The Amazing Spider-Man: Kravenův poslední lov

The Amazing Spider-Man: Kravenův poslední lov https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264502/bmid_the-amazing-spider-man-kravenuv-pos-JEz-264502.jpg 4 75 75

Lovec Kraven ví, že si pro něj přichází smrt. Rozhodl se zdolat poslední výzvu a přísahal, že polapí jedinou kořist, která vždy vyklouzla z jeho sevření - Spider-Mana. Kraven je však přesvědčený, že na to, aby se mu podařilo pavoučího muže skutečně porazit, musí se jím stát, jak myšlením, tak činy. Teprve pak skutečně překoná svého neporaženého nepřítele. Teprve pak sám sobě dokáže, že je nejlepším lovcem...... celý text

Přidat komentář

ArkAngel
09.07.2022 4 z 5

Kraven patří mezi Spider-Manovy největší nepřátele a v tomhle příběhu se dokonce dočká svého vítězství. Pavoučího muže omámí drogami, zavře do rakve a na dva týdny si přisvojí jeho život, aby mu dokázal, že je lepší než on. Komiks je psychologickým nahlédnutím do myslí šílence, který by se díky svému ruskému původu dal přirovnat k archetypu zbytečného člověka, který je znuděný životem. Kraven si dal víceméně poslední cíl: dostat pavouka, aby pak mohl sám zemřít... než jej komiksové scenáristé po letech zase neoživili.

Andrej3012
25.09.2021 5 z 5

Dokonalost. Kraven si celou knihu ukradl jen pro sebe a finále příběhu tomu jen dalo korunu.


wullcann38
25.03.2021 4 z 5

No, celkem to uteklo.

hroubek
17.01.2021 4 z 5

Až při druhém čtením jsem tento komiks docenil. To, co zde scénárista J.M. DeMatteis rozjede je naprosto neočekávané a drsné. Není to žádný úsměvný příběh našeho dobrého pavouka ze sousedství. Tohle je cesta do hlubin šílencovi mysli. Je to filozofické dílo o smyslu života s křížené hororovými okamžiky. Není to jednoduché čtení, a ani to není moc zábavné, ale ten jiný pohled za to rozhodně stojí, jelikož velmi výrazně ukazuje, že svět není jednoduché místo a existují i jiné barvy, než černá a bíla. Kravenův poslední lov je výrazný autorský komiks, který svojí nekompromisností je důležitým milníkem ve Spideyho historii.

Ivan Kučera
07.10.2020 4 z 5

Pecka, ktorej k dokonalosti chýba azda iba ešte mohutnejšie sústredenie na majestátneho Kravena. Ten spočiatku pripomína Návrat Temného rytiera (1986), kde je postava tiež stará, unavená, deprimovaná a nestíha rýchlej novej dobe, ale ešte raz (možno posledný) sa musí vrátiť do akcie. Síce možno umrie, ale so vztýčenou hlavou. Bohužiaľ, postupne začne čoraz menej ísť o (fantastického) Kravena a čoraz viac o Spider-Mana. A Vermin nebol zlý, miestami bol dokonca skvelý, ale aj tak som sa nevedel zbaviť hryzavej myšlienky, že je pre dej svojím spôsobom zbytočný a bez jeho dejovej linky by to bolo ešte lepšie, ešte svižnejšie, ešte (v dobrom) priamočiarejšie. Ale aj tak to bola radosť čítať. Fantastický, vzrušujúci príbeh s výbornými postavami. O popularite (a dôležitosti pre univerzum) tohto diela vypovedá i to, že v našich končinách vyšiel už tri razy: okrem tohto ešte CREWácke vydanie z r. 2009 a v r. 2021 vyšiel v rámci KVS. Mimochodom, aby toho nebolo málo, tak v r. 2008 vznikol Kravenův první lov (u nás vyšiel v KVS v r. 2021), ktorý napriek (zavádzajúcemu) názvu nebol prequelom, ale venoval sa Kravenovej dcére.

trudoš
28.02.2020 3 z 5

Teď už to vím najisto - přijdu do komiksového pekla, kde ze mě Obelix uvaří paštiku, Daredevil si namaže na chleba a Pinďa... no, já vlastně ani nechci vědět, co se mnou udělá Pinďa.
Ani druhé čtení Kravenova posledního lovu ve mě nevyvolalo jiné emoce, než: „Ech?“ Uznávám, že v rámci Spider-Manovského kánonu šlo o revoluční krok, který vyšel na jedničku - tedy nebýt toho, že Marvel celou věc později devalvoval padouchovým znovuzrozením. Ale asi jsem na tyhle věci moc mladej, protože jsem se při vší té hutné atmosféře a metaforické symbolice nudil podobně jako při nedělní bohoslužbě. Přitom ústřední motiv je perfektní. Zároveň nemůžu říct, že by J. M. DeMatteis nějak plýtval slovy, celé to staví spíše na pochmurné kresbě, o níž se postaral skvělý Mike Zeck. Jen to na mě zkrátka nezapůsobilo v tom nejdůležitějším - vcítěním se do psychologie jednotlivých protagonistů. Každopádně díky úvodu do děje, jsem zápletce alespoň nelítal tolik, jako poprvé v roce 2009. A že to nejde, říkala Crew.

venomslav
01.07.2019 4 z 5

Kvalitní a slavný příběh našeho Spidermana.

