Šlechetný darebák

Šlechetný darebák https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138188/bmid_slechetny-darebak-euk-138188.jpg 4 126 20

Notorious Gentlemen série

< 3. díl

Ani velmi špatná pověst mu nezabrání udělat to, co je správné! Lord Bramwell Johns nezná stud ani výčitky a ví to o něm celý Londýn. A teď, když jeho dva nejlepší přátelé dali přednost teplu rodinného krbu, se cítí podivně nesvůj. Úlevu mu nepřináší ani to, že okrádá jisté londýnské aristokraty o podivně nabyté klenoty, které následně odnáší do kostela. Teprve jedna z těchto nočních výprav přinese kýžené rozptýlení. Bram zaslechne hádku mezi lordem Abernathym a jeho dcerou Rosamundou: dívka má prostřednictvím sňatku s podlým karbaníkem vyrovnat bratrův dluh ze hry. A něco tak podlého považuje za nehoráznost dokonce i Bram… Rose velmi dobře ví, jaká pověst Brama provází, a proto v ní jeho náhlý zájem vzbudí podezření. Jak by také ne, když je to přítel jejího příšerného nastávajícího! Zároveň má ale plán, a pro jeho uskutečnění by se jí mohl Bram hodit. Pro úspěch onoho plánu postačí dodržet pár jednoduchých zásad: mít neustále na paměti, že je to darebák, že jeho polibky vůbec nic neznamenají a že mu za žádných okolností nesmí začít věřit. Anebo může?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Always a Scoundrel , 2010


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
23.04.2024 3 z 5

Bram krade spíše pro zábavu a aby naštval svého otce, který se k němu zachoval hnusně.
Rose je až příliš loajální rodině, která si jí neváží a zachází s ní jako s věcí. Sestra je nána, bratr je pitomé tele a rodiče zajímá víc, jak budou vypadat na veřejnosti, než to, že prodávají dceru netvorovi.
Vylíčení Cosgrova je poněkud nekonzistentní, ale autorka si dala záležet a stvořila naprosto bezskrupulózního zmetka, karbaníka, manipulátora a pijáka absinthu.
Vše se nakonec v dobré obrátí. I když Lavonzy i Abernathy se ozvali spíš kvůli vlastní pověsti a Cosgrov byl nakonec eliminován nezvyklým způsobem, ale trestuhodně snadno.

moudivlacek
19.10.2023 3 z 5

Slušné zakončení této série, i když se přiznám, že první díly se mi líbily více.
Každopádně je to příběh o dívce Rose, jež představuje "rodinné zboží", a tudíž lze s ní zaplatit bratrův dluh. Jenže se má stát ženou šlechtice lotra. Ale je tu jiný šlechtic Bram, také darebák, jenže není lotr jako lotr. Rose oproti jiným hledá u Brama nejen pomoc duchovní a rady, ale zejména hledá jeho pravou duši, tu, kterou jen tak někomu neukazuje. Ale i Rose dokáže šokovat, má být přece oddaná, poddaná dívka, jenže ouha....
Dva protiklady, které se přitahují. Dva lidé, kteří v tom druhém spatřují to, co jiní ne. Dva lidé, kteří zoufale touží po štěstí, ale zároveň za každou cenu rozumí slovo čest a povinnost. Otázkou je, zda zlo bude pokořeno. A hádejte, jak to asi může dopadnout? Příjemné čtení na večer.


rampapa
16.01.2023 5 z 5

Na třetí díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Mám moc ráda tuhle autorku a to jak píše. Příběh jsem si zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

beruzzka
06.10.2022 5 z 5

Naprosto boží, pravý badboy, moc jsem si knihu užila, děj šel rychle, byl zábavny.

munka
28.01.2021 3 z 5

Príbeh neoslnil, ani nesklamal. Ako oddychové čítanie po ťažkom dni môže byť.

Maruš.D
11.10.2020 4 z 5

Už jsem skoro ani nedoufala v pěknou knihu, ale naštěstí jsem zklamaná nebyla.
Za mě super díl, ve kterém jsem se nenudila. Postavy mi seděly všechny, nikdo mne nerozčiloval, na naopak byly vtipný, vášnivý a dobrodružný. Trochu bych možná rozepsala jak byl King špatný člověk a celkově bych se do toho ponořila hlouběji, ale jinak vše bylo fajn. Mít tak dobré přátele je určitě životní výhoda. Oceňuji epilog, ale ráda bych si přečetla trochu víc. Jak dopadl vztah Brama s otcem, kde nakonec budou bydlet, atd.
Pěkný a pohodový příběh.

Jessybelle
25.12.2019 5 z 5

Přesně tohle jsem potřebovala, nenáročnou oddechovou, u které se nemusí přemýšlet, přesto pobaví a odpočnete si u ní. Když narazím na předchozí díly, ráda si je přečtu.

