Volání o pomoc

Volání o pomoc https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510341/bmid_volani-o-pomoc-4YV-510341.png 5 244 76

Madison Harperová série

< 2. díl >

Temná pravda za oponou smrtících lží. Druhý díl návykové detektivní série. Madison Harperová se vrací do Lost Creek a s pomocí Natea Monroea hledá odpověď na řadu otázek: Kdo ji dostal do vězení za zločin, který nespáchala? Co se stalo s jejím synem? A kdo zabil její bývalou přítelkyni? K tomu se přidá smrt místní dívky, z jejíž sebevraždy se vyklube dílo zvráceného vraha. Vyšetřování postupuje a Madison si myslí, že je připravená na všechno. O tuto jistotu ale přijde, když na policejní stanici v poutech přivlečou jejího vlastního syna…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Cry for Help , 2021


více info...

Přidat komentář

hanzmb
předevčírem 5 z 5

Autorka dokázala perfektně navázat na vynikající 1. díl. I tento je obrovsky čtivý. Vynikající je především propojení minulosti (vražda policisty ) se současným vyšetřováním dalších vražd. A vše nádherně doplňuje postupně vyprávěný příběh Nikki. K tomu zajímavě sestavená dvojice hlavních hrdinů.
Spoiler:
Jediné co bych autorce vyčetl je happy end. Z kriminálnice se během pár hodin stane opět policistka. Přitom o její nevině svědectví de facto není - 2 z viníků zemřeli a že by ji něco dosvědčila její sestra je nesmysl.

domiii97
21.04.2024 5 z 5

Opět se setkáváme se starými známými. Jestliže se vám líbil první díl, tak z druhého budete na větvi a naprosto konsternovaní.

Příběh čtenáře seznamuje se životem Madison před zatčením. Postupnými kroky se odkrývají informace, jenž měly zůstat utajeny, nejlépe dávno promlčeny. Taktéž se sleduje její návrat do rodného městečka, kde je její nechvalná pověst více než známá i po tolika letech. Nespravedlnost, jenž je na detektivce páchána, zabolí u srdce. Zároveň se čtenář dozvídá o případu mrtvé dívky. Tím, jak se střídají pohledy při vyšetřování případu a na život v Lost Creeku, se rozhodně nebude nudit.

V knize se objevuje mnohem více postav nesympatických od prvních zmínek. Ale není třeba se bát, objeví se i ty, co padnou hned do oka. Za zmínku stojí pes Brody, známý již z Pádu do tmy.

V příběhu se opět mísí dávka napětí, akce vyrážející dech i šokujících zvratů. Velkým plusem je, že jsou zde také krátké a úderné kapitoly končící tím nejnapínavějším momentem. Autorka čtenáře prostě nenechá vydechnout, dokud se nedostane na poslední stránku.

Nečekala jsem, že mě Volání o pomoc tak moc vtáhne a že víc jak polovinu knihy přečtu za jeden den. Tomu se říká detektivka s velkým D. Těším se na další díly a setkání s mou "druhou rodinou" Natem a Madison.

Děkuji Nakladatelství Albatros Media za poskytnutí recenzního výtisku


Žanek_Hantec
15.04.2024 5 z 5

Špica bichla. Pohodový čtení. Doporučuju.

ydnac
15.04.2024 5 z 5

NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ.

Madison stále doufá, že najde syna a očistí své jméno.
Doufá, že po letech odhalí skutečného vraha kolegy, za jehož vraždu si odseděla trest.
Nate se rozhodl pomoci a společně se vrací do jejího rodného města.
Na konci prvního dílu jsme se dozvěděli, že byla zavraděna její bývalá přítelkyně Stephanie a Madison jí chce vystrojit pohřeb, zjistit co se stalo a najít Owena (syna).
Navíc je v místním zábavním parku nalezena mrtvá dívka!
Tentokrát mě opravdu dojal osud mladých lidí.
Dívka, která volá o pomoc, ale nikdo ji neslyší...
A tak velká nenávist...
Krutost a závist...

