Největší nemehlo pod sluncem

Největší nemehlo pod sluncem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490843/bmid_nejvetsi-nemehlo-pod-sluncem-cDC-490843.jpg 4 41 8

Bára nejezdí na kole, špatně kreslí, neumí plavat ani lyžovat a každou chvíli zakopne. Křehké sklenice jsou u ní ve velkém nebezpečí: většinou je rozlije, dřív než s nimi dojde ke stolu. Bára má dyspraxii, a to znamená, že za svou nešikovnost nemůže. Všichni její kamarádi jezdí na kole nebo na skateboardu, zatímco ona pořád jen na koloběžce. Vidí, že druzí kreslí nádherné obrázky, jen ten její vypadá i přes veškerou snahu pořád jako čmáranice. Co se stane, když se dívka najednou musí postarat o dědečka, chalupu, zahradu a všechno ostatní? Může to devítiletá holka, která se bojí, že všechno pokazí, přeci jen zvládnout?... celý text

Přidat komentář

mončičák42
12.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Mému prvňáčkovi i mně se knížka moc líbila. Bavila nás po celou dobu, prázdniny u dědečka byly pro Báru velmi obohacující, díky empatickému dědečkovi byla stále šikovnější ( za což byl můj syn velmi rád ) a zvyšovalo se jí sebevědomí, pochroumané kvůli rodičům.

Jančislava
21.09.2023 4 z 5

Nám se (syn 6 let) kniha líbila. Začátek, asi první dvě kapitoly, nic moc, ale jak přijela k dědovi bylo to už zajímavé.


Atlantis
31.03.2023 4 z 5

Častým hodnocením u této knihy je: "Och, Barča je úplně jako moje dítě!" Chápete ale proboha, že právě její rodiče jsou tady ti špatní? Kteří ji neustále odrazují, podrývají její sebevědomí a shazují ji? Až konečně u dědečka holčička zjistí, že není největší gramla světa, že dokáže spoustu věcí, o kterých se jí nikdy ani nesnilo. Jen potřebuje trošku prostoru. A stejně je na tom i kniha. Začátek nestojí za nic, je zmatený a přeplácaný. Ale jakmile začnou prázdniny u dědy, dostáváme velmi příjemnou a poučnou dětskou knihu.

hippiesak
28.11.2022 4 z 5

Zajímavá knížka. Moje dcera je podobná Báře. Řešíme, jak se dá, ale stejně jako Bára je i dcera stále šikovnější. Je to taková edu kniha, na jednu stranu. Může za to i dovětek pro rodiče na konci knihy. Samotnou dceru příběh své vrstevnice, nešikovné Báry, která za tu svoji nešikovnost ovšem nemůže, bavil ;)

GaleW
14.11.2022 5 z 5

Nám se moc líbila, zajímavý příběh pro děti z 1.stupně základní školy. Přístup dědečka byl to pravé, co Bára potřebovala, aby získala aspoň nějaké sebevědomí a my doma jí moc držely palce, aby se to povedlo.

Damaj
07.07.2022 5 z 5

Další zajímavá knížka ze série Má to háček. Knížka je vhodná jak pro děti, tak dospělé a každý si tam najde to své a může si udělat svůj názor na diagnózu dyspraxie. Dědeček, který jako jediný o Bářině nemoci nic neví, nemá žádné speciální ani vysoké vzdělání se k Báře uměl chovat citlivě, podpořit jí a hlavně jí pomoci. Paní učitelka ji jen schazovala před ostatními spolužáky a rodiče Báru jen straší a k ničemu ji nepustí. To, že je to holka šikovná prvně Bára zakusila až u dědy. Kéž by si její okolí z dědečka vzalo příklad, nejen však k přístupu k Báře, ale i k dalším dětem (nejen) s dyspraxií.

yennefer1
06.06.2022 5 z 5

Hlavní hrdinka je podobná mé dceři.

Štěpinambura
01.06.2022 5 z 5

SUPER!