Pekelný pastýř

Pekelný pastýř https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466374/bmid_pekelny-pastyr-5wa-466374.jpg 3 69 23

Chtít řídit Peklo jako firmu není ten nejlepší nápad. Spousta problémů se nakupí, hrozí, že vás zavalí, protože nepružnost a zkostnatělost dosavadního feudálního systému nedovolí převést dobré úmysly do praxe. A nakonec se všichni bývalí přátelé a stoupenci obrátí proti vám, protože dojdou k názoru, že vaše skvělé nápady, ty geniální pokrokové ideje, jim vlastně nejsou po chuti. Je to tak – nevděk Peklem vládne a cesta do něj bývá dlážděna dobrými úmysly. A tak se mrtvoly hromadí, stejně jako další potíže. Z místního problému se stává globální apokalypsa a řešení zmatků je v nedohlednu. A ten, kdo měl být obětním beránkem, stane se sám mstitelem připraveným zúčtovat se samotným Peklem. Jenže Peklo se jen tak nevzdává…... celý text

Přidat komentář

Lacie
24.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak tohle byla jízda. Od začátku knihy se ve mně přelévaly pocity podle toho, jak se vyvíjel děj. Ze začátku jsem byla poněkud zaražena krvelačným posláním, ke kterému Theo přišel jako slepý k houslím. Co mě pekelně štvalo byla Tereza, tak protivnou figuru aby člověk pohledal, navíc jí nic nesežralo, i když do konce se zvládla poněkud vylepšit. Ovšem celkový děj mě záhy pohltil a fakt to byla zábava, postupně do sebe všechno zapadalo a dopadlo to podle mého gusta. Skoro pořád jsem si sice říkala: To je jako tohle, jako tamto... co ještě sem nacpe? Ale celkově super:) A jsem ráda, že to není další kniha do série Frost-Hitokiri-Leichenberg, už jsem některých aspektů světa tam měla docela plné zuby.

Verresa
13.07.2023 3 z 5

Nebylo to špatné čtení. Začátek byl docela slibný a dobře jsem se začetla, ale postupně to upadalo. Nejvíc se mi líbil kavkazak, který byl top, rozhodně stádečko bylo luxusní, brala bych ho hned a pak to zachranil konec. Zkusím od něj přečíst něco jiného, snad budu víc spokojená


Denny456
11.04.2023 3 z 5

No trošku mě to přišlo, že tady by chtěl být někdo Kotletou, ale úplně to nejde. Bylo to hodně natáhlý, což bylo škoda. Ale jo, smál jsem se občas, ale ne tak často, jak by takové knize slušelo. Třeba se to příště zlepší.

Turante
10.01.2023 4 z 5

Už od začátku mě kniha moc bavila a často jsem se přistihla, že se chechtám. Ano, hlavní hrdina není úplně vykreslen, je v podstatě nepřemožitelný hned od začátku, má příliš mnoho štěstí a pomocníků, ale kniha je plná akce, super hlášek a Nemo je miláček.
Takže za mě opět povedená kniha od Fuchse ;)

DarthSoren
14.11.2022 3 z 5

Takže mám za sebou i čtvrtou knihu pana Fuchse. A pořád přemýšlím, jak naložit s hodnocením. Začnu asi tím, co se mi líbilo:
Minimalizace fetišizmu domin - jsem neskutečně rád, že autor po předchozích domin-festech pro změnu od vysokých podpatků, bičů a vlastně všeho, co se eroticky dominantních žen týče, upustil. Co moji úvahu přivádí ke druhému bodu - erotika. První kniha Oskara Fuchse, "Frost" byla porno. S hromadou akce. Díky Satanovi, že tahle kniha obsahuje erotiky jenom minimum a i to jenom ve formě jízlivých poznámek Pastýře. Nic proti erotice, ale jak už jsem řekl při ostatních knihách, za určitou hranicí se i ze sexu stává v příbězích rušivý element. Kdybych chtěl vysloveně jenom erotiku, koupím si raději hentai mangu. Takže zdejší absence erotiky nechť spisovateli slouží ke cti.
S čím jsem však měl problém byla jednak délka knihy, která mi ke konci přišla zbytečně uměle natahována, jednak absence hlubšího osobnostního profilu hlavní postavy Thea. U Frosta, Lindnera a Leichenberga nebyl problém oblíbit si hlavního hrdinu i díky tomu, že jsme o něm něco vědeli, tedy, že měli nějakou historii, díky které působili uvěřitelně (v rámci mezí) a třeba i sympaticky. O Pastýři víme jenom to, že je ex-voják a kdysi chodil s Terezou. Jinak je to jenom nějaká random mlátička s velkým psem.
Posledním mínusovým bodem je z mého pohledu překombinovanost. Pekelný pastýř je snad všechno - sci-fi, fantasy, biblický příběh, body horor, komedie, akčňák, společenská satira, historický román, turistický průvodce... prostě se zde mísí tolik žánrů, až to nemá vlastní ksicht (nebo lépe řečeno to má ksichtů až príliš moc) a čtenář nakonec neví, co to vlastně četl. Takovej guláš téměř ze všeho, co autor našel ve spižírně, v tomhle případě ale ne moc chutný.
Jak už bylo napsáno, potenciál byl. Bohužel je Pekelný pastýř u mně na úrovni Frosta (i když s jinými neduhy) a kvality Leichenberga nebo Hitokiri nedosahuje :( Velice slabé 3*

