Má noc je tvůj den

Má noc je tvůj den https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84282/ma-noc-je-tvuj-den-84282.jpg 4 92 38

Jessiku Taylorovou zasáhne blesk. Když se pak ale v nemocnici vzbudí, všichni jí tvrdí, že je jakási Lauren Richardsonová, matka čtyř dětí. Lékaři její protesty přičtou ztrátě paměti a Jessice nezbývá než odjet s manželem (kterého ovšem nikdy neviděla). To horší má ale teprve přijít. Zatímco jako Lauren spí, jako Jessica vede dál svůj život svobodné slečny. A kdykoli usne jako Jessica, probudí se coby uhoněná matka s horou problémů. Jedním z nich je maličký Teddy s mozkovou dysfunkcí, pak manžel Grant, který nejspíš něco tají, umíněný mladý muž, který byl zřejmě jejím milencem… Je toho zkrátka dost a jedna duše ve dvou tělech má co dělat, aby to všechno zvládla. S láskou jde ale všechno. Dokonce i nemožné.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Could it be Magic? , 2009


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
19.11.2023 5 z 5

Příběh byl určitě zajímavý a stojí za přečtení.
I když se děj dal snadno předvídat dopředu, kniha mě hodně bavila..

pip11
27.10.2023 5 z 5

Tak tento neobvyklý příběh jsem si skvěle užila. Jessika po zásahem blesku zjistí, že střídavě obývá dvě těla. Ona coby svobodná mladá žena se probouzí jako matka čtyř dětí, do které ve stejný okamžik též udeřil blesk... Ze začátku jí to působí zmatek a potíže, pak si však přivykne a pochopí, že nic z toho, co se jí děje, nemá ve své moci a nemůže jakkoli ovlivnit. Závěr knihy je povedený, autorka krásně spojila dohromady nitky příběhu.


Dalgiona
10.11.2021

Kniha se mi moc líbila, přečteno doslova jedním dechem.

popeluška
24.09.2021 5 z 5

Tak tato kniha mě neskutečně moc a moc bavila. Byla čtivá od začátku až do konce.

YildizKorelidis
04.12.2020 4 z 5

Na můj vkus dost přehnané, ale to už se dalo čekat z názvu knihy. Jako oddychovka super, přečteno za dva dny, čtivé a hlavně napínavé. Nic víc jsem od toho nečekala.

DK197
18.03.2019 3 z 5

Tak jestli bych u něčeho nečekala tak vysoké hodnocení, je tím toto dílko. Zajímavé téma posloužilo celkem dost banálnímu a jednoduchému příběhu. Navíc ta hlavní myšlenka je řešena zbytečně vědecky, když by stačilo přemístit postavy (-vu) a využít posun času. Při čtení některé pasáže působí stereotypně. Když už se tam konečně něco děje, tak jen chviličku a letmo, aby to naši hrdinku moc nepoznamenalo. A co víc - aby to nedejbože nějak výrazně nezměnilo děj! Prostě žádné velké změny, žádný velký příběh. Jako romantická slohovka s fantasy prvkem. Až se divím, na kolik to vyšlo stránek. A když se konec přece jenom trochu zamotá a chtělo by to zapojit trochu fantazie, tak je už potřeba bohužel vymyslet závěr a vyřeší se to tím nejjednodušším a nejpitomějším zásahem osudu (třikrát), aby všechno dopadlo "dobře". Jako fakt?

Za mě zklamání. Nevyužitý potenciál. Příběh bez hlubších postav a nějakého extra super příběhu. Prostě oddechovka. Ty tři hvězdičky - max. 50 % - jí dám, protože by nejspíš byla ideální například na čtení při nemoci, když chcete číst nějakou fantasy romantiku, ale nenamáhat u toho mozek. A že se to dobře a rychle čte, to zas jo. Kdo máte ovšem rádi originální příběhy, se kterými si autor vyhrál, této knížce se vyhněte.

Naďulka
26.08.2018 1 z 5

Téma neobvyklé, celkem nezáživné.Na základě komentářů jsem čekala mnohem víc...Takže zklamání.

Lil30
01.06.2018 5 z 5

Knihu jsem si před delší dobou koupila v Levných knihách a docela dlouho ji odkládala. Až teď sem ji znova objevila a určitě přečtení nelituji. Neměla jsem žádná velká očekávání a byla jsem velice mile překvapena. Příběh sám o sobě plynul, kniha se příjemně četla a nemola jsem ji odložit. Zpočátku jsem Lauren nesnášela kvůli přístupu k dětem, manželovi a nechápala jsem, jak některé věci mohla udělat, až později jsem, po objasnění, vše pochopila. Čekala jsem, jak se autorka popasuje s koncem a znova jsem byla mile překvapena. Jen to na mě bylo docela dost rychlé a pro mě useknuté. U knihy jsem si skvěle odpočinula a jistě ji doporučuji přečíst.

anezur33
25.05.2018 5 z 5

Super kniha.Napětí celou dobu při čtení do samého konce

marci137
21.05.2018 5 z 5

Tuto knihu už ani nevím, kde jsem ji objevila. Každopádně z ruky už ji nepustím :) Děj nepředvídatelný, méně postav, což mi vyhovuje.
Zajímavý děj, velmi originální. Konec je taky moc hezký

intelektuálka
15.05.2018 4 z 5

Hledala jsem na DK knihu o rozdvojení osobnosti a našla tuto.

