Ricci

Ricci https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526556/bmid_ricci-6557a3657fcf2.jpg 4 163 39

Jezdci apokalypsy série

< 3. díl >

Ztělesnění hříchu, neřesti a nepředstavitelné krutosti. To byl muž, kterému jsem dobrovolně nakráčela do domu. I když jsem moc dobře věděla, co je ten chlap zač, zboural mé obranné hradby a já mu podlehla. Na pomstu jsem se vykašlala. Jenže kostlivci ze skříně nakonec vždycky vypadnou. Nejsem výjimka. Takže to bylo zase jako na začátku – buď já, nebo Riccardo Delaney. Bála jsem se, že přijde na skutečný důvod, proč jsem mu vstoupila do života. Ale větší problém byl, že jsem poznala, kdo ve skutečnosti Ricci je. Nahlédla jsem za masku krutosti a našla muže, kterého jsem mohla milovat. Rozum a srdce se ve mně rvaly a já nevěděla – mám začít válku, nebo se po hlavě vrhnout do lásky? Lásky, která mě rozhodně zničí! Jenže hranice mezi láskou a válkou je někdy sakra tenká Měla jsem to vědět Měla jsem si to uvědomit Ale už bylo pozdě... celý text

Přidat komentář

Ála1968
11.04.2024 4 z 5

Miluji mafiány a tahle série je prostě super.Líbil se mi hodně první díl a tenhle byl taky bezva.Jsem zvědavá na Hectora.Toho zbožňuju od začátku

Andrejka91
26.03.2024 4 z 5

Tento díl byl konečně dějově trochu jiný než dva předchozí, tady nešlo o únos, ale ten začátek mi přišel velmi uspěchaný.
Je to kraťoučká knížečka na jeden večer a místo mafiánského prostředí, je tam s každým dalším dílem více dětí a už to připomíná spíše školku než mafii.
Za mě lepší průměr.


jana1874
23.03.2024 4 z 5

Ricci je génius a špičkový hacker, který vlastní dešifrovací program, který rozlouskne cokoliv. Ale zničehonic se mu změní život, když se najednou má starot o svého malého syna, kterého nezná, ale jehož matka zemřela. Jelikož o dětech nic neví, začne se shánět po chůvě. Natalie má zkušenosti s malými dětmi, a hned jakmile Ricci vidí její fotku v agentuře, chce, aby se o jeho syna starala ona. Nat tohle vyhovuje, má svůj důvod, proč chce pro něj pracovat a tím je pomsta za její rodinu,která zemřela a ona má za to, že to má na svědomí Ricci.

Na téhle sérii se mi líbí, jak jsou si všichni blízcí, bratři drží spolu, před světem jsou drsní a nemilosrdní, ale pro své milované by se rozkrájeli a případně jejich abuela je postrčí tím správným směrem. V tomhle díle víc vystupují i postavy z ostatních dílů než v předešlém.

Tady v určitou chvíli prostě víte, že nastane nějaký zlom, který změní ty krásné chvíle a vás to úplně dostane. Zlom, který víte, že musí někdy přijít kvůli důvodu, která přivedl Natalii k Riccimu. A opravdu to tak bylo, i když autorka si připravila něco, co způsobilo, že to bylo ještě horší, než bych hádala. Natalie mi bylo moc líto.

Bylo tu pár detailů, díky kterým jsem si nějaké části v knize musela vyhledat ještě jednou a přečíst znovu, abych si ověřila, že jsem to přečetla předtím dobře. Neseděly mi tam nějaké časové údaje. Jinak se příběh četl dobře a já se těším na závěrečný díl o Hectorovi. Krátkou ukázku k jeho příběhu bylo možné si přečíst na konci už tady.

Mamka_cte
20.03.2024 5 z 5

Třetí díl série Jezdci Apokalypsy. Ricci je hned po Marcovi můj nej bratr a díl.

Tato kniha oproti prvnímu dílu obsahuje o mnoho více akce a na konci mi doslova zlomila srdce. Chudák Natálie.