OldaB
02.01.2019 5 z 5

Tak trochu jiný Spider-Man, přesto výborný. Četl jsem to dvakrát a pořád se toho nemůžu nabažit.

milan1935
27.10.2018 4 z 5

Spider-man Kravenův poslední lov. Autorem komiksu je J.M. Matteis od, kterého nám tady vyšlo hodně komiksů. Vyšlo tady třeba nhm Defenders nebo z dc válka velké trojky. Můj první komiks sním byl právě Kravenův poslední lov a musím říct, že nic takového jsem nečetl, ten komiks je zvláštní tím jak je dělaný sice se to jmenuje spider-man, ale spider-man je tam asi jednom a půl sešitě a zbytek je o Kravenovi a o tom co si o spideym myslí. Někdy tam má takové zajímavé komentáře a je to dobrý, celý ten komiks je taky dělán docela nechutně Kraven se tam někdy pohybuje nahej a nebo žere něco hnusného. Kresba je temná děsivá a k příběhu se hodí. Takže Spider-man Kravenův poslední lov zajímavé, ale i divné čtení špíš o Kravenovi. Pokud máte rádi děsivé temné a někdy nechutné komiksy tak si to přečtěte.

Atak
24.06.2018 5 z 5

Zatím jsem z této série přečetl 8 knih a tato byla pro mě nejpoutavější.

Gustik5
10.11.2017 5 z 5

Dle mého názoru jeden z nejlepších příběhů se Spideym. Je to mrazivé a temné. Chvílemi i děsivé a nechutné. A hlavně je to jiné. Kraven je tu vykreslen jako naprostý šílenec schopný čehokoli, jehož jediným cílem je pokořit pavouka. Plný počet nedávám kvůli mírnému znechucení. Tady nečekejte humorně hláškujícího pavoučího muže. Tohle je depresivní a, ano opakuji se, temné.

Reat
23.05.2017 2 z 5

Moc mě to nebavilo, přiznávám bez mučení. Spider-man je moje veleoblíbená postava, byť (zatím) převážně ve filmové podobě, tudíž jsem na tenhle komiks těšil...a byl dost zklamaný. Jedná se pochopitelně o čistě subjektivní pocit, ale neseděla mi kresba, ani děj, a už vůbec ne způsob vyprávění, tvořený jakýmsi hybridem vnitřních hlasů, z nichž jeden má sssssykavky, druhý je schizofrenní až hanba a třetí ubrečený. Komiks jsem sotva dočetl...spíše pak na konci jen letmo prolistoval. Škoda......

jarynek
19.01.2017 4 z 5

Spider Man není můj šálek kávy a ani začátek mne moc nezaujal, ale pak se děj celkem rozběhl a nakonec to bylo fajn. Na dobu vzniku určitě dobré dílo. Zajímavě vybudovaná zápletka o třech postavách.

Disease
28.11.2016 5 z 5

Fakt asi nejlepší SpiderMan, a to ho nějak zvlášť nemusím.

Lenka.Vílka
30.08.2016 5 z 5

Wow...wow...wow...a teď v kontextu. Spider-Man není postava, která patří mezi mé oblíbené. Ale tenhle příběh mě překvapil a já si ho užila.

martinstefko
06.12.2015 5 z 5

"Spider-Man: Kravenův poslední lov" je ukázkou toho, jak je svět komiksu komerční a jak se na jednom příběhu dá vydělat o něco víc. Jenže stejně tak ukazuje, jak může být dílo kvalitní a překvapivé. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/06/154-ultimatni-komiksovy-komplet-8.html

jirincz
21.09.2015 3 z 5

Původně jsem chtěl dát jen dvě hvězdičky, protože mě to opravdu nechytlo. Spider-man mě ani nijak extra nebaví jako postava. Ale konec s Kravenem to u mě aspoň o tu hvězdičku pozvedl. A taky musím pochválit velmi povedenou kresbu, zatím mě bavila z UKK, co jsem četl nejvíce.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Spider-Man Marvel

Autoři knihy

Mike Zeck
americká, 1949
J.M. DeMatteis
americká, 1953
Bob McLeod
americká, 1951