A vůbec to nebylo špatné - žena po zásahu bleskem získává dvojí identitu - žije jako svobodná dívka i jako matka 4 dětí. Jiná je ve dne - jiná je v noci...
A samozřejmě má kolem sebe dva muže a nemá vůbec tušení, jak se s tím vyrovná...

Tenhle příběh se mi dobře četl, téma není obvyklé.
Myslím, že jako odpočinkové čtení se bude líbit.

georginaa
11.02.2018 5 z 5

Příběh byl velice zajímavý a někdy se cítím taky jak ve dvou tělech, ráno na 40 a večer na 90 :-)

Evr
30.06.2017 4 z 5

Od knihy jsem čekala úplně něco jiného. Nevěděla jsem co číst a tak jsem sáhla po teto knize. Zásah blesku - dva životy, opravdu jsem si nedokázala představit, jak to celé bude probíhat.
---
Příběh vypráví o ženě, kterou při venčení své fenky zasáhl blesk. Co byste dělali Vy, kdybyste se probudili po zásahu v nemocnici, v těle jiné ženy? Tohle se stalo Jessice, probudila se jako Lauren, matka čtyř dětí a manželka muže, kterého ni od předtím neviděla. Když ale jako Lauren usne, probudí se jako Jessica, žena která bydlí jen se svou milovanou fenkou. Celá tato situace je hrozně komplikovaná. Jess musí žít dva životy najednou! Navíc vše ztěžují muži! Jess se setkala při zásahu bleskem s Danem. A Lauren má za manžela Granta a ještě se do toho všeho motá její údajný bývalý milenec, který jí na každém kroku sleduje.
A jak to nakonec dopadlo? Jess se asi po týdnu vrátila na místo, kde ji blesk zasáhl a to samé se ji stalo znovu, akorát, že už se nevzbudila. Zemřela. A Lauren? Její dřívější milenec ji vyhrožoval a nakonec na motorce vjel pod nákladní auto, na místě zemřel, ale zavinil rak autonehodu, při které zemřel Grant - manžel Lauren.
Na závěr knihy se Lauren seznámila s "přítelem" Jessiky. Konec byl otevřený, takže hádám že se Dan nastěhoval k Lauren a dětem a žili tam šťastně až do smrti.

Wendysek
03.05.2017 5 z 5

Velmi zajímavý, čtivý příběh.

Laf
12.04.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila od začátku do konce. Po celou dobu čtení jsem si říkala, jak to asi dopadne, protože nikde nebyl ani náznak, jak by to mohlo skončit. Až úplný závěr vše rozlousknul a úplně jinak, než jsem očekávala. Palec nahoru a můžu vřele doporučit :)

adlak
16.01.2017 5 z 5

Zajímavý příběh. Od začátku jsem byla zvědavá jak to skončí. Jen jsem si konce představovala trochu jinak. Hlavně že to dobře dopadlo. Doporučuji.

MinaHawke
04.10.2016 4 z 5

Velmi zajímavý příběh, víc se mi tedy líbila část o Lauren, protože byla zajímavější, tedy alespoň pro mě. Jen mě trochu mrzel konec, přišel mi takový uspěchaný.
Jessika byla velmi sympatická a roli Lauren zvládala velmi dobře, nevím co si mám pořádně myslet o Grantovi, mohlo o něm být v knize víc, je to škoda.
Ale kniha je to vážně dobrá.

Jass
19.08.2016 3 z 5

Po knížce jsem sáhla hlavně proto, že když jsem viděla anotaci, začalo mi v hlavě neodbytně vrtat, jak by to asi tak mohlo skončit. Bylo jasné, že takhle nemůže žít navěky, takže jsem byla vážně zvědavá ve kterém těle nakonec skončí. Vlastně ani nevím, co jsem si přála, protože moje názory se dost rychle střídaly, žádná možnost nebyla optimální. Jak už tu bylo řečeno, konec nebyl moc originální, ale nic lepšího bych nevymyslela a byl pro mě celkem uspokojivý. Jessica byla sympatická a děti jsem si zamilovala. Daniel byl sympatický, ale nijak mě neuchvátil. Prostě taková příjemná oddechovka.

gatear
12.05.2016 4 z 5

Ze začátku knihy jsem si říkala, tak to nebude nic pro mne. Vydržela jsem. Byla to kniha, ke které jsem se večer velmi ráda vracela, byla zvědavá jak to dopadne - prostě fajn kniha.

Marika Vanova
14.04.2016 5 z 5

Já jsem z této knížky nadšená, pořád jsem přemýšlela, jak to autorka vyřeší a jsem spokojena. Líbilo.

Štítky knihy

pro ženy dobrodružství převtělování

Autorovy další knížky

Melanie Rose
britská, 1956
2011  82%Má noc je tvůj den
2012  79%Návrat domů

Kniha Má noc je tvůj den je v

Právě čtených1x
Přečtených115x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených15x
Knihotéce124x
Chystám se číst63x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x