Vyskytuje se zde zrada, tajemství a mnoho bolesti. Ale naproti tomu i samozřejmě láska a jiskřivá erotika.

Miluju to hašteření a pošťuchování mezi bratry. Zároveň je mezi nimi neskutečná láska a rodinná pouta. Tak to má být.

Je hezké vidět, jak se jim ta rodina rozrůstá. A stále miluju abuelu!

Už zbývá jen recenze na Hectora. Určitě se k této sérii jednou vrátím, protože to je srdeční záležitost.

miruska1
11.03.2024 5 z 5

Nenáročné a čtivé. Líbilo se mi to....

p. Rochesterová
17.02.2024 2 z 5

Opět to bylo o něco lepší než první díl..ale celkově všechny 3 díly nějak šité horkou jehlou..v jedničce se bývalá od Marca, která otěhotněla s jeho otcem jmenovala Ramona a ve trojce Roxana..

Martinka.jelda
17.02.2024 5 z 5

Miluji celou serii, přečetla jsem ji jedním dechem. Každý z bratrů je něčím užasný a já se při čtení každé z knížek zamilovala znovu do hrdiny, který vévodil dané situaci. Ať to byl nejstarší Marco u kterého se směji jen při vzpomínce na první večeři u jeho babičky. Lukas a jeho bruslení ve sprše na sprchovém gelu. Marco při záchraně své lásky a konečně Hector, tak drsný a zároveň kouzelný.

Iva095
16.02.2024 4 z 5

Příběh Ricciho byl o něco slabší.
Nathalie mě prostě nebavila.
Kniha nebyla ani tak zábavná jako přechozí díly.
Teď už mě čeká poslední z bratrů na které ho se těším nejvíce.


"Pamatuješ si tu moji crossovou motorku co jsem měl v ložnici?"
"Jo tu krásku si pamatuju,"přikývl jsem a zapálil si.
"Musel jsem ji z ložnice vystěhovat...." povzdechl si smutně brácha.
"A kam si ji dal?" nechápal jsem.
"Do garáže k autům."
"Val?" pokýval jsem hlavou a on přikývl
"Nelíbilo se jí, že máme v ložnici motorku. Taky nesouhlasila s tím obrazem nahý baby, co mi vysela nad postelí. Dneska ráno se ozvala věta, kterou jsem nechtěl slyšet."
"Jaká?" zeptal jsem se se zájmem.
"Dospěj, máš dvě děti!" zamračil se.
"No mohla se o tom s tebou alespoň poradit. Jako chtít po tobě aby si dospěl, mi příjde celkem sobecký. Nemyslíš."
"Že jo!"

monika0181
01.02.2024 4 z 5

Nějak mám pocit, že je lepší obálka než obsah.
Ono celkově je tvorba autorky jednoduché čtení, od kterého nic nečekejte.
Ale co platí, že se pobavíte. Je to čtivé, vtáhne vás příběh do děje a než se nadějete je konec.
Příběhy jsou dost po povrchu, nejdou do hloubky. Odpočinkové jednohubky, bez ambice na zapamatování.
I tak si přečtu poslední díl.

Janulkaxxx
30.01.2024 3 z 5

Jednohubka na jeden večer. Příběh by byl fajn, jen se vše odehrává strašně rychle a tak nějak povrchně. Do knihy se mi nedařilo hlouběji začíst jen tak jsem prolétla celou knihou až byl konec.

MAU256
16.01.2024 4 z 5

Ricci - další z jezdců, který se musel změnit ze dne na den, když mu byl předán nečekaný balíček - jeho syn Matteo. Takže potřeboval chůvu a zde přichází na řadu Nathalie. Dostala příležitost pro svou pomstu, jenže nic není tak jak se zdá. Jejich láska přišla nějak moc rychle, no ale proč ne. Už se těším na posledního z bratrů - Hectora a jeho životní příběh.

LenkaNovotna32
14.01.2024 odpad!

