Kufr z nebe

Kufr z nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498168/bmid_kufr-z-nebe-07v-498168.jpg 4 258 75

Kroniky prachu série

< 3. díl

Napínavý román s detektivní zápletkou ze světa Kronik prachu. Londýn, přelom let 1890/91. Elisa je zvídavá studentka, která studuje politologii, ale její srdce bije pro kriminální případy. Proto ji neuvěřitelně nadchne, když střechou knihovny, kde pracuje její kamarádka Animant, zničehonic propadne kufr. Záhadné zavazadlo ukrývá tajemství a Elisa je odhodlaná přijít mu na kloub. Spolu s nesmělým mechanikem Jamiem se pouští do pátrání, během nějž dojde k celé řadě nečekaných odhalení.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Historické romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Elisa Hemmiltons Kofferkrimi , 2021


více info...

Přidat komentář

martineknatasa
07.04.2024 5 z 5

Líbilo, čtivé. To byla jízda. Je mi líto, že nejsou další díly. Za mě za *****.

Kristy.Seb
12.03.2024 5 z 5

Co člověk nevysloví, to proti němu nikdo nemůže později použít.

Někdy je opravdu dobré nad věcmi tolik nepřemýšlet.

Výhodou toho být nezávislá žena je to, že člověk může, ale nemusí dělat všechno sám.

Prostě skvělé. Jen doufám, že bude další příběh.


andrejci
28.02.2024 4 z 5

Popravdě přiznám, že jsem čekala něco trošku jiného a nebylo to tak skvělé jak jsem si to vysnila. I tak mě to bavilo a já si učtení odpočinula.
Bylo to vtipné a napínavé a pokud milujete Elisu tak si to užijete naprosto skvělým způsobem. Mě rozhodně oslovil Jamie s jeho hlavou věčně v oblacích. Na to nemám prostě co říct. Ostatní postavy taky nebyly vůbec špatné a já jsem si užila jaká se z nich stala banda. Povahově mi všichni sedli a já si to užívala.
Co se týče té zápletky ta tak byla skvělá i když musí říct, že s vrahem nějak nejsem smířená.
Vím, že teď už jde jenom o mé puntičkářství, ale klidně bych uvítala i víc zmínek o Animant a Thomasovi.
Moc se mi líbilo jaká byla knížka uvnitř co se týče grafického zpracování. Dodalo to krásnou atmosféru celému příběhu.

katerina1237
17.02.2024 4 z 5

Mám takové smíšené pocity
Bylo to vtipné, hezké a taky někdy trochu napínavé. Romantická linka byla taková roztomilá, ale někdy mě v některých pasážích, kde se příběh věnoval hlavně zločinu a detektivní zápletce, otravovala.
Zápletka byla zajímavá a docela i rozvinutá, jen prostě když jsem se dozvěděla, jak to doopravdy bylo, nebyl to pro mě WAU moment.
Prostě jsem četla i lepší detektivky.
Nejlepší z knihy je zpracování, líbily se mi ty poznámky okolo, forma dopisu a případné ilustrace.

Barbara182
15.01.2024 3 z 5

Příjemně oddychové čtení ozvláštněné grafickou podobou textu, kdy jsou k němu jakoby ručně připsané nejrůznější poznámky a popichování hlavních postav Elisy a mechanika Jamieho. Jedná se vlastně o detektivní příběh z prostředí Kronik prachu, ale musím se přiznat, že podle obrázků a celého začátku mě autorka úspěšně zavedla na scestí a předpokládala jsem romantické city Elisy Hemmiltonové úplně někde jinde, než kde nakonec byly, což bylo milé zpestření a překvapení :-)

TBRbezkonce
02.01.2024 4 z 5

Za mě taková oddechovka. Pokud hledáte dobrou detektivku, tak ji nenajdete. Jestli chcete romantiku, tak jí tam taky moc nebude. Je to taková smíšenina všeho možného.
Elisa je pořádně ujetá a divoká, prostořeká, ale za své blízké se umí postavit. Občas mě opravdu štvala, většinu knihy mi však připadala sympatická a někdy mě dokonce i rozesmála.
Na knize mi opravdu vadilo očividná snaha autorky, aby byla kniha "in": vedlejší gay romantická linka a romantická linka samotné hrdinky (ta mi přišla taková nic moc prostě by to tam mělo být).
Asi to ve mně nezůstane navěky, ale čtení nelituju.

