Unesená

Unesená https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466894/bmid_unesena-WCr-466894.jpg 4 303 105

Lizzy Gardnerová série

1. díl >

První kriminální případ soukromé vyšetřovatelky Lizzy Gardnerové. Když se sedmnáctiletá Lizzy Gardnerová vrací domů z romantické schůzky se svým chlapcem Jaredem, nemůže být šťastnější. Idylický večer se však záhy mění v noční můru. Lizzy je unesena a vězněna zvráceným sériovým vrahem, kterého policie přezdívá Sklípkan. Po měsících trýznění se jí, jako jediné z jeho obětí, podaří uniknout. Sklípkan není nikdy dopaden a Lizzy je odsouzena k životu ve strachu a v neustálém ohlížení se přes rameno. O čtrnáct let později Lizzy pracuje jako soukromá vyšetřovatelka a ve volném čase vyučuje mladé dívky a ženy sebeobranu. Chce pomáhat ostatním a zapomenout na prožitou hrůzu, která ji v dospívání potkala a kvůli níž je všem známá jako „ta, která přežila“. Když jí jednoho dne zazvoní telefon a uslyší v něm Jareda, toho času speciálního agenta FBI, přeběhne jí mráz po zádech. Ví, o kom bude řeč. Sklípkan se vrací. Hra na kočku a myš začíná. A přežít může jen jeden z nich. Celosvětový bestseller. V zahraničí prodáno více než milion výtisků. Přeloženo do 6 jazyků.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Katto
Originální název:

Abducted , 2011


více info...

Přidat komentář

monte
21.04.2024 5 z 5

Skvělá detektivka, napínavá od začátku do konce. Nová velmi nadějná série

Nikol2110
25.01.2024 5 z 5

Skvela kniha! Hezky se četla, nekteré zápletky a jejich rozuzleni bych ani nečekala. Už se těším na další knihu. V anglické verzi už je celkem 6 vydaných knih z této série, takže se těším, až budou vydané i u nás.


čef
20.09.2023 4 z 5

Slušná detektivka o unesených dívkách pošukem, který je chce převychovávat až k smrti. Vedlejší motiv kniha ani nemá, ale tento snad stačí k přitáhnutí veškeré pozornosti. Naštěstí zde nejsou vztahové problémy v centru pozornosti, ale jen na okraji. Netvrdím, že jde o top žánru, ale na dobré počtení kniha má.

moudivlacek
15.07.2023 5 z 5

Nová autorka a zároveň začátek slibné série.
Lizzy se potýká s následky po únosu sériového vraha po svém. Ale najednou je povolána k případu FBI, kde je pro ni vzkaz. Vrah na ni nezapomněl a chce zpět "své". Lizzy se tak po letech setká se svým bývalým přítelem nyní agentem FBI Jaredem. A tak spolu se pouští do případu, který prokáže, kdo je kdo. Možná i název knihy vám silně napoví.
Měl by být brzy další díl a ten si ujít nenechám.

Jiparis
13.07.2023 4 z 5

Pro mě nová autorka zabodovala. Chápala jsem motiv, příčiny frustrace, ale ne množství nechutných, drastických detailů. Určitě by to šlo i bez nich

Tamirai
15.04.2023 5 z 5

Super knižka. Som rada, že vyšla a verím, že sa dočkáme aj pokračovania. Opäť niečo, čo si rada prečítam, keď je na to nálada - thriller, krimi a romantika v jednom. Lizzy bola ako hlavná hrdinka veľmi sympatická.

lalela
13.04.2023 5 z 5

(SPOILER) I když mám trochu problém s knížkama od cizích autorů, neboť se mi neustále pletou jména, tak jsem ji dala. Kupodivu tentokrát jsem se ani tak neztrácela :) A tenhle příběh byl sakra top, tohle se může opravdu jen v Americe. Rodiče ztratí kontakt s dětmi, a ani jedné straně to nechybí, maminka platí za pochybné věci svou nezletilou dcerou a všechno je v pořádku, vraždící maniak ukrývá své oběti zakopané u sebe na zahradě. Někdy si říkám, není lepší žít v malé zemičce jako je ta naše? Ale na druhou stranu, ty americké krimi jsou top, tento patřil mezi ně.

BlaV.
10.03.2023 5 z 5

zakoupena na základě kladných hodnocení, je na "čekačce" a pak uvidím, zda zakoupím i další knihu - tak už jsem začala číst a líbí se mi

kalinkacz
27.12.2022 4 z 5

Mou další přečtenou knihou z nakladatelství Katto je Unesená! Tato novinka proletěla instagramem a já se děsila sklípkana a faktu, že je to více krimi než thriller. Obavy byly ale zbytečné! Unesená se četla sama a vtáhla mě do děje hned od první strany. I přesto ale u mě vede z Katta Kruh a V zajetí klamu. Pokud ale preferujete krimi, tak by vás tato novinka rozhodně neměla minout.

ctenar2846
02.12.2022 3 z 5

Když jsem viděl vysoké hodnocení, tak jsem od knihy očekával trochu více...
Bylo to dobré, vrah byl brutální a sadistický s hrdinkou (taková ta sympatická holka co by nejradši zachraňovala všechno a všechny) ho pojila společná minulost, to by šlo, ale jedna věc mi tam opravdu vadila. Takhle absolutně neschopná policie snad ani být nemůže! Tolik přehlédnutí, chyb a omylů (rovnátka, rovnátka, rovnátka!!!). Další věc co mě iritovala až běda? Pronásledování aut. Jako u chodníku stojí auto co mě evidentně celý den sleduje. Co udělám? Prostě na toho človíčka vyběhnu a on mi bez toho abych si stihl prohlédnout značku ujede. Jednou bych to bral, ale podobná situace tam byla třikrát a pokaždé to dopadlo stejně (to už jsem nedával a nadával).
Celkově? Fajn čtení, ale pro mě to byl takový lepší průměr.