Rozinka28
16.02.2019 5 z 5

Bram a Rose patří mezi další z mých oblíbených párů, které se objevují v jednotlivých knihách od S. Enoch. Některé z knih jsou díky společným postavám, které se v nich vyskytují, jakoby provázané, ale příběhy na sebe nenavazují napevno a je tedy poměrně jedno, po jaké knize sáhntete, protože autorka nemá ve zvyku prozrazovat nic z děje mezi ostatními dvojicemi, což považuji za plus. Soustředí se jen a pouze na příběh ústřední dvojice.
Stejně jako u předchozích dílů, tak i tady jsem se bavila a kniha pro mě byla skvělým únikem před realitou po několik večerů před spaním. Klidné a pohodové čtení se zápletkou i dobrým koncem. Co víc si od románu přát?

karamelka57
04.01.2019 5 z 5

Veruže šľachetný bol tento darebák.... ach, ani neviem, čo k tomu dodať.. drsný hrdina, ktorý sa zamiloval a prehodnotil svoj doterajší prázdny život. Veľmi pekné, romantické duše si pochutnajú...

vcielka
30.07.2018 5 z 5

Na Bramwella som sa velmi tesila. Je zaujimave ake netypicke mena vybrala autorka hrdinom tejto serie. I ked mam pocit ze v dvojke knihe mala Beth rysave vlasy a tu odrazu tmave a rysave mala hlavna hrdinka akoby autorka si rozmyslela, kto bude pre Brama predstavovat jeho polovicku. Inak sa mi hrdinka velmi pacila. Jej brat uz bol iny pripad a neverim ze by sa tak rychlo dokazal zmenit. Na to treba rozum a ten ocividne nemal. Bram ale velmi potesil. I ten napad s postupnym menenim oblecenia bol dobry napad.

kacaaba
05.02.2016 5 z 5

Mě se kniha líbila, pohodové čtení na večer.

jaja1989
25.01.2016 2 z 5

Autorka umí i lepší kniha, tahle byla dost propadak.

havrmoni
19.09.2015 5 z 5

Celá série je úžasná. Dala jsem je mezi oblíbené ke kterým se ráda vracím. Nemůžu říct,který díl byl lepší nebo horší. Každý měl něco co mně bavilo.

jarkaska
09.09.2015 5 z 5

Poslední kniha této série se stejně jako předchozí díly pěkně četla.

miruska1
20.11.2014 5 z 5

veľmi pekne

Poutnice
07.02.2014 5 z 5

opět jsem se na konci knihy dozvěděla, co jsem celou dobu tušila - mám v ruce poslední díl serie a ještě ho čtu jako první :) po pravdě mě to moc nepřekvapilo, stává se mi to tak často, že jsem většinou mile překvapená, pokud je kniha samostatná.
Kniha se výborně četla, vlastně jsem ji četla dohromady asi šest hodin, a příběh byl neobyčejný. Vlastně jsem ještě nikdy neviděla románek, kde by "ten špatný" byl jednou z hlavních postav a nestál jen na okrajích jako nějaký přízrak. Je vidět, že si autorka dala záležet, aby vystihla skvěle postavu markýze, který se ničeho neštítí, a představila ho osobně, ne jen jako někoho, o kom se vypráví. Skvěle propracované - hlavně nenásilný přechod hlavního hrdiny od lotra k hrdinovi se povedl na jedničku.

liletka_a
07.08.2013 5 z 5

Tak na tuto knihu jsem se těšila a všechna má očekávání i splnila. :)) Nebyla nudná, pořád se tam něco zajímavého dělo, celkem se mi líbila i zápletka i když jsem si už od začátku na Cosgrova vypěstovala slušnou alergii. ;) Vztah Rose a Brama byl romanticky zábavný od počátku až do konce, jejího bratra Jamese bych občas raději prohodila oknem nebýt toho, že se na konci jakžtakž srovnal a o rodičích ani nemluvím. ;) Přečteno během dvou odpoledne u vody. :))

inule
23.05.2013 4 z 5

Kniha má děj, je čtivá, je odpočinková, nemusíte dumat, co tím chtěl autor říci. Prostě čtete a necháváte se unášet příběhem. Takže pro mě tento styl naprosto bezva. Ne jako u jiných rádoby oduševnělých knížek, kde na děj ani nenarazíte.

modranka
13.11.2012 3 z 5

Kniha, ktorú si prečítate, odreagujete sa od ťažkého dňa, ale v hlave vám z nej nič nezostane. Možno je to dobré. Máte miesto na iné, kvalitnejšie príbehy.

machrus
31.10.2012 4 z 5

Na začátku knihy mě neseděla povaha Jamese (bratr hlavní hrdinky).Pěkná kniha.Jako všechny knihy od této spisovatelky se pěkně četla.Na vypnutí a odprostění se z běžného pracovního dne je to ideální oblbovák. ;-D

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Suzanne Enoch
americká, 1970
2006  85%Lekce lásky
2010  86%Pokořený svůdce
2008  83%Plamen v srdci
2011  88%Anglický hrdina
2009  82%Hříšné tajemství

Kniha Šlechetný darebák je v

Přečtených205x
Doporučených8x
Knihotéce114x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x