Na odstřel

Na odstřel https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200316/bmid_na-odstrel-vFB-200316.jpg 3 129 35

Komiksová detektivka z divadelního prostředí, kde není nouze o podezřelé. Na tuhle premiéru komisař Oulibský hned tak nezapomene. Jeden z herců umírá na jevišti a brzy je jasné, že to byla vražda. Detektiv se pouští na těžkou cestu bludištěm otazníků. Jak se vyznat ve složité síti vztahů v zákulisí? Snad mu v tom pomůže jeho statečná žena, divadelní kritička Dita…... celý text

Přidat komentář

simca9342
31.10.2023 5 z 5

Vžijte se do role neviditelného diváka a z velké dálky sledujte divadelní představení, které má podle scénáře končit smrtí hlavní postavy.
Premiéra nekončí jen předstíranou sebevraždou a slepými náboji, ale bohužel skutečným úmrtím zaskakujícího herce.
Vyšetřování, výsledky a podávání zprávy o úmrtí nejbližším si vzal na starost náhodný divák, který se identifikuje jako člověk z kriminálky. Detektiv Oulibský společně s týmem kriminalistů, ale i své ženy- divadelní kritičky- Dity začíná všem aférám mezi jevištěm a opravdovým životem herců konečně rozumět.

Knihomura
10.10.2023 3 z 5

Komiksové provedení dobré, jednoduché. Děj slabší, ale "dá se".


denib
17.04.2023 2 z 5

Sice mi to nepřišlo nijak špatné, ale bohužel taky nijak zvlášť dobré. Příběh je na tu zápletku buď moc krátký nebo ne úplně dobrý, nevím. V každém případě konec nastal dřív, než mě to pořádně zaujalo. Ale nápad se mi líbil a výtvarné zpracování také. Čtení to bylo lehké, oddychové. Ani nevadilo, že zápletka není nijak originální. Jen myslím, že za pár dní už o nějakém komisaři Oulibském nebudu vůbec vědět.

ivca84
11.03.2023 5 z 5

lehká detektivka

Criosphinxx
23.08.2022 4 z 5

Taková lehká oddychová detektivka z českého prostředí. Mělo to úsměvné momenty a i zápletka byla překvapující. Kresba se mi líbila a jde vidět, že paní Lomová už má něco málo namalováno.

Klidně bych ocenil další příběhy s Oulibskými.:)

lenkaabooks
15.07.2022 3 z 5

Detektivka z divadelního zákulisí tvořena jako komiks. Bylo to příjemné a velmi nenáročné, zápletka mile překvapila.
Pokud bych měla srovnávat s dětským komiksem Anča a Pepík, vedly by myšky :-)

Makii
02.02.2022 4 z 5

Mně se to líbilo :) Taková pohodovka do vlaku. Klidně bych si přečetla i další dobrodružství s Oulibskými.

Obviously
20.03.2021 4 z 5

Odpočinkový komiks s příjemnou ilustrací, ve němž jsem neočekávala složité intriky řešeného případu a taky jsem se jich nedočkala. Takže se moje očekávání naplnila. Je to taková jednohubka k odpolední kávě.

lencin
27.09.2020

Úsměvné dílko.
(2014)

trudoš
05.08.2020 3 z 5

Úsměvné dílko, jehož jedinou vadou na kráse je to, že se až příliš nevyhraněně pohybuje na pomezí grotesky a vážné detektivky. Legrace působí trošku strojeně, než aby se člověk jednoznačně přiklonil k první variantě, ale zároveň je to dějově hrozně naivní, takže brát komiks jako seriózní pokus o kriminálku nejde. Což ještě podtrhuje kresba Lucie Lomové, která u mě už navždy zůstane synonymem pro Anču a Pepíka. A právě její ztvárnění mezilidských vztahů v reálném životě k dobrodružným příhodám zmiňovaných myšek vyzněním moc daleko nemá.
Koncepce zápletky je ovšem povedená, tenhle způsob vyšetřování já rád. Snad jen finální rozřešení působí zbytečně melodramaticky, ale to počítám, že byl v rámci stylizace i autorský záměr. Celkově tak musím počin hodnotit kladně, protože tu hodinu čtení jsem si užil se vším všudy, až je skoro škoda, že se výtvarnice neodvážila zajít trochu dál a nepředstavila čtenářům něco komplexnějšího. Tohle jsou právě ty případy, kdy by mi víc stránek vůbec nevadilo.