jitka_dankova
24.12.2023 3 z 5

Naivní a nezkušená detektivní dvojice pátrá v Londýně po záhadě jednoho kufru. Velmi zjednodušená historická detektivka je určena mladým děvčatům a obávám se, že těžko osloví starší publikum. Pokud se čtenářky při čtení Kronik prachu rozplývaly nad pozvolnou romantickou linkou, tady se romantikou dost šetřilo. Zvláštní přátelství a dobrodružství odehrávající se mezi studentkou politologie a bojácným hodinářem sice nebylo špatné, ale tahle zápletka mne osobně nakonec nechala chladnou a vůbec nevtáhla do děje.
Co se týká formátu knihy, tak nějak nedoceňuji všechny ty rádoby ručně psané poznámky po okrajích textu - nijak příběhu nepomáhají a dalo mi fakt zabrat je všechny odstranit, abych mohla mamince připravit její zakoupenou knihu do EPUB formy, aby to přečetla její čtečka...

Majto
19.12.2023 3 z 5

Zháňal som nejakú knihu pre neter a bola mi doporučená táto autorka. Kúpil som z bez predsudkov som prečítal. Nebolo to náročné čítanie, no ani najhoršie. Príbeh ako taký, hoci predvídateľný, bol fajn, aj popis prostredia, postáv a dobová atmosféra mi vyhovovala. Vadili mi snáď len všetkými ospevované poznámky, ktoré nič neriešia a dej nerozširujú. Ďalšie knihy asi čítať nebudem, no neteri ich možno doporučím. Ona bude skôr cieľovou skupinou autorky

KatnissLavender
09.12.2023 3 z 5

Když jsem četla Kroniky prachu, přála jsem si, ať nikdy neskončí. Při čtení této knihy jsem doufala v pravý opak. Nebyla špatná, ale má očekávání byla tak velká, že prostě neměla šanci na úspěch. Nedokázala mne vtáhnout do děje a bohužel mi nenabídla nic, z čeho bych mohla být nadšená. Škoda...

terez.book
20.11.2023 2 z 5

Oproti kronikám velká slabota. Autorka od milé romantiky skočila k nepovedené rádoby detektivce. Měla jsem velká očekávání a kniha mě dost zklamala. Kroniky si jednou přečtu ráda znova ale toto nee. Postavy ploché, naprosto nudná romantická linka dosazená do příběhu "aby se neřeklo". Zachraňovala to pouze hlavní hrdinka kterou jsem měla ráda ale to je vše.. Jsem ráda že jsem to dočetla a mám to z krku..

Verusska
17.11.2023 3 z 5

Oproti Kronikám prachu velké zklamání. Poměrně často se mi při čtení stávalo, že jsem myšlenkami zabloudila zcela mimo knihu, vůbec jsem neměla potřebu číst dál a dozvědět se, jak příběh dopadne. Jednoduše řečeno nuda. Postavy mi také nebyly nijak zvlášť sympatické, Elisa mi někdy vyloženě lezla na nervy a její jednání mi přišlo občas naprosto nereálné.

Jednu hvězdičku dávám za velmi pěkné vizuální zpracování knihy. Druhou za prostředí, ve kterém se děj odehrává, jelikož viktoriánskou Anglií nikdy nepohrdnu. Třetí za nápaditý, autorkou promyšlený a dobře vystavěný příběh,který však nezvládla poutavě zpracovat.

Peetullka
05.11.2023

Tohle mě nebavilo a nedočetla jsem. Kroniky prachu úžasné, tohle nuda. Ani postavy mi nebyly sympatické.

AlcaLou
31.10.2023 2 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila, protože miluji Kroniky prachu. Kniha má opět úžasnou obálku a krásné grafické zpracování uvnitř, ale jinak se dostavilo obrovské zklamání. Kniha mne strašně nudila. Postavy mi nebyly sympatické, romantická linka za mne nepovedená. Necítila jsem žádnou chemii mezi postavami a navíc byl do knihy zakomponovaný gay vztah. Nic proti, ale trochu už mi vadí, jak je dnes strašně in dávat do knih lgbt vztahy. Je toho na mě už trochu moc. Takže vlastně krom grafiky mne kniha neoslovila ničím. Bohužel.

lucakuca
27.10.2023 3 z 5

Amatérská hledačka pravdy z viktoriánské Anglie, kde se cestuje vzducholodí, ženy se často rdí a muži u sebe nosí čisté kapesníky, zažívá jedno dobrodružství za druhým lehoučce protkané novou dobou, kdy ženy dělaly malé krůčky k rovnoprávnosti.

