstefko
06.12.2015 5 z 5

Na komiksu je bohužel trochu vidět, že je staršího data a technologie tisku, respektive kolorování tehdy nebyla dokonalá - některé barvy prostě vytekly ze svých linek, ale to vůbec nevadí, protože i tak ta kresba prostě sedí. Jak příběhu, tak i prostředí. Tohle je Hell's Kitchen. Bezútěšná, nebezpečná. Snad jen ten konec a nástup dalších maskovaných, je trochu zbytečný, ale celkový dojem z příběhu to nedokáže zhatit. Každá strana zde utrpěla ránu, a tak to má být. Daredevil není hrdinou proto, že to měl jednoduché, ale protože trpěl. A hodně. "Zmrtvýchvstání" je další ukázka toho, že mainstream má smysl a že jsou zde příběhy, které prostě ohromí. Tohle je jeden z nich. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/09/292-ultimatni-komiksovy-komplet-7.html

Kapis
18.11.2015 5 z 5

Hmmm....tak první setkání s DD mě bavilo moc. To musel být šok pro ty americké puberťáky, když po 226 sešitech, jejichž obsah si lze docela dobře představit nahlédnutím třeba do Comicsových legend, přišlo tady toto. A je to celé pod Comics code authority a přesto dokázal Miller i bez vulgarit vykou..řit, ale kuš, vykouzlit takový syrový a silný příběh a kolik tam bylo krve!! Na prvních pár sešitech se mi líbilo jak začínaly u hlavičky pohledem zhora jak DD spí - nejdřív v luxusní posteli, pak v levném hotelu, pak s houmlesákama, atd.., pěkný nápad. Ten šťastný konec a svobodně píšící novinář odhalující krále podsvětí v čirém světle to fakt trochu sráží, ale zase ten supervoják s vlajkou "svobody" na xichtu neměl jedinou chybu a jeho žužuhlášce "NAŠI CHLAPCI!" se chlamu jak kokos ještě teď. Jsem si původně myslel, že jak mu podávali modrou, bílou a rudou, že to jsou pastelky, kterými si dokresloval potem smytou vlajku "apoštolů demokracyje", ale ony to byly anabolbónky na hlavičku, vlajku měl zjevně nakérovanou (nebo nějakým sofistikovaným marvelzpůsobem vypálenou). No i tak dávám pět hvězd, ty vnitřní monology, Kingpin neseroucí se s ničím a kázající o mesiášství volného trhu svazovaného strašnými regulacemi, takové hromady mrtvých a celková dospělá úroveň, kterou bych nečekal ani po zdejších oslavných výstřících, mi nedávají jinou možnost. Zhltal jsem to!

Lumine
12.11.2015 5 z 5

Oh my. Skvělé, vážně skvělé!

Dax
31.10.2015 5 z 5

Příběhem a temnou náladou tu Miller předběhl vývoj komiksu o celou dekádu. Jemná a detailní kresba k tomu skvěle sedí. Pecka.

jirincz
21.09.2015 5 z 5

Bez řečí plný počet. Parádní děj a Mazzuccheli opravdu parádní kreslíř. Daredevila jsem doposud neznal, a nalákalo mě to na další četbu s ním. Výtku mám k poslednímu sešitu, Kapitán Amerika mi tam sice nevadil, ale to finále s Nukem bylo nějak moc uspěchané, nepřehledné, prostě divné...