blackoutzuzi
14.05.2020 4 z 5

Komiksová detektivka, která mě mile překvapila. Skvělý nápad s atmosférou a fajn zápletkou :)

bazyk21
01.04.2020 5 z 5

napětí až do konce, spád a skvělá kresba

Broccolita
29.12.2019 5 z 5

Stejně jako mnoho dalších čtenářů, i já jsem se setkala s tvorbou Lucie Lomové již v dětství. U nás doma se cenila kvalitní kresba a neotřepané příběhy, takže v mé dětské knihovně Anča a Pepík nesměli chybět a já je milovala. (K letošním Vánocům ale dostal kompletní vydání Anči a Pepíka můj tatínek od mé maminky, takže tuším, že tato láska nikdy nezestárne.)
Ve svých 13-ti letech jsem poprvé byla oblažena i dalším dílem Lomové - komiksem "Anna chce skočit". No okamžitě jsem se zamilovala a uvědomila si, že spoustu autorů znám jen v zajetých kolejích jejich nejslavnějších děl a že musím být při konzumaci umění, kinematografie a literatury mnohem pozornější a nemyslet si, že hned každého znám po třech knihách, filmech, nebo obrazech.
"Na odstřel" je úzká knížka a já (ačkoliv bych chtěla být nenasytná) myslím, že je tomu tak dobře. Detektivní žánr je podle mého názoru velice křehký, snadno se překombinuje a zbytečně přeplácá a zkrátka - míň je kolikrát víc. Délka byla adekvátní formátu. Příběhu jsem rozumněla, neztrácela jsem se a udržel si svou kvalitu od začátku do konce.
Kresbu ani nebudu sáhodlouze hodnotit - Styl Lucie Lomové totiž miluju a obdivuju, poměr realismu a stylizace mi přijde vyvážený a volba formátu společně s černobílým spektrem mi přišla vhodně zvolená, dokreslující atmosféru.
Je těžké vypíchnout konkrétní výtvarné kvality tohoto dílka, protože vše funguje, zapadá a já nemám co vytknout, takže bych tady jen vychvalovala všechno možné a to by vás zbytečně zdržovalo od čtení, tak už raději běžte a přesvěčte se sami. Pokud vás tato knížka nezabaví ani z poloviny tak, jako mě, minimálně vám četba nezabere moc času a poznáte tvorbu Lucie Lomové zase z jiné stránky.

Martina410
19.08.2019 5 z 5

Tak to byl supr komiks, Ancu a Pepika jsem zboznovala a toto bylo fakt dobry. Hezka grafika a napinavy pribeh. Doporucuji.

Kate18
30.05.2019 4 z 5

Vcelku napínavá detektivka. Komisař Oulibský jde místo své nemocné ženy kritičky na divadelní premiéru, kde dojde k nešťastné náhodě, při které zemře jeden herec. Ale byla to vážně nehoda? Komisař Oulibský si myslí, že ne a hned se dá do pátrání po vrahovi. Podezřelých je víc než dost.. Po grafické stránce moc hezky a jednoduše zpracovaný komiks.

gleti
15.05.2019 4 z 5

Během chvilky přečtená nenáročná kniha. Jako detektivka trochu slabší, ale výbornému komiksu čtenář něco odpustí.

evickakyticka
15.12.2018 4 z 5

Autorku mám ráda, Anča a Pepík jsou top. Na odlišné téma jsem se těšila a nejsem vůbec zklamaná. Detektivka se líbila., kresba je parádní a zase si ráda něco přečtu.

JajaCZ
12.06.2018 4 z 5

Pani/slečna Lomová ma po prečítaní nie velmi podareného komiksu Anna chce skočit, milo prekvapila.

vyvodka
31.03.2018 3 z 5

Začátek komiksu mě zaujal, četla jsem s nadšením. Postupně ale děj upadal a rozuzlení bylo takové tuctové. Škoda. Ale detektivka jako komiks - docela fajn nápad.

oladnb
01.12.2017 4 z 5

Vraha jsem neuhadla, skoda :) Namet pomerne originalni, pekna kresba. Sice jsem cetla lepsi komiksy, ale rozhodne zajimava tvorba, libilo se.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány komiksy české komiksy

Autorovy další knížky

Lucie Lomová
česká, 1964
2004  95%Anča a Pepík
2011  88%Divoši
2014  68%Na odstřel
2007  72%Anna chce skočit
2016  94%Anča a Pepík 1 - komiks

Kniha Na odstřel je v

Právě čtených1x
Přečtených166x
Čtenářské výzvě15x
Knihotéce28x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x