NemmamSlov
06.11.2022 2 z 5

"Pochopil jsem, že Peklo je Peklem i proto, že tu není možné potkat hezkou holku. Stejně jako v Německu, tam se jim taky vždy říkalo turistky."

Mám pocit, že som Oskara Fuchsa moc chválil, čo sa týka kníh Hitokiri a Leichenberg, pretože toto bolo Peklo čítať a nie si to užívať. Pritom to malo tak silný potenciál. Fakt mi je tejto knihy ľúto no autor to očividne nezvládol. Napchal tam plno sarkastických hlášok, ktoré sa do príbehu nehodili, teda o príbehu sa nedá ani hovoriť, pretože to nemalo hlavu ani pätu. Oskar sa chce podobať Kotletovo no to mu bohužial nejde nerad kritizujem, a už vôbec nerád dávam knihám zlé hodnotenie, ale ľudia buďte opatrný.

Maedros
27.02.2022 4 z 5

Když si chce člověk přečíst něco lehčího z žánru fantasy tahle kniha je ideální volba. Prostě akční řezničina od první stránky do konce. Nemadchne ani neurazí. :)

Deimos
31.01.2022 5 z 5

Moje první kniha zakoupená v knihkupectví Arrakis. Ano stydím se, že jsem je objevil tak pozdě, ale už to pravidelně napravuji. A rovnou pekelná trefa. Autora už mám v povědomí nějakou dobu, tak jsem sáhl rovnu po jeho nové knize. Je to hodně fantasy vyprávění a místy dost přepálené, ale neskutečně mě to bavilo. Super hlášky a přirovnání (tolik hlasitého smíchu jsem ze sebe už dlouho nedostal), sympatické postavy, které máte rádi, zajímavý vývoj hlavního hrdiny a prostředí kolem něj. Čtení jsem si vyloženě užíval (a také často předčítal) a kdybych měl citovat co vše mě pobavilo, vydalo by to na třetinu knihy.

Vím jen o jednom problému. Knihu jsem koupil podruhé a jako vánoční dárek jsem ji dal mému potenciálnímu tchánovi - on je silně věřící - já měl přečteno v tu dobu asi jen 50 stránek, tak jsem netušil, co se bude v knize dít dál. ON ji nesmí číst, jinak nás vydědí :O

Na závěr: škoda možná zbytečné délky. Sice je fajn, že je příběh dovyprávěn, ale měl jsem pocit, že ke konci ztrácí a vytrácí se vše co dosud dělalo knihu naprosto "topovou". A také síla, štěstí a nepřemožitelnost hlavního hrdiny se v určité fázi knihy přejí. Dlouho jsem měl chuť jít přes devadesát procent. (87%)

Racek213
11.10.2021

No, číst se to rozhodně dalo, to tedy jo. Nicméně ... napsali to mí předchůdci. Tak 3 hvězdy dám. Za originalitu v tomto žánru...