Madison a Nate jsou už od prvního dílu moje oblíbená dvojice :-).
Brody je miláček :-).
Druhý díl mě bavil ještě více než první, byla jsem napnutá, překvapená, slza mi ukápla a konec se mi moc líbil :-).
Rozhodně doporučuji :-)

emilieselden
11.04.2024 3 z 5

Druhý díl byl ještě lepší než první. Čtivý a napínavý hned od začátku. Jen konec lehce překombinovaný. 3,5*

Majulle
05.04.2024 4 z 5

perfektní série. Už se těším na další díl :)

Tupoun
03.04.2024 5 z 5

A už se to rozjelo, jak jsem nenápadně sliboval u první knihy, kterou je velmi dobré si přečíst, ať už pro některé čtenáře nebude extra akční. Ale kvůli navazujícícím osudům je to téměř nutnost.
Kniha zůstává pořád detektivkou, ale už je zde přece jen nějaký ten litřík krve. Hlavně je však děj mnohem napínavější a hezky to odsýpá. Mě osobně sem tam vytáčí postoje a myšlení Madison, Nate si taky občas nedá všechny moje kritiky za rámeček, nicméně to je úděl dnešních detektivek, že hlavní postavy jsou mnohdy vhodné pro psychiatra. Ale jak píšu, když to překonáte, nejde zase o tak velký problém. V napětí děje to zmizí. Svým způsobem může mít částečně pravdu marketa1860, že někoho může unavovat, když tentokrát již trojka Madison/Nate/Brody něco vyřeší a vzápětí šlápnou do dalšího exkrementu. Nicméně tím vším se stále proplétá hlavní červená linie, dostatečně kvalitní, která vás nutí číst stále dál.
Tato kniha je mnohem, mnohem napínavější a nutí polykat stránky rychleji a rychleji. Na nepatrné nedostatky nehleďte a kniha jako celek vás ve většině případů nepustí ze spárů až do poslední stránky.

Kekik
25.03.2024

První díl byl skvělý, ale tento druhý je ještě mnohem lepší. Neskutečná jízda. A přiznávám, že mě autorka dostala. Několikrát. Výborná série. Těším se na další díl.

marion111
17.03.2024 4 z 5

Ano,napínavá detektivka, ale na můj vkus už je to příliš překombinované. Sotva se odstraní jedna překážka, hned naskočí dvě další.
Třetí díl si přečtu ráda...ale až za pár týdnů :) .

klokan.1905
12.03.2024 5 z 5

Volání o pomoc...
Dostala se Vám do rukou tato kniha a nečetli jste předchozí díl Pád do tmy? V tom případě bych Vám doporučil knihu Volání o pomoc odložit a sáhnout nejprve po Pádu do tmy... Proč? Dost by Vám chybělo předchozí dění, kdy se seznámíte se dvěmi hlavními postavami, a to Madison Harperovou a Natem Monroem... A pak? No pak budete muset sáhnout hned na Volání o pomoc... ;-)
K samotnému pokračování...
Madison Harperová se společně s Natem Monroem vrací do Lost Creek, kde před uvězněním žila a zároveň i pracovala jako policistka... Budou se společně snažit zjistit kdo ji dostal neprávem do vězení za vraždu kolegy, ale také kam se poděl její syn... Mimo to budou hledat odpověď i na to, kdo nedávno zavraždil její přítelkyni...
Spousta otázek a žádné odpovědi... Ode mě se je však nedovíte... ;-) Takže Vám nezbývá, než se pustit do čtení této návykové série... Máte se nač těšit... Já budu muset sáhnout po dalším dílu, který má název Příchuť zla...
U hodnocení u mě není nad čím váhat, je to zkrátka za pět...

Terka1975
08.03.2024 5 z 5

Tato série je silně návyková, rychle se čte a je napínavá, souhlasím s tím, že tento díl je ještě lepší než ten první. Umí udržet napětí od začátku až do konce.

