Hloubka nenávisti

Hloubka nenávisti https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508004/bmid_hloubka-nenavisti-63a6c643cba9e.jpg 4 177 47

Lacey Flint série

< 5. díl

Jak málo stačí, aby se virtuální násilí zhmotnilo? Pátý případ Lacey Flintové. Lacey Flintová na poslední chvíli zabrání katastrofě, když z Temže vyloví topící se dítě. Kdo byl schopen unést nemluvně z kočárku a hodit ho do vody? Stopy vedou až do temných zákoutí internetu ke komunitě incelů – mužů nenávidících ženy. Situace se ještě vyhrotí, když tým detektiva Marka Joesburyho zjistí, že vůdci skupiny označili Lacey za svůj hlavní cíl. Spirála internetové nenávisti se roztáčí… a stačí jen málo, aby měla smrtící důsledky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Dark , 2022


více info...

Přidat komentář

Mi-šu-le
07.04.2024 5 z 5

Hustý!! Kniha mě ihned pohltila a nemohla jsem se odtrhnout. Lacey a Marka miluju od prvního dílu. Doufám, že na další díl nebudeme čekat tak dlouho. Doporučuji k přečtení. Kdo za tím stojí mě nakonec nepřekvapilo, začala jsem tušit zhruba od půlky příběhu. Thrillery moc nečtu, respektive jsem četla jen ty od S. J. Bolton, která mě opět přesvědčila, že bych se měla v tomto žánru trochu víc poohlédnout. Navíc mám chuť si přečíst předchozí díly znovu, což se mi taky nestává.

Duchoslp
29.03.2024 5 z 5

Tentokrát se Lacey a Mark musí utkat se skrytým nepřítelem, který své plány šíři přes darknet a ukazuje se, jak snad se i normální lidé dají ovlivnit. Za mě opět dobré čtení.


TeaPeter
22.02.2024 3 z 5

Nesporně zajímavý námět. A v každém ohledu materiál k serióznímu zamyšlení nad tím, kam se společnost ubírá. To, že společenský vývoj plodí takovéto jedince, ukazuje, že není všechno na správné cestě.
Bohužel je ale námět zpracovaný velmi rozvláčně. Díky té záplavě stránek kniha ztrácela švih a rozhodně nebyla tak úderná a alarmující, jak by mohla být. Úmysl bonusového překvapení na posledním řádku poslední kapitoly mi unikl, ale snad autorka někdy v budoucnu vysvětlí, proč tuto linku začala.

rumova_kulicka
14.01.2024 3 z 5

Na setkání s Lacey jsem se po takové dlouhé době hodně těšila. V předchozích dílech jsem si užívala tajemna spojeného s Temží, stejně tak vztah Lacey s Markem. Obojí mi v tomto díle docela scházelo. Téma bylo zvoleno asi dobře v reakci na dnešní dobu, ale mě stráááášně nebavilo. Určitě by kniha mohla mít o 100 stran méně. A opět (stejně jako v posledních několika detektivkách, které jsem četla) jsem odhalila ústředního padoucha snad hned, když se objevil na scéně.
Hvězdu dolů i za ty příšerné gramatické a stylistické chyby. Jako vážně si nikdo nevšimne, že je ve větě místo "mi" - "my"? Nebo že místo katatrofy z 11. září je tam 9. září?

pollyanna
07.01.2024 2 z 5

Lacey je superhrdinka, o tom žádná. Na mě možná až moc super... Zápletku autorka zvolila zajímavou. Každopádně hvězdička dolů za jazykovou stránku, protože kromě překlepů je kniha plná chyb, zejména čárky, zájmena. Otravné při čtení a smutné. :-(

Mihal27
25.12.2023 5 z 5

Úplne TOP. Lacey som si neskutočne zamiloval hned od prvých viet série.
Neskotočne sa mi táto kniha, séria páčila neskotčne som si ju užil a verím že bude pokračovanie. Vrelo odporúčam túto skvelú sériu. Kto ju ešte nezačal tak šup šup...

Pine
19.11.2023 5 z 5

Setkání po tolika letech! Knížku jsem v ruce držela až obřadně a bála se mít jakékoli očekávání. Námět sice nebyl přesně mým šálkem kávy, přesto velmi oceňuji jeho originalitu a chválím, jak trefně se podařilo téma zapracovat i do samotného názvu knihy. Při čtení jsem si užívala napětí a jen tušila, jak se bude vyvíjet vztah mezi Lacey a Markem. Knížka se mi četla lehce a svižně, i přes vyšší počet stran jsem byla brzy na jejím konci. Tento díl se od ostatních liší, přesto věřím, že si vás získá stejně jako mě.
SJB je bez pochyb skvělou představitelkou krimirománu, což také dokládají mnohá literární ocenění, která doposud získala.