SirCine
27.09.2021 1 z 5

Jelikož se mi předchozí díla autora jako Hitokiri a Frost dost líbili nedoufal jsem ani u této knihy v nic jiného. Opak byl ale bohužel pravdou, ač jsem po celou dobu četby doufal že nastane nějaký zvrat a kniha se přehoupne v něco lepšího, nestalo se tak. Nezajímavé plytké postavy a hromada neobratného "humoru".
Ať jsem se sebe více nažil do postav vcítit a příběh s nimi žít, nepodařilo se. Avšak dám autorovi určitě alespoň ještě jednu šanci u další knihy. Uvidíme...

stanislav0373
19.09.2021 2 z 5

(SPOILER) Aby to satan spral! Takový potenciál a takové zklamání...

Osobně mám rád akční příběhy, zajímavé zvraty a napětí, které je okořeněno libovými hláškami, které mě rozesmějí, i když porcují nevinnou oběť... Nicméně tady se to nějak nepotkalo. Je to sice mix, ale žalostně špatný.
Řídit peklo jako firmu? Probudit Blanické rytíře? Bůh je černoška? Super mega obrněné vozidlo na ovládání myslí? Je tam toho až příliš a nic není dovedeno k dokonalosti, což je opravdu škoda...Ani ta politická satira, nasílu našroubená na Satana se nepovedla.
Vždyť postava Pastýře, povolání sběračů, Hrobaři, to vše je materiál na mnoho knih! Naprosto fenomenální nápady jsou pohřbeny v laciné střílečce, kdy už od začátku víte, že je hlavní hrdina nesmrtelný zabiják všeho a neskutečně skvělý taktik, kterému ale vše vždy spadne do klína...

GošaGoša
20.08.2021 2 z 5

Mělo to potencionál! Otevřete vchodové dveře a kouká na vás ovce. Škoda, že to pokračovalo jako laciná střílečka, bez svědomí, výčitek, slitování. Stejně snadno jako hlavní hrdina přepnula i jeho ex a následovala jeho příkladu. Jako vážně? Jako v PC hře, kdy postava na určitém levelu získá pomocníčky, co za ní běhají vždy a za všech okolností. Co následovalo pak, je psychedelická slátanina všeho s bonusem politických narážek, vtípků, různých hlášek a snahou tomu celému dát velkolepost Marvelu. Že zničili Prahu, to neřeším. Ale z jakýho důvodu se musí velká část děje odehrávat v Praze? Zase! Jakoby neexistovala jiná města dost dobrá pro městskou fantasy. A ten stupidní trend napodobovat Kulhánka a Kotletu je trapný. Za mě ne. Pekelný pastýř je béééčko béééčko...

robin9739
18.08.2021 3 z 5

Zabít v sebeobraně berana a později i jeho pastýře může někdy způsobit pekelné problémy, globalních rozměrů. Jelikož břemeno pekelného pastýře dopadá na ramena jeho vraha. Tak našemu hrdinovy nezbývá nic jiného než poslušně sloužit peklu a rohatým pánům, nebo se mu postavit a nastolit nový řad. Předchozí Pán pekel vedl tento mírumilovný spolek jako firmu a to přeci peklo není. Peklo je věčné a neodpouští .

Prvních 70 stran byla, no nevím jak to popsat, knižní Sodomagomora. Byla to bezmyšlenkovitá jízda za největším počtem smrti a ziskem nových oveček do svého stáda. Prostě psycho . Dále se nám příběh přenese do multifunkčního díla kde autor nezná hranice, doslova nám ukazuje, že má neomezenou studnici fantazie. Máme zde peklo, nebe, náboženské relikvie, roboty, androidy, také narážky na spousty legend a mýtů či mýtický předmětů. Za mě o dost povedenější část než začátek.
Kniha je psaná svižně, jednoduše, prostě se čte sama. Není to sice žádná světová literatura ale je to zábava. Nikde nebyly žádná extrémně hluchá místa, je to prostě jízda a o to v této knize jde. Je to knižní jednohubka, kterou přečtete za jeden-dva večery není to nic u čeho musíte přemýšlet, nebo se zastavovat. Je to dobrá zábava ale žádné literární terno.