Neako mi nesedela kniha, je to uz tretia časť telenovely o mafianoch, no bohužiaľ vsetko na jedno kopyto.Autorka nas chce presvedčiť ze su to tvrdý machry, sexi namakany alfa samci...ale kde!?? Zatial sa len ukazali ako rodinne zalozeny chlapci.,ktori sa chodia baviť do vlastneho klubu. Chybal mi tam aspon neaky dej, neaky zvrat, nic!... ziadna akcia, napetie, mafiánske prostredie.Proste to bolo strasne slabe,bez fantázie az absurdné, sexi opatrovateľka je tam 2 dni a hned vecer ho caka naha na kuchynskej linke, zamiluje sa a je tehotna... Waauuu. Neciatala som jedinu dobru knihu od autorky! Skoda peňazí

Lucie.285
13.01.2024 4 z 5

Opět další oddechovka od autorky. Na mě možná přišla jejich zamilovanost moc brzy, všimla jsem si, že časově tam nějaké věci nesedí, jako třeba, že Brook je v jedné kapitole na začátku těhotenství s malým bříškem a pak o pár týdnů déle jde rodit, ale i tak se mi to opět moc líbilo a interakce mezi bratry je prostě boží. Na konci nás čeká trochu drama a smutný okamžik, ale nakonec všechno dobře dopadne a máme zde i ukázku poslední knihy, která bude o Hectorovi. Tropy: mafie, pomsta, single dad a chůva. Za mě příjemné nenáročné čtení, kdy člověk úplně vypne.

Literarytwins
04.01.2024 5 z 5

Ze stáje české autorky vyjíždí třetí z Jezdců a přináší nám příběh Riccarda Delaneyho.

Honba za pomstou a nečekaný vývoj událostí v rodičovství svedou dohromady naši ústřední dvojici Ricciho a Nathalie. Ona nemá na výběr, buď přijde o život, nebo bude dlužit takové množství peněz, které nebude nikdy schopna splatit. Zároveň dostane nabídku, kterou nemůže odmítnout. A pro naši Nathalie to budou dvě mouchy jednou ranou, pomstí se tak člověku, který připravil o život její rodinu.

Ricci netuší, že si do hnízda nasadil volavku. Od přitažlivosti, přes chtíč až k lásce se to u našich hrdinů zvrtne poměrně rychle. Bohužel čas je neúprosný a Nathalie tak nemá na vybranou a s pomyslným nožem přiloženým ke krku musí jednat.

Ricci je příběh o zradě, lžích a složitých rodinných poměrech. Pro mě byl, co se složení dvojice a jejich příběhů týče, tento díl asi nejzajímavější. Kdybych si však měla vybrat, kdo z Jezdců si zatím mé srdce získal nejvíc, byl by to asi Lucas. Od Marcy jsme zvyklí na pohodové a svižnější čtení. Já bych se osobně nebála některé věci trochu více rozvést a jen tak kolem nich okrajově nenašlapovat. Zároveň mi moc nesedl postoj, který Ricci v závěru po "návštěvě u otce" zaujal. Nicméně autorka umí vždy v závěru odpálit solidní bombu a já vkládám velké naděje do nejzáhadnějšího z bratrů - Hectora. Navíc ty vzájemné interakce mezi bratry, já z nich vždy nemůžu. Miluju to jejich hašteření, a to, jak by nedali na sebe a svou rodinu za nic na světě dopustit. Zároveň je skvělá ta jejich rozmanitost. Každý jsou opravdu úplně jiný, spolu však vytváří nesprosto jedinečný celek.

A zároveň doufám, že největší šmejd této série dostane přesně to co si zaslouží a karma se na něm královsky vyřádí.

