Komentáře knihy Hloubka nenávisti
Sérii s Lacey mám moc ráda, čekala jsem na další díl docela dlouho. Konec překvapení, to uvidíme jestli se ještě dočkáme dalšího dílu.
Jako všechny díly I tentokrát má kniha napětí a spád. Lacey Flintová je opět v pohotovosti a znovu jí jde o život. Zvláštní zápletka nás udržuje v napětí až do konce. Škoda, že nejsou další díly.
Celá série perfektní a jsem smutná, že je konec! Uvítala bych další díly. Skvěle jsem si početla, místy to bylo hodně brutální a místy i méně uvěřitelné, ale v souhrnu skvělé a opravdu mě mrzí, že už není další díl. Rozhodně doporučuji tento díl i všechny předchozí.
Popáté s mými oblíbenci: Lacey Flint a Londýnem. Tahle autorčina série, mírně feministická (což mi u detektivek vyhovuje, však také muži jsou neporovnatelně častějšími násilníky než ženy), s tajemnou hlavní hrdinkou, plasticky popisovaným velkoměstem, a napínavým dějem, mě s léty bavila čím dál víc. Až do čtvrté části.
Tentokrát se Sharon rozjíždí ve stylu velkolepých konspiračních teorií a její pohled na sociálními sítěmi zblblé ošklivé a zlé bílé muže ve mně až moc často rozsvěcel červené světýlko: pozor, autorka se tady zapojuje a zamotává do aktuální politické bitvy na témata dezinformace, woke, multikulti, gender atd…, atd....
Detektivka dobrá, politické školení rozporuplné.
70 % (zatím 240 hodnocení s průměrem 86 %).
A ještě bych chtěl dodat, že jsem zvědavá, jestli tou "bombou" na konci to autorka chtěla uzavřít, nebo jestli bude nějak v sérii pokračovat. Další kniha ale zatím nevyšla ani v originále...
Přečetla jsem celou sérii během asi 10 dní :-). Za mě je to velmi čtivé, i když zápletky jsou někdy trochu sci-fi, to je pravda. Milovníkům True-crime bych asi nedoporučila, ale kdo máte rádi napínavé čtení s nějakými osobními linkami hrdinů, tak to je série právě pro vás. Jen je škoda, že nebyly přeloženy 2 krátké novely, které k této sérii vyšly. První, která se odehrává někdy po 1. knize jsem nečetla, ale přečetla jsem si v originále tu druhou, jmenuje se "Here Be Dragons" a děj je časově zasazen částečně do doby 4. knihy a chvíli po ní, ale z pohledu Joesburyho. A myslím, že mnohé vysvětluje.
Opět dobře napsaná detektivka, autorka to skutečně umí. Známé ponuré prostředí a známí aktéři. Už na detektivky moc nejsem, ale tato se čte dobře. Trochu mě nicméně překvapil nápad - až jsem si řekla Fakt? Možná tak trochu sci-fi, i když se stává dost věcí, až tak propracovaná nenávist z tohoto důvodu, se stát snad ani nemůže. Ovšem - nakonec je vše poněkud jinak a vítězí staré známé lákadlo. Ale samozřejmě doporučuji.
Toto je za mňa asi najlepšia časť série (alebo aspoň narovnako s druhou časťou). Prišlo mi to veľmi znepokojivé, hlavne pre to, že by to skutočne mohlo byť reálne. Frustrovaní muži, ktorí naschvál ohrozujú ženy a vyvolávajú v nich strach. Ktorí si myslia, že ženy sú menejcenné. Bavilo ma aj vyšetrovanie. Príbeh sa odohrával v priebehu niekoľkých mesiacov, takže to nebolo také, že na všetko prišli hneď. Taktiež to dávalo zmysel, nebolo to až tak zamotané, ako ostatné prípady. Čo mi ale vadilo bolo to, že sa opäť niekto zameral na Lacey (piaty krát je už naozaj trochu priveľa) a tiež mi vadil jej vzťah s Joesburym, ten mi príde strašne deštruktívny. A Joesbury v tejto časti patrí medzi hlavné postavy, dosť mi liezol na nervy. Ostatné postavy sú celkom fajn. Dúfam, že sa niekedy dočkáme aj ďalších častí, zatiaľ vyskúšam nejaké ďalšie autorkine príbehy.
Oblíbená autorka, čtivá celá série. Téma neokoukané, i když nakonec zjistíte, že vše je trochu jinak, i když trošičku předvídatelné. Víc prozrazovat nebudu a k přečtení určitě doporučím.
Velmi čtivá kniha. Je děsivé, že tenhle příběh by v dnešní době mohl být reálný. Bohužel jsem četla s velkým odstupem od předchozích dílů, které už jsem si nepamatovala a tak se ztrácela v minulosti Lacey a tak i celém příběhu, což je škoda. Tento díl velmi navazuje na předchozí.