Elisa se bude líbit fanynkám Enoly Holmesové - prostořeká, vtipná, nevyzpytatelná, bojovná, odvážná, tvrdohlavá, prudce inteligentní, citlivá, přátelská a milující.
A přestože to byla nadupaná akční podívaná, pomalejší tempo mě uspávalo.

Jaehyun
20.10.2023 5 z 5

Stejně jako Kroniky prachu bych toto popsala jako cozy vibes knihu.

Romantická detektivka zasazená do prostředí starého Londýna. Dostane se vám tu stejnou měrou jak romantiky, tak vyšetřování.

Všechny postavy jsou sympatické, děj je sice trochu pomalejší ale vůbec mi to nevadilo, spíš naopak. Bavila mě Elisa, která je dost svérázná a do všeho se hrne po hlavě, ale jakmile dojde na pana Greena, je z ní červenající se pohroma. Bavil mě Jamie, který je roztomile roztěkaný, nerad se, narozdíl od Liz, hrne do věci bez rozmyslu a hlavně je rád, když se kolem pohybuje konstábl Miller.

Děj se odehrává po Kronikách, když Animant odjede z Londýna, ale můžete ji číst i bez toho, aniž byste si nejprve přečetli Kroniky.

4,5/5

Ig: @jenny.knihovna

Mlikova
27.09.2023 3 z 5

Po Kronikách prachu velké zklamání, i když zpočátku to vypadalo slibně.

Američanka510
22.09.2023 5 z 5

Druhý díl "série" musela jsem to přečíst. Bylo to skvělý. Další moje oblíbená autorka. Ta žena je skvělá. Chytla mě hned od první stránky jako Kroniky prachu.
Jdeme se vrhnout na plusy, ve kterých si to hezký vše shrneme
+Feminismus
+Silná hlavní hrdinka
+Práce s postavami
+V ději se objevovala i knihovna
+Propojení s první
Užila jsem si to tak moc nemám mínusy.
Čtěte to užijete si to.

Tak snad někdy u další recenze Vaše Lucka. Ld

Bubo19
05.09.2023 4 z 5

Čekala jsem detektivku z konce 19. století a zápletka se mi opravdu líbila, ale v knize bylo bohužel i spoustu červenání se, bušení srdce, jisker v očích a motýlů v břiše, což z napínavého příběhu udělalo příběh hodně rozvláčný. Takže nápad byl dobrý, historické kulisy zajímavé, ale na mě tam bylo moc romantiky. Kdyby měla kniha o sto stran méně, bylo by to možná na pět hvězdiček, takto dávám tři a půl.

knihomolkaMist
21.08.2023 3 z 5

Kroniky prachu jsem si nesmírně užila a Elisu i Jamieho si jako vedlejší postavy oblíbila. Proto jsem se na knížku těšila a hned jak to šlo i předobjednávala :D Ale nevím. Zpracování zajímavé. Strašně mě bavily ty poznámky. Ale ta kniha jako celek mi asi přišla zdlouhavá? Zkrátka mě to nebavilo tolik, jak jsem doufala. Bylo fajn vrátit se zpět, ale asi jsem čekala víc.

2368
18.08.2023 4 z 5

Když jsem čekala na tuto knihu, očekávala jsem, že zde budou úplně jiné hlavní postavy. Po prvotním šoku jsem jí dala šanci. Ani mě nevyhovuje podbarvení stránek, dopisované komentáře a značky, ale zvykla jsem si. Kufr z nebe je detektivka, která má spád a doplňuje dějovou linii Kroniky prachu. Proto pokud jste nečetli první díl určitě jim začnete. Četla se sama a byla napínavá do poslední stránky, nakonec je vše shrnuto pro případ, že by jste se v něčem ztratili. Určitě stojí za přečtení, krásně uzavírá celý příběh.

Štítky knihy

tajemství pro dívky

Autorovy další knížky

Lin Rina
německá, 1987
2019  87%Kroniky prachu
2020  85%Pár stránek navíc
2021  72%Limea
2022  74%Kufr z nebe
2024  78%Ztracené vzpomínky

Kniha Kufr z nebe je v

Právě čtených10x
Přečtených329x
Čtenářské výzvě116x
Doporučených12x
Knihotéce299x
Chystám se číst269x
Chci si koupit100x
dalších seznamech7x