Olous1
14.11.2023 5 z 5

Opět perfektní počteníčko, paní autorka nezklamala. Zajímavé téma, nenávist mužů k ženám. Skvělý thriller. Doporučuji.100%.

iška
14.10.2023 4 z 5

Opět velmi dobrý thriller. Mě vždy děsí, jak snadno se dá zmanipulovat dav. Z toho opravdu mrazí. Tak snad se s Lacey ještě potkáme.

efka.saf
21.09.2023 4 z 5

To bylo ale krásné shledání po letech! Už jsem se začínala bát, že se s Lacey znovu neuvidím. Ale naštěstí, chvíli to trvalo, ale opět jsme se setkali s ní i s celým týmem. A shledání bylo vpravdě epické.
Sharon píše opravdu výborné detektivky a tahle série je moje srdcovka od začátku. Přece jen se ale tento díl v ledasčem liší. Především zde nehraje tak výrazný prim Temže; studená, temná a nelítostná, ale zároveň nesmírně fascinující. Své si sehraje hlavně na začátku příběhu, a pak už se moc ke slovu nehlásí. To je trochu škoda.
Příběh se točí kolem sexuálních frustrátů, tedy bandy neschopných idiotů, kteří svoji neschopnost svádí ideálně na celý svět, než aby si zametli před vlastním prahem. Celé téma pro mě bylo opravdu neotřelé a originální, ale taky dost děsivé. A myslím, že s ním autorka pracovala skvěle. První polovina knihy mě neskutečně bavila, byla našlapaná akcí a neustále se něco dělo. V druhé polovině se ale příběh začal trochu zadýchávat. Sem tam se lehce zadrhnul a klopýtnul, ale nic zdraví ohrožujícího. Co se týče velkolepého finále, dne zúčtování, přišlo mi, že z toho autorka docela umě a taktně vybruslila. Čekala jsem něco většího a pompéznějšího, ale finále bylo spíše komorní a řekněme... takové osobně pojaté.
Nicméně knihu hodnotím velmi pozitivně, i když jsem od autorky četla i lepší. Ale svoje kvality rozhodně má a už jenom kvůli tématu za přečtení jednoznačně stojí.

Erlif
12.09.2023 5 z 5

Trošku jsem se bála, když budu číst další knížku po delší době, přeci jen časová doba mezi 4. a 5. dílem je docela dlouhá... že to bude jen další nastavovaná kaše. Ale příběh mě naprosto pohltil. Bolton umí psát a svůj styl si drží.

Chvilinku mi trvalo si připomenout, co se vlastně tak zásadního stalo v předchozím díle, naštěstí v knize se to všechno připomene, za to jsem byla ráda.

Souhlasím, že závěr byl možná trošku uspěchaný, protože to, co se vyvolalo, by najednou prostě jen tak nesplasklo... ale chápu, že tam šlo o trošku jiný příběh a tohle byla omáčka k tomu :)

Metroušek
01.09.2023 4 z 5

Trochu vykalkulované, ale paní umí psát a tak jsem to dočetl. Chápu, co se snaží sdělit.

gordon13
25.08.2023 5 z 5

Skvělá kniha s mojí oblíbenou Lacey, velmi zajímavé téma, rozvedené do děsivých
vizí. Opět se nám lehce poodhrnula minulost Lacey. Jediné, co knize mohu vytknout,je přílišná délka a lehká rozvláčnost.
Moc se těším na další díl!

JustWomen
24.08.2023 1 z 5

Vůbec mě to nebavilo, navíc to bylo celé nesmyslné, požadavky hnutí Na mužích záleží byly odporující si navzájem, přihlouplé a navíc se to vleklo. Ne, toto se fakt špatně četlo, sorry, nedoporučuji.

Cella
15.08.2023

S. J. B. ovládá řemeslo dokonale, o tom žádná. Námět je perfektní. Bohužel to nefunguje kvůli přílišné délce. Kniha by se dala zkrátit klidně na polovinu. Je to velká škoda, první tři knihy ze série byly úžasné.

irva
12.08.2023 4 z 5

Paní spisovatelku řadím mezi své velmi oblíbené.
Tato kniha pro mě měla do půlky spád, akci, nové a zajímavé informace, ale za tou druhou půlkou to trochu drhlo.

Wabinka
24.07.2023 4 z 5

Po mém zjištění, že incelové skutečně existují (do té doby jsem o nich neměla tušení), mě při čtení celou dobu opravdu mrazilo. Výborně napsáno.
Jen mám trochu obavu, že díky dnešní tolerantní společnosti,kdy se každý dožaduje hodně nahlas (i agresivně) svých práv, ale neuznává žádné povinnosti, bude takových a tomu podobných případů jen přibývat.

natynka21
14.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Sharon J. Bolton prostě umí! Další kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout a přemýšlela, jak jen tohle může skončit dobře.

ydnac
11.07.2023 5 z 5

KDYŽ MUŽI NENÁVIDÍ ŽENY...

Nebo spíše nenávidí , když o ně ženy nestojí.
Lacey zachránila miminko, které neznámí muži vložili do nafukovacího plavidla a pustili po Temži.
Pachatelé unikli, ale brzy o sobě dali vědět, protože tohle byl teprve začátek...
Síla internetu, pocit zášti, ublíženosti, frustrovanosti, nespravedlnosti a zlosti rozpoutá tentokrát peklo v ulicích Londýna.

V noci už není nikde bezpečno...

Napínavý thriller, při kterém jsem tajila dech a říkala si, že proboha tohle by se nikdy nemělo stát!
Konec, respektive poslední věta, mi ovšem udělala velkou radost :-) a doufám, že s Lacey bude ještě hodně dílů :-).

intelektuálka
29.06.2023 4 z 5

Opravdu jsem v tomto období neměla v plánu číst o nenávisti .... ALE ....

Kniha na mne čekala a já si připomněla dobře zpracované téma Slibu ....
A po knížce jsem sáhla ....

Autorka se nebojí otevřít znepokojivé téma .... a já jen přemýšlela, kdo jsou ti " muži ",
kteří svoji nespokojenost zaměří vůči ženám ....

Postava Lacey je zajímavá .... ale dokáže ve spolupráci s týmem odrazit tu nenávist ?

To víte, že jsem jí věřila .... a doporučím.