Agenti chaosu II.: Zatmění Síly

Agenti chaosu II.: Zatmění Síly https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15302/bmid_agenti-chaosu-ii-zatmeni-sily-UDp-15302.jpg 4 58 8

Série drtivých vítězství Yuuzhan Vongů přivedla Novou republiku na pokraj materiálního i morálního zhroucení. Leia Organa Solo, odcizená od svého manžela Hana, dohlíží na evakuaci uprchlíků před nemilosrdnými vetřelci. Luke Skywalker se snaží zachránit Nový řád Jedi před rozkolem, ale jeden z rytířů se přesto pokusí na vlastní pěst proniknout do týlu nepřítele. Yuuzhan Vongové využívají svého spojenectví s lavírujícími Hutty a zanechávají střípky informací tam, kde mají jistotu, že budou nalezeny agenty Nové republiky. Jedná se o životně důležité údaje, nad nimiž obránci nemohou jen tak mávnout rukou, totiž o nejbližší vojenské plány vetřelců. Pak se Han Solo náhodou ocitne v temném srdci zuřící bitvy. Začíná zoufalý závod s časem, v němž bude Han muset použít všechny triky a dovednosti, které zná…... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Agents of Chaos II.: Jedi Eclipse , 2000


více info...

Přidat komentář

Zak66
13.12.2022 5 z 5

Pátá kniha ze série Nový řád Jedi, Agenti chaosu II Zatmění Síly, je totální bomba. Ještě více se tu rozvádí politické pozadí, které je prostě skvělé a zábavné na sledování. Luceno odvádí tu nejlepší práci. A Huttové jsou zde prostě skvělí. A nejen Huttové, ale i Hapané, kteří se zde objevují. Je tu mnoho příběhových linek, které se ke konci neuvěřitelně propojí. K postavám nemám co dodat. Ale co musím zmínit je neuvěřitelné množství odkazů a narážek na Corellianskou Trilogii, kdy po přečtení této knihy bych se klidně do ní pustil. Obecně je zatím v celém NJO nespočitatelné množství odkazů na předchozí díla, která vyšla (a tím myslím hlavně ta, která nejsou v češtině). A vůbec, ten konec! No, z něho jsem byl naprosto posazený na zadek a měl jsem pusu dokořán. Opravdu úžasné, skvělé, chci další díl!

Luigi1
25.05.2021 5 z 5

Opět velice poutavě napsané a krásný děj který nenechá čtenáře napokoji.


KubaHanzelin
04.02.2019 4 z 5

Slabší jak první díl Agentů Chaosu, Han Solo je prostě Han Solo, ale jinak je to hromada politikaření, co ke Star Wars patří, ale na můj vkus až nějak moc a bohužel dosti nezajímavě, každopádně bych tam nejspíš napral těch 5 hvězd nebýt te nudné linky s Dromovou rodinou.. no, jde se hned na další :)

jesterkan
15.01.2019 5 z 5

Stejně jako předchozí kniha se mi velice líbila. Tohoto autora mám rád a těším se na další knihy

DarthSoren
26.02.2018 5 z 5

O kapku slabší než první díl, ale ne o tolik, abych ubíral hodnocení. O trochu průměrnejší příbeh, o trochu víc chaotické, o trochu víc chybek. Ale pořád je to skvělá kniha a James Luceno mi potvrdil, že se jsem poprávu jeho fanouškem.

Rilian
22.07.2017 3 z 5

Kniha se velice dobře čte, jako ostatně mnoho knih SW od Lucena. Zejména zajímavou pasáží je hlasování Hapanského koncorcia. Problém je, že celková zápletka není tak napínavá jako zmíněné hlasování, protože čtenář zná i plány druhé strany (byť pouze v nepřímých náznacích). Rozporuplnou částí knihy představuje dle mého názoru revoluce droidů za jejich práva. Nevím, jestli tento nápad bude rozpracován v dalších knihách, ale do světa SW mi to nějak nepasuje. Celkově však kniha zaujme svoji lehkostí i příběhem.

Palorizek85
08.12.2016 5 z 5

Výborné. Opět vtáhne do děje a nepustí až do konce.

Monisek.B
04.08.2013 3 z 5

Kniha opět velice čitvá a příběh průměrný. Dochází tu k pár nečekaným zvratům a také k pár naopak očekávatelným. Prostě další SW ;-) Už se těším na následující titul.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

James Luceno
americká, 1947
2014  89%Star Wars - Darth Plagueis
2008  80%Zrod Dartha Vadera
2007  78%Labyrint zla
2007  74%Háv klamu
2015  75%Tarkin

Kniha Agenti chaosu II.: Zatmění Síly je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce72x
Chystám se číst22x
Chci si koupit20x
dalších seznamech3x