Atlantis
12.08.2021 1 z 5

Pan Fuchs očividně někde našel svoje poznámky ze základní školy, kam si jaký mladý teenager zapisoval, jak všechny postřílí, sejme sousedku, každýho poldu rozemele na maďeru, pak půjde do Albertu, koupí si tam cíga, narazí na svoji sexy ex a potom se z něho stane kyborg a bude bojovat se Satanem... Asi chápete, že tohle je naprostá slátanina. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy četl takto trapnou knihu. Vtipy jsou rádoby české, takže nechybí narážky na státní rozpočet, jak je Brno trapné, jak jsme mrňavá zemička a podobně. Ale když začal ďábel vyřvávat, že je to jenom kampááň, tak mi bylo za autora opravdu a doslova trapně.
Pekelný pastýř je ubohá směsice všeho, co autora napadlo. Potřeboval si asi zchladit žáhu, a tak nadává na vše, co jej napadne a mixuje přitom neslučitelné.
Nejhorší na tom všem je ale literární úroveň tohoto textu. Dialogy jsou stupidní. Postavy na sebe reagují tak, že to nedává smysl. Děj je prokládán epizodkami, které nemají žádný smysl a nikam nevedou. A navíc je to celé neskutečná nuda.
Pekelný pastýř je pro mě nejhorší kniha roku a jednu hvězdu dávám jen za přijatelnou obálku.

Klilad
02.07.2021 4 z 5

S každou další knihou se autor zlepšuje, to se musí nechat. Autor nešetří humorem, neřeší moc detailů a nechává se unášet zběsilou akcí.Překvapivě není žádný sex ani dominy z předchozích knih. Na jednu stranu dobře, na druhou stranu kniha ztratila trochu z kouzla přechozích knih. Opět pobaví a má to svoje kouzlo.

gad
19.06.2021 5 z 5

Spokojenost. Moje první kniha od Fuchse, takže nemohu srovnávat. Skvělá alegorie na Čechistán a současnou situaci. Ale nejen na ni. Autor se dotýká více témat, která mohou být různými jedinci různě chápána. Je to akční, nechybí černý humor, a to mám rád. V každém případě si přečtu další věci od pana Fuchse.

kure91
11.06.2021 3 z 5

Z české fantastiky jsem měl vždy docela dobrou ruku a dařilo se mi sáhnout na knížky, co mě bavily. Bohužel musím napsat, až do teď. Tohle tak úplně nefungovalo. A přitom by člověk řekl, že ingredience byly použité dobře. Peklo, to nám už Bureš či Kopřiva ukázali, že umí fungovat jako skvělé prostředí, příběh podle kulhánkovské linky, kdy si to hrdina jde vyřídit se všemi, co mu učinili příkoří, trošku bych viděl podobnosti i s Kotletovými lovci, když do hry vstupují implantáty. Jak je tomu u tohoto žánru dobrým zvykem, nechyběla ani řada hlášek, tudíž vše, co by měla mít taková žánrovka, abych z ní byl nadšený, tu bylo přítomno. Ale ouha, ono to dohromady nefungovalo. Asi mi tak trochu chyběla víc rozepsaná motivace u Thea, proč Tereza do všeho hned šla bylo taky s otazníkem, okolní svět byly vlastně jen statické kulisy... Inu, ne vždy musím být spokojený.

MichalPuchovsky
02.06.2021 5 z 5

Pri čítaní som sa bavil a smial nahlas. Veľmi kulhánkovské, parodické, akčné, sexistické a bizarné. Odporúčam ako oddychovú literatúru, ktorú treba čítať s nadhľadom, pivom a cigou.

Jazzie
13.05.2021 3 z 5

Já se oproti ostatním komentujícím docela bavil. Humor zase tak špatný nebyl, párkrát jsem se zasmál od plic. Je pravda, že je to takové splácané, ale odsýpá to. Za mě slušná oddechovka na pošmourné odpoledne. Na Hitokiri nebo Leichenberga to nemá, ale rozhodně jsem se nenudil.

Habana
12.05.2021 1 z 5

Nemyslím si, že by se tohle pekelný příšerno vůbec povedlo... Většinu času ani nevíte, co čtete a maximální úsilí vynakládáte, abyste chápali úplně bezduché dialogy, které stejně nikam nevedou.

Štítky knihy

česká fantasy

Autorovy další knížky

Oskar Fuchs (p)
česká, 1982
2017  66%Frost
2018  79%Hitokiri
2020  80%Leichenberg
2021  67%Pekelný pastýř
2020  79%Černí husaři a probuzený démon

Kniha Pekelný pastýř je v

Právě čtených1x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce63x
Chystám se číst18x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x