"Pamatuj, že když máš projít peklem, musíš jím projít, jako kdyby ti to tam patřilo!" - Marcy Jell (Ricci)

4.6/5

Katebe
19.12.2023 4 z 5

Musím říct, že ještě rok nazpět jsem se českým a slovenským autorům vyhýbala. Postupně ale zjišťuji, že to byla chyba. Jezdci apokalypsy se mi moc líbí a to zejména jejich jednoduchostí a lehkostí čtení. Není to žádné veledílo, ale jednohubka na jeden den, při které se člověk odreaguje.
Ricci se po smrti matky svého dítěte, musí o syna začít starat, a tak najme chůvu. Nathalia nepřišla ale jen tak, byla nastrčená otcem jezdců a prahne po pomstě za své rodiče. Nic ale není jak se zdá a Nat svůj postoj přehodnocuje.
V celé knize mi chyběla propracovanost děje mimo Ricciho a Nat. Přestože je to už třetí kniha, tak o organizaci jezdců jako takových nebo jejich historii nic nevíme. Boj o flash disk je taky dost zjednodušený.
Nicméně se kniha moc dobře četla, chemie fungovala a soudržnost bratrů Delaney je moc příjemná.
Už se moc těším na Hectora a jen doufám, že když Ricci byl nejslabší díl ze tří, tak snad poslední bratr nezklame.

Jenny46
15.12.2023 4 z 5

Těšila jsem se na dalšího bratra celou rodinu mafie jsem si oblíbila, je to jednohubka na jeden večer...
Začátek byl slibný, ale pořád mi tam chyběla taková ta úžasná atmosféra, takové to jiskření, jak v minulých dílech nebylo to ono ( špatný díl to určitě nebyl) tentokrát na mě až moc sprostých slov. Něco mi nedávalo logiku, vysvětlení chybělo..
Určitě se těším na posledního bratra Hectora a Elenu

Papimami
13.12.2023 3 z 5

Tak jsem si na začátku knihy řekla: " Super, po dvou dílech přijde konečně něco jiného." Ale když se konečně začne něco dít tak ende, šlus, kóma, konec. Jsem tak zklamaná z toho konce, že jsem musela dát jen dvě hvězdy. Děj se točí jen okolo sexu a lásky a to mě mrzí, protože kdyby byl více rozvinutý vedlejší děj, tak je kniha krásně vyrovnaná. Od posledního dílu už nic nečekám, jen to jak se další "mafián" na kterém není nic mafiánského zamiluje do super holky a bude mít děti.

Niki.N
03.12.2023

Další díl , který se mi velmi líbil. Bratři jako vždy přispolu a další tejemná dívka , které se žene za pomstou a kdy chce otec mít převahu. Někdy si říkam jak je možné, že otec s takovou armádou a synové nepřemožitelní a bez újmy :-), Bonusová kapitolu mě moc nenadchla , ale těším se na další pokračování jezdců

Jita160
29.11.2023 5 z 5

Rodinná válka mezi jezdci apokalypsy a jejich otcem Francem stále graduje a nebere konce.
Nasazená chůva Nathalia ,která se má starat o Ricciho syna má dopomoci k odcizení disku po, kterém Franco prahne.
Jenže, když Nathalia poznává Ricca a celou jeho rodinu už si není tak jistá kdo je v této válce ten špatný.
Připravte se na hříšnou ,rychlou a odvážnou cestu kde budete se zatajeným dechem čekat jestli i Ricco najde tu svoji pravou ženu.
Určitě si nenechám ujíd poslední díl o Eleně a Hectorovi.

miloslava3256
26.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha se dá shrnout, že je drzá, sprostá, nadržená a bez servítek. Téma jezdců vůbec nevyužité, jen naznačená mafie, přitom tam by toho mohlo být mnohem víc.

Dějová linka hlavních postav je jednoduchá - nechutně bohatý borec a holka se velmi rychle zamilují, ikdyz ona ho na začátku nenávidí (ale nějak rychle na to zapomene ¯\_(ツ)_/¯). Absolutně nelogické chování Nat, když se nesvěří a jde dle původního plánu (ale zas chápu, jinak by nebyl děj). A až moc jednoduchá závěrečná 'bojová' scéna, kolem této zápletky je mnoho otazníků, ne moc uvěřitelné.

Bonusová kapitola? Nuda, nebudu prozrazovat proč, mne nenadchla. Ale jsem zvědavá na Hectora, uvidíme.

Na závěr, pokud si odmyslíme nesrovnalosti, na víkend je kniha fajn čistá romantika o dvou lidech, protože čtivé to je, jste zvědaví, ale nehledejte logiku.