Janaves
04.03.2024 5 z 5

Nečetla jsem první díl, což je škoda. Pěkný příběh, napínavý, zamotaný, sympatické postavy, stojí za přečtení.

Dandulka
04.03.2024 5 z 5

Skvěle napsané, děj má spád a nenudí. S radostí si přečtu další díl.

miloslav5679
23.02.2024 5 z 5

Myslím, že druhý diel bol lepší ako prvý. Dej začína hneď na rozdiel od pomalého rozbehu prvej časti. Kniha je dobre písaná, snaha o očistenie svojho mena je pokračovaním prvej časti, takže doporučujem čítať v poradí obe knihy a podľa konca druhej je predpoklad ze aj tretí diel bude pokračovaním, čo mi v tomto prípade nevadí, môžem ho rovno začať čítať....

marketa1860
21.02.2024 3 z 5

Slušná detektivka. Byla jsem zvědavá na vývoj situace u hlavní hrdinky Madison Harperové, takže jsem sáhla po druhém dílu série. Vysvětlení justičního omylu jsem se dočkala, velkolepého finále též. Ale říkám si, že méně je někdy více. Spiknutí, vraždy, rodinná nenávist. Bylo toho trochu moc. Dám si chvilku pauzu před dalším pokračováním:)

musivila
18.02.2024 5 z 5

„ odseděla si šest let za vraždu, kterou nespáchala, přišla o milovanou práci, desetiletého syna a o svobodu. Dnes míří domů, aby zjistila, kdo na ni zločin hodil a proč. A rozhodně se jí nechce být milá.“

I druhý díl byl skvělý... děj se točí kolem vraždy mladé dívky v zábavním parku. Zároveň se postupně dozvídáme více o životě Madison a jejím synovi. Samozřejmě nechybí ani Nate a Brody :) Další díl si nenechám ujít.

Knižní střípky
15.02.2024 5 z 5

Nedá se svítit, jdu rovnou do trojky. A jelikož opravdu zcela výjimečně čtu několik dílů série za sebou, i když se jedná o mé oblíbené, tak jest to jasným důkazem toho, jak výborná záležitost to je.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

Hope80
07.02.2024 5 z 5

Super, další díl super! Hned se vrhnu na třetí díl a budu doufat, že budou další. Prostě trojka Madison, Nate a Brody mě moc baví a mám je ráda. Pro všechny tři život nebyl zrovna jednoduchý a dohromady jsou skvělá trojka a doufám, že společný příběh bude pokračovat dál, teď už i s dalším členem.....

broskev28
30.01.2024 5 z 5

Druhý díl série rozhodně nezaostává za tím úvodním – v této knize se rozplétá příběh samotné Madison, a dozvíme se, že se s ní život nemazlil. Naštěstí je tu Nate a Brody, parťáci k nezaplacení. Dvě linky, které se na konci knihy protnou, jen umocňují čtivost, takže já našim detektivkářům Volání o pomoc určitě nabídnu. A už teď jsem zvědavá, co se ve třetí knize dozvíme o Nateovi a jeho konfliktu se zákonem, který ovšem ani v jedné knize nepůsobí spolehlivým dojmem: „spravedlnost“ nejenže je slepá, jak bývá často zpodobňována, ale dokonce zločinu napomáhá – vykonávají ji totiž jen lidé se všemi jejich chybami . . .

„Rozhodnutí druhých je někdy těžké pochopit. To, co si my neumíme vysvětlit, jim dává naprostý smysl.“

Vlaďkaa4
24.01.2024 5 z 5

Budu se opakovat čte se to samo a ke konci jste napnutí jak kšandy. Část se dala předpokládat, ale hlavní podstata všeho zla se prokáže až na konci....

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery krimi odsouzení nevinného

Autorovy další knížky

2022  89%Pád do tmy
2023  92%Volání o pomoc
2023  94%Příchuť zla
2024  %Vražedná naděje

Kniha Volání o pomoc je v

Právě čtených10x
Přečtených293x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených15x
Knihotéce152x
Chystám se číst133x
Chci si koupit33x
dalších seznamech5x