Tajné války superhrdinů Marvelu část 2

Tajné války superhrdinů Marvelu část 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/265452/bmid_tajne-valky-superhrdinu-marvelu-cas-2ZY-265452.jpg 4 57 57

Hrdinové a padouši Marvelu, uvěznění miliardy mil daleko od Země, pokračují ve své epické tajné válce o nejvyšší cenu. S rozvíjejícím se bojem začne být zjevné nové nebezpečí, a to poté, kdy se Dr. Doom pokusí ukrást Beyonderovu nesmírnou sílu pro sebe. Hrdinové vědí, že ho musí za každou cenu zastavit, jinak bude před Doomem donucen pokleknout celý vesmír!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Marvel Super Heroes Secret Wars Part 2 , 2013


více info...

Přidat komentář

ludek.n
22.01.2024 4 z 5

Tajné války superhrdinů na planetě Battleworld pokračují. Jedna skupina proti druhé a všichni proti všem. Dr. Doom proti Galactusovi a posléze i proti Beyonderovi. Kdo najde svatý grál moci vesmíru a kdo odejde z měření sil jako vítěz? A kdo si z tohoto klání nakonec odnese nejvíc? Jim Shooter rozehrál omračující partii se spoustou hrdinů, spoustou motivů a spoustou zájmů, nyní musí dát všemu snažení smysl a především vymyslet, jak příběh uzavřít. Na rozdíl od jiných scénáristů nezvolil metodu šokového bleskového zvratu na poslední chvíli a zničující sprint do cíle, ale vydal se cestou postupného bourání hradeb a rozložení pointy do několika kroků, kterými pak naplnil několik sešitů, aby měl dost času i prostoru pohrát si se závěrečným vyhodnocením. Je to dospělé a má to svá pro i proti. Finále díky tomuto postupu není zbrklé a nezničí dlouho budovanou atmosféru nějakým zběsilým cliffhangerem, na druhou stranu si člověk uvědomí, že mu nějaký ten šok na konci chybí, že tam nebylo ještě „něco, co by vás posadilo na prdel“. Musím Jimovi nicméně přiznat, že to zvládl dobře. Neupnul se na jednu zápletku, rozvíjel jich hned několik, každé postavě se snažil dát prostor, vymýšlel pro ni vlastní příběh a současně je všechny dával dohromady do jednoho komplexního celku. Mike Zeck a Bob Layton mu v tom byli nápomocni všemi svými silami, ale platí to, co jsem napsal už u předchozí knihy, k nějaké velkoleposti se bohužel ani nepřiblížili. Je to spíš civilní a poctivá práce, ale i ta se cení. Takže za mě spokojenost.

ArkAngel
08.07.2022 2 z 5

První polovina (možná tak čtvrtina) Tajných válek se jakžtakž ještě snaží o nějaké vyprávění příběhu, tak je druhá kniha akorát velkou rubačkou, kdy je čtenář vrhán z jedné nepřehledné akce do druhé, až ho to absolutně nebaví číst. Nová postava Spider-Woman, která je nečekaně akorát z řady kopírek klasického Spider-Mana, příliš zajímavá není a v podstatě je jenom do počtu, aby bylo možné prodat ještě více akčních figurek. Slabota.


venomslav
01.07.2019 5 z 5

Takhle má vypadat kvalitní chaos.

OldaB
02.01.2019 4 z 5

Zakončení ságy s řadou osudových okamžiků, které měly na Marvel vliv v dalších letech. Já byl při čtení spokojen, samozřejmě je k tomu potřeba přistupovat jako k dílu starému 30 let.

Atak
27.05.2018 5 z 5

Je to marwel prostě boží

Hwaelos
22.02.2018 3 z 5

Druhý svazek dokázal vybalancovat nucenost toho prvního. První část je v zásadě vyplněna spoustou drobných soubojů s velmi malichernými příčinami. V téhle druhé knize už se ale nastolují některá velmi zajímavá témata, která budou mít dopady do dalších sérií - řekl bych, že v tomhle smyslu jde snad o první velký event vůbec. Nejde zdaleka jen o Spideyho nový kostým, z něhož se časem vyklube Venom, ale i o otevření starých otázek o podstatě povahy Dr. Dooma (přes všechny zelené kápě jednoho z nejzajímavějších a nejlidštějších záporáků vůbec), o vnitřní rozervanosti Hulka a Bena Grimma, o postavení mutantů ve světě a oprávněnosti jejich boje, o pokrytectví Cpt. Ameriky atd. Šikovné rovněž je, že motivace, které pohánějí kosmické entity (Beyonder, ale i Galactus) zůstávají vlastně je ve spekulativní rovině, protože jejich pochopení by mělo pro vždycky zůstat tabu. Tajné války jsou tedy minimálně v téhle své druhé půlce velmi chytře koncepčně rozvrženým scénářem. Ale samozřejmě klackem pod nohy, který nedovoluje dát lepší hodnocení, jsou jako vždy dialogy, a naopak velmi hloupé chování jiných (zejm. záporných) postav vyplývající z příliš plochého charakteru.

martinstefko
06.12.2015 2 z 5

Ano, některé komiksy stárnou, to je jasné. Jiným se to vyhne, ale zrovna v klasickém mainstreamu je to docela těžké. Mohlo by se říct, že ve své době to byl skvělý příběh, ale nebyl. Je to jen prostě slátanina, kde se přeskakuje od jednoho superhrdiny ke druhému, od jedné skupiny ke druhé, řeší se tu různé žabomyší války, postavy umírají, aby o deset stránek dál mohly oživnout (případně o tři sešity dál, aby to bylo napínavější), a hlavní záporák je snad nepřemožitelný, aby mohl být "přemožen" vykonstruovaným způsobem, který se snaží tvářit jako vědecky sofistikovaný. Je to ale opravdu jen takové rádoby sci-fi, které má neskutečně přerušované tempo, kdy jsou zde romance, akce, drama, komedie, všechno seskupené na malém místě a nefunkční. Tenhle příběh prostě nemohl fungovat ani před těmi třiceti lety. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/686-ultimatni-komiksovy-komplet-6-tajne.html

Kapis
18.11.2015 3 z 5

No jsem rád, že to mám za devět stovek doma vcelku se čtyřmi shitovými bonusy, takhle by mi to stačilo, no co už - ale ve čtrnácti letech po Semicovském Spider-manovi č.20 bych za to rval ruce i s kloubama a prodal ségru do otroctví!

notburga
26.10.2015 4 z 5

Mě se líbilo moc :) Starý dobrý komiks, tak jak má být.

jirincz
21.09.2015 4 z 5

Hodnotím jako celek obě knihy. Jsem celkem překvapený, že tu je tolik až negativních hodnocení. Já jsem byl nadšen snad všichni marvelovští superhrdinové i záporáci se sejdou na jedné planetě a mají bojovat proti sobě. Co si může komiksák více přát? Ani scénář mi nepřijde nijak špatný, celou dobu vás bude zajímat, kdo je ten Beyonder, který je sezval. Ano kresba není žádná špičková, ale tak to se snad dá čekat od oldschoolového díla ne? Textu je tam orpavdu hodně, jak jsme zvyklí u starších děl, ale že by tam bylo nějak moc zbytečného mi zase nepřišlo. Jediné k čemu mám výtku je samotný konec, prostě není to nic extra, a tak nějak pomalu to skončí... Zkrátka první book je asi lepší, ale jako celek paráda.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel

Autoři knihy

Mike Zeck
americká, 1949
Jim Shooter
americká, 1951
Bob Layton
americká, 1953