Dlouhé čekání na další díl s mou oblíbenou Lacey Flint a jsem trošku rozpolcená jak hodnotit. Navíc, stejně jako v několika jiných komentářích, mě příliš neoslovilo téma, ale to je asi můj problém. Začátek se jevil skvěle, začetla jsem se hned a stejně tak to mám i s koncem. Trochu problém byla ta střední část, vlekla se mi a za mě mohla být trochu kratší. Ale jako celek je to celkem povedená kniha, určitě hraje roli moje slabost pro hlavní hrdinku i to prostředí a stupňující se napětí umí autorka pěkně vygradovat. Přesto se mi zdá, že předešlé díly byly o trochu lepší. Uvidíme, kam chce ( a chce li vůbec?) autorka dále se sérií pokračovat. Úplný konec naznačuje, že obě možnosti jsou ve hře :-).
Setkání s Lacey po dlouhých šesti letech nebylo vůbec špatné. Jen ta dlouhá doba s sebou odnesla některé detaily z nosné linky série, ale zase tak moc na škodu to nebylo, protože příběh byl opět napínavý, a určitě se dočkáme i dalšího dílu. I když ta poslední věta možná vším trochu zamotá...
Těšila jsem se na další setkání s Lacey a jsem ohromena, jak moc mě tahle kniha dostala.
Lacey, Dana a Helen jsou svědky únosu miminka. To odstartuje další odporné činy hnutí za práva mužů, tzv. incelů, sexuálních frustrátů.
To, co následuje, je děsivé, snad proto, jak moc to bylo reálně vylíčené. A navíc hlavní vůdce hnutí je zaujetý Lacey, je mu povědomá.
Lacey se zase dá dohromady s Markem, takže nepřítel zuří a rozhodně to nenechá být.
Nevím, co bylo na knize to nejděsivější, jestli naprostá demagogie incelů, strach a naprostá bezmocnost žen, zneužití psychicky slabých jedinců, či samotná hromadná šílenost.
Mark má skvělý tým, ale i ten dostává dlouho zásahy do vlastních řad. Tajemství Lacey je v nebezpečí, udrží ho či ne?
Mnoho napětí od začátku do konce, strach o svět s demagogií, zatažení dětí a žen do zrůdného násilí, to vše činí knihu výjimečnou. Doufám, že nějaký magor si ji nevezme jako návod..... Knihu doporučuji a doufám, že to nebylo poslední shledání. Čtěte sérii popořadě a lépe pochopíte tajemství Lacey.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
Sharon J. Bolton také napsal(a)
| 2015 | Volavka |
| 2016 | Tak to je, tak to bude |
| 2017 | Má ji rád, nemá ji rád |
| 2014 | Obětina |
| 2018 | Temné říční proudy |

87 %
79 %

Možný spoiler:
Poslední díl s Lacey Flintovou mám za sebou a je mi dost líto, že tato série tímto dílem končí. Na druhou stranu, i když se mi kniha i téma líbili, přeci jenom srážím půl hvězdičky za střed, který se trochu táhl a nebyl až tak napínavý jako začátek a konec knihy. O knize: konstábl Lacey Flintová zachrání dítě, které se plaví v lehoučkém člunku po Temži a proud je opravdu silný. Prvotně nejdřív vidí Lacey Flintová, stejně jako inspektorka Dana Tullochová s její partnerkou Helen, že dítě někdo násilně vytáhl z kočárku a hodil ho do Temže do člunečku, který by se bez zásahu Lacey, potopil a dítě by se utopilo. Na svědomí to mají incelové, kteří mají své webovky na netu a netají se svou nenávistí vůči ženám. Jsou to i sexuální frustráti. O nebezpečí je postaráno, dítě mělo být první obětí a incelové rozjíždějí vícero násilných činnů proti ženám. Policie se o tyto akce začne zajímat, protože incelové mají v plánu něco velikého a policie se snaží přijít na stopu toho, o co se jim především jedná. Lacey se opět ocitá v ohrožení života, protože zachráněním dítěte Lacey překazila plánovanou akci incelů, ale je zde ještě něco, což neprozradím a co knihu tvoří dost napínavou. Lacey už měla na mále několikrát. Přežije i tento případ? To už si přečtěte sami, věřím, že budete spokojeni. Sharon J. Bolton píše skvěle, ale na pět hvězdiček to tentokráte u mne není, i když čtyři a půl snad také není špatný. Zápletka je ale výborná. Určitě knihu doporučuji. Těším se na její další knihy, které ještě od Sharon J. Bolton mám.