Moře a pláž

Moře a pláž https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136425/mid_more-a-plaz-pcV-136425.png 3 57 13

Na prosluněných plážích se odehrávají příběhy z dalšího souboru edice Česká povídka. Týden na jachtě tráví se svými rodiči, kteří se rozvádějí, malý kluk v povídce Petry Soukupové. Na kurz potápění se vydává mladá manželská dvojice v příběhu Alice Nellis, ale jejich vysněná dovolená dopadne jinak, než si představovali. O muži, co svou dovolenou s manželkou tráví hlavně pozorováním jiných žen a také lodí, píše Miloš Urban. Za adrenalinem na Rujanu se vydává další dvojice v povídce Jaroslava Rudiše. Šestnáctiletá dcera na společné dovolené s matkou, to není zrovna ideální kombinace; alespoň tak to vidí Irena Hejdová. Až v Argentině a v Izraeli se odehrávají exotické příběhy Markéty Pilátové a Magdalény Stárkové. Ještě jednou - naposled - se touží podívat k moři stárnoucí žena ve druhé povídce Petry Soukupové.... celý text

Přidat komentář

pingu1
23.02.2019 3 z 5

Knížku jsem si vzala na pláž k moři .... Nějak jsem se ale netrefila, některé povídky mě moc nebavily a ty další nebyly zrovna pohodovky na dovolenou ....

janulka1310
17.11.2018 4 z 5

Povídky na téma moře a pláž mě velmi bavily.


Eldaren
13.11.2018 4 z 5

Zajimave povidky. Objektivne bych hodnotila tremi hvezdami, more je ovsem pro me fascinujici tema.
Nikdy jsem necetla Alici Nellis, nyni budu muset. Jeji povidka je spickova.

Efča59
27.09.2018 2 z 5

Knihy z edice "Česká povídka" mám moc ráda. Představuje vždy deset povídek známých i neznámých českých autorů. Myslím, že jsem je začala kupovat už někdy před deseti lety na vysoké. Kniha Moře a pláž mi ležela v knihovně už dlouho a v podstatě jsem ji vzala do ruky jen kvůli plnění tématu v Čtenářské výzvě. Bohužel tento díl je nejslabší, dočetla jsem ho asi právě jen kvůli výzvě a hodně jsem se nudila. Celkové skóre vylepšila poslední povídka Petry Soukupové o stáří, která byla výborná a taková opravdová.

Lejdus
02.06.2018 3 z 5

Povidky jsou spise smutne, pribehy ponure. Jako ochutnavka nekterych autoru je to dobre. Libily se mi povidky Soukupove, Urbana a Nellis. Urcite si zkusim od autoru precist jine knihy. Styl psani se mi taky libil, i kdyz nektere povidky byly spise filozoficke.. Cteni spise do autobusu nez k mori a na plaz :)

marketa9252
05.05.2018 5 z 5

Četla jsem jí na dovče v Itálii. Nádherné příběhy!

fred749
03.10.2017 3 z 5

Průměrné povídky. Vymyká se snad jen závěrečná povídka od Soukupové, která je vynikající.

antragus
18.05.2015 4 z 5

Když se podívám na průměr bodů, které jsem dal jednotlivým povídkám, asi by to na ty čtyři hvězdy i dosáhlo, celkovým dojmem se ale stejně pořád nemůžu ubránit spíše třem. Takže moje hodnocení berte jako někde mezi. Pro mne se jedná o třetí knihou z této edice, ale trochu se neubráním dojmu, že některé stálice edice píší vlastně pořád dokola to samé, pouze přizpůsobují prostředí. Někdy to vyjde líp, někdy hůř. Hlavní dojmy z jednotlivin? Netradiční Urban neurazil ani nenadchnul; Soukupová v první povídce přesně to o čem mluvím, tematikou se nezabývala poprvé; zato poslední povídka mile překvapila a byla velmi příjemná - měla koule podobně jako její hlavní hrdinka...;-) ; Nellis se trochu pohrabala v psychice a rozhodně to nebylo až tak marné, Rudiš s Pilátovou tentokrát moc nepřesvědčili a to je mám celkem rád; Moník nám ukázal jak vypadá dovolená tak trochu z jiné strany; Hejdová poměrně mile popsala život a moudření takové, jaké je - není všechno zlato; a poměrně odrovnala Stárková svým překvapivým pohledem na věc, na který jí navíc stačila poměrně malá plocha příběhu.

niika
16.09.2014 4 z 5

Těžko hodnotit soubor povídek více autorů. Některá povídka byla lepší, některá slabší. Člověk si ovšem může ve stručné formě udělat představu o tvorbě daných autorů. Literární tvorbu Petry Soukupové dobře znám, zde (2 povídky) rozhodně nezklamala. Objevila jsem Irenu Hejdovou v roli spisovatelky. Škoda že nepíše i rozsáhlejší formáty než jen povídky ve sbornících. Zaujala mě ještě povídka Miloše Urbana a zbytek víceméně nic moc.

Blíženec
26.09.2013 3 z 5

Mám rád knihy z edice Česká povídka.Člověk pozná v jedné knize více autorů.Tentokrát jsou povídky slabší.Zklamal mně J.Moník.Naopak již nebudu odkládat \'setkání\' s Petrou Soukupovou.

Eremites
30.12.2012 3 z 5

Povídky miluju a ty české obzvlášť. Nenechám si ujít žádnou z edice Česká povídka. Tyto mi přišly poněkud slabší, než jiné díly, ale přeci jen některé mě oslovily více. Povídka Alice Nellis asi nejvíce.

fablen
15.07.2012 odpad!

Kniha se mi nelíbila vůbec. Toto dílo může zaujmout snad jen Michala Kolesu. Nezajímavé povídky bez děje....

Janamarie
05.07.2012 3 z 5

Smutné, morbidní a neodpočinkové...