Pán zlodějů

Pán zlodějů https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11461/bmid_pan-zlodeju-TkY-11461.jpg 4 80 13

Na zábradlí kolem benátských kanálů pomalu usedá první zimní jinovatka, když soukromý detektiv Viktor dostává poněkud zvláštní zakázku: pro bohatou německou dámu má vypátrat její dva osiřelé synovce, dvanáctiletého Prospera a jeho pětiletého brášku Boa. Chlapci utekli z domova poté, co je po smrti matky chtěli příbuzní rozdělit. Teta má zájem jenom o roztomilého blonďatého andílka Boa; Prosper má putovat do dětského domova... Oba bratři přežívají ve městě ve starém zchátralém kině s partou dalších dětí, které jsou podobně jako oni na útěku před sirotčincem nebo krutým zacházením rodičů - Vosičkou, Moskou a Ricciem. Celou partu živí tajemný Pán zlodějů - patnáctiletý Scipio, který přichází a odchází uprostřed noci a vypráví historky o svých loupežích v benátských palácích... ----------------------------------- Ukázka z textu Dogy na ostrově před nimi štěkaly stále rozčileněji. Do štěkotu se mísil ženský hlas, hlasitý a zlostný, a pak - padl výstřel. Prosper se přikrčil a stáhl Scipia s sebou dolů, když se zableskl oheň z hlavně. Riccio se rozvzlykal. "Giaco!" Idin hlas zněl ostře. "Otoč! Ihned!" Giaco bez jediného slova nahodil motor. "A co s tím kolotočem?" Scipio se chtěl napřímit, ale Prosper ho opět strhl k sobě. "Ten kolotoč nedokáže vzbudit k životu mrtvé!" zvolala Ida. "Přidej plyn, Giaco! A ty, Pane zlodějů, nech hlavu dole!" Hluk motorů jim hučel v uších a voda stříkala, když Giaco nechával Isola Segreta za sebou. Ostrov se neustále zmenšoval, až ho pohltila noc.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Herr der Diebe; The Thief Lord , 2000


více info...

Přidat komentář

Epes
09.11.2020 5 z 5

V naší školní knihovně leží tato knížka bez valného zájmu dětí. To znamená, že je něco špatně - možná je poselství o dětství pro děti příliš zašifrováno. Jinak jsou základní ingredience namíchány dobře: dobrodružství, humor, prostředí, hrdinové, život bez dospělých, poklad...

mi-380
16.04.2019 4 z 5

Někdy před deseti lety, obklopen několika svými dětmi, jsem po večerech předčítal a zároveň prožíval tohle napínavé novodobé dobrodružství v benátské laguně. Od té doby se tam chystám. Dnes mám konečně sbaleno, následující čtyři dny toho moc nepřečtu. Čeká mě jiný druh kultury.
80 % (aktuálně 69 hodnotících s průměrem 86 %).


ComposeAdela
24.06.2017 5 z 5

První knížka, u které jsem zůstala vzhůru dlouho do noci, protože mě děj naprosto uchvátil a nedokázala jsem se odtrhnout. Bylo mi tehdy myslím dvanáct. Teď, o pět let později, z ní sice nejsem už tak moc unesená jako tehdy, ale pořád ji mám ráda a hodně pro mě znamená.

prestiggio
06.04.2016 5 z 5

aj ked je kniha urcena skor pre mladez, myslim ze ju mozu citat aj dospeli. kniha sa mi velmi pacila.

Raven_Black
15.03.2015 5 z 5

Nádherná, velmi čtivá, dobrodružná, fantasy knížka, která nezklame. Vřele doporučuji ;)

Mantichora
21.01.2015 4 z 5

Možná bych dala plný počet, kdybych už před přečtením neznala v podstatě celý příběh. I přes to ale dávám 4*, protože tahle kniha si je zaslouží. Mám ráda Corneliin styl a to, jak snadno uvěřitelné a živé jsou její postavy :).

odel
10.05.2014 5 z 5

úžasná knížka.
Z dobrodružné přechází do fantasy i když by jste to nečekali.
doporučuji

Tess.96
05.04.2014 4 z 5

Začátek byl trochu zdlouhavý a vůbec mě to nebavilo. Začalo mě to bavit asi až od 80.stránky. Pak příběh krásně utíkal, bylo to napínavé a zajímavé s nevšedním příběhem.

Darkry
10.02.2014 5 z 5

Pěkné, pro mladší čtenáře jako dělané, pro ty ostatní skvělá nenáročná četba.

Kate.S
05.12.2013 4 z 5

Obsahuje spoiler. Přiznám se, že jsem do příběhu čekala něco jiného. Začátek se mi zdál poněkud táhlý a chvílemi mě nudil. Rozhodně se to nevyrovná Inkoustovému světu, to ale asi zatím žádná jiná od Cornelie napsaná kniha, ale i přes to, se mi to líbilo. Je to takové oddychové čtení, kde opět nechybí něco kouzelného. Musím uznat, že Cornelia je v tomto směru velice originální. Kouzelný kolotoč, co vás omladí...no koho by to napadlo?:) Rozzuzlení, které tu Cornelia vymyslela, mě opravdu překvapilo. Nic takového jsem rozhodně nečekala. A možná právě proto mám Cornelii jako spisovatelku velmi ráda. Ale i přes to, je pro mě Pán zlodějů zatím nejslabší knížka z její tvorby.

Kiana
29.11.2013 3 z 5

Pekné, ale skôr pre mladších čitateľov.

Posli
12.10.2013 4 z 5

Od příběhu Pán zlodějů jsem čekala trochu něco jiného podle názvu a Inkoustovému světu se to podle mého nevyrovná, ale i tak to bylo pěkné. Nejvíc se mi líbilo prostředí, do kterého autorka příběh umístila. Benátky a všechna jejich zákoutí… Nejvíc jsem si asi oblíbila Moscu. Jinak to byla typická Cornelia Funke a to je jedině dobře.

smetyl
20.03.2011 5 z 5

Precizně a chytlavě popsaný děj. Kniha mě vždycky vtáhla do děje a já plul na vlnách vzrušení a nadšení z dobrodružného příběhu. Děkuji za takovéto krásné knihy!

Štítky knihy

zfilmováno Benátky sirotci

Autorovy další knížky

Cornelia Funke
německá, 1958
2005  84%Inkoustové srdce
2010  85%Inkoustová krev
2011  87%Inkoustová smrt
2003  88%Dračí jezdec
2003  87%Pán zlodějů

Kniha Pán zlodějů je v

Přečtených135x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených8x
Knihotéce41x
Chystám se číst33x
Chci si koupit4x
dalších seznamech3x