Pravidla skutečných ninjů

Pravidla skutečných ninjů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422483/bmid_pravidla-skutecnych-ninju-cfy-422483.png 4 55 15

Do třídy přišel nový kluk a s ním spousta problémů. S nikým se nebaví, sprostě nadává, a navíc se pere. Spolužáci zjišťují, že to s ním nebude lehké. Ale jednoduché to nemá ani sám Ivoš. Naštěstí je tady Lenka, sociální pracovnice věnující se bojovému umění. Díky ní a knize o ninjech se Ivoš stane následovníkem umění starodávných bojovníků. A naučí se, že problémy se neřeší útěkem ani rvačkou. Dokáže se jim nakonec postavit jako skutečný ninja?... celý text

Přidat komentář

jitka_dankova
26.03.2024 5 z 5

Působivá naučná kniha o tématu agrese a problémech v rodinách pro starší děti. Nevěděla jsem, že sahám po knize od psycholožky a s tak náročným tématem. Syn (10 let) si chtěl přečíst něco o ninjích :-) Příběh ho zaujal, ale ze začátku to bylo hodně náročné, protože nechápal, proč Ivošovu situaci nikdo neřeší. Vysvětlovala jsem téma sociálních pracovnic a to, že v některých rodinách mají děti problémy a jak se to řeší a jak je to komplikované. Jsem ráda, že jsme knihu přečetli. Na obálce je napsáno, že je od 7 let, ale doporučila bych ji spíš starším, až tak od 10 nebo 11 let nejdřív. Co se týká těch pravidel ninjů, tak syn zhodnotil, že se o nich taky něco dozvěděl a knížka splnila svůj účel. Jen je dobré, abyste knihu četli i s dítětem a o tématech se bavili (třeba i o tom, kdo je zodpovědný za požár ve škole atd.)

petruse162
05.10.2023 5 z 5

Do 4.B přišel nový žák Ivoš. Hned se stane terčem několika drobných neškodných žertů, když však reaguje agresivně, postupně se stává třídním největším zlobivým klukem. Ale spolužáci nevědí co se v jeho osobním životě děje. Jednoho dne Ivoš najde knihu o japonských bojovnících. Ivoš by chtěl být na jejich úrovni naštěstí potká Lenku která pro něho dokáže udělat..


Marketplace
10.09.2023 3 z 5

Přečteno asi jen díky čtenářské výzvě 2023 (tajemství), jinak bych po této knize nesáhl.

Litocha
29.04.2023 3 z 5

Knihu si sedmiletý syn vybral v rámci Rande naslepo, které v naší knihovně čas od času pořádáme. Byla by ale podle mě vhodnější pro lehce starší děti, i když nakladatel uvádí věk od sedmi. Syn totiž dost prožíval Ivošovu rodinnou situaci a já bych docela ráda ještě nemusela prvňáčkovi vysvětlovat, že jsou rodiče, kteří své potomky nemají rádi a ubližují jim nebo svému partnerovi.
Samotný příběh malého posluchače zaujal, především to, že se odehrával ve školním prostředí a že se Ivoš napravil. Mně připadá, že je toto nelehké téma uchopeno citlivě a vzhledem k záměru mi nevadí ani výrazný formující aspekt (přílišná didaktičnost mi totiž u knížek pro malé děti vadívá), jsem ale přece jen skeptická vůči otevřenosti třídy poté, co se stane terčem Ivošovy agrese. Souhlasím taky s tím, že konec je dost náhlý.
Nezbývá ovšem než si přát, aby každé dítě v úzkých mělo v blízkosti někoho takového, jako je Lenka.

voy
04.04.2023 3 z 5

Nápad na knihu to je určitě dobrý a děti vyprávění o jejich vrstevnících zajímalo a drželo jejich pozornost. O to zklamanější byli z konce, který přišel poněkud příliš náhle. Možná měla být kniha o něco delší nebo dějový oblouk trochu jinak vybudovaný, ale takto v náš příběh zanechal jako celek poněkud neuspokojivý pocit. Nicméně bez ohledu na to bych knihu pro předčítání doporučil.

simca9342
03.04.2023 5 z 5

Přečteno v knihovně 3/3

Pravidla skutečných ninjů je soubor pravidel jak bojovat s pomyslným palcátem, mečem nebo čímkoliv vražedným pomyslíte v ruce proti zlým dětem, ale hlavně proti šikaně. Tu zažívá Ivoš. S mámou bydleli v azylovém domě a jako by toho neměl málo přijde do nové školy. Nemá peníze na oblečení, proto je terčem posměchu. Zlepší se situace ve třídě?

Nudlesmakem
05.02.2023 5 z 5

Velice mě nadchlo téma složité situace chlapce Ivoše i jeho spolužáků. Myslím, že knih s různými sociálními tématy pro děti není nikdy dost. Navíc moc hezky vysvětlené, jak se můžeme bránit a nebýt agresory. Mě se moc líbila kniha a synovcovi málem vypadly oči z důlků samým dobrodružstvím.

Knihomolka506
02.05.2022 5 z 5

Šikana jednoho spolužáka a zvláštní pravidla. Jak to spolu souvisí ?
Krásný příběh o statečnosti a přijetí nového spolužáka do třídy.

LuckyZ
10.12.2021 2 z 5

Knížka byla dobrá.

broskev28
04.08.2020 5 z 5

Přečetla jsem už několik knih této šikovné autorky a psycholožky v jedné osobě a smekám. Nevím sice, jak na ně reagují děti - v naší knihovně si půjčují leda tak Piráta, ale Můj brácha Tornádo nebo Lukáš a profesor Neptun zůstávají zatím ze strany dětí nepovšimnuty - ale určitě vím, že jsou významným pomocníkem pro rodiče i pedagogy.
Za sebe přiznávám, že mě Pravidla velmi zaujala a že přístup sociální pracovnice Lenky (baba Zubatá ovšem taky bodovala, klasika se neztratí!) byl naprosto úchvatný! A ze své téměř desetileté školní praxe můžu potvrdit: zlé (agresivní, útočné) dítě téměř vždy ventiluje komplikovanou situaci v rodině, případně v kolektivu - jiné řešení mu totiž většinou nikdo nenabídl . . .

Žirka
09.02.2020 5 z 5

Je to darebák a nic než pohrdání a trest si nezaslouží. Jenže nic nebývá většinou tak jednoduché, jak se nám to na první pohled jeví...

zupri
24.01.2020 4 z 5

Děti knížka moc bavila. Já občas pozornost při čtení ztratila ... proto o * méně.... i když uznávám, že knížka je pro děti, tak mám moc ráda, když nás při společném čtení baví všechny.

Niff820
02.01.2020 5 z 5

Takový to když berete knihy dětem a čtete je sami.

MartinaF
25.12.2019 5 z 5

Pravidla skutečných ninjů jsem zhltla jako malinu. Kniha se četla velice dobře, čtenář se mohl vcítit do role Ivoše, který je čistě negativní postavou. Ale vše není tak černobílé, jak se na první pohled může zdát. Musím říct, že příběh byl skvěle napsaný, napínavý a já v přestávkách na přípravě štědrovečerní ryby četla tuto knihu.

avalon448
09.12.2019 5 z 5

Super knížka.