MíšaS.
23.11.2022 1 z 5

Bohužel kniha mi vůbec nesedla. Příběh je nudný, naivní a prvoplánový, asi od půlky jsem četla pouze přímé věty a o nic podstatného jsem nepřišla. A ani postavy mi k srdci nepřirostly, takže druhý díl už číst nebudu. Jedna velmi ale velmi slabá hvězda.

klokan.1905
15.11.2022 4 z 5

Unesená...
Kniha mě upoutala jednak svým obalem, který se opravdu povedl (pohladit v obalu knihy vytlačeného sklípkana - fakt mazec), ale také hodnocením, které dosahovalo téměř 90 procent... Také jsem koukal, že co nevidět vyjde i pokračování této série (ta byla nazvána Lizzy Gardnerová), a to Mrtvá váha...
Něco málo k samotné knize...
Autorka Vás seznámí se soukromou vyšetřovatelkou Lizzy Gardnerovou, která mimo jiné i vyučuje mladé dívky a ženy sebeobranu... Jako sedmnáctiletá byla Lizzy unesena a vězněna sériovým vrahem, který byl pojmenován jako Sklípkan... Od té doby uplynulo dlouhých 14 let... Nyní se však Sklípkan vrací... Hra na kočku a myš začíná...
Knihu bych ohodnotil 85 procenty, takže silnější čtyři hvězdičky... ;-)

jaroiva
03.09.2022 3 z 5

No, nevím. První díl mě nepřesvědčil o tom, že bych chtěla číst i druhý.
Skutečně spíš průměr ve svém žánru. Pro mě spíš slabší průměr, je mi líto.
Vzhledem k tomu, že mě to nechytlo hned od začátku, trvalo mi strašně dlouho se knihou prokousat. Po půl roce, co jsem to odložila, jsem si už trochu hůř vzpomínala, co bylo na začátku, ale vracet se mi k tomu nechtělo. Naštěstí je to dostatečně "redundantní", abych si vzpomněla. Ale ani druhá půlka mě nijak nevtáhla.

L.Helena
13.07.2022 3 z 5

Průměr ve svém žánru.

Hella
05.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné, nicméně na konci, kdy se tři postavy dobrovolně nechaly zloduchem postupně chytit, aby je mohl umučit, to už bylo trochu moc přehnané. A jak už jsem psala vícekrát, opravdu miluju hrdinky, které si nenajdou ani 20 vteřin čas, aby daly vědět spřízněnému agentovi, že jdou na sraz se sériovým vrahem.

t.adm
27.05.2022 3 z 5

Klasický thriller se sériovým vrahem. Kniha se četla dobře, ale bylo tam všeho příliš. Příliš náhod, toxických mezilidských vztahů, nesmyslných omluv, nelogického chovaní postav. Na odreagování dobré, ale za týden si na knihu nevzpomenu, ničím mě nepřekvapila.

Janulica
27.05.2022 4 z 5

Kniha se hezky čte, má spád a není rozvleklá. Nápad není asi úplně originální, ale na dovolenou nebo jen tak k přečtení přes víkend je fajn. Stojí za přečtení, i když podruhé bych ji už asi číst nemusela.

Acquenta
28.04.2022 4 z 5

Musím říct, že mě kniha pohltila. Napínavá, hlavní hrdinka sympatická, každá stránka čtivá. Perfektní detektivka a zajímavá oproti ostatním v tom, že hrdinka byla dříve ve spárech vraha a nakonec ho sama dopadla :-)

Nuttelka
15.03.2022 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, i když námět už zas tak originální není. Četla jsem na dané téma už více knih, kdy se musí hlavní postava po několika letech vypořádat se svým únoscem - věznitelem. Ale teda "Sklípkan" je nechutný. Fuj, nesnáším jakoukoliv lezoucí havěť a natož pavouky o velikosti tenisových míčků... Bych umřela hned na šok, jen bych ho viděla :-)))
Lizzy, Jared, Jessica i Harley jsou sympatické postavy, i když si každý nese to své velké břímě na bedrech.
Pokud vyjdou další díly, určitě si je ráda přečtu.

DericCaster
06.03.2022 5 z 5

Tak i já se přidám k většině, které se kniha líbila. Ale nenazýval bych ji detektivkou, protože spíš je to thriller. Příběh je napínavý a nutí vás to číst stále dál a dál. A v některých okamžicích se nejspíše i oklepete nad popisem některých činů... Protože prostě - a teď mi promiňte malý spoiler - při představě jehel zapíchnutých v očích mi vyskočí husina na zádech i teď.
Sem tam mi to přišlo trochu zdlouhavé, ale spíš jsem se jen nemohl dočkat co bude dál...
Určitě doporučuji k přečtení.

Štítky knihy

sérioví vrazi krimi únosy kriminální thrillery

Autorovy další knížky

T. R. Ragan (p)
americká
2021  88%Unesená
2024  0%Mrtvá váha

Kniha Unesená je v

Právě čtených6x
Přečtených345x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených23x
Knihotéce193x
Chystám se číst269x
Chci si koupit58x